Huis & tuin

26 ideeën voor een kleine achtertuin – creëer een paradijsje

kleine-achtertuin-paradijs-pergola-schaduw-tuintegels-ijzeren meubelen

De grote steden hebben veel, maar ze missen de ruimtelijke achtertuinen van de dorpen. De ontwerpers die werken met appartementseigenaren van compacte appartementen in dichtbevolkte gebieden zoals San Francisco en New York, hebben zich gespecialiseerd in het ombouwen van kleinere, smalle of onhandig georganiseerde ruimtes tot comfortabele en functionele uitbreidingen van de woonkamer en het verbeteren van de kleine achtertuin.

De ideeën voor kleine achtertuinen ontwikkeld door architecten

kleine-achtertuin-paradijs-fontein-tuin-decoratie-waterpartij-privacy scherm-bukshout

de Ideeën voor kleine achtertuinen gelden voor alle gevallen waarin u uw buitenruimte functioneel wilt vergroten en een plek wilt creëren om te ontspannen. Probeer deze 26 ideeën.

Functionele ideeën voor een kleine achtertuin

kleine-achtertuin-paradijs-privacy-bescherming-hout-pergola-groen-planten

1. Verdeel de kleine achtertuin in kleinere zones of kamers. Creëer een strategische functieverdeling met behulp van ingebouwde faciliteiten en meubels die verschillende hoeken afbakenen voor eten, recreëren en koken. Deze achtertuin in Brooklyn, New York heeft alle vier de zones.

2. Implementeer een klein lichtontwerp

kleine-achtertuin-paradijs-hek-hout-privacy-scherm-groen-bodembedekker

Deze plek in een kleine achtertuin heeft een gevarieerd lichtschema. De schansen dienen vele functies, zoals het verlichten van de grill, het landschap en de beplanting, evenals algemene sfeerverlichting. Tegelijkertijd worden er hanglampen boven het eetgedeelte geplaatst.

3. Vergroot de binnenruimte

kleine-achtertuin-paradijs-haag-privacy-scherm-vergroening-moderne-baksteen

De architect Carson Arthur kan klanten vragen welke binnenruimte voor hen te klein lijkt en dan vestigt hij het grootste deel van die ruimte in de achtertuin. Is je keuken te klein? Of heb je een grotere familiekamer nodig? Met de ontwikkeling van buitentechnologieën kan alles binnenshuis worden gedaan.

Een klein vloerkleed hier helpt om extra leefruimte te creëren in een kleine achtertuin in Detroit.

4. Maak het interieur af

diagonaal-richting-vloerbedekking-tuinstad

Gebruik dezelfde kleuren en stijl die je al binnenshuis hebt voor de kleine achtertuin om het meer op je eigen woonkamer te laten lijken. ‘Stilistisch gezien wil je de kleuren en texturen vastleggen die de twee ruimtes met elkaar verbinden’, zegt Amber Freda, landschapsarchitect in New York. ‘Maak meer dan een paar stoelen en een tafel. Een simpele eettafel met houten stoelen zal je niet verleiden om er gebruik van te maken, maar een echt comfortabele lounge wel..

5. Speel met de hoeken

collage-twee-ideeën-kleine-achtertuin-architecten

Als je een kleine, vierkante, kleine achtertuin hebt, stelt landschapsarchitect Rich Radford voor om de vloer tegenover het appartement te draaien om meer landschapsruimte te creëren. In de achtertuin met afmetingen van 8-9 meter heeft hij de bestrating op 45 graden verschoven om meer ruimte te krijgen.

6. Wees voorzichtig met de regel

kleine-tuin-achter-de-werf-kiezelstenen-stenen

Als je een kleine tuin hebt, is het laatste wat je wilt, om hem vol te proppen met een eettafel voor tien personen. Overweeg in plaats daarvan de opties voor iets ingebouwd of uittrekbaar. Je wilt ook geen plant die 30 meter hoog wordt en de kamer volledig verovert. Hier heeft Radford vakkundig gewerkt met kleine, lokale planten om het gevoel van vrijheid te behouden.

7. Gebruik slechts één materiaal voor de oppervlakken

converteer kleine-ruimtes-achter-de-binnenplaats-groene-gebieden

Als je multifunctionele zones hebt, gebruik dan hetzelfde materiaal om de ruimtes te verenigen.

‘De kleine kamers hebben deze verbinding nodig’, zegt Arthur, die deze kamer van 17 x 7 meter ontwierp voor een gezin met kleine kinderen. Een specifieke speelzone houdt de kinderen dichtbij terwijl de ouders plezier hebben, en de ononderbroken lijn van vloeren verenigt alle zones.

Radford gaat zelfs nog verder door te suggereren dat we hetzelfde materiaal gebruiken dat we voor alle andere oppervlakken in het appartement hebben gebruikt. Voor een van zijn binnenplaatsprojecten gebruikte hij hetzelfde afdekmateriaal als in het voorste toegangspad. “Er is een verenigde ruimte gecreëerd die de binnenplaats visueel vergroot”, zei hij.

8. Vermijd de rommel

kleine-stadstuin-ideeën-groene-schaduw

Hoe meer elementen uw tuin heeft, hoe smaller deze zal zijn. Probeer in plaats daarvan ingebouwde stoelen te gebruiken, strakke lijnen op te nemen, te veel meubels te vermijden en de beplanting onder controle te houden. ‘Als er iets uit de hand loopt in de achtertuin en de kleine ruimte overneemt, is er altijd wel een plant die te blij is’, zegt Arthur.

Freda beaamt dit: ‘Vermijd het mengelmoes-effect’, zegt ze. ‘In plaats van 20 kleine bloempotjes, kweek je er maar 5 voor een betere indruk door netheid. Neem gewoon twee of drie soorten planten in een paar kleuren – dit maakt de sfeer minder chaotisch en verwarrend.

Om zoveel mogelijk uit deze 7 x 6 meter brede achtertuin in Toronto te halen, bouwde architect Erik Calhoun hoge dekken over de zeer hoge wortels van een boom. Hij redde de grote planten om meer recreatieruimte veilig te stellen. ‘De struiken of heggen zouden een meter in beslag nemen en mensen konden hier niet rondlopen’, zegt hij.

9. Sluit de kamer af

verschillende-niveaus-achter-de-binnenplaats-eethoeken

Dat klinkt misschien tegengesteld als je een kleine kamer wilt vergroten, maar het idee kan handig zijn voor je kamer. ‘Als je de kleine ruimte meer beperkt, kun je gezelligheid en intimiteit bereiken’, zegt Arthur. ‘Dat kan ook de omgeving naar een hoger niveau tillen waar het eruit ziet als een kamer buiten.’

Pergola’s zijn perfect om een ​​gevoel van intimiteit te creëren, maar je kunt hetzelfde effect bereiken door ze te planten. De achtertuin van architect Gary Beyerl is 3 x 6 meter breed. Omdat hij appartementselementen heeft die aan het huis zijn bevestigd, wilde hij iets ontwerpen dat hem privacy kon bieden. Hij gebruikte verticale planten zoals Trumpet Flower en Cercis canadensis om een ​​verpakte zone te vormen. ‘Door de plantenzone uit te breiden langs de verticale vlakken van een stedelijke ruimte, zie je voor jezelf grote voordelen’, zegt hij. ‘Ik heb een groene omgeving, ook al is die klein.’

10. Houd rekening met het zicht

achter-de-binnenplaats-usa-paradijs-hoek-scoop

Als het niet zo prettig is, raadt Beyerl aan om verschillende bedieningselementen te gebruiken. Zijn favoriete elementen zijn de roosters. In zijn appartement in Chicago gebruikte hij ze om de bezienswaardigheden van het beruchte kabelnetwerk door de straten van de stad te blokkeren. ‘De rasters geven je het voordeel van perceptie’, zegt hij. ‘Ze verbergen het zicht, maar laten het licht en de wind vrij komen. De tralies lijken minder depressief dan de hekken.

11. Voeg contrasten toe

ideeën-kleine-achter-de-binnenplaats-design-trappen

‘Denk altijd aan interessante contrasten’, zegt Freda. Het mengen van vierkante en rechthoekige vormen met ovale vormen geeft een goed resultaat. Zet planten met stekelige bladeren naast die met golvende bladeren. ‘Het visuele effect is beter dan wanneer alles hetzelfde is’, zegt Freda. ‘Als je een vierkant oppervlak hebt, plaats ik de planten in dezelfde vorm, maar met een ronde tafel in het midden voor contrapunt’.

12. Overdrijf het niet met zorg

mooie-kleine-achtertuin-tuin-vuur

Een van de goede dingen van kleine achtertuinen is dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Maar wees niet alleen bezig! Arthur stelt voor om meer plantenbakken dan aarde te gebruiken. ‘Anders wordt alles van je boerderij veroverd’, zegt hij. ‘De bloembakken houden de warmte van de planten vast, maar met lichte verzorging’.

De lokale vetplanten en grassen verminderen de watervoorziening, maar je moet ook rekening houden met het kunstgras. ‘Ze behouden de kleur en het karakter van de minituin beter dan de natuurlijke’, zegt Beyerl. De ontwerper Martha Angus uit San Francisco gebruikte kunstgras in de achtertuin, hieronder weergegeven, en beveelt ook buxus aan. ‘De buxushaag moet 45-60 diep zijn’, zegt ze. ‘Dat neemt te veel ruimte in beslag. De buxus wordt geleverd in vierkanten met een diepte van 8 cm en kan eenvoudig aan een schutting worden vastgespeld. Ze zijn heel mooi, hebben geen water of ruimte nodig’.

13. Een terras op het hellende vlak

collage-architecten-ideeën-usa-kleine-tuin

Het project van Angus belicht een andere goede methode om de kleine achtertuin te vergroten. Als je een sterk hellende tuin hebt, degradeer dan. ‘Dit proces kost in principe veel geld’, zegt Angus, ‘omdat je een extra constructie wilt bouwen om het terras te ondersteunen. Maar daarna heb je veel oppervlakte voor activiteiten’.

14. Personaliseer de kamer

gitaar-tuin-ontwerp-vloer-gras-werf

In de kleine ruimtes is het karakter van de tuin erg belangrijk. Je wilt iets dat mensen niet houden vanwege de afmetingen. ‘Het is belangrijker om het pleintje karakter te geven’, zegt Arthur. ‘Je wilt niet dat de gasten zeggen: ‘Oh, wat een kleine achtertuin’, maar je wilt toch een deel van de sfeer van deze plek voor jezelf opnemen’. Arthur stelt voor om niet alleen basiskleuren te gebruiken voor kinderelementen, maar ook voor funky meubels om de kamer meer charme te geven. Angus raadt aan een lokale kunstenaar in te huren om een ​​tegelontwerp op de muur of vloer te maken.

15. Bouw een focus op

kleine-achtertuin-vergroten-tuin-ideeën

De focus is een van de meest interessante Ideeën voor kleine achtertuinen, omdat het de aandacht afleidt van de afmetingen van de achtertuin. Arthur houdt van de waterelementen. Hij voegde zelfs een plantenbak midden in de ruimte toe, zodat de ogen van het publiek daarheen kunnen draaien en de muren optisch terugtrekken. Kunst en beeldhouwkunst kunnen veel. ‘Een enkele sculptuur met verlichting kan fenomenaal zijn’, zegt Angus.

16. Laat het ontwerp helpen

stadsomgeving-achtertuin-mini-tuin

Het ziet er niet uit, maar eigenlijk zijn de kleine kamers moeilijker in te richten. Een professional die in dergelijke ruimtes is opgeleid, kan aan uw eisen en behoeften voldoen

Calhoun stelt voor om een ​​gespecialiseerde architect te zoeken die de juiste benadering van uw unieke ruimte zal vinden. Is er daar veel zon? Regenen? Wind? ‘Je wilt iemand die alles van filosofie weet’, zegt hij. ‘Een landschapsarchitect die alleen professioneel is in de aanleg van land-tuinen, zal dat ook in uw geval doen, maar dat past niet bij de specifieke kenmerken van het gebouw. Beyerl stelt voor om te vertrouwen op een team van professionals. ‘Kamers ontwerpen is het werk van een architect’, zegt hij. Dan kan een timmerman de finesse van het ontwerp toevoegen. En een landschapsarchitect zorgt alleen voor de plantenbakken.

patio-achtertuin-ontwerpideeën-stad

kleine-achter-binnenplaats-ideeën-designer-kiezelsteen

Hinterhof-klein-ideeën-vergrotingsplan

collage-twee-ideeën-kleine-achtertuin-architecten

kleine terrassen-optimaliseren-stad-omgeving-ontwerp

deck-design-usa-behind-yard-ideeën

kleine achtertuin ontwerp-idee-bloem-zit-tuinmeubels

kleine achtertuin zen-accenten-fontein-hout-sokkels

kleine achtertuin verhoogd bed-zithoek-privacy scherm-bomen-schaduw

kleine-achtertuin-moderne-stenen-platen-land-privacy-scherm-hout-heg

kleine-achtertuin-lounge-tropische-stijl-luifel-klamboe