Huis & tuin

Idyllisch tuinontwerp in Italiaanse stijl in Zuid-Florida

Tuinontwerp in Italiaanse stijl Mediterrane en exotische planten

Deze Tuinontwerp in Italiaanse stijl is een project van Sanchez & Maddox Landschap in Zuid-Florida en maakt indruk met een ouderwetse charme. De decoratieve en praktische rode draad voor tuinontwerp zijn de bogen van de enorme laurierhaag. Dit prachtige, wigvormige perceel is 2000 vierkante meter groot en wordt letterlijk overspoeld door de villa in mediterrane stijl. Het is van Terry Rakolta en ze twijfelde er niet aan wat ze precies wilde voor de tuin. “Ik wilde iets charmants, romantisch, mysterieus, ouderwetse stijl”, zegt ze. “Ik wist gewoon niet hoe het moest werken, ondanks het grote huis op het terrein.”

Tuinontwerp in Italiaanse stijl van Sanchez & Maddux-landschap

Tuinontwerp in het mediterrane huis in Italiaanse stijl in Zuid-Florida Zwembad-in de tuin-hagen ideeën voor privacybescherming

Dit idee voor Tuinontwerp in Italiaanse stijl zette het bedrijf Sanchez voort & Maddox voor landschapsarchitectuur gevestigd in Palm Beach. Ze staat bekend om haar stijlvolle combinaties van klassieke, Europese designelementen voor de tuin met exotische en tropische planten. Ze noemt deze eigen stijl “beschaafde jungle”. Het boek van hun werk, vorig jaar gepubliceerd door Grayson Publishing, draagt ​​dezelfde naam.

Haagbogen van laurier voor een Italiaans tuinontwerp

Tuinontwerp in Italiaanse stijl Zuid-Florida landschapsarchitectuur-tuinontwerp levendig-haag privacybescherming ideeën terracotta bloempotten-mediterraan

De heggenbogen als onderdeel van het Italiaanse tuinontwerp bevinden zich aan de zijkant van het zwembad, wat het meer privacy lijkt te geven en het mysterieuzer maakt. Een deel van het landschap is halverwege de jaren negentig ontworpen, maar Rakolta was er nooit echt blij mee. Een paar jaar geleden nam ze contact op met Jorge Sanchez en Phil Maddux terwijl ze het landschap van Noord-Italië in beeld bracht. Het resultaat was de overdracht van hun ideeën aan één Tuinontwerp in Italiaanse stijl in hun eigen tuin. “We hebben alle tuinpaden en een deel van de planten verwijderd”, zegt Sanchez. “We verlieten het zwembad en een klein terras, meer niet.”

Verbeter het zicht en meer privacy

Palmbomen in het tuinlandschap in mediterrane stijl met zwembadhagen

De grootste uitdaging voor het Italiaanse tuinontwerp was het uitzicht op het water. Het huis kijkt in de richting van Lake Worth Bay, wat prachtig is, maar de gebouwen aan de overkant nog minder. “Het uitzicht kan leuk of gewoon zijn, afhankelijk van hoe het is aangepakt”, zegt Sanchez. Hier was een slimme oplossing voor nodig. Rakolta en haar man John hebben andere eigendommen in New York, Harbor Springs en Bloomfield Springs, Michigan, en bouwen er momenteel een in Aspen. U gebruikt deze woning met aangelegde tuinen in Italiaanse stijl als u de winter wilt ontvluchten. Vaak zijn ze vergezeld van hun vier kinderen en vier (binnenkort vijf) kleinkinderen en wilden daarom meer privacy voor hun tuin. “Boten gaan voor anker en kijken recht de tuin in”, zegt ze. Dit was vanaf het begin een probleem, vooral toen de tuin kaal en boomloos was.

Ontwerp verschillende gebieden

Tuintafel eethoek ontwerp in de mediterrane meubelideeën metalen stoelen

Een pergola gewikkeld in bougainvillea bedekt het eetgedeelte. De eigenaren wilden ook tafels op het gazon.

Tijdens een reis naar het Comomeer in Italië zag Rakolta bogen gevormd uit heggen. Ze stelde dit idee voor als een Tuinontwerp in Italiaanse stijl voor de te onthullende tuin. “Iedereen sprak er zich tegen met het argument: ‘Je hebt zoveel betaald voor het uitzicht op het water, waarom wil je het nu verbergen?’ Alleen Jorge zei: ‘Een goed idee.'” De laurierhaag (Ficus retusa) waarvan de bogen werden gevormd, strekt zich uit tot een derde van de 60 meter lange zijde van het pand dat uitkijkt op het water. Het omringt ook het zwembad aan twee kanten. “Je krijgt zicht op het water zonder al te veel van het pand bloot te stellen, terwijl het oog recht over de gebouwen kijkt”, zegt Sanchez. “Het lijkt een beetje mysterieus.” Voor hen Tuinontwerp in mediterrane stijl Rondom het huis zijn onregelmatig gevormde gebieden gecreëerd die verschillende buitenruimtes vertegenwoordigen, elk met verschillende kenmerken. De meest dramatische hiervan is een laan met hoge dadelpalmen die een weids uitzicht op het water biedt vanaf de vooringang van het huis met landschapsarchitectuur in Italiaanse stijl. “Het lijkt naar mijn mening op een kathedraal”, zegt Rakolta, die van plan is in deze rustige omgeving een lange tafel te plaatsen.

Gezellige terrassen 

Ontwerp van een tuin - in Italiaanse stijl haag tropische plantensoorten - palmbomen

Het overdekte buiteneetgedeelte in een klassieke Europese bouwstijl biedt uitzicht op een gazon dat bedoeld is om te worden gebruikt voor entertainment. Het is een ander opvallend onderdeel van het pand en het tuinontwerp in Italiaanse stijl dat het pand nog adembenemender maakt.

Smeedijzeren tuin

Tuinhek smeedijzeren ideeën mediterrane tuin Zuid-Florida tuinlandschap

Als je vanaf hier tegen de klok in draait, krijg je zicht op het rechthoekige zwembad “dat is omgeven door de heg die het intiemer maakt”, zegt Sanchez. Het eetgedeelte buiten in het huis met uitzicht op de tuin is “een ontmoetingsplaats” voor entertainment, zegt Rekolta. “Ik zet graag tafels op het gazon.” De vloer van Coquina (schelpkalksteen), de pergola-dakbedekking van bougainvilla en de bleke steen zijn geschikte elementen voor een Tuinontwerp in Italiaanse stijl, omdat ze het gebied eruit laten zien als een terras uit het heuvelachtige landschap van Italië. Er is iets dat Rekolta zo leuk vindt aan Italiaanse tuinen aan een klein terras aan de waterkant. “Er is een verschil in de niveaus”, zegt Maddox, een tropische plantenexpert die sinds 1980 met Sanchez samenwerkt. “Het terras zakt van het niveau van het huis naar dat van de strandmuur. Dit verschil is maar een paar meter, maar het creëert de illusie dat er veel meer is”, legt hij uit. “Je kijkt uit het raam van de constructie en hebt het gevoel direct boven het water te zijn”, zegt Rakolta. “Het voelt alsof je in Venetië bent.”

Een tropische jungle als accent voor het Italiaanse tuinontwerp

Italiaanse tuinontwerpideeën exotische planten palmwaterfontein

Vredeslelies omringen een stenen fontein en beek. Ze zijn een ontwerp van Terry Rakolta, de eigenaar van het pand met landschapsarchitectuur in Italiaanse stijl, in samenwerking met Jorge Sanchez. De fontein bevindt zich in een “junglegebied” dat vroeger een oprit was.

Haagplanten omringen het zwembad

Tuin met zwembad haagboog privacyscherm levende planten

Bougainvillea klimt de muur op waarop een muurfontein staat. Daarnaast ontwierp Sanchez, waar ooit een veel te grote oprit was & Maddox een weelderig gebied dat ze “de jungle” noemen. Hier maakt de klassieke symmetrie en balans van de formele “waterkant” de weg vrij voor een meer natuurlijke stijl. Een deel van de voormalige oprit afsluiten met een decoratief ijzeren hek was een ‘geniale insteek’, zegt Rakolta. Het centrum van dit gebied van tuinontwerp in Italiaanse stijl is een banyanboom. Het slingerende pad en de tropische planten doen denken aan het regenwoud in Zuid-Amerika. Deze tuin krijgt een unieke geur van bloemen zoals Ylang-Ylang (Cananga odorata) en Michelia champaca, een verwant van de magnolia. “Het is heerlijk in de avond”, zegt Sanchez. “Meestal bloeit de ene of de andere bloem en dat maakt dit gebied heel romantisch.”

Gebogen rooster en geurige bloemen

Privacyscherm in de tuin met levende planten, hagen - groot, hoog pergola-gazonzwembad

Spiegels in het midden van gewelfde rasters creëren de illusie van grote diepte, waardoor het pand nog groter lijkt.

Hemelsblauwe, grootbloemige Thunbergia hangen van boven naar beneden, terwijl verschillende palmen, heliconia’s (of “Rhododendrons van Florida” zoals Rakolta ze noemt), gember, orchideeën in potten, bananenbomen, wijnstokken en jasmijn dit deel van de tuin maken met Landschapsarchitectuur in Italiaanse stijl met een tropische geur en overspoelde tropische pracht. Niet alle elementen in de tuin zijn een typisch Italiaans tuinontwerp. Sanchez’ inspiratie omvat ook de tuinen naast het Alhambra-paleis met hun ontspannende zwembaden, waterstralen en kleine privégebieden waarvan de oorsprong teruggaat tot de 9e eeuw. De tuinen van Andalusië werden historisch ontworpen om “opvallend te zijn”, zoals Sanchez zegt, terwijl ze een magische glimp van het ene discrete gebied naar het andere bieden terwijl je er doorheen loopt. Zo is het ook in de tuin van Rakolta. “Je kunt een wandeling maken en verschillende landschappen vinden”, zegt Maddox. “Je ziet niet alles tegelijk.”

Italiaans tuinontwerp in Zuid-Florida van Sanchez & Maddux-landschap

paars tuinbloem geïnspireerd tuinontwerp in Italiaanse stijl Zuid-Florida

Terry Rakolta wist dat met haar ideeën voor een Tuinontwerp in Italiaanse stijl veel gevraagd, maar gekregen. “Ik ben meer dan tevreden”, zegt ze. “Voordat we de tuin opnieuw inrichtten, was ik niet zo enthousiast over het huis. Nu kan ik de liefde voelen.”

Mediterrane fontein

Exotisch tuinontwerp - Italiaanse stijl - creëer een palmfontein

Tuindecoratie met spiegel

Tuinontwerp klimop wandeffect met exotische plantensoorten - in de Italiaanse stijl

Foto’s door: Robin Hill