Huis & tuin

Exotische kamerplanten in de woonkamer en de juiste verzorging

exotische woonkamer kamerplanten ideeën-tips-zorg-decoratie

Planten zorgen voor een heerlijke sfeer. Iedereen weet dat. Planten kunnen helpen, vooral in de winter, wanneer de lucht in de kamer te droog wordt door de verwarming. Bovendien verbeteren ze de lucht qua zuurstofgehalte en verwijderen ze er zelfs gifstoffen uit. Wil je je eigen jungle in huis creëren? dan zijn exotische woonkamer kamerplanten precies de juiste keuze.

Exotische kamerplanten in de woonkamer en verzorgingstips

exotische woonkamer kamerplanten boog hennep salontafel decoreren

We hebben een lijst samengesteld met populaire planten waarmee je de tropen in huis haalt. Daarnaast geven we je graag enkele handige verzorgingstips waarmee exotische huiskamerplanten gegarandeerd goed in hun vel zitten. Als je niet zeker genoeg bent omdat je een beginner bent met planten, zul je nog steeds een geschikt exemplaar vinden. We hebben ook exotische huiskamerplanten samengesteld die bijzonder gemakkelijk te verzorgen zijn.

Exotische kamerplanten in de woonkamer – The Guzmania

exotische woonkamer kamerplanten bromelia-guzmania-geel-vintage-stoel

Met mooie bloemen en deels gekleurde bladeren maken de Guzmania-soorten indruk als exotische huiskamerplanten. Zoals de meeste tropische planten, is het relatief weinig veeleisend. Ze voelt zich zowel in de zon als in de schaduw erg comfortabel. Water geven doe je het beste met lauw water, want de mooie plant houdt, hoe kan het ook anders, de warmte erg lekker. Omdat de wortels relatief klein zijn, kun je het water het beste in de rozet doen. Er moet altijd water in. De bloemen kunnen geel, rood, oranje of roze zijn.

Mimosa-boom

exotische woonkamer kamerplanten mimosa-bonsai-roze-bloeiend

De mimosaboom (Albizia julibrissin) kan tot 2 meter hoog in de kamer worden, groeit ook snel en straalt puur exotisme uit. De bladeren zijn niet alleen bijzonder mooi, ze vouwen ook op bij aanraking en ‘s avonds. Er zijn ook prachtige bloemen die de kamer vullen met een aangename geur. Dit soort exotische kamerplanten in de woonkamer staan ​​het liefst op een zonnige plek, maar voelen zich ook goed in de halfschaduw.

Cypriotisch gras

exotische-woonkamer-kamerplanten-cyperus-graeser-bloempot

Het Cypriotische gras (Cyperus) is, zoals de naam al doet vermoeden, een grassoort die uitstekend in potten of plantenbakken gekweekt kan worden. Om het prettig te laten voelen, is het echter het beste om een ​​zonnige standplaats te hebben. In de zomer hebben exotische huiskamerplanten zoals deze absoluut veel water nodig. Als de bak ook groot genoeg is, kan het gras tussen de 2 en 3 meter hoog zijn.

Schoenmaker palm

exotische-woonkamer-kamerplanten-schoenmaker-palm-klassiek-weelderige-groei

De schoenmakerpalm (Aspidistra elatior) is echt niet veeleisend. Hij komt uit China en Japan en verdraagt ​​een donkere standplaats heel goed, maar ook lagere temperaturen of de droge lucht in de winter. Als exotische huiskamerplanten moeten de palmbomen regelmatig worden bewaterd. Maar stilstaand water en erover gieten is niet goed voor ze.

avocado

exotische-huiskamerplanten-avocado-gezond-fruit

Vrij snelgroeiende, exotische huiskamerplanten zijn ook de avocado’s die je uit de kern kunt kweken. Hoewel het bij ons thuis geen fruit geeft, is het uitstekend geschikt om de woonkamer te vergroenen. De plant heeft veel zon nodig. Om ervoor te zorgen dat de avocado in de winter zijn blad niet verliest, moet de temperatuur minimaal 15 graden zijn. In de winter heeft de plant ook een lichte standplaats nodig.

Gouden trompet

exotische-woonkamer-kamerplanten-goud-trompet-boom-gele-bloempot

De gouden trompetten (Allamanda cathartica) als exotische huiskamerplanten bloeien, zoals de naam al doet vermoeden, in fraaie gele kleuren. Ze groeien erg snel, vooral als ze de perfecte omstandigheden krijgen. Dit omvat een zeer lichte locatie, die in de zomer wordt beschermd tegen de sterke middagzon. De plant houdt van warm. Ook tijdens de winterstop moeten de temperaturen tussen de 16 en 18 graden zijn.

Veeleisende, exotische plant

exotische-woonkamer-kamerplanten-allamanda-cathartica-gouden trompet

Hij krijgt echt elke dag water en als hij er bovenop wordt gespoten, doet de plant het prima, zodat je hem van mei tot november beloont met bloei. Gouden trompetten als exotische huiskamerplanten zijn giftig, wat zeker het vermelden waard is. Dit geldt voor alle delen van de plant. Dus als u huisdieren of kinderen heeft, moet u hier rekening mee houden en ofwel een ontoegankelijke locatie zoeken of voorlopig zonder de bloem.

Zamioculcas

exotische-woonkamer-kamerplanten-zamioculcas-eenvoudig-donker-groen-blad-kleur

De Zamioculcas (Zamioculcas zamiifolia) hebben zeer mooie, glanzende bladeren en kunnen uitstekend gebruikt worden als exotische huiskamerplanten. De kleur van de bladeren is afhankelijk van de standplaats van de plant en kan dus door jou bepaald worden. Terwijl ze in de zon of op een zeer lichte standplaats lichtgroen zijn, kleuren ze donkergroen in de donkere schaduw. De gemakkelijk te verzorgen plant is perfect voor beginners en kan elk gebied in de woonkamer sieren.

Exotische kamerplanten in de woonkamer – Vriesea

exotische-woonkamerplanten-vriesea-strepen-oranje-bloesem-mooi

De Vriesea (Vriesea splendens) imponeren als exotische huiskamerplanten niet alleen met hun bloemen. Zelfs voor en na de bloeiperiode geeft het exemplaar een prachtige kleur, in de vorm van licht- en donkergroen bladpatroon. Zoek een lichte locatie uit direct zonlicht. De plant heeft veel water nodig, maar mag niet te veel water geven. Hij is perfect bewaterd als de bovenste laag van de potgrond iets kan uitdrogen.

huilende vijg

exotische-huiskamer-kamerplanten-huilende-vijgenbladeren-patroon

De huilende vijg (Ficus benjamina) mag niet ontbreken in een tropische huiskamer. Het heeft veel licht nodig. Anders zijn de treurvijgen als exotische huiskamerplanten heel gemakkelijk te verzorgen. Wateroverlast moet worden vermeden en u zult genieten van de mooie plant, die erg groot en weelderig wordt.

Geldboom

exotische-woonkamer-kamerplanten-geldboom-geluksbedel-dikke-bladeren

Ook de geldboom (Crassula ovata) is exotisch. Dit is ook een geweldig idee voor bijgelovige hobbytuiniers. De naam komt van het feit dat bladeren qua vorm op munten lijken. En dat moet ook worden overgedragen naar de portemonnee. Het enige wat deze plant nodig heeft is veel licht. Of het nu wat kouder of warmer is maakt bij deze plant niet uit. Exotische kamerplanten in de woonkamer zoals deze zijn perfect voor beginners.

Heerlijk raamblad

exotische-woonkamer-kamerplanten-heerlijk-raam-blad-interessant-blad-groot

Het heerlijke raamblad (Monstera deliciosa) maakt hem ook prachtig exotisch. Omdat direct zonlicht de bladeren beschadigt, kun je het beste een schaduwrijke plek kiezen die toch lekker helder is. Geef regelmatig water, maar wacht altijd tot de grond een beetje droog is. Exotische kamerplanten in de woonkamer hebben voldoende luchtvochtigheid nodig. Spuit daarom vaker de bladeren.

Orchideeën

exotische-woonkamer-kamerplanten-orchidee-planter-eenvoudig-hybride

Niet te vergeten natuurlijk de orchidee en meer bepaald de phalaenopsis. Hybride soorten maken het zeer gemakkelijk te verzorgen, zelfs voor beginners. En de keuze aan kleuren en patronen is gewoon eindeloos. Hij wordt een paar minuten ondergedompeld om hem water te geven.Zoals typisch is voor echte exotische huiskamerplanten, houdt hij van vocht en is daarom blij als je hem regelmatig met water besproeit. Zet hem op een schaduwrijke, maar lichte plek, want in de zon kan hij snel uitdrogen.

Mooie cactusstijl

exotische-woonkamer-kamerplanten-ledematen-cactus-winter-cactus-roze

Zoals bekend zijn cactussen perfect voor beginners en daarom perfecte, exotische huiskamerplanten. De zogenaamde ledematencactus is een prachtige variant die niet alleen zeer gemakkelijk te verzorgen is, maar ook met regelmatige tussenpozen uitbundig bloeit. Voor sommige soorten gebeurt dit in de lente en voor andere in de kersttijd. Vandaar de andere naam “kerstcactus” (Schlumbergera). Een andere soort heet Paascactus (Hatiora).

Kerstcactus

exotische-woonkamer-kamerplanten-schlumbergera-winter-cactus-knoppen

Een van de mooie dingen van deze exotische huiskamerplanten is dat ze geen stekels hebben. Het wordt maar eens in de twee weken gegoten. Een zonnige locatie is het beste, maar halfschaduw maakt het ook.

Glanzende lamp

exotische-woonkamer-kamerplanten-glimmende-bollen-gele-bloesem-blad-ader-helder

Een kleinere soort is de glanzende bol (Aphelandra squarrosa). De plant heeft gestreepte bladeren en maakt in de herfst indruk met gele bloemen. Ze houdt erg van vocht. Als je op zoek bent naar exotische huiskamerplanten die ook na de bloei indruk maken met kleuren en patronen, dan is de glanzende bol een perfecte keuze.

Pijl bladeren

exotische-woonkamer-kamerplanten-pijl-bladeren-gemakkelijk-onderhoud-instructies

Het is vergelijkbaar met de pijlbladeren (Alocasia) als exotische huiskamerplanten. De bladeren zijn donkergroen, terwijl de bladnerven heel licht zijn en zo goed tot hun recht komen. De plant heeft een hoge luchtvochtigheid nodig, wat het beste bereikt wordt met een luchtbevochtiger. De grond moet altijd vochtig zijn, maar in de winter mag er spaarzamer worden gesproeid.

Gouden fruitpalm

exotische-woonkamer-kamerplanten-gouden fruit palm-tropische-atmosfeer-vochtigheid

De aantrekkelijke gouden fruitpalm (Dypsis lutescens) groeit weelderig en hoog en is een mooie variant voor exotische kamerplanten in de woonkamer. Over het algemeen mogen palmbomen niet ontbreken voor een exotische sfeer. Zoek een lichtpuntje in de kamer. Vocht is wenselijk, dus de plant mag niet in de buurt van een radiator staan. Regelmatig sproeien zorgt ervoor dat de bladeren er gezonder en mooier uitzien, en water moet overvloedig zijn tijdens de groeifase.