Huis & tuin

Het terras en de tuin ontwerpen – geweldige ideeën voor een vrolijke sfeer

terras en tuin design eettafel meubels metaal romantisch trappen mediterraan

Bekijk deze ideeën van zeven ontwerpers, van eetgedeeltes tot speelplekken voor de kinderen, om je te helpen met Ontwerp het terras en de tuin kan. De sleutel tot een succesvol gesprek is om het middelpunt van de actie af te stemmen op de omgeving. Dit wordt gevolgd door 7 ontwerpers die een breed scala aan typische buitenactiviteiten hebben meegenomen bij het ontwerpen van het terras en de tuin. Dit omvat de ontspanning, het gezellige diner, evenals het spelen van de kinderen in de open lucht.

Ontwerp het terras en de tuin – Het eten

terras en tuin design rotan tuinmeubelen rond eettafel pool

De meeste mensen vinden buiten eten ontspannender en gezelliger. Het belangrijkste bij de planning is om het eetgedeelte te combineren met zijn omgeving. Buitenactiviteiten vereisen een zekere mate van flexibiliteit, want zon, maan, wolken of regen heb je immers niet in de hand. U kunt echter, afhankelijk van de mogelijke weersveranderingen Ontwerp het terras en de tuin.

Zonwering op het terras

terras en tuin design parasol mand meubel tegels steen

Lunchen in de hete zon is bijvoorbeeld prettiger als je je ertegen beschermt onder een parasol, een latwerk met wijn, een gaas van bamboe of stof, of een rieten mat. Na zonsondergang wilt u misschien een onbedekte plek zodat u de nachtelijke hemel kunt bekijken. Het meubilair moet waterdicht zijn, tenzij je het wilt blijven veranderen.

Ontwerp met luifel

terras en tuin design luifel idee schaduw chaise longue

Zonnezeilen zijn ook een geweldige manier om in de zomer bescherming te bieden tegen de zon. Ze zien er ook modern uit en kunnen overal worden geplaatst, zowel aan de muur als op palen. Meerdere zonnezeilen kunnen ook met elkaar gecombineerd worden.

Ontwerp een veranda

terras en tuin ontwerp bruine bank rotan veranda idee vogelkooi

Heb je een veranda of veranda, dan is dit natuurlijk de beste plek om een ​​eethoek te creëren. Zo ben je altijd beschermd tegen zon en regen en hoef je aan het einde van het seizoen niet na te denken waar je de zonwering moet opbergen.

Eettafel voor in de tuin gemaakt van teak

creëer een vrolijke sfeer om buiten te eten

 • De binnenhuisarchitect Jeff Andrews ontwikkelde deze 3,6 meter lange teakhouten eettafel die ook dienst doet als buffet. De banken voorkomen rommel als er veel verkeer is. De vintage metalen fauteuils in Marokkaanse stijl voegen een bepaald karakter toe.terras en tuin design vintage meubeldecoratie
 • Vintage meubelen passen perfect in de buitenruimte, zeker in combinatie met een moderne stijl. De ontwerpers hebben zo’n stijl gevonden Eric Ossart en Arnaud Maurières in de oude hotelstoelen die deel uitmaakten van het terras van het Dar al Hossoun hotel in Taroudant, Marokko.

  “Het zijn plastic stoelen uit de jaren 70, waarvan de oorspronkelijke kleur sterk blauw was”, zegt Maurières. “We hebben ze een groen-grijze tint geschilderd”, een kleur die past bij de 100 hectare grote olijfgaardomgeving. Gasten gebruiken het terras voornamelijk voor cocktails aan het eind van de dag. De jasmijn die door het hek groeit zorgt voor een natuurlijke en betoverende geur.

1953 maak los angeles ideeën ontwerper origineel

 • Dit Rodney Walker-huis uit 1953 staat in Los Angeles. Het werd gerenoveerd door grafisch ontwerper George Mimnaugh. Onderdeel daarvan is de travertin-tafel, die in een minimalistische stijl onder de dakbalken is geplaatst. Dit ontwerp is een goed voorbeeld van hoe een gebied kan worden verbonden met de aangrenzende architectuur.

tuinontwerp calistoga californië mooie gezinswoning

 • In Calistoga, Californië, tillen de eigenaren van dit ontwerp het eetgedeelte naar een hoger niveau. De hobbymoestuinders gebruiken hergebruikt redwood als drager voor aubergines, pompoenen, tomaten en aromatische planten. De op maat gemaakte aluminium tafel heeft in het midden een vak voor wijnflessen. Het latwerk van gerecyclede stalen buizen maakt het gebied intiemer zonder het uitzicht te verstoren.

Het terras en de tuin inrichten – spelen

het terras en de tuin creëren ruimte voor het hele gezin

Een van de grootste problemen waarmee iemand wordt geconfronteerd die serieus is Ontwerp het terras en de tuin is om de omgeving enerzijds mooi en anderzijds kindvriendelijk te maken. “De beste oplossing is om veel fantasie te gebruiken en de juiste accessoires te kiezen”, zegt de ontwerper Clare Matthews uit Uk.

 • Het eikenhout van deze extra grote zithoek is glad genoeg om op blote voeten te lopen. De hoek van de rugleuningen is gekozen om ontspannen, maar ook niet te ontspannen te zijn. Een dergelijk platform kan worden verborgen door verschillende planten. Hier werd de Stipa arundinacea gebruikt.

  Op de foto zie je Matthew en haar twee dochters. Vaak veranderen ze het gebied in een podium om een ​​interessant optreden te geven aan de toeschouwers die ruimte vinden in het gras.

Terras maken en tuin spelen mogelijk natuur

 • De landschapsarchitect James Lord ontwierp deze terpen voor een gezin van vijf in Californië, dat de familie “Hobbit Mounds” noemt. Deze dienen tevens als bodemstabilisatie. De heuvels werden meteen de favoriete speelplaats van de buurkinderen. Dit komt vooral door de geïntegreerde trampoline, die op een van de heuvels staat, en de kleine schachten van een buizensysteem waardoor balletjes of andere kleine voorwerpen kunnen worden gerold..

terras en tuin maken hobbithuis perfect

 • Dit hobbithuis is gemaakt door Surfacedesign Inc. speciaal ontworpen voor kinderen. Het exterieurdesign is zo ontworpen dat het ook volwassenen zal aanspreken. “Kinderen krijgen veel”, zegt ontwerper James Lord, “maar hierdoor kunnen ze hun fantasie gebruiken.” Ook dit huis is zo ontworpen dat het niet leeftijdsgebonden is en niet zo snel oninteressant wordt. “Mijn klant wilde een tuin waar de kinderen in konden groeien.”

Het terras en de tuin ontwerpen – ontspanning

terras en tuin design relax lounge inrichting

Als het erop aankomt om buiten uit te schakelen, gaat er niets boven knusse stoelen. Op gewicht georiënteerde oppervlakken moeten worden bedekt met zachte kussens of kussens. Alles wat met bewegen te maken heeft, zoals hangmatten of schommels, laat je gegarandeerd de stress vergeten.

 • Ontwerp het terras en de tuin – De architect Alex Pössenbacher heeft verschillende vakantiehuizen ontworpen in Mexico en Costa Rica. Hij ontwierp het prieel voor dit huis in Costa Careyes aan de Pacifische kust van Mexico. Via de slaapkamer is de veranda te betreden. “Het idee was om een ​​overdekte ruimte te ontwerpen die een beschermend gevoel geeft en tegelijkertijd één is met de buitenruimte”, legt Pössenbacher uit. “De rondingen van het dak omlijsten ook de tuin en het uitzicht op de zee.”

  De ingetogen krukken en bijzettafels zijn een geweldige manier om drankjes, snacks en lezen opzij te zetten. Hetzelfde geldt voor de moderne salontafel, die is gemaakt van koraal en hout. Het aangename kabbelen van het water op de achtergrond zorgt voor extra ontspanning. Hiervoor werd een lavaderosteen uit de 16e eeuw gebruikt.

 • Het gewelfde plafond geeft elegantie aan dit Mexicaanse terras. Het is ook het werk van de architect voor luxe vakantiehuizen Alex Pössenbacher. De okerkleurige nuances geven een feestelijke sfeer in aardekleuren en ronde zitmeubels. Ze zijn een ontwerp van zijn broer Mark Pössenbacher.

 terras en tuin design ideeën meubelen lounge

tuin comfort ontspanning watergeluid natuurstenen