Huis & tuin

Waar moet je op letten bij het plannen van een mooie keuken in de tuin

keuken in de tuin landelijke stijl-rustiek-hout-koelkast-gerechten

Ontdek hier hoe je niet alleen functioneel kunt zijn Keuken in de tuin, maar kan een hele eethoek voor de tuin of het terras creëren die het hele jaar door gebruikt kan worden.

Keuken in de tuin – haal wat binnen is naar buiten

keuken in de tuin kleine-witte-steen-bekleding-straatsteen

Er zijn veel manieren om dingen die gemaakt zijn voor buiten, binnenshuis te integreren en ik weet zeker dat je veel van dergelijke ideeën hebt gehoord of gezien. Maar andersom werkt het ook: je kunt dingen zowel voor binnen als buiten gebruiken. Voor een functionele Keuken in de tuin het eerste dat u moet doen, is een lijst maken van de items die u voor een keuken in huis zou willen hebben. Maak er kopieën van voor buiten en bereken dan de kosten. De kans is groot dat je schrikt van het hoge prijskaartje, maar dan kun je de lijst van de minder belangrijke dingen afstrepen. Of het nu binnen of buiten is, de keuken heeft een kitchenette nodig met voldoende ruimte om maaltijden of drankjes te bereiden, een koelkast, huishoudelijke apparaten en een grill, een gootsteen, kasten voor het opbergen van verschillende dingen en een gezellige eethoek.

De kitchenette voor een functionele tuinkeuken

Wie heeft er ooit geklaagd over een grote keuken met veel ruimte? Wees daarom zo genereus mogelijk hierin. Met een slimme planning kan de functionele tuinkeuken tegelijkertijd ook een eethoek bevatten om ruimte te besparen. Als er weinig ruimte is, kun je ook een grill krijgen die kan worden afgedekt en kan worden gebruikt als kookruimte.

Een koelkast voor een functionele tuinkeuken

Als je het financieel kunt, koop dan apparatuur voor de functionele tuinkeuken die weerbestendig is. Er zijn koelkasten die onder het aanrecht zijn ingebouwd en zo geen kostbare ruimte innemen en je drankjes in de zomer koel kunnen houden. Een goedkopere optie is het gebruik van een koelbox. Koelemmers gevuld met ijs zijn ook praktisch en effectief. Als je een koeler uit het begin van de 20e eeuw ziet, pak hem dan meteen. Ze zien er geweldig uit, isoleren zeer goed en zullen standhouden tot de volgende ijstijd.

Kooktoestellen voor de functionele keuken in de tuin

keuken-in-de-tuin-stenen-overkapping-grill-terras-design

Een goede gas- of houtskoolgrill doet wonderen in je buitenkeuken. Indien mogelijk moet dit aan de rand van de keuken zijn om rook te voorkomen. Overweeg ook een ventilatieopening die ongewenste rook uit de zit- of keukenruimte verwijdert.

Een functionele tuinkeuken met spoelbak

De vraag die hierbij opkomt is of het leidingwerk van de buitenkeuken echt de moeite waard is. Het verhoogt ongetwijfeld de waarde van het huis, maar brengt tegelijkertijd hoge kosten met zich mee. Bovendien moeten de leidingen in het begin worden gelegd, omdat het erg duur kan zijn om dit na het leggen van de vloer te doen. Weeg de voor- en nadelen af ​​of uw Keuken in de tuin heeft echt een gootsteen nodig.

Genoeg opslagruimte

Onder het keukenwerkblad bouw je kasten waarin je servies, barbecueaccessoires en schoonmaakmiddelen kunt opbergen. Fijner servies en kristallen glazen kunnen binnen blijven en alleen bij bepaalde gelegenheden naar buiten. Bouw de kasten stabiel genoeg zodat verschillende weersomstandigheden en ongedierte ze niet kunnen schaden.

Functionele keuken in de tuin met een gezellige eethoek

keuken-in-de-tuin-pergola-zithoek-eethoek-ontwerp-idee

Een tuinpaviljoen zou bijzonder effectief zijn als eethoek en als ruimte om te ontspannen. Het paviljoen mag zo mogelijk geen wanden hebben zodat de lucht kan circuleren. Maar je kunt ook het dak van je huis verlengen en een overdekt terras of veranda krijgen. Qua meubelen zijn bijna alle varianten toepasbaar in overdekte eetruimtes. Het hangt er gewoon van af hoeveel ruimte je beschikbaar hebt en voor welke doeleinden het gebied ook zal worden gebruikt.

Ondanks de regen, ondanks de zon

Zodat u gebruik kunt maken van de buitenruimte en de Keuken in de tuin Gesloten paviljoens zijn zelfs in alle weersomstandigheden een goed idee. Dit verwijst naar degenen die voldoende ramen hebben om te ventileren, die ook op warme dagen open kunnen worden gelaten. Het leuke van zo’n paviljoen is dat het ook in de winter kan worden opgewarmd en gebruikt met een kleine kachel. Voor gezellige avonden voor twee kun je lekker onder een dekentje liggen.

Modern ontwerp

keuken-in-de-tuin-terras-witte-kasten-bar aanrecht-bar stoelen

Keuken met grill en open haard

Plan de keuken goed in de tuin volg de tips

Overdekte keuken

plattegrond buitenruimte fauteuil zitkussen koelkast oven

Keuken met pergoladak

moderne eenvoudige ontwerpideeën verlichtingsapparatuur optimale locatie

Metalen barkrukken

Keuken in de tuin set interessante blikcontrasten

Plan je keuken zorgvuldig

buiten koken keramische vloerbedekking keukenapparatuur ideeën

Keukentips ideeën houten balken tuinhuisje haard gevlochten meubels

Keuken in de tuin moderne stijlvolle inrichting ontwerpideeën inbouwlampen televisie-groot gebied

Keuken in de tuin gezellige gezellige sfeer metaal steen hout elementen

Keuken in de tuin vrouw kookpaviljoen kookhoek gezellig gezellig uitnodigend

Keuken in de tuin moderne apparatuur felle kleuren