Huis & tuin

Bloemen planten in de zomer – waar moet je op letten bij het verzorgen?

Bloemen planten petunia tender tips ideeën verzorging

Een kleurrijke, geurige tuin ziet er in de hete zomer uit als een verfrissende oase te midden van de verwarmde gebouwen. Mits wij er voor zorgen, kan de tuin een perfecte schuilplaats worden tegen de hitte. Om je te helpen met je tuinieren, hebben we een paar tips waar je op moet letten bij het verzorgen van je tuin in de zomer plant bloemen. Zorg goed voor je tuin en hij zal je dankbaar zijn met zijn prachtige bloemenpracht.

Bloemen planten in de zomer – water geven

geranium mooie delicate roze bloemen zomerstemming

Net als wij mensen heeft de tuin in de zomer meer water nodig. In tegenstelling tot de winter moet de tuin in de zomer overvloedig worden bewaterd. Het is het beste om dit in de vroege ochtend of late namiddag te doen. Zo voorkom je dat het water te snel verdampt en blijven de bloemen en planten dorstig.

Geef niet alleen de wortels water, maar geef ook de bladeren en bloemen water om opgehoopt stof te verwijderen en de fotosynthese te verbeteren. Gebruik meerdere keren per week de tuinslang in plaats van de gieter en verleng de giettijd.

Vooral hangende en pas geplante planten lopen risico op uitdroging. Besteed dus meer aandacht aan hen. Gebruik voor de dagelijkse bewatering oud water (tenzij anders beschreven voor de plant in kwestie) omdat dit gezonder is voor je bloemen. Als je koud water uit de kraan gebruikt, bestaat het risico dat de planten als het ware gestrest raken door de plotselinge temperatuurverschillen.

Zorg er echter voor dat u het niet overdrijft met onderhoud en verdrink de planten niet. Dit is hoe het is plant bloemen juist.

Bloemen planten in de zomer – de aarde

Bloemen planten prachtig uitzicht bergen natuur sieradenmand

Naast vaak water geven, heeft de bloementuin in de zomer ook regelmatig bemesting nodig. Door de hoge temperaturen trekt de plant meer zouten uit de bodem, waardoor je vaker de benodigde hoeveelheid voedingsstoffen binnen moet krijgen. Zo worden de bloemen en planten sterker en kunnen ze beter tegen de hitte.

In de zomer moet de grond ook losser zijn. Pas echter op dat u de wortels niet beschadigt bij het losmaken. Bij sommige planten bevinden de wortels zich in de bovenste laag van de aarde. Dit zijn bijvoorbeeld de zomer- of tuinaster, de studentenbloem en de iris.

In de zomer plant bloemen – ongedierte

De meeste dieren en insecten verschijnen in de zomer. U zult een gemakkelijke prooi in uw tuin zien. De meest voorkomende zijn de bladluizen, die vaak te wijten zijn aan de droge lucht die typisch is voor de zomer. Deze kleine plagen kunnen behoorlijk wat schade aanrichten aan uw tuin. Ze tasten alle delen van de plant aan, maken de bladeren plakkerig, veroorzaken schimmel en laten zich niet zo snel schrikken.

Bloemen planten in de zomer – hoe bladluizen te bestrijden??

postelein roosjes kleurrijk opzichtig goed humeur tuin zon

Als je pas onlangs bent verschenen, hoef je de plant alleen maar onder te dompelen in koud water. Als je er later pas achter kwam dat de plant besmet was met bladluizen, moet je bladluisremedies gebruiken. Houd er rekening mee dat u goed geïnformeerd moet zijn over de specifieke plagen voordat u ze gaat bestrijden. Want er zijn ook insecten die goed zijn voor je bloemen. Dus haast je niet om ertegen te vechten.

In de zomer plant bloemen – Meer tips:

  • Verwijder dode bloemen zodat de nieuwe sneller kunnen groeien.
  • Onkruid bestrijden hoort ook bij de zomer. Dit is het gemakkelijkst te verwijderen na regen.
  • Zet je rubberboom, drakenboom, rododendrons, palmen en citrusplanten buiten.
  • Vergeet niet de hangplanten regelmatig te draaien zodat de zon alle plekken kan bereiken.
  • Ondersteun de minder sterke planten door de stelen aan een stevigere en langere stok te binden.
  • In de zomer kun je beginnen met het vermeerderen van de herfstbloemen.

Bloemen planten in de zomer: welke bloemen zijn het mooist?

postelein roosjes mooie roze bloemen perfecte tuindecoratie

Hier zijn een paar bloemen die het meest voorkomen in de tuin en die houden van de zomer en zijn grillen.

In de zomer plant bloemen: De posteleinroosjes

Met zijn heldere en heldere kleuren brengt deze bloem een ​​goed humeur in uw tuin. Ze houdt van sterk zonlicht en is bestand tegen hoge temperaturen. Deze plant moet niet te vaak worden bewaterd om te voorkomen dat hij verdrinkt. Hij bloeit de hele zomer en wordt zelden aangevallen door ongedierte.

sieradenmandjes favoriete bloemenvlinders hebben minder licht en halfschaduw nodig

De sieradenmand

Dit is de favoriete bloem van de vlinders. Het geeft de voorkeur aan minder licht en halfschaduw en heeft geen bijzondere voordelen ten opzichte van de bodem. De decoratieve mand wordt 2-3 keer per week bewaterd en is perfect voor beginnende tuiniers.

felle kleuren warmte veel water verschillende verzorging

de pelargonium

Het is een echte eyecatcher door zijn felle kleuren. Deze bloem houdt van warmte, veel water en goed bemeste grond. Helaas wordt het echter vaak aangevallen door ongedierte. Geranium kan het hele jaar door je huis decoreren. In de andere seizoenen heeft het echter andere verzorging nodig.

zonnige plaats niet veel zorg cosmetisch genezend effect

de goudsbloem

Ze voelt zich prettig op warme en zonnige plekken en heeft niet veel onderhoud nodig. De goudsbloem staat bekend om zijn cosmetische en helende eigenschappen. Verwelkte bloemen moeten regelmatig worden verwijderd. Alleen zo kan hij in volle pracht bloeien. Het is een magneet voor ongedierte en onkruid.

petunia wit wild mooie geur zorg nodig

de petunia

De petunia is een delicate bloem die houdt van lichte plaatsen en goed bemeste grond. Het moet regelmatig en overvloedig worden bewaterd, maar het water moet vers zijn. Deze bloem moet ook worden beschermd tegen tocht.

    Bloemen planten goudsbloem gele kleur geschikt voor de zomer