Huis & tuin

5 mooie ontwerpideeën voor de tuin en het terras met een privacyhek van kunststof

Privacybescherming terrasomheining kunststof wit latwerk

Een mooie, ondoorzichtige schutting kan uw eigendom niet alleen een bepaalde charme geven, maar ook beschermen tegen de nieuwsgierige blikken van de buren. Er is een grote verscheidenheid aan materialen om uit te kiezen, zodat u de juiste oplossing voor uw eigen buitenruimte kunt vinden. Naast de klassieke varianten van hout en metaal wordt ook een ander materiaal steeds belangrijker. Het is een soort hard plastic – het zogenaamde raamplastic. Een privacyhek van kunststof heeft meerdere voordelen ten opzichte van elementen van hout en metaal: Het materiaal wordt gekenmerkt door zijn extreme duurzaamheid en is bovendien zeer onderhoudsvriendelijk en volledig UV-bestendig.

Een ander pluspunt van de kunststof privacyhekken is de grote ontwerpruimte die ze bieden. Het raamplastic is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en vormen en past daardoor bij elke tuinstijl. In het artikel hebben we 5 prachtige voorbeelden verzameld van hoe je je eigen tuin of terras kunt inrichten met een kunststof schutting. laat je inspireren!

Wit privacyscherm voor de kleine tuin

Ideeën tuinontwerp kleine tuin wit privacyhek kunststof

Het ontwerpen van een kleine tuin of binnenplaats is vaak een grote uitdaging.Je moet er altijd voor zorgen dat het kleine gebied niet optisch wordt verkleind door het gebruik van veel ontwerpelementen. Ook kleur speelt hierin een cruciale rol. Donkere kleuren laten het pand kleiner lijken, terwijl lichte nuances en vooral wit de indruk van ruimte geven. Een witte kunststof schutting laat de tuin groter lijken en is daarom perfect voor kleine terreinen. Er zijn verschillende vormen en ontwerpen van de afzonderlijke privacyschermelementen beschikbaar bijvoorbeeld op Sichtschutzzaun-shop.de ter beschikking stellen. Of het nu met of zonder trellis is, met een hoekige of gebogen vorm, de ontwerpopties zijn divers.

Combineer een kunststof privacyhek met een pergola

moderne ideeën tuinontwerp privacyhek pergola kunststof

Een pergola is een prima oplossing als je het zitje in de tuin luchtig maar toch beperkt in ruimte wilt maken. Heb je echter niet genoeg ruimte voor een grote overkapping, dan kun je een ruimtebesparende variant overwegen. De pergola kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met een privacyhek van kunststof, wat niet alleen ruimte bespaart, maar ook zorgt voor een interessant tuinontwerp.

Kunststof privacyscherm met glazen elementen

Ideeën tuinterras privacy schutting kunststof houtlook glaselementen

Het raamplastic is een weerbestendig en duurzaam materiaal dat verkrijgbaar is in tal van kleuren en decors. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houtlook schutting zonder af te zien van de onderhoudsvriendelijke eigenschappen van het kunststof. Voor een nog interessanter effect kunnen de kunststof raamelementen worden gecombineerd met andere materialen zoals glas of steen. De gebruikte glaselementen kunnen gemaakt zijn van mat glas of gedecoreerd zijn met een geschikte film om een ​​goede privacy te garanderen.

Kunststof hekjes planten als natuurlijk privacyscherm

Privacyhek kunststof beplant trellis natuurlijk privacyscherm

Trellis-elementen gemaakt van hout zijn erg populair in tuinontwerp. Als u echter kiest voor een latwerk van kunststof raam, kunt u uzelf de moeite besparen om voor het hout te zorgen en toch te genieten van het mooie uiterlijk. Het is ook belangrijk op te merken dat een hekwerk alleen niet voldoende privacybescherming biedt voor uw terras en tuin. Als het echter wordt gecombineerd met dichte begroeiing, kan de privacy op een natuurlijke manier worden beschermd. Om het gewicht van de groeiende klimplanten te kunnen weerstaan, worden de kunststof hekjes meestal aangeboden met een aluminium versterkt frame.

Creëer een romantisch terras

Creëer een romantisch terras Privacyhek hekwerk wit

Als je je terras een romantisch tintje wilt geven, zit je zeker goed met elementen in lichte kleuren. Een wit kunststof privacyhek met trellis-elementen vormt de perfecte achtergrond voor bloeiende planten en elegante tuinmeubelen. Het beschermt niet alleen tegen ongewenste blikken, maar fungeert ook als een prachtig element van tuinontwerp.