Huis & tuin

Composter verbergen – ideeën voor het bekleden van je eigen organisch afval in de tuin

De afvalcompost in de tuin kan er soms rommelig uitzien, maar je kunt je composter verbergen om de esthetiek te verbeteren. Er zijn verschillende opties voor u beschikbaar. Natuurlijk zijn potgrond en bladeren nuttig voor moestuinen en bloembedden. Als je deze echter wilt verbergen, kun je in dit bericht enkele praktische ideeën ontdekken over hoe je dit kunt doen. Laat u dus door de voorbeelden inspireren om uw tuin meer orde en stijl te geven.

Verberg de composter en bescherm het milieu

Structuur gemaakt van hout als privacyscherm en verbergt een composthoop

Compostbakken zijn niet altijd het mooiste tuinaccessoire, maar dat is geen reden om niet te gaan composteren. Er zijn zoveel voordelen aan het maken van compost, waaronder het verbeteren van de bodemvoedingsstoffen en het verduurzamen ervan. Omdat steeds meer mensen dit idee omarmen, zijn er tegenwoordig verschillende opties op de markt. Commercieel geproduceerde compost verbruikt energie en stoot koolstof uit bij de productie en het transport. Dus door minder te winkelen en meer zelf te produceren, verklein je de impact op het milieu en verduurzaam je je tuin.

verberg praktische deen met herbruikbare materialen zoals raamdeuren composter

Dus handel milieuvriendelijk en help de natuur terwijl u tegelijkertijd een aantrekkelijke en functionele composter vermomt. De mogelijkheden zijn veelzijdig genoeg als je een grotere composthoop wilt verbergen. Dit kan op een aantrekkelijke manier in uw behoefte voorzien om bioafval te recyclen. Dus hier zijn enkele creatieve manieren om de groene vuilnisbak of composter te verbergen. Zo hoef je jezelf en je gasten niet af te leiden van de schoonheid van het landschap.

Hoe compost in de tuin te verbergen??

Gebruik bloemen en planten in de tuin en bedek de composter met zwarte pallets

Het hebben van een composthoop is dus een geweldig idee, maar dit kan soms de uitstraling van de tuin bederven. De belangrijkste alternatieven zijn een grote zwarte plastic bak of een open composthoop in een vierkante houten structuur. Functioneel hoeft echter niet altijd mooi te zijn. Een veel voorkomende oplossing is om de composthoop in een hoek achter de schuur te verstoppen. Dit kan twee problemen opleveren. Om te beginnen moet de compost van de tuin zich daar bevinden waar deze, net als de rest van de tuin, goed en gemakkelijk te bereiken is. Bovendien mag het geen vuilnisbelt worden of een lelijke hoek die niet wordt beschouwd als onderdeel van de eigenlijke tuin.

Verberg tuinpaden van houten latten voor het bewaren van compost in de tuin

Een goed idee is bijvoorbeeld om de compost onder de tuinpaden te houden en de bakken in de grond te bouwen. Deze kunnen dan ook dienen als looppaden door de tuinbedden. Dit is een ruimtebesparende variant voor kleine werven die er ook nog eens mooi uit kan zien. Voor degenen die verhoogde bedden hebben, is dit ook een zeer geschikte optie. Integreer het gft dus zo in je bestaande tuinontwerp dat je niet meer weet waar het ligt.

Verberg organisch afval in de compostvat

Verberg de composttrommel voor de tuin en gooi hem weg met een kruiwagen

Een degelijke composter in de vorm van een trommel maakt het gemakkelijk om te draaien. Als je compost nodig hebt om de klus snel te klaren, kun je net zo goed vasthouden aan een traditionele composthoop met bakken, zolang je er maar gemakkelijk bij kunt om het om te draaien. Dit kan ook een goedkope optie zijn waarmee je meer kunt bewegen in de tuin. Dus als je met minimale inspanning kleine hoeveelheden compost wilt maken in een kleine ruimte, dan is dit de juiste keuze. Een kleine composter in een trommel is een even goede optie voor tuinliefhebbers die een deel van het afval willen bewaren voor gebruik het hele jaar door.

Gebruik een houten rooster bij klimplanten

houten rooster met klimplanten in de tuin als privacyscherm voor gft

Als je al een composter hebt, maar het is een doorn in het oog, dan zijn er veel manieren om het te verbergen. In dit geval kan een houten rooster niet alleen dienen als ondersteuning voor klimplanten, maar ook als geschikte schuilplaats voor de compost. De bijpassende bloemen kunnen ook van elk trellis een weelderig, groen brandpunt maken, waarachter u uw compost in de tuin kunt verbergen.

Herbruikbare materialen

upcycling-ideeën met oude douchedeur die compost in de tuin verbergt

Er zijn tal van creatieve upcycling-ideeën met behulp van afgedankte materialen die je hebt opgeslagen. Dit is nog een geweldige manier om uw recyclingproject te upgraden. Een oude douchedeur kan bijvoorbeeld een perfecte afdekking zijn als u uw composter wilt verbergen. Dit houdt het vocht in de container, maar laat ook zonlicht binnen voor warmte, wat vooral handig kan zijn in de wintermaanden. Het geheel zorgt er dan voor dat je tuin er netter uitziet.

Pallets of houten bekleding

tuincompost huid met palet en plantendecoratie met lichte lichamen

Een eenvoudig ontwerp voor de composter wordt gekenmerkt door strakke lijnen en past in een traditionele of moderne tuin. U kunt cederhouten lamellen gebruiken om uw eigen privacyscherm te bouwen. Als u echter niet over dergelijke vaardigheden beschikt, kunt u vergelijkbare producten vinden in bouwmarkten. Het recyclen van pallets is geen nieuw idee, maar er zijn zoveel manieren waarop u de materialen in een pallet kunt gebruiken om een ​​werkende composter te maken die aan uw behoeften voldoet. U kunt zo’n container bijvoorbeeld uitrusten met draaideuren voor snelle toegang tot materialen.

verberg mooie composthoek met constructie van houten tuinkast met deuren en aanrecht

Het mooie van het bouwen van je eigen composter is dat je elk van de bovenstaande ideeën kunt gebruiken en ze je eigen kunt maken. Combineer een paar verschillende materialen om uw eigen ontwerp te maken dat past bij uw stijl en de hoeveelheid moeite die u bereid bent te steken in zowel het project als het onderhoud van uw tuin.