Huis & tuin

Inspirerende ideeën voor vloeren in de tuin

Vloeren in de tuin bestrating-natuursteen-platen-gap-mozaïek-zwart-decoratieve stenen

De tuin en de afzonderlijke ruimtes zijn een verlengstuk van het interieur van het huis. Op die manier is het ook een kamer, behalve dat het plafond de hemel is. En in plaats van te worden verlicht door kroonluchters en andere slim verborgen lampen, wordt het verlicht door de stralen van de zon en de maan en sterrenlicht.

Ideeën voor de vloer in de tuin

Vloeren in de tuin zithoek-grijs-terrasplaten-gas-open haard-houten bank

Net als elke andere kamer in huis stelt ook de tuin bepaalde eisen aan muren van struiken, tafels, stoelen, banken, maar ook aan tapijten en tuinpaden. Want elke kamer heeft ook een vloer en die versieren we meestal met een mooie vloerbedekking, of het nu van steen, hout of stof is. Dus wat weerhoudt ons ervan om de tuin te zien als een kamer die een nieuwe vloer nodig heeft??

De vloer in de tuin – hij verbindt alle componenten

Vloeren in de tuin wpc-platen-gazon-eettafel-onderlaag

Om bij de comfortabele zitjes te komen, lopen we door een gang van bomen, bloemen, struiken of struiken door de tuin. En dit moet ook worden versierd en bevestigd met een geschikte vloerbedekking. Door een mooie Vloeren in de tuin, je kunt de verschillende zones van de buitenruimte vormgeven, met elkaar verbinden en, last but not least, de esthetische waarde van je tuin verhogen.

Welk materiaal te kiezen?

Vloeren-terras-tuin-trottoir-crème-straatstenen

Er is een grote verscheidenheid aan materialen die kunnen worden gebruikt om de vloer in de tuin, het terras of de binnenplaats te decoreren. De keuze zelf hangt echter vooral af van de financiële mogelijkheden of het gestelde budget. Voor het creëren van een effectieve Vloeren in de tuin Natuursteen, patroonbeton, baksteen, straatsteen, kei en kiezel kunnen worden gebruikt. Je kunt ze natuurlijk met elkaar combineren, want nergens staat dat een tuinpad maar van één materiaalsoort gemaakt hoeft te zijn. Maar integendeel! Materialen combineren voor de Vloeren in de tuin verschillende oorsprongen, kleuren en structuren kunnen zelfs leiden tot uiterst effectieve composities.

de technieken

Vloeren-tuin-straatstenen-loopbrug-keien-border-terras

Er zijn in principe twee technieken om de tuinpaden vorm te geven. Of je vormt een pad uit beton, dat je vervolgens gebruikt met tegels of een ander passend pad Vloeren in de tuin afdekken of u kunt verschillende soorten stenen platen, straatstenen of tegels vrij rangschikken op een ondergrond van zand.

de zijwegen

tuindecoratie-stenen-steeg-trappen

Voor zijwegen kunt u gebruik maken van de Vloeren in de tuin gebruik ook een derde techniek om te bedekken. Gebruik hiervoor grote en dikke stenen of speciale betonplaten die je op afstand van elkaar in de grond verzinkt. De afstand moet zo worden gekozen dat het comfortabel is om te lopen. Plant gras in de gewrichten die ontstaan.

De ogen nemen alles waar

Modern-design-tuin-inspiratie-ideeën-overkapping

Misschien heb je er al een Vloeren in de tuin en in de buitenruimte, bijvoorbeeld het terras. Maar als u een van degenen bent die nog steeds op zoek is naar inspiratie, moet u weten dat de strategische plaatsing van de vloer de visuele aantrekkingskracht en de esthetische waarde van de tuin aanzienlijk verhoogt. Ze zijn ook een vorm van de individuele zelfexpressie van de huiseigenaar.

De professional of ik

kiezel-bloem-steen-overdekt-tuinhuis

Voor sommige van de materialen die worden gebruikt voor de Vloeren in de tuin bruikbaar is, volstaat een creatieve insteek en eigen inzet. Voor anderen is echter competent ingrijpen door een specialist noodzakelijk.

De voorbereiding zorgt voor 90 procent van de vervulling 

tegel-joint-zwembad-tuin-ideeën

Maar voordat u begint met het plannen van de tuinpaden en de vloer voor de buitenruimte, hebben we een paar interessante voorbeelden voor u ter inspiratie. Bekijk ze en ontdek waar het pad van inspiratie je zal leiden.

Een rode vloer 

baksteen-steen-kachel-plaats-tuin-ideeën-fauteuil

Betontegels

shach-mozaïek-tegel-beton-vloeren

rondtuin-dsign-ontwerp

patio-design-tuin-ideeën-design-fauteuils

Moderne-voortuin-grashoek-oppervlak

sprookjeslandschap-vloertegels-gekleurde-steen

interessante-ideeën-gras-vloerbedekking-huis

tuin-ideeën-brug-bamboe-stenen-planten

tuin-exterieur-ideeën-ronde-trap-steen

tuin-overkapping-put-kleine-laan-bomen

mooie-hoek-tuin-buiten-ideeën-rood

stenen-deco-bodem-water-element-tuin

zonbescherming-tuinplanten-vloeren

oosters-mozaïek-als-vloerbedekking-idee

zen-tuin-interessant-idee-bodem-kant

tegels-steen-gras-ideeën-inrichting-tuin

bodembedekkende-tuin-rode-mulch-stenen