Huis & tuin

Tuindecoraties van metaal – 17 uiteenlopende ideeën met een industrieel karakter

Tuindecoratie van metaal -doe-het-zelf-hart-roest

Tuindecoratie en buitenaccessoires zijn een veelzijdig onderwerp en hebben tot doel persoonlijke accenten te leggen, sombere hoekjes op te fleuren en een aangename sfeer te creëren. De materiaalkeuze en het aantal decoratieve objecten hangt vooral af van de grootte van de buitenruimte, maar ook van de individuele voorkeuren van de tuinbezitter. Tuindecoraties van metaal zijn trendy en er is geen kans op verveling. Of het nu heel praktisch is of gewoon mooi en decoratief, vintage of eerder eenvoudig, er is voor elke stijl en elke smaak iets te vinden.

Combineer tuindecoraties van metaal en tuinmeubelen

tuindecoratie-metaal-hout-bank-mooi

Iedereen die het geluk heeft een tuin te hebben, wil zeker veel tijd in de frisse lucht doorbrengen. Ook het onderwerp tuindecoratie ontroert hem. Want juist dat zorgt voor de prettige, gezellige sfeer waar elke tuinbezitter van droomt. Als de tuinmeubelen beschikbaar zijn, moeten de decoratieve objecten dienovereenkomstig worden geselecteerd. Robuuste materialen die weerbestendig en onderhoudsvriendelijk zijn, zijn bijzonder geschikt voor gebruik buitenshuis. Tuindecoraties van metaal zijn veelzijdig en aantrekkelijk. Het materiaal is duurzaam, duurzaam en ook fantasierijk te combineren met hout, glas en steen.

Tuindecoraties van metaal: figuren, beelden en alle tuinkunst

Tuindecoratie van metaal -deko-art-sculpture-roest

Tuindecoraties van metaal zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan designs en kleuren. Om een ​​bijzonder harmonieuze totaalindruk te creëren, moet deze echter passend bij het tuinmeubilair worden gekozen. Veel decoratieve objecten zijn met een beetje handvaardigheid ook zelf te maken en hiervoor wordt vaak schroot en schroot gebruikt. Met behulp van een paar gereedschappen kun je het metaal relatief eenvoudig bewerken en zelf mooie decoraties maken.

Tuindecoraties van roestig metaal zijn trendy

Tuindecoratie van metaal -rooster-cactus-sculptuur

Roestdecoratie is trendy en straalt door de ruwe uitstraling veel gezelligheid en harmonie uit. Edelrost is niet zomaar een roestig metaal. Het gaat eigenlijk om staal dat gecontroleerd met zuur is behandeld en over een groot oppervlak roestbruin is. Het resultaat is geen lelijke, bruine vlekken, maar een egaal oppervlak met een bijzonder intense en mooie kleur. Dit effect heeft geen invloed op de weerbestendige eigenschappen van het materiaal en wordt alleen gekenmerkt door een visueel effect.

Kleurrijke metalen tuindecoraties 

Tuindecoratie van metaal -bloem-schroot-figuren-kleurrijk

De metalen tuindecoratie is volledig weerbestendig als het oppervlak is geverfd en hoeft niet regelmatig te worden behandeld. Hierdoor blijven de felle kleuren en decoratieve elementen langer en mooier behouden. Waarschijnlijk de beste en meest duurzame methode voor het verven van metalen producten is poedercoaten. De levensduur van de kleur is gegarandeerd en het materiaal is optimaal beschermd tegen de elementen.

Tuindecoraties van metaal – gekleurde metalen kunstwerken door poedercoating

Tuindecoratie van metaal -kleur-gepoedercoat-dinosaurus-groen

Na dit proces krijgen leuningen, trappen, hekken en alle metalen voorwerpen in de buitenruimte een nieuw gezicht en een extreem harde en stevig hechtende corrosiebescherming. Hoewel het materiaal extreem robuust en duurzaam is, mag het geen direct contact met de grond hebben. Het is het beste om platte stenen eronder te leggen, zodat er ruimte is tussen het metaal en de vloer.

Buitengewone en bijzondere roestige tuindecoraties van metaal – Metalen pik

tuindecoratie-metaal-haan-roest-corten-stalen-figuren

Dierfiguren van metaal zijn erg populair voor tuindecoratie. Uit plaatstaal of driedimensionaal gesneden, lijken de tuinbeelden alsof ze in hun natuurlijke omgeving staan, hoewel ze allesbehalve realistisch zijn. Een haan met een patina-look ziet er buitengewoon stijlvol uit en is niet alleen thematisch relevant voor Pasen. Maar als de metalen tuindecoratie het hele jaar buiten blijft staan, is het de moeite waard om er een echt perfecte locatie voor te kiezen.

Tuindecoraties gemaakt van schroot

tuindecoratie-metalen-schroot-hond-teckel-veer

De tuindecoraties mogen niet spits of te groot zijn op veelgebruikte tuinpaden en zitjes. Hoe de afzonderlijke decoratieve objecten in de tuin worden verdeeld, is ook erg belangrijk. Verschillende elementen die op geen enkele manier chaotisch zijn geplaatst, lijken een harmonieus geheel. Daarom moet men zich beperken tot een bepaalde stijl of materiaal en de tuinobjecten dienovereenkomstig kiezen.

Tuindecoraties van metaal en glas

tuindecoratie-metaal-glasplaat-decoratie-bloemen-kleurrijk

Als je een beetje handigheid en een paar standaard metalen gereedschappen hebt, kun je ook zelf mooie objecten maken. Vooral oud ijzer en andere ongebruikte voorwerpen zijn hiervoor geschikt. Verschillende materialen zoals glas, hout en steen kunnen prachtig gecombineerd worden met metaal. Het resultaat is een uniek element dat het tuinontwerp een persoonlijk tintje geeft.

tuindecoratie-metalen-glazen-vazen-creatieve-tuin-plug

Door het uniforme oppervlak gaan metaal en glas gewoon perfect samen. Een tuindecoratie van metaal en glas is iets heel bijzonders. Gekleurd glas zet bijzondere accenten in de buitenruimte, die altijd een blikvanger zijn. Hier worden bijvoorbeeld oude kristallen vazen ​​en decoratieve metalen bollen als tuinpluggen op elkaar gestapeld en zijn zeer goed bevestigd.

Tuindecoraties van metaal, glas en hout met praktische inzet

tuindecoratie-metaal-glas-kleurig-klimhulp

Een tuindecoratie van metaal zoals windgong of figuren dienen als puur decoratieve objecten in de tuin. Andere die permanent zijn geïnstalleerd, zien er niet alleen geweldig uit, maar hebben ook een zeer praktisch bijkomend voordeel. Zoals dit trellis met opvallende elementen van gekleurd glas, dat de planten in de schijnwerpers zet en tegelijkertijd gevoelige planten een aangename schaduw geeft.

Zelf tuindecoraties maken van metaal en hout

tuindecoratie-metaal-hout-ster-muurdecoratie-krans

Je kunt ook zelf mooie tuindecoraties maken. Je kunt ook andere materialen verwerken, zoals in de handel verkrijgbare stukken hout of stenen met een mooie vorm. Zo ontstaan ​​in een paar simpele stappen fantasierijke decoratieve objecten die het tuinontwerp een persoonlijk tintje geven.

Fantasierijke tuindecoraties: dieren van metaal en steen

tuindecoratie-metaal-steen-dier-uil

Als natuurlijke toevoeging aan echte planten in de tuin zijn grappige dierfiguren van metaal en andere materialen te vinden als populaire tuindecoratie. Deze kunnen er levensgroot en realistisch uitzien of ongebruikelijker als echte artistieke sculpturen. Ze moeten vooral passen bij de stijl van de tuin en representatief worden geplaatst.

Dieren als tuindecoratie van metaal en steen

tuindecoratie-metaal-steen-dieren-vogel

Meestal blijven de metalen siervoorwerpen het hele jaar in de tuin staan, dus ze moeten goed bevestigd zijn. Een decoratief figuur moet drie of vier poten hebben of een lange spijker die in de grond kan worden geramd. Op luchtige locaties en zonder direct contact met de grond kan de metalen decoratie jarenlang meegaan als de verflaag niet mechanisch wordt beschadigd.

Tuindecoraties van metaal met praktische extra voordelen

tuindecoratie-metaal-dier-vogelvoeder-station-zaden

In tegenstelling tot de puur decoratieve blikvangers in de tuin hebben vogelhuisjes, vogelbadjes, hekjes, wind- en waterpartijen een zeer praktisch bijkomend voordeel. Voerstations voor vogels hoeven er niet saai uit te zien en het nuttige met het mooie te combineren.

Tuindecoratiefiguren van metaal

Tuindecoratie-metaal-roest-figuren-plantenpotten

Welke stijl metalen tuindecoratie je ook kiest, overdrijf niet met opvallende accenten. Want met te veel decoratie oogt de tuin kleiner. Kies tussen vaste en beweegbare objecten die kunnen worden gebruikt om op bepaalde plaatsen in het oog te springen en opnieuw te rangschikken.