Huis & tuin

Stijlvolle tuinstoelen voor je buitenruimte

witte-stoffering-zitkussen-huis

Ja, de zomer komt eraan en het is nu moeilijk voor ons om niet vooruit te kijken en te denken aan koele avonden buiten, wanneer we buiten zullen genieten van heerlijk eten en goed gekoelde drankjes met goede vrienden. Als het gaat om buitenvermaak in goed gezelschap, is comfortabel zitten een must. Maar vandaag gaan we het niet hebben over zomaar een stoelkeuze, maar over de weerbestendige stijlvolle tuinstoelen, die nu in focus zijn!

Stijlvolle tuinstoelen spreken tot de verbeelding

Ontbijt-bij-de-rivier tuinmeubelen

Vandaag willen we u een hele reeks tuinstoelen voorstellen die onze aandacht hebben getrokken. We beginnen met foto’s van prachtige buitenruimtes gevuld met inspirerende zitplaatsen om tot uw verbeelding te spreken. Maar misschien zou jij dat ook doen stijlvolle tuinstoelen eigen? Gedetailleerde informatie over de gepresenteerde stukken vindt u op het brede web. We hopen dat u geniet van het browsen!

Zitten in de tuin – stijlvolle tuinstoelen

Planten-bank-tuinmeubelen-dakterras

Foto via: Chicago Green Design Inc.

Als je aan een bureau zit, geef jezelf dan even de tijd om jezelf naar een verleidelijke buitenruimte te vervoeren. Is daar een weelderig gazon? En verschillende planten? Staat er een zacht briesje in de lucht? Laten we nu eens kijken naar de zitkussens. Zijn er ook welke zitkussens? Is er robuust hout? Hoe zie jij jouw ideale en stijlvolle tuinstoelen buitenshuis?

Sculptuur tuinstoelen

Sculptuur-museumstuk-bloempot-stromendFoto via: Kettelkamp & Kettelkamp Landschapsarchitectuur

Misschien is het een interessant, verweerd stuk dat opvalt door zijn sculptuur?

Moderne tuinstoelen

Houten vloer-tuinmeubelen-witte-stoelenFoto via: Interieur Marketing Groep

Of misschien zijn de tuinstoelen van uw dromen moderne creaties met het beste van hedendaags design. Deze stoel kan een museumachtige uitstraling aan uw tuin geven, zoals hieronder weergegeven met de witte Panton Chairs op de foto.

Bubbelvormige tuinstoelen

Designmeubels-tuinstoelen-houten huis

We bieden je een handige strategie: stel je je favoriete binnenstoelen voor. Zijn er duidelijke lijnen en gebogen bochten? Is het ontwerp decoratief of minimalistisch? Stel je nu eens voor dat dit allemaal buiten is…

Ligstoelen in de tuin

Bomen-tuin landschap-zwemgebied

Foto via: Wettling Architecten

Vergeet niet dat er veel soorten stoelen zijn! Stoelen die gemakkelijk kunnen worden opgevouwen en vervoerd. Stoelen aan de eettafel. En stoelen om in te ontspannen, zoals de comfortabele maar stijlvolle selectie die wordt gepresenteerd, zoals deze hieronder …

Omringd met vetplanten

Gras-bomen-planten-tuinmeubels-gemaakt van hout

 Premium constructie is van het grootste belang, vooral wanneer comfort ook veel voor u betekent. Er zijn veel stijlvolle stukken die niet zo gebruiksvriendelijk zijn. Weer anderen leggen de lat hoog. Hieronder zien we vier handgemaakte Adirondack Chairs Westport in een tuin vol met een verscheidenheid aan vetplanten. In deze video kom je meer te weten over deze zitmogelijkheden. Het geeft u aanvullende informatie.

Poef binnenplaats appartementFoto via: As Mundi

Dan zijn er stoelen die ons verleiden met hun kleur. Een goed voorbeeld hiervan zijn deze stoelen van Paola Lenti, die in werkelijkheid net zo kleurrijk zijn als ze er nu uitzien!

Zachte kussens en zitkussens

Tuinmeubel-stoffering-kussen-in-wit

Kussens geven een luxe uitstraling aan uw buitenzitplaats. Ze helpen ons om ons buiten gezellig en comfortabel te voelen. De volgende stoelen van Janus et Cie inspireren ons om onze schoenen uit te doen, een boek te pakken en ‘s middags achterover te leunen in de ligstoel!

Tuinmeubelen van metaal

Bomen-tuinmeubelen-bank-kiezels

Foto via: Cary Bersntein Architect

En als het tijd is voor het avondeten, zijn er ook tuinstoelen voor dit doel! Ze zijn er in alle vormen en stijlen, maar soms is het gemakkelijk om vast te houden aan wat er echt toe doet. Goed, modern design spreekt boekdelen zonder opzichtig te zijn.

Het ietwat gekke idee

Metalen tuinstoelen-houten tafels-bloempotten-stenen vloer

Foto via: Beccy slimme fotografie

We vinden het volgende idee erg leuk: kleurrijke metalen stoelen rond een houten eettafel! Deze look is heerlijk veelzijdig en onvergetelijk bizar. De gele stoelen zetten hier de toon en maken de buitenruimte vriendelijker.

Welke stoelen zijn er om te kopen?

Plantenwandfles-emmer-met-ijs-tuinstoelen

Wil je ook nieuwe stoelen kopen voor in je tuin? Welke van de hier gepresenteerde ideeën vind je echt leuk? Bijvoorbeeld een klapstoel die niet te veel ruimte in beslag neemt! Het is gemaakt van metaal, zeer comfortabel en praktisch te vervoeren. De eenvoudige lijnen kunnen ook veelzijdig zijn, of?

Restauratie meubelen

Sky Trees Restauratie Meubels

Als je een eerder gedurfd en robuust ontwerp voor je tuinmeubelen wilt, vind je zeker de Aspen fauteuil van de Restauratie hardware voel voor een cultstuk. Het Scandinavische ambachtelijke ontwerp van Søren Rose ontmoet Frans eikenhout en wordt een onvergetelijk display voor de buitenruimte. 

De aluminium stoel

Tuinstoel-stenen vloer-plant muur-aluminium stoel

Ben je klaar om in een moderne en onmiskenbaar schattige stoel te gaan zitten? Roestvrij aluminium is de beste keuze voor de Catalina fauteuil, die je kunt krijgen bij Restoration Hardware. Niet te vergeten dat het aluminium verkrijgbaar is in drie lakken.

De Montecito-collectie

Tuintafelmeubels-in-de-tuin-rotan-metaal

Het koper is terug! Het heeft lang geduurd voordat dit materiaal op de markt kwam en werd gebruikt voor tuinmeubelen. Godzijdank is er de Montecio-collectie restauratiebeslag met je jaren 50 Hollywood-ontwerp, met een messing frame en rotan bandjes.

De Kasbah bank

Zwembad-palm-zand-restauratie-meubels

De casbah bank zonder rugleuning van CB2 is een modulaire stoel met links een salontafel in plaats van een rugleuning. Overigens kan de tafel helemaal los van de bank. De lounge Y-look en het roestvrije aluminium frame maken dit stukje tuin van een Italiaans Ivdesign-team tot een topper.

Een tijdloos stukje tuin

Kussen ligstoelen tuin bierflesjes

Als je het hebt over ontspanning en ontspanning, stel je je je voeten voor, een gekoeld drankje in je hand en al je problemen smelten samen onder de zon. De Regatta Mesh Chaise Lounge van CB2, het teakhouten frame, de zachte netachtige bekleding en een praktische rugleuning die rechtop staat, maken het design van deze stijlvolle tuinstoelen gewoon tijdloos.

Van ontbijt tot diner

Poef-diner-servet-tuinmeubelen

Deze stijlvolle tuinstoelen met kussens in taupe kleur van Crate & Barrel heeft een stalen frame en synthetische stof die schimmel-, vlek- en bleekbestendig is. De grijs-op-grijs variatie is gewoon adembenemend.

Een stevige stoel voor de lange termijn

Tafelkleed-loafers-metalen frame-rotan stoel

We sluiten de fotogalerij af met een bijzondere stoel die je onlangs misschien in je café hebt gezien. Het is de Rex stoel van CB2. Het is zeer robuust, dankzij het rieten stoelmateriaal en de lage prijs. 3 voor 3 is het koopprincipe. Als het gaat om het kopen van tuinstoelen, moet je een idee hebben van wat je ergens voor nodig hebt – bijvoorbeeld voor eten, voor ontspanning of meer designer items.