Huis & tuin

Bloeiende kamerplanten met meer of minder behoefte aan licht

Kamerplanten palm fauteuil

Bloeiende kamerplanten dienen als decor in uw huis en stralen levendigheid en vreugde uit. Er is een gezegde dat kamerplanten de energie van de eigenaar voelen en als er geen harmonie is in hun eigen vier muren, sterven ze geleidelijk uit. Of dit waar is, kun je niet met zekerheid zeggen, de werkelijkheid is waar – onze planten in huis hebben verzorging en toewijding nodig, afhankelijk van het type bloem.

Bloeiende kamerplanten met weinig lichtbehoefte

Bloemen-met-minder-behoefte-aan-licht

Natuurlijk zijn er bloeiende kamerplanten die met weinig aandacht hun bloeitijd in volle pracht laten zien. Dit zijn bijvoorbeeld kantoren en studeerkamers waar je elke dag naar binnen gaat maar bepaalde taken moet doen en weinig afleiding nodig hebt. De perfecte plant hiervoor zijn de Peace Lilies, die één keer per jaar bloeien en een bijzondere geur in de kamer verspreiden. De Afrikaanse viooltjes, of ‘grootmoeders bloemen’, hebben een serieuze comeback gemaakt en zijn nu in de mode om te bezitten. De prachtige donkere tinten van de bloemen vragen weinig aandacht en licht, zodat ze je bloeitijd in overvloed kunnen laten zien.

Vredeslelies in een mooie plantenbak

Of het nu bloeiende kamerplanten zijn die weinig aandacht en zorg van ons vergen, ze kunnen prachtig versierd worden met potten en andere details, zodat onze blik wordt gevangen door hun schoonheid. De kerstcactus, op de foto hieronder, is een zeer geschikte kamerplant en omdat de cactus dat wel is, heeft hij weinig water nodig. Het is ook zo dat deze bloem niet alleen tijdens de kerst bloeit. Het duurt 12 uur duisternis om te bloeien, dus deze fase vindt meestal plaats in de wintermaanden. De bloemen zijn wit, rood, roze en variaties daartussen.

Kerst-cactus-in-zijn-prime

De glanzende bol is een andere bloem die als kamerplant weinig licht nodig heeft. De bladeren hebben een zebra-achtig patroon en de bloemen zijn getrimd en geel.

De bromelia, de prachtige

Bromelia's-als-kamerplant-thuis

De bromelia ziet er eigenlijk uit alsof hij alleen uit zijn bloemen bestaat. De bladeren zijn in felle kleuren en creëren een romantisch gevoel in elke hoek van de kamer.

Vrede-lelies-met-weinig-licht

Cyclamen als kamerplant

Afrikaanse-viooltjes-in-de-bloei

Sommige kamerplanten die meer licht nodig hebben

Kamerplanten-in-de-bloei

Zet kamerplanten ook buiten

Zantedeschia elliottiana-kamerplant-in-geel

mooie-kamerplanten-in-oranje

Palm-kamerplant-voor-huis

Nonnen-orchideeën-op-hun-prime

Hyacint tulpen kamerplanten

Orchideeën-als-kamerplanten

kamerplanten met rode bloemen

kamerplanten naast de verwarming

het-mooie-arrangement-van-kamerplanten

de-gloxinia-bloem-als-kamerplant

de-gele-elven-kamerplant

Bloeiende kamerplanten klassiek design

Bloeiende-orchideeën-als-kamerplant

bloeiende-kamerplanten-in-roze

Decoratie-met-kamerplanten

bloeiende-kamerplant-op-de-vensterbank