Huis & tuin

Gebruik groenblijvende klimplanten voor interieurontwerp

groenblijvende klimmers kluisvorm-kamerplanten-zitplaatsen-vintage-meubels

Planten zorgen niet alleen voor een betoverende sfeer in de tuin maar ook in de kamers. Als je daar wat romantiek aan wilt toevoegen, zijn klimplanten een goed idee. Jij kan groenblijvende klimplanten Laat emmers door de kamer kruipen en creëer zo een interessant, decoratief effect en haal tegelijkertijd de natuur in huis.

Laat groenblijvende klimplanten door de kamer vlechten

groenblijvende klimplanten deco-ideeën-woonkamer-witte-muur

Gebruik saaie meubels, simpele muren, zuilen of roomdividers om ze te decoreren met klimplanten. We willen u kennis laten maken met enkele van deze ontwerpideeën, evenals enkele geschikte planten die u voor dit doel kunt gebruiken. Wintergroene klimplanten zijn er ook in bloeiende vorm, dus de keuze is aan jou. Combineer er gerust meerdere met elkaar. In dit artikel laten we zien hoe je een klimplant aan de muur bevestigt.

Wintergroene klimplanten voor een zonnige standplaats – passiebloem

groenblijvende klimplanten passiebloem-bloesem-paars-wijnstok-tips

De passiebloem als bloeiende groenblijvende klimplant maakt indruk met aantrekkelijke en geurige bloemen. Ze houdt van een lichte standplaats en kan ook de hele dag in de zon staan, dus geschikt als je op zoek bent naar groenblijvende klimplanten voor in de zon. Het heeft echter ook veel water nodig, waardoor wateroverlast moet worden vermeden. De klimplant groeit zeer snel en is daarom zeer geschikt om snel kamers in te richten.

10 bloeiende klimplanten voor in de tuin of als potplant

Klimplanten op balkons en terrassen – privacybescherming en groen

Afdekking voor het hek & Muren met struiken & Klimplanten

Kruipende porseleinen bloem

groenblijvende klimplanten bloeiend-porselein bloem-wax bloem-roze-kleur

Porseleinen bloemen zijn ook groenblijvende klimplanten met bloemen. De bloemen zijn niet minder indrukwekkend dan die van de passiebloem. Dit exemplaar mag echter niet in de brandende zon staan. Frequente verplaatsing moet worden vermeden voor een succesvolle bloei. Hetzelfde geldt voor wateroverlast, aangezien dit schadelijk is voor de bloeiende klimmer.

Wintergroene klimplanten – klimop planten

groenblijvende klimplanten snelgroeiende-efeutute-grote-blad-ranken

De Efeutute heeft niet alleen een klimhulp nodig, maar af en toe ook jouw hulp bij de ranken. Aan de muur kun je deze groenblijvende klimmers met ondersteunende nagels de goede kant op wijzen. Door zijn maximale hoogte van 20 meter kun je er een groot gebied mee decoreren. De plant is zeer gemakkelijk te verzorgen en ook geschikt voor beginners.

Wintergroene klimmerverzorging – zebrakruid met bont blad

groenblijvende klimplanten zebra kruidkleurige-bladeren-mooie-plant-emmer

Je kunt interessante kleuren creëren als je het zebrakruid kiest. De deels groene bladeren hebben ook patronen in paars en zien er geweldig uit. Wintergroene klimplanten die groenblijvend en snel groeiend zoals deze hebben veel licht nodig, maar weinig directe zon en een matige hoeveelheid water. Laat de grond altijd drogen voordat je weer water geeft.

Klimop als kamerplant

groenblijvende-klimplanten-klimopplanten-potten-hangende-metaal-decoratie

Ivy is een van de klassiekers als het gaat om klimplanten. En het goede nieuws is dat de plant ook als kamerplant kan worden gekweekt. Kies een kale muur om deze te decoreren met klimop of een andere ondersteunende structuur. Roomdividers zijn bijvoorbeeld zeer geschikt als je groenblijvende klimplanten zoals klimop wilt kweken.

Andere geschikte klimplanten

groenblijvende-klimplanten-bloempot-kamer-design-trellis-bont-cover

– Philodendron scandens

– Paars gedempt

– Sier asperges

– Cissus antarctica

– Klimkandelaar bloem

– Handelskans

– Oost-Indische kers klimmen

– spookplant

– Russische wijn

Klimhulpmiddelen

groenblijvende-klimplanten-vintage-dressoir-grijs-spiegel-shabby

Sommige klimplanten kunnen zelf niet aan een muur hechten en hebben daarom een ​​klimhulp nodig. Dit kan er heel anders uitzien. Afgewerkte hekjes of hekjes zijn beschikbaar om te kopen. Maar je kunt ook improviseren en draden of stokken tussen het plafond en de vloer bevestigen om groenblijvende klimplanten te ondersteunen. Je kunt ook spijkers gebruiken, waar je gewoon de stelen op zet. Als je de spijkers omhoog buigt, kun je de stelen veilig omsluiten.

Ondersteuning vanuit een netwerk

groenblijvende-klimplanten-trappenhuis-decoratie-net

Deze moderne trap is voorzien van een eenvoudig visnet om groenblijvende klimplanten te laten groeien. De brede ruimte biedt plaats aan verschillende planten en is alleen perfect voor moderne maar ook voor maritieme inrichtingsstijlen. Zo’n net kan ook direct aan de muur worden gehangen.

Planten voor aan de muur

groenblijvende-klimplanten-mediterrane-woonkamer-design-gewelfd

Wintergroene klimplanten met zelfklevende wortels kunnen ook zonder hulp direct op de muur klimmen. De klimop is een van deze planten. Deze variant van het ontwerp met klimplanten heeft een bijzonder nostalgisch effect, omdat het doet denken aan oude huisgevels, alleen dat het nu de romantische sfeer in huis brengt.

Meubels versieren

groenblijvende-klimplanten-meubel-idee-eettafel-metalen-poot-klimhulp

Een echt indrukwekkend idee is deze eettafel, die je zelfs zelf kunt bouwen of in ieder geval kunt laten maken. De tafelpoten en het frame zijn gemaakt van metalen staven van elke vorm en dienen als klimhulp. Groenblijvende klimplanten kunnen zo heerlijk omhoog klimmen. Het idee kan ook worden gebruikt voor andere meubels.

Mooie klimplanten

groenblijvende-klimplanten-ladder-klimhulp-aloë-tapijt-shabby-idee

Als klimhulpmiddel kunt u in principe een grote verscheidenheid aan objecten gebruiken. In deze ruimte wordt hiervoor bijvoorbeeld een ladder gebruikt. Het kan tegen de muur worden geleund en kan elke hoogte hebben. Dat hangt af van de maximale hoogte van de plant. Groenblijvende klimplanten zijn zeker niet kieskeurig als het gaat om klimhulpmiddelen.

Versier de keuken

groenblijvende-klimplanten-keuken - planten-klimop-hanglampen-blauwe-kabels

Maak je keuken nog huiselijker door groenblijvende klimplanten door de kamer te laten groeien. Kies een muur en hang touw of heel dun draad dat nauwelijks zichtbaar is. Het lijkt alsof de plant vanzelf door de lucht of langs een muur groeit. Je kunt ook elke vorm met de plant vormen zoals hier.

Klimplanten laten hangen

evergreen-klimplanten-idee-design-eenvoudige-muurtrap-minimalistisch

Als sommige planten geen klimondersteuning hebben, laat je de stelen gewoon naar beneden hangen. U kunt hier uw voordeel mee doen als u hoge gebieden met planten wilt inrichten. Hier werd bijvoorbeeld een hoge muur geplant achter een wenteltrap. Groenblijvende klimplanten groeien sympathiek naar beneden.

Wintergroene klimplanten in bloempotten voor aan de muur

groenblijvende-klimplanten-hexagon-bloempot-hangende-stengels-modern

Hetzelfde idee kan ook worden gebruikt voor kleinere bloempotten die aan de muur worden bevestigd of voor hangende potten. Zo krijg je een dubbele decoratie, zeker als de bak een originele vorm heeft. Denk vooraf goed na of je de planten omhoog wilt laten groeien of laten hangen. Later zal het moeilijk zijn om ze in een latwerk te rijgen.

Idee voor de slaapkamer

groenblijvende-klimplanten-slaapkamer-hangende-kledingkast-bed-manden-decoratie

Als er niet genoeg ruimte is voor veel planten in de slaapkamer, dan kun je het idee ook daar uitvoeren met hangende klimplanten. Gebruik de kast om een ​​plant te plaatsen en laat de bladeren en stelen de zijwand van de kast sieren. Doe bij het kopen van groenblijvende klimplanten wat onderzoek welke planten geschikt zijn.

Wanddesign in de slaapkamer

groenblijvende-klimplanten-klimop-slaapkamer-muur-idee-baksteen-wit

Of je kunt de muur gewoon weer decoreren met een klimplant. Kies voor groenblijvende klimplanten met hechtwortels en wacht niet lang tot de kale muur wordt overgenomen door de planten. Zo zorg je er altijd voor dat de lucht in de kamer schoon is en voel je je dichter bij de natuur terwijl je ontspant.

Planten voor kamers met hoge muren

groenblijvende-klimplanten-lichte-kamer-planten-plantenpotten-ligstoel

Heb je hele hoge muren waar je niets mee kunt? Zet plantenbakken en bevestig lange hekjes. Je hebt al de nodige basis gelegd voor groenblijvende klimplanten. De planten zullen snel de muur overnemen. Met een bloeiende klimplant geniet je ook van felgekleurde bloemen. Houd bij het kiezen van de plant rekening met de lichtomstandigheden die u kunt garanderen.