Huis & tuin

Vastgoedbescherming voor particulier onroerend goed: tips voor een veilig huis

Elke vier minuten wordt er in Duitsland ingebroken in een woning. Materiële schade zoals kapotte sloten en gestolen voorwerpen vallen onder de inboedelverzekering. Aan de andere kant kunnen documenten die beschadigd zijn bij inbraak, maar ook schoonheidsschade en vandalisme niet worden vervangen. Ook de vergoeding voor kostbaarheden is wettelijk beperkt. Daarom kiezen steeds meer eigenaren voor eigendomsbescherming voor particulier vastgoed. In het volgende artikel zullen we de voordelen van een beveiligingsdienst onthullen.

Eigendomsbescherming voor particulier onroerend goed: hoe diefstal en materiële schade voorkomen?

Eigendomsbescherming voor privé-eigendomdieven tips

Volgens de statistieken vinden inbraken in Duitsland vooral plaats op feestdagen en in het weekend, d.w.z. wanneer de huiseigenaren waarschijnlijk niet thuis zijn. Vooral in de wintermaanden is de kans op inbraak groot. Dan kunnen de inbrekers veel gemakkelijker lege appartementen en huizen zien. Donkere ramen duiden op de afwezigheid van de bewoners en ook in het donker blijven de daders onopgemerkt. Ook bouwplaatsen en winkels zijn gevoelig voor inbraak en vandalisme. Naast elektronische beveiligingstechnologie zorgen beveiligings- en bewakingsdiensten in toenemende mate voor bescherming. Maar hoe herken je een betrouwbaar beveiligingsbedrijf? Bij de keuze spelen een aantal criteria een belangrijke rol:

Beveiligingssystemen en beveiligingsdienst in Hamburg voor eigendomsbescherming

1. U kunt het beste kiezen voor een regionale veiligheidsdienst. Ze zijn goed georganiseerd en kennen de bijzonderheden van de regio. EEN gerenommeerde veiligheidsdienst Hamburg moet bijvoorbeeld gekwalificeerd beveiligingspersoneel ter plaatse hebben.

2. Betrouwbare beveiligingsdiensten bieden niet alleen monitoring, maar ook alarmbeveiliging en zijn uitgerust met moderne technologie.

3. Een bod komt pas tot stand na een grondige analyse van de woning, de ligging en de inbraakstatistieken in de betreffende stadswijk.

4. Het contract vermeldt belangrijke zaken zoals de omvang van de diensten, noodprocedures en de gebruikte technologie.

Eigendomsbescherming voor particulier onroerend goed: welke opties zijn er??

Eigendomsbescherming voor privé-eigendommen door beveiligingsdienst

Afhankelijk van het soort object dat bewaakt moet worden, bieden de beveiligingsdiensten de volgende diensten aan:

  • Toezicht op bouwplaatsen om diefstal van bouwmaterialen te voorkomen en om te voorkomen dat derden het pand betreden. In dit geval is er permanent toezicht dat potentiële criminelen zal afschrikken.
  • Voor woningen, kantoorruimte, winkels en bedrijfspanden die al bewoond zijn, is met tussenpozen monitoring beschikbaar. De sloten worden gecontroleerd en het hele gebouw wordt gecontroleerd.

Eigendomsbescherming voor particuliere onroerendgoedfamilie thuis

  • Vakantiehuizen en appartementen die voor langere tijd leeg staan, kunnen ook door de beveiligingsdienst worden verzorgd. De huiseigenaren kunnen kiezen tussen intervalbewaking en huisoppasservice.
  • De term “housesitting” komt uit de VS, waar leegstaande huizen al meer dan 50 jaar worden verzorgd door professionele huisoppassers. De huisoppassers wonen in het huis en zorgen voor de huisdieren, verzorgen de tuin en de kamerplanten, maken de brievenbus leeg en maken het huis schoon. Dit verkleint ook de kans op inbraak, omdat de daders kunnen zien dat er iemand in het huis woont. Bovendien kan schade door een gesprongen leiding, stormvloed of brand worden voorkomen of tijdig worden gesignaleerd.

Combineer eigendomsbescherming en persoonlijke bescherming

Tips voor een veilig huis en appartement Eigendomsbescherming voor privé-eigendommen

Gerenommeerde beveiligingsdiensten zijn niet alleen gespecialiseerd in eigendomsbescherming, maar kunnen ook andere diensten leveren. Bescherming van eigendommen wordt vaak gecombineerd met bescherming van personen of gebeurtenissen.

Voor belangrijke evenementen die in-house of op kantoor worden georganiseerd, kan naast eigendomsbeveiliging ook evenementenbeveiliging worden ingezet. Naast de terreinbeveiliging levert de beveiligingsdienst ook personeel voor toegangscontrole, persoonlijke beveiliging van VIP-gasten en explosiepreventie.

Sloten beveiligen tegen diefstal Tips

Ook voor veel vooraanstaande families staat persoonlijke bescherming centraal. Van 24/7 toezicht tot chauffeurs die de kinderen veilig en betrouwbaar naar school brengen – ook hier is het dienstenaanbod zeer breed, zodat iedereen naar eigen behoefte het juiste kan bestellen.