Huis & tuin

Maak zelf een moderne of retro stijl tegeltafel voor je tuin of appartement

Betegelende tafeltuin met creatieve designelementen zoals kaarsen en bloemenpatroon

Misschien heb je een oude tafel met tegels of hout in huis en wil je deze omtoveren tot een moderne tegeltafel. Hiervoor heb je een beetje vaardigheid en inspiratie nodig, evenals resten van tegels of gebroken stukjes tegel van eerdere renovatie- en verbouwingsprojecten in je huis. In plaats van ze weg te gooien, kun je ze allemaal hergebruiken voor een creatief doe-het-zelf-project. Oude keramische tegels of tegels zijn precies wat u gebruikt om een ​​moderne tegeltafel te creëren. Zo laten we je zien hoe je tegels kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een tuintafel en in een paar simpele stappen zo’n uniek project realiseert.

Bouw een moderne tegeltafel

open woonkamer met minimalistische meubels gemaakt van houten meubels en een ronde tafel

U moet eerst de basis voor uw tegeltafel vinden. Misschien heeft u een oude houten tafel en tegels voor uw tuin waarmee u deze kunt afdekken. Koop anders gewoon een goedkope, waar je later zelf een tegeltafel van kunt maken. Verzamel vervolgens alle tegelstukken en rangschik ze op kleur, vorm, grootte of wat je maar wilt. Breng dan iedereen bij elkaar om het tafelblad ermee te bekleden of er bijvoorbeeld een mozaïektafel van te maken. Als je stukjes tegel hebt gebroken, kun je ze als een puzzel rangschikken om een ​​mooie foto te maken. Dit kan echter iets meer tijd in beslag nemen. Maar daarna heb je een uniek meubelstuk dat in geen enkele winkel te vinden is.

Combineer patronen en kleuren in een moderne en smaakvolle betegelde tafel

Als je tevreden bent met het ontwerp dat je hebt gekozen, lijm je de tegels een voor een op de tafel. U kunt alleen de bovenkant bedekken of ook de zijkanten betegelen, als het aantal en de maat dit toelaten. Wacht vervolgens tot de lijm droog is en polijst de nieuwe tafel. Dit zijn dus de basisstappen die je moet volgen als je zelf een tegeltafel wilt bouwen. Deze kun je vervolgens gebruiken op je terras, in de tuin of binnenshuis, bijvoorbeeld als je tegels wilt voor je woonkamertafel of als je er een nodig hebt in de keuken. Je zou dit idee ook kunnen gebruiken om een ​​kookeiland te maken met een betegeld blad. Hieronder laten we je enkele leuke voorbeelden zien die je kunnen inspireren.

Betegelde tafel in de tuin of keuken

ronde bijzettafel met plantenpot voor in de tuin

Tegeltafels zijn op dit moment zo’n trend in huisdecoratie, omdat ze een betaalbare optie zijn en hun gedurfde patronen een levendig tintje kunnen geven aan elke keuken, badkamer of tuin. Nou, je zou waarschijnlijk graag je badkamer of keuken gevuld hebben met deze prachtige tegels, maar voor een budget en een creatief huis waar ook ruimte ontbreekt, is dit type project perfect. Dus hoe kun je deze gedurfde, prachtige tegels op een tafel in je huis verwerken??

gelakte witte salontafel met tegels versierd met verschillende patronen

Deze doe-het-zelfprojecten zijn vooral populair in de lente en de zomer, omdat dan iedereen de buitenruimtes klaarmaakt voor het warme seizoen. U kunt uw verouderde tuinmeubelen opfrissen om te matchen. Zo vind je ook een nieuwe oplossing voor de terrastafel. Je kunt natuurlijk ook iets nieuws kopen, maar het zal niet dezelfde charme hebben. Dit lijkt me ook een heel makkelijke optie. De juiste tegels en sommige materialen zijn voldoende voor hen.

romantische sfeer met wijn op het terras met een mozaïek tafel en bijpassende tuinmeubelen

Een mooie keukentafel met tegels in verschillende kleuren en patronen kan aan bijna elke woonruimte worden toegevoegd. Maak bijvoorbeeld een tafel met mozaïektegels modern en verberg ook de ruwe randen om het een strakke en nette uitstraling te geven. Bouw eerst het tafelblad of gebruik een oude die je al hebt. Spuit het frame van de tafel in met lak of verf om het op te frissen. Daarna kunt u de tegels er op fixeren met een dun uitgeharde mortel aangebracht met een troffel. Een extra strook tegel bedekt de randen en u kunt plakband gebruiken om het op zijn plaats te houden. Zodra de mortel droog is, brengt u mortel aan en veegt u het overtollige weg.

Herwerk de oude tegeltafel op een moderne manier

witte tegels op glazen tafel met pistache speelkaarten en whisky drankjes

Zo voeg je een tegelblad toe aan je oude en lelijke salontafel of bijzettafel: je hebt een tafel, wat oude tegels, lijm en voegmiddel nodig. Mogelijk hebt u ook een tegelzaag nodig. Leg een stuk triplex op de tafel en schroef het op zijn plaats. Leg vervolgens de tegels op de tafel. Krijg een idee hoeveel je hiervan nodig hebt om de bovenkant af te werken en op maat te knippen. Breng lijm aan op het triplex met een troffel en verdeel alle tegels. Laat de lijm drogen en voeg dan de voeg toe om de voegen op te vullen. Veeg tot slot de resten weg met een spons.

zeshoekige tegels met bloemmotieven en kleuren op een kleine tafel

In principe kunt u elke tafel een oppervlak van tegels geven, ongeacht de grootte. Ronde tafels zijn echter iets moeilijker om mee te werken. U moet hiervoor kleine mozaïektegels gebruiken of ze in de exacte vorm snijden die u wilt. Zo kan elke tafel een nieuw tegelblad krijgen, ook de kleine bijzettafels of salontafels die je in de garage of berging hebt verstopt. Haal deze eruit, maak het oppervlak schoon en geef ze een kleurrijke make-over. Dan kunt u het sieraad op uw terras plaatsen om een ​​aangenamere sfeer te creëren voor u en uw gasten.

Hoe kun je een betegelde tafel vernieuwen??

tafel met tegels kleurrijk gebruikt als keukeneiland voor rustiek design

Een tafel bedekt met tegels, of het nu met origineel mozaïek is of een slanke constructie van hele tegels, kan je jarenlang plezier geven. Is de voeg tussen de tegels echter verslechterd, zijn de tegels beschadigd, of is de stijl niet meer naar uw smaak, dan kunt u de tafel een nieuwe look geven. Een tafel opknappen met tegels is een taak die veel liefhebbers van woningverbetering in een weekend kunnen doen.

Hulpmiddelen voor het verwijderen van voegmiddel

Bouw je eigen tegeltafel met schuurpapier, houten panelen, voegmiddel en siliconen

Nabewerking vereist niet altijd dat de tegels van een tafel worden verwijderd. Slechte specie kan worden vervangen met een handmatig schraapgereedschap of een handheld elektronisch apparaat dat is uitgerust met een speciale afstandsmeter. Het elektrisch gereedschap is dus verreweg de snelste manier om voegmiddel te verwijderen. Als u er echter maar een kleine hoeveelheid van hoeft te verwijderen, kan een handmatige schraper het werk doen. Hoe dan ook, een veiligheidsbril, handschoenen, schuurpapier en een zeildoek zijn vereist voor reparatiewerkzaamheden. Om de tegels te verwijderen, gebruikt u een platte schroevendraaier of een houtbeitel en hamer om de tegels eruit te slaan. U kunt ook een schraper gebruiken om lijmresten en voegmiddel van het tafelblad te verwijderen. Een veiligheidsbril is ook essentieel voor deze taak.

Nauwkeurige afwerking

Zet woonkamertafel op met tegels kleurrijk en kleurrijk

Wanneer u een tegeltafel modern maakt, moet u oppassen dat u het frame niet beschadigt of bekrast. Als u alleen de voeg verwijdert, kan het gereedschap de tegel verplaatsen en krassen. Als u alle sporen van lijm, voegmiddel en tegels hebt verwijderd, schuurt u het houten paneel glad en brengt u een primer of sealer aan om het oppervlak te beschermen tegen vochtschade. Een metalen tafelonderstel kan ook worden opgefrist met een licht schuurproces met nat of droog schuurpapier. Ten slotte hoef je alleen nog maar af te vegen met een vochtige doek om eventuele resten te verwijderen.

Creëer je eigen retrostijl met moderne elementen voor je tegeltafel

Als de oude tegels worden vervangen door nieuwe, moet dit onmiddellijk worden gedaan nadat de primer is opgedroogd. U kunt de nieuwe lijm gelijkmatig verdelen voordat u de tegels volgens uw ontwerp hebt gerangschikt. Na droging kunt u de voegmortel op de ruimtes tussen de tegels aanbrengen. Voor de ruimte tussen de tegels en het houten frame kan een afdichtmiddel in bijpassende kleur worden gebruikt in plaats van voegmiddel, zodat het kan uitzetten en krimpen. Wil je bijvoorbeeld de oude tegels vervangen door een glazen blad, verf of kleur de houten tafel dan naar jouw interieur. Metalen tafels kunnen een of twee verflagen krijgen voor metalen voorwerpen.

Gebruik de voordelen van de tegeltafel

Maak prachtige chocoladetaart in het bord op de tegeltafel

Tegeltafels zijn ideaal voor in huis en tuin. Ze combineren elementen van duurzaamheid, functionaliteit en esthetiek. Artistieke waarde en creativiteit helpen de kijker om de waarde van een onroerend goed te beoordelen. Je kunt het gebruiken om een ​​huis aantrekkelijk en aangenaam te maken door levendige en kleurrijke tafels te gebruiken in combinatie met mooie tegels en stenen. Tegenwoordig gebruiken mensen tegels waar ze de uitstraling van hun appartement of huis willen verbeteren. De patronen en kleuren van de tegels verbeteren echter niet alleen het esthetische uiterlijk van het huis, maar ook de functionaliteit ervan.

Gebruik de zwarte houten tafel met geverfde witte tegels als betegelde tafel of bijzettafel

Een betegeld tafelblad kan dus een geweldig decoratief meubelstuk zijn voor in huis. Een betegelde tafel kan groot of klein zijn, afhankelijk van het doel van de functie. Wat de reden ook is en in welke hoek je hem ook plaatst, een tegeltafel zal zeker de aandacht van bezoekers trekken vanwege zijn unieke stijl en patroon. Je kunt dit inrichtingselement ook aanpassen aan je interieur door het te maken met tegels in dezelfde kleur en patroon of als collage van verschillende tegels. Er zijn dus verschillende voordelen van tegeltafels waardoor ze ideaal zijn voor residentiële en commerciële gebouwen.

moderne woonkamer met tegels en bank en salontafel met reflecterende tegels

De tegeltafels kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt, omdat ze meestal resistenter zijn dan andere soorten tafels. Je kunt deze plaatsen in de eetkamer, keuken, woonkamer, balkon, terras, binnenplaats en andere ruimtes. Sommige meubels van dit type zijn ook gemaakt van prachtig handgemaakte tegels met een adembenemend design.

lange tafel in het café met een zwart houten frame en een oppervlak van gekleurde tegels

Het meubel gaat niet snel vervelen en zal over een langere periode gewaardeerd worden. Tegels zijn er in verschillende maten, kleurpatronen en ontwerpen om u te helpen met een uitgebreid assortiment ontwerpen, van klassiek tot modern. Afhankelijk van uw creativiteit en het kleurenthema van het huis, kunt u het beste ontwerp voor de tegeltafel modern kiezen en deze aanpassen aan uw interieur en andere meubels.

Combineer duurzaamheid en design

Fris de keuken op en vernieuw een betegelde tafel op een moderne manier

Tegeltafels staan ​​niet alleen bekend om hun stijl, maar ook om hun duurzaamheid. Ze behoren tot de meest duurzame meubelstukken. Omdat ze van nature hittebestendig zijn, kun je een hete pan direct op tafel zetten zonder dat je je zorgen hoeft te maken. Afgezien van het feit dat de tafel heet kan zijn na het verwijderen van de pot, zijn andere factoren waar mensen bang voor zijn als het gaat om andere soorten tafels, niets om je zorgen over te maken. Tafels met tegels zijn ook heel gemakkelijk schoon te maken.

antieke ijzeren tafel bedekt met kleine tegels en verwerkt als een moderne tegeltafel

Een tegeltafel in uw huis kan dus niet alleen uw creativiteit onthullen aan bezoekers of gasten met een vleugje stijl en artistieke smaak. Ontdek de andere kant van keramische tegels in verbluffende mozaïekontwerpen die gemakkelijk als mooie toevoeging aan uw tuin kunnen worden toegevoegd. Als je een oude tafel of kruk met degelijke poten hebt, kun je er een handig kunstwerk van maken.

salontafel met mozaïek en tegels verfraaien in verschillende designs

Steeds meer mensen overwegen tegeltafels omdat ze met zoveel beschikbare patronen en kleuren kunnen worden aangepast aan hun behoeften, smaak en creativiteit. Naast tafels en ander meubilair worden tegels veel gebruikt als ontwerpmateriaal voor keukens, badkamers, commerciële instellingen, openbare gebouwen, zwembaden en meer. Dus als je je eetkamer opnieuw inricht, overweeg dan een betegelde eettafel. Dit kan de sfeer in uw eetruimte helpen verbeteren. Tegelsalontafels en bijzettafels maken indruk op uw gasten met levendige kleuren, prachtige patronen en artistieke ontwerpen.