Huis & tuin

Tips voor het kiezen van de juiste tuinmeubelen voor de open haard

Tuinhaard ontwerpideeën zithoek meubels open haard

Nu de warme dagen dichterbij komen, beginnen we na te denken over warme en gezellige avonden buiten. Om dit sneller mogelijk te maken, kunnen er haarden worden geplaatst om ons op de nog koele avonden van warmte te voorzien. Uiteraard spelen zij hierin ook een belangrijke rol bijpassende tuinmeubelen.

De juiste tuinmeubelen op koelere dagen

Tuin zithoek-rieten fauteuil open vuurplaats

Het eerste waar je aan denkt als je je een vroege lenteavond buiten voorstelt, zijn gezellige zitjes om in weg te zakken. Open draadfauteuils van metaal zijn koud en laten koele lucht door, waardoor ze waarschijnlijk minder geschikte tuinmeubelen zijn. Kies daarom voor meubels met comfortabele zit- en rugleuningbekleding. Houten en rieten meubels zijn ook beter als je er direct op gaat zitten, omdat het niet zo snel afkoelt als metaal. Zorg ervoor dat u hout kiest dat geschikt is voor buitengebruik. Er zijn veel houtsoorten die minstens 25 jaar meegaan, mits ze niet in contact komen met de aarde. Fauteuils met hoge rugleuningen slaan ook warmte op. Hierdoor zijn ze honderden jaren geleden gemaakt.

Zitkussens geschikt voor buitengebruik

Bio-ethanol kachel-voor huis-tuin sofa-gestoffeerde bankkussens

Als u van plan bent om stenen oppervlakken te gebruiken om op te zitten, bedek ze dan met zachte kussens gemaakt van een stof die geschikt is voor gebruik buitenshuis. Het voordeel is dat het, in tegenstelling tot andere materialen, geen vocht opslaat en sneller droogt, waardoor schimmelvorming wordt voorkomen.

Woontextiel Stoffering meubelen voor in de tuin rond de open haard in de tuin

Tegenwoordig is er een grote verscheidenheid aan textiel voor buitengebruik, waaronder materialen van fluweel, koord en kant. Het zijn dikkere stoffen die warmte vasthouden en het oppervlak zelf warmer maken. Denk ook aan leer voor de hoeken van de bekleding om ze duurzamer te maken. Kies voor bekleding en kussens in bijpassende kleuren voor het voorjaar of, als je de zithoek inricht voor de herfstdagen, voor herfstkleuren. Dus pak de bijpassende tuinmeubelen een extra sfeer afhankelijk van het seizoen.

Veilige zithoeken rond de open haard

Tuinhaarden in de buitenlucht zorgen voor gezellige zithoekkussens voor huishoudtextiel

Hoewel regen de bovengenoemde kussens en kussens niet mag hinderen, moet u toch overwegen ze op een droge plaats op te bergen voor langere regenperiodes. Nu is het aan jou om door je buitenruimte te komen bijpassende tuinmeubelen om te versieren en te genieten van je vrije tijd daar met vrienden en familie.

De juiste tuinmeubelen beïnvloeden de totaalindruk

Tuinhaard-betonnen fundering-meubel fauteuil comfortabel

Bio-ethanol haard geschikt voor in de tuin

tuinhaard bio ethanol bank bekleding strip meubelideeën

Geniet het hele jaar door van de tuinidylle

Teakhouten meubel-bankstel voor tuinkussens-openhaard

Moderne minimalistische buitenhaard

open haard in de tuin design tuinstoelen kruk modern

Ideeën voor het modelleren van een tuin met een open haard

buitenhaard stoelen zit-design in de tuin

Haardkachel met schoorsteen

buiten houtkachel-met schoorsteen zitplaatsen bijpassende materialen

Moderne buitenhaard voor gebruik stoel design buitengewoon

gestoffeerde tuinmeubelen, parasol, inbouwhaard

Ideeën voor gestoffeerde tuinmeubelen verlichting-met vuur