Huis & tuin

Zuiveringszout gebruiken om in de tuin te bakken – 15 handige tips

Gebruik soda-wit zuiveringszout voor het bakken

Frisdrank is een veelzijdig middel dat op tal van terreinen kan worden ingezet. Het witte poeder is goed voor de gezondheid, heeft uitstekende reinigende eigenschappen en wordt met succes gebruikt voor cosmetische doeleinden. Natriumcarbonaat kan ook veel helpen in de tuin. Lees onze praktische tips verder en ervaar het zelf.

Maak zelf paddenstoelendoders van zuiveringszout

Frisdrank voor het bakken van witte-frisdrank-gebruik-tuin

De schimmelwerende eigenschappen van natrium zijn al vele jaren bekend. Maak zelf een paddenstoelenkiller van vier eetlepels baking soda en 4 liter water en giet op de gewenste plekken in de tuin.

Fris de rozen in de tuin op met zuiveringszout

Frisdrank voor het bakken van rose-red-refresh-garden

Geniet langer van de prachtige bloemen van de rozen met deze baking soda-oplossing. Meng een eetlepel baking soda, ½ eetlepel ammonia, 1 eetlepel Epsom zout en 4 liter water en giet dit over je rozen.

Bestrijd het onkruid met zuiveringszout

Frisdrank voor het bakken van onkruid-beton-verwijderen-paardenbloem

U hoeft geen geld te verspillen aan dure en giftige onkruidremedies. Strooi eenvoudig zuiveringszout in de voegen tussen de tegels of in de spleten waar de ongewenste planten groeien totdat je ze vernietigt.

Test de pH-waarde van de grond met zuiveringszout

Frisdrank voor het bakken van ph-niveau-test soda-tuin

Als u soda gebruikt om te bakken, kunt u gemakkelijk de zuurgraad van de grond in de tuin controleren. Geef het oppervlak een beetje water en strooi er dan zuiveringszout over. Als er kleine belletjes verschijnen, heeft de grond een PH-waarde van minder dan 5 en is deze waarschijnlijk te zuur.

Kweek zoete en smakelijke tomaten

Frisdrank-bak-tomaten-zoete-rode-tuin

Als je de tomaten al geplant, geplukt en geproefd hebt en je vindt de smaak te bitter, dan hoef je je geen zorgen te maken. Strooi gewoon zuiveringszout op de grond waar de tomaten groeien – dat zou het fruit zoeter moeten maken.

Geen vingergierst meer in de tuin met behulp van zuiveringszout

Vechten-frisdrank-bakvinger-gierst-verwijdering

Een slimme techniek die je kunt gebruiken om vingergras te vernietigen, is door het onkruid te besprenkelen met zuiveringszout. Wees voorzichtig – strooi alleen het vingergras en pas op dat er geen poeder op de andere planten komt.

Vecht gemakkelijk tegen de slakken zonder schadelijke middelen te gebruiken

Soda-baking-slug-fighting-frisdrank

Als je problemen hebt met de naaktslakken in de tuin, kun je ze gemakkelijk vernietigen als je een beetje zuiveringszout op de beestjes strooit.

Het ongedierte loopt weg van de baking soda

Soda-baking-pods-fighting-soda-dissolution

 Het is moeilijk te geloven dat zuiveringszout het ergste gif is voor veel ongedierte zoals mieren – zelfs konijnen vermijden het. Strooi waar nodig baking soda op de plekken in de tuin.

Frisdrank is ideaal voor bloemen die alkalische grond nodig hebben

Soda-bakken-geranium-basic-grond-paarse-bloemen

Sommige bloemen zoals begonia’s en geraniums houden van zeer alkalische grond. Overgiet ze met een oplossing van water en een beetje zuiveringszout – het resultaat zal overvloedig bloeien.

Neutraliseer de slechte geuren van de compost

Frisdrank-bak-compost-ontgeuren-frisdrank-gebruik-tuin

Een van de beste, milieuvriendelijke manieren om de grond te bemesten is met compost. Helaas ruikt het soms niet erg prettig. Strooi baking soda op de rand van de composthoop om de slechte geuren te verwijderen – de baking soda absorbeert ze uitstekend.

Maak het vogelbad en het vogelbad schoon met zuiveringszout

Soda-bakken-vogelbad-schoonmaak-tuin-toepassing

Het schoonmaken van het vogelbad met agressieve schoonmaakmiddelen kan een zeer slecht effect hebben op de kleine vogels. Gebruik hiervoor zuiveringszout – je zult versteld staan ​​hoe gemakkelijk het vogelbad weer schoon en als nieuw wordt.

Geplukte bloemen blijven langer vers met deze resolutie

baksoda-bloemen-tulpen-langer-vers-houden

Met een beetje baking soda op de bodem van de vaas blijf je thuis de schoonheid van de snijbloemen bewonderen. Voeg een theelepel toe voor enkele bloemen en twee-drie voor grotere boeketten.

Verwijder snel en gemakkelijk kalkaanslag van aarden potten

Frisdrank-bakken-klei-erwt-bruin-schoonmaakbloemen

Kalkaanslag bouwt zich na verloop van tijd op door het gieten en verstopt de poriën van het terracotta- en kleimateriaal. Ze kunnen effectief worden geëlimineerd met zuiveringszout. Zet de aarden potten in warm water en laat zo een paar uur staan. Voeg per liter een theelepel baking soda toe – baking soda heeft de eigenschap om de kalk op te lossen en zo is de aarden pot weer schoon.

Schone handen zonder lang wassen en schoonmaken

Frisdrank-bak-handen-wasmiddel-frisdrank

Handen zijn natuurlijk vies na lang tuinieren. Gebruik zuiveringszout om ze schoon te maken. Maak je handen nat, wrijf over het witte poeder en spoel af.

De koolrupsen zijn geen probleem meer

Vecht tegen soda-bake-kool-kool-kool-rupsen

Koolrupsen kunnen grote schade aanrichten aan alle planten in uw tuin. Als je problemen hebt met dit ongedierte, strooi dan zuiveringszout rond de planten of strooi gewoon de koolrupsen – dit zal ze doden.