Huis & tuin

Grassen in de tuin – siergras effectief in de emmer

Gras in de tuin hochkuebel-weiss-zwembad-terras

Grassen, biezen en zegge komen in bijna elke tuin voor. Hun structuur, kleuren en persistentie maken ze ook populairder dan potplanten. Hier zijn een paar voorbeelden van grote en kleine, weelderige en petite varianten waar Grassen in de tuin in emmers worden gerangschikt. Ze bevinden zich in de Cheekwood Botanical Gardens en het Museum of Art in Nashville, Tennessee. Er is daar voor iedereen iets interessants te zien.

Grassen in de tuin – welke soorten kunnen worden gecombineerd?

Vloeren stenen potten tuin siergras soorten vorm

1. Grassen in de tuin – Deze pot staat in de Cheekwood Botanical Garden en het Nashville Art Museum op een ronde stenen muur. Frontgate’s Terazo Pot laat zien hoe goed gras eruit kan zien in bloempotten. Het olifantsgras, dat het centrum vormt, is omgeven door een sawara cipres (Chamaecyparis pisifera), kroontjeskruid (Euphorbia), blauw zwenkgras (Festuca glauca), wollig zwenkgras (Stachys byzantina), maisgroen (Lonicera nitida) en Chinees gras (Miscanthus sinensis).

De mooiste grassen in de tuin – bamboegras als accent

Grasaccent tuinontwerpideeën potplanten

2. Grassen in de tuin – Bamboegras maakt op zichzelf ook veel indruk in deze grote pot, die in een deel van de botanische tuin staat dat op een amfitheater lijkt. De aardekleur en de eenvoudige vormen van de betonnen bloempot van Vestrivas doen denken aan oude olievaten. Het past goed bij de mediterrane sfeer die wordt gecreëerd door de gezwollen rozemarijn en de oude pilaar die ooit deel uitmaakte van het Nashville Capitol-gebouw.

3. Grassen in de tuin – De ingang van het kunstmuseum in Cheekwood, dat oorspronkelijk een herenhuis was en is ontworpen door de architect en landschapsontwerper Bryant Fleming, is versierd met een klassiek beeld dat lijkt te verbazen over een mix van hoge papyrus, zegge en verschillende grassen. De planten staan ​​in een ronde pot van Gladding, McBean. Zegges kunnen potplanten een andere structuur, hoogte en kleur geven. De vosrode zegge in dit voorbeeld geeft een amberkleur, de Nieuw-Zeelandse zegge een roodachtige tint en een Japanse zegge bedekt de rand van de pot met zijn mooie bladeren.

Inheemse grassen in de tuin

Zegges siergras plantenbak tuinbank decoratie

4e. Grassen in de tuin – Een mooie combinatie van zilverkleurige potten met de inheemse grassen die erin zijn geplant, creëert een dramatische scène voor een kalkstenen muur in de achtertuin van het Cheekwood-herenhuis. Switchgrass is een rechtopstaande plant, wat het een geweldig verticaal element maakt. Het dikke blad heeft een staalblauwe glans en dat de hele zomer door. In de herfst kleuren ze goudgeel waardoor je meerdere jaren van deze plant kunt genieten. De zinken potten zijn van Living Green.

Effectief kleurenpalet

Siergras pot decoratieve tuinontwerpideeën

5. Grassen in de tuin  – Ook met een beperkt kleurenpalet en door te focussen op de structuur kun je met neonkleurige eenjarige planten prachtige eyecatchers creëren. In dit voorbeeld zijn de hoofdkleuren lichtgroen en een variatie van roomwit en lichtgeel. De bamboe-achtige poolbuis poseert in deze pot van Gladding, McBean. Een Japanse iris maakt indruk op de voorkant. De rest is versierd met wimpelgras, eilandbrokaat, lenteboszegge, rozemarijn en een hinoky cipres.

De potmaat Opmerking

Potplanten sieren tuin balkon op het zuiden

6e. Grassen voor bloempotten – Platoorgras past uitstekend bij deze Japanse tuin. Het werd in een pot geplant door Giulia, Campania. Het gras lijkt zelfs de bamboeachtergrond te imiteren. Een bloempot en de daarin geplante planten moeten zoveel mogelijk aansluiten bij de stijl van de tuin waarin deze komt te staan, zodat ze beter bij elkaar passen. Let ook op de verhoudingen. Een grote pot in een kleine tuin is een ingewikkelde combinatie, en een kleine pot in een grote tuin kan er verloren uitzien.

Combinatie voor schaduwrijke plekken in de tuin

angelonia olifant oor siergras schikken planter blauwe kleur

7e. Grassen voor bloempotten – Wat dacht je van deze knalblauwe pot zoals deze Obsit Square pot uit Campania met een kleurrijke mix van Japans dwergriet, roestkleurige brandnetels, Arcelia angelonia en een blauwachtig olifantenoor? Een ander voordeel van grassen is hun beweging. In deze combinatie bewegen ze samen met het oor van de olifant in elke bries en lijken ze te leven. Het is zeer geschikt voor een schaduwrijke plek in de tuin.

Match de kleur van het gras met de achtergrond

Terracota bloempotontwerp ideeën voor tuinlay-out

8ste. Grassen voor bloempotten – Dat de afstemming van de kleuren van de potplant en die van de achtergrond belangrijk is, blijkt hier nog eens. De roodachtige kleuren van het switchgrass passen heel goed bij de handgemaakte terracotta vaas van Seibert & Rijst. Het rechtopstaande gras, de hoogte en de verticale golving van de vaas maken van deze combinatie een blikvanger. Als je tuin voornamelijk uit lage planten bestaat, kan een weelderige pot met hoog gras hetzelfde effect hebben als een struik of sculptuur. Het voordeel hiervan is dat je hem kunt verplaatsen wanneer je maar wilt.

Bloempotten vakkundig combineren

Plantenbakken zeer decoratieve ideeën fabrikant tuinontwerp

9. Grassen voor bloempotten – De combinatie van verschillende potten kan er net zo goed uitzien als een mooie opstelling van verschillende planten. Probeer originele bloempotten te gebruiken. Deze twee hoge exemplaren van Eye of the Day zijn gemaakt van traditioneel terracotta, maar hebben een modern patroon. Aan de linkerkant is het Chinese riet omgeven door lotusbloemen, eilandbrokaat en enkele vetplanten, waaronder de aloë humilis. De rechter pot is versierd met een enkele Japanse zegge.

Voeg pit toe aan de tuin

Tuinontwerpideeën siergrasbakken terras balkon

10. Grassen voor bloempotten – Sommige combinaties van planten of potten zorgen voor een eigenzinnige look. De Campania Olivia Pot lijkt een Nieuw-Zeelandse zeggekapsel te hebben, waarbij de pot de oranje kleuren van de zegge lijkt te overspoelen. Zo’n pot kan overal in de tuin geplaatst worden om een ​​beetje pit te geven. Deze bevindt zich in Cheekwood’s Robertson Ellis Color Garden.

zwarte ronde plantenbak

graeser-tuin-zwarte-ronde-japanse-tuin

oranjekleurige plantenbakken met siergrassen

Grassen in de tuin plantenbak-oranje-terras-zwembad

Antiek look plantenbakken

graeser-garten-planter-antiklook-glasgelaender

Siergrassen in hoge kuipen

graeser-garten-hochkuebel-weiss-buitendouche

ideeën creëren bloempotten straatstenen keermuur