Huis & tuin

Tuindouche privacyscherm voor meer privacy buitenshuis in de zomer

Als u zonder nieuwsgierige blikken van de zomerdagen buiten wilt genieten en privacyschermen wilt toevoegen aan uw tuindouche, zijn er een paar opties. Traditionele en moderne ontwerpen voor buitendouches zijn er in verschillende stijlen. Er zijn veel manieren om buitendouchewanden te categoriseren. Deze kunnen bestaan ​​uit natuursteen en beton, maar ook uit plaatwerk en hout of bekleed zijn met tegels en stenen muren. Met al deze materialen kun je zelfs zelf een mobiel privacyscherm voor je tuindouche bouwen. Daarnaast biedt het brede aanbod aan designs voor ieder budget en elke smaak voldoende mogelijkheden. Buitendouches hebben een eenvoudige structuur met een kraan en watertank erop of volledig uitgeruste cabines met verwarmd water die het ontwerp nog luxer en chiquer maken. Ontdek in dit bericht enkele geschikte ideeën en tips die u kunnen inspireren voor uw volgende project.

Creatieve ideeën voor privacybescherming voor tuindouches

moderne design douchewand gemaakt van houten latten

Zo kunnen buitendouches niet alleen een praktische toevoeging zijn aan moderne tuinen of achtertuinen, maar kunnen ze ook een belangrijk middelpunt van uw tuindecoratie worden. Hiermee voeg je felle kleuren, functionele structuren, unieke decoratieve elementen en plantenbakken met bloemen toe die je ontspanningsruimte buitenshuis verfraaien. De tuindouche met privacyscherm buiten kan ook variëren in vorm en decoratieve details en creëert een unieke sfeer in moderne buitenruimtes.

betegelde doucheruimte met stenen muur privacy

De stabiliteit en robuustheid van de doucheconstructies, de kosten, de bouw- en onderhoudstijd van buitendouches zijn echter vooral afhankelijk van de stijl en de gekozen materialen. Buitendouchecabines van metaal of hout zijn robuust maar hebben wel onderhoud nodig. Deze twee materialen hebben de neiging om lang mee te gaan, maar water zal ze na verloop van tijd beschadigen. Daarom moeten buitendouches weerbestendig zijn. Alleen zo zijn ze bestand tegen mogelijke slechte weersomstandigheden.

rustieke uitstraling in de tuin met overdekte buitendouche

Douchen onder de zonnestralen kan een hele nieuwe ervaring zijn. Het verbindt mensen tegelijkertijd met de natuur, maakt de tuin comfortabeler en maakt een meer ontspannen levensstijl mogelijk. Als een huis of appartement een buitendouche heeft, geeft dit je de mogelijkheid om jezelf op te frissen en langer buiten te blijven. Minder comfortabele exterieurontwerpen zonder wastafel of douche zorgen ervoor dat bewoners en hun gasten vaker naar binnen kunnen. Buitendouches zijn ook geweldig voor gezinnen met jonge kinderen.

buitendouche met houten privacyschermen bedekt met glazen panelen

De meeste mensen brengen daarom de zomerdagen het liefst door op hun eigen binnenplaats in de daarvoor bestemde privéruimte. In dergelijke gevallen is privacybescherming van de tuindouche essentieel. Dus, naast het functioneel maken van deze structuren, maak alles aantrekkelijk door het te decoreren met bloemen en ornamenten. Op deze manier kunt u uw tuin er uitnodigend en onderhoudend uit laten zien en kinderen en volwassenen ermee verrassen.

Doucheschermen van hout

Zelfgemaakte privacyscherm voor tuindouche gemaakt van ceder teak op de hoek van een huis

Dit is een populaire buitenoplossing die goedkoop en gemakkelijk te bouwen is. Een tuindouche met een houten privacyscherm is ook geweldig voor doe-het-zelfprojecten waarbij je herbruikbare materialen kunt gebruiken. Zo verbeter je je tuin op een milieuvriendelijke manier en voeg je ook een creatieve toets toe die hem functioneel en stijlvol maakt. Hoewel houten douchecabines een fantastische natuurlijke uitstraling geven, vereisen dergelijke constructies een goede afdichting om de cabine te beschermen tegen slecht weer en water.

Hergebruik geborgen luiken voor tuindouches met privacyschermen in een casual stijl

Een laag verf of kit kan daarom van groot belang zijn voor de houten constructies. Geperst hout, ceder, teak, Braziliaans ijzerhout en zelfs luiken houden het in dergelijke gevallen goed buiten. Hout is ook prima voor vloeren, maar zoals de meeste materialen zoals terrastegels, moet het worden behandeld om schimmel, vervaging en waterschade te weerstaan.

Mobiel privacyscherm voor tuindouche

ontwerp met hout voor zonne-tuindouche met privacyscherm en krukje op gazon

Buitendouches brengen dus vooral plezier en comfort in de achtertuinen en helpen de huizen droog en schoon te houden. De constructies zijn grotendeels stabiel en bestaan ​​uit vormen en materialen die ideaal zijn voor de tuin. Er zijn echter ook verschillende modellen privacyschermen op de markt of doe-het-zelf die nog functioneler zijn. Dit kan bijvoorbeeld een bouwhek zijn van glas of stof of een vaste solar tuindouche met privacybescherming. De praktische alternatieven passen perfect in moderne buitenruimtes en maken te allen tijde zuinig en energiezuinig watergebruik mogelijk. Deze varianten zijn ook goed te combineren met een compact zwembad in de tuin.

Bouw een tuin met een douchecabine van natuurlijk hout, een mobiel privacyscherm voor een tuindouche

U kunt een draagbaar privacyscherm voor een tuindouche installeren bij een zwembad of bij een buitendeur van uw huis. Mobiele douches kunnen de decoratie van buitenhuizen verbeteren en een elegant en functioneel ontwerp toevoegen. Dergelijke ontwerpen zijn ook geweldig voor op de camping. Ze zijn praktisch en kunnen na het warme seizoen worden verwijderd. Draagbare buitendouches zijn goedkoop en kunnen van verschillende materialen worden gemaakt – van hout en plastic tot golfplaten.

Gebruik tuin douche privacy scherm steen

stijlvolle tuindouche privacy scherm steen klinker baksteen buitenkant natuursteen

Als u een romantische sfeer met een rustieke flair wilt, kunt u aan de buitenkant natuursteen of steenstrips leggen. De buitendouches zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals beton of tegels en bieden praktische ontwerpen die het huis comfortabeler en unieker maken. Deze inspirerende douche-ontwerpideeën laten zien hoe u natuursteen, strandkiezels, stenen, betonplaten en keramische tegels kunt gebruiken om op warme dagen van een heerlijke verfrissing te genieten.

gezellige ontspanningsruimte met betegelde tuindouche, privacyscherm in oosterse stijl

Open en mooie tegels en stenen muren zorgen voor een prachtig privacyscherm voor de tuindouche. Vrijstromende lucht die in douchewanden en door de structuur van buitendouches komt, houdt ook de vloer en douchewanden droog en maakt de beleving nog aangenamer. De natuurlijke materialen die je gebruikt voor zo’n buitendouche zijn vergelijkbaar met schuttingen. Matglas is echter ook een geweldig bouwmateriaal voor buitendouches.

 Privacyscherm matglas voor buitendouche

praktisch privacyscherm matglazen douchewand zwembadgedeelte

Matglas is een zeer moderne manier om wat privacy toe te voegen aan uw buitendouche. Zo’n douchecabine van matglas kun je zo ontwerpen dat hij ook buiten goed opgaat in de sfeer. Bovendien kunnen de glaspanelen voor privacyschermen voor tuindouches zo transparant of ondoorzichtig zijn als u wilt. Silhouetten zijn vanaf de andere kant te zien als het glas dicht genoeg bij de douche staat.

Tuindouche privacyscherm met planten

achtertuin met tuin douche privacyscherm gemaakt van planten als natuurlijke omheining

Als je de voorkeur geeft aan een groene esthetiek met planten voor je huis of terras, dan is dit misschien de juiste keuze voor jou. Het gebruik van planten als privacyschermen kan een lust voor het oog zijn. Dit kan u en uw gasten ook helpen om nog meer te ontspannen tijdens het douchen. Zo’n doucheruimte-oplossing kost meer moeite en onderhoud, maar het is misschien de moeite waard als dit de look is die u zoekt. Nadeel is dat het behoorlijk wat onderhoud vraagt.

transparant privacyscherm van grote houten latten en een klimplant in de tuin met buitendouche

Als dit echter geen probleem voor u is, zijn planten misschien de beste keuze. Er zijn veel andere originele oplossingen die je gemakkelijk kunt bereiken met een beetje vindingrijkheid om interessante alternatieven te bedenken. Als privacy een probleem is, kunt u houten latwerk en priëlen gebruiken met bloeiende bloeiende planten. Het design van de buitendouche kun je het beste open houden zodat je de natuur volledig kunt beleven zonder het gevoel te worden geobserveerd te worden.

Metalen privacyschermen in de tuin

ideeën voor tuindouches met privacyschermen van metaal gebruik recyclebare materialen

Moderne douchecabines voor buitengebruik van metaal verschillen in materiaal en design. Dergelijke buitenconstructies zijn sterk, duurzaam en stevig. Metalen constructies moeten worden beschermd tegen waterschade. Want als ze beschadigd zijn, kunnen hun scherpe randen gevaarlijk zijn. Om deze reden zijn er verschillende weerbestendige metalen in decoratieve vorm beschikbaar voor de constructie van buitendouches. Bronzen of koperen fittingen zijn ideaal als privacyscherm voor een tuindouche. Met het ouder worden ontwikkelen deze metalen een natuurlijke patina en geven het ontwerp een charmante vintage look.

Mobiel privacyscherm voor tuindouche van golfplaat en hout op een stalen constructie

Messing werkt hier ook goed voor. Voor huizen aan zee met zilte lucht kunt u corrosiebestendig roestvrij staal en aluminium gebruiken voor buitendouches. Om roestvrijstalen onderdelen er als nieuw uit te laten zien, moet u ze om de paar weken wassen en afspoelen met warm zeepsop. Veeg vervolgens het overtollige water af met een zachte doek en laat de oppervlakken drogen.

De juiste plaats kiezen

Tuindouche privacyscherm van beton midden in de natuur

Een van de belangrijkste vragen en de eerste fase van het planningsproces is de locatie van de tuindouche met privacyscherm. De locatie is om meerdere redenen belangrijk. U moet rekening houden met de beschikbaarheid van sanitair en afvoersystemen. Zorg ervoor dat de locatie van uw buitendouche zorgt voor een efficiënte afvoer. Als het water niet volledig wegloopt, kunnen er onaangename geuren ontstaan ​​en kunnen er muggen verschijnen. Daarnaast kan de waterbron een slang of een vaste installatie zijn. De waterafvoer moet dienovereenkomstig snel en betrouwbaar zijn. Het is beter om de buitendouche op een kleine heuvel te installeren, omdat de zwaartekracht de afvoer van het water zal versnellen.

luxe doucheruimte in de tuin met aan weerszijden kaarsen en planten

Privacy is een andere overweging bij het bouwen van een tuindouche. Sommige mensen maken zich meer zorgen over privacy dan anderen die gewoon de voorkeur geven aan de omgeving en het uitzicht op de oceaan, het meer of de bergen. Als uw privacy echter belangrijker is, zorg er dan voor dat de locatie afgelegen is en uit het zicht van buren of voorbijgangers. Kortom, dergelijke ideeën geven elke huiseigenaar de mogelijkheid om een ​​compacte en comfortabele tuindouche te hebben en te profiteren van de frisse lucht, de schoonheid van de natuur en natuurlijk de waarde van hun eigendom. Gebruik je creativiteit en fantasie en laat je inspireren door het brede scala aan mogelijkheden.