Huis & tuin

Wat u in de winter voor uw planten en uw tuin kunt doen

planten tuin in de winter sneeuw kaarslantaarns

In de winter is er natuurlijk niet veel te doen in de tuin, maar dat betekent niet dat je het helemaal moet vergeten. Hieronder hebben we een paar handige tips en suggesties over wat je kunt gebruiken voor je planten en die van jou Tuin in de winter kan doen.

Maak de tuin gezellig in de winter

planten tuin winter berkenhout kegels kaars

  • Geef zowel de kamerplanten als de jouwe water Tuin in de winter minder vaak en minder zodat je je winterslaap niet onderbreekt, want de winterse omstandigheden zouden je nauwelijks uitkomen. De planten die nu midden in hun seizoen zitten kunnen gewoon water krijgen.
  • Verwijder het stof van je kamerplanten. Het voorkomt dat ze goed ademen en voldoende licht absorberen. Zoek uit welke van je planten van warm water houden en plaats ze onder stromend, warm (niet heet!) water voor één. Als dank zullen ze je verrassen met mooie bloemen en gezonde bladeren.

Versier de tuin in de winter

decoratie ideeën tuin in winter dennenappels zilver

  • Zoek naar zaden om te zaaien in het nieuwe tuinseizoen. Zorg ook voor voldoende bloempotten waar de planten in kunnen groeien totdat ze groot genoeg zijn voor de tuin. Om de bloempotten er niet zo saai uit te laten zien, kun je ze met felle kleuren schilderen. Wat dacht je van een regenboog of een paar smilies?
  • Ervaren tuiniers raden aan om wandelingen op het met sneeuw bedekte gazon te vermijden. Dit komt omdat het schadelijk is voor de bodem.

En hoewel de Tuin in de winter niet zo mooi kleurrijk als in de lente en zomer, het heeft toch een zekere charme. Kijk eens naar de volgende wintertuinen:

plantentuin in cementkuipen met sneeuwklokjes in de winter

planten tuin in winter decoratie rode appels krans kaarsen

planten tuin winter pergola hout fauteuil deken rood

tuin winter zitkussen kaars lantaarns houten bank

plantentuin in de winter berkenhouten plantenbak kerstverlichting

planten tuin winter dennentakken wilgenbal berkenhout