Huis & tuin

Boomhut Djuren – tijdloze ruimte tussen twee eikenbomen

Garden Oak House Egg Shaped Djuren designer merk

Het houten landgoed in Noord-Duitsland biedt een weekendje weg voor uw eigen gezin. Het gaat om de Boomhut Djuren ontworpen door Baumraum. Tussen twee eiken staat een eivormige boomhut met elliptisch gevormde ramen en een crèmewitte gevel. Het interieur wordt gekenmerkt door comfortabele slaap- en liggedeeltes bedekt met grijs wolvilt. Royale ramen, direct boven de zit- en ligruimtes, bieden een uitzonderlijk uitzicht op het bos- of tuinlandschap.

Boomhut Djuren – duurzame architectuur

Foto via: Alasdair Jardine

Boomhut-Djuren-ei-vormige-architectuur-eikenhout

De verticale belasting daarvan Boomhut Djuren wordt ondersteund door stalen palen en gepresenteerd als een statisch systeem. Een duurzaam type architectuur dat tussen twee eikenbomen staat.

Balkon op twee niveaus – bij de boomhut Djuren

elliptische-vorm-venster-crème-witte-kleur

De boomhut Djuren staat op een hoogte van 5,6 meter en wordt beklommen met twee trappen, die ook worden gescheiden door een laag terras en leiden naar het paradijs van eikenhout. Op het tweede dek is de voordeur van de verhoogde houten kom.

Modern en traditioneel tegelijk

Eikenboomhut eivormige Djuren boomkamerDe hooggepolijste en roomwitte eivormige buitenstructuur contrasteert met de houten dekken, die doen denken aan een schip.

De ondersteunende structuur

Terras-op-3,8-meter-boomhut-op-5,6-meter-hoogte

De kleine accommodatie wordt ondersteund door vier stalen palen en bevestigd aan twee eikenbomen. De twee eiken dragen ook het gewicht van de terrassen. Een combinatie van kabels en stalen banden die de boom ondersteunt.

Interieur- en exterieurontwerp

Bekleding van zinkplaat - met roestvrij staal gecoat acrylglas

De roomwitte uiteinden van de eivormige schelp contrasteren met de terrassen, die zijn gemaakt van lokaal eiken en het dak, dat is gemaakt van plaatzink. Een afgerond raam is onderdeel van de voorgevel, die tevens uitzicht biedt op de natuur. De twee terrassen zijn direct aan de boom vastgezet met extra dikke staalkabels en touwen.

Tijdloze en gezellige sfeer

Boomhut Djuren ovaal raam

Het interieur bestaat uit lounge- en zitgedeeltes, die bekleed zijn met zacht wolvilt. In de voorgevel van de boomhut is een boograam ingebouwd.

Raam en deur

Houten vloer-ovaal-vorm-deur-witte-muren-verlichting

De boomhut Djuren geeft u de mogelijkheid om door verschillende deuren en ramen te genieten van het uitzicht naar buiten. De elliptische vorm van het raam bepaalt ook de eivormige schaal van de boomhut.

Bouwplan en bouwproject

Blauwdruk boomhut Djuren projectinfo

De boomhut Djuren staat in Groß Ippinger in Noord-Duitsland. Er is gebruik gemaakt van eikenhout en de terrassen zijn 3,6 en 5,6 meter hoog; de laatste hoogte verwijst ook naar het interieur van het Bauhaus. Woonoppervlak strekt zich uit tot 10,6 vierkante meter en het terras tot 16,4 vierkante meter. De foto’s worden gepresenteerd door Alasdair Jardine.

Zijwaartse stijging

Eiken terrastrap

Juiste blik

Blauwdruk - trapgebruik - boomhut

Achteraanzicht

Boomkamer Duitsland Djuren boomhut