Huisdieren

Kerstversiering binnen – wat moet worden overwogen om huisdieren te beschermen?

kerstversiering in huisdieren-tips-veiligheidsdecoraties-kerstboom

Hoe dol we ook zijn op de kleurrijke en vrolijke kerstversieringen, als we huisdieren hebben, kan dit in geval van twijfel erg gevaarlijk zijn voor onze viervoeters. Er zijn zoveel bronnen van gevaar als het gaat om mooie kerstversieringen die je zeker moet weten om je huisdier te beschermen. In dit artikel leggen we uit hoe de Kerstversiering binnen gevaarlijk kan zijn voor uw dier en waar u tijdens de kerstperiode op moet letten als u er harmonieus en veilig mee om wilt gaan.

Kerstversiering binnen – kaarsen en andere vuurbronnen

kerstversiering binnen kaarsen-veiligheid-huisdieren-brandgevaar

Kaarsen zijn zonder twijfel gewoon onderdeel van de kerstperiode en kerstversieringen binnenin. Maar ze vormen een van de bronnen van gevaar voor huisdieren: honden kwispelen constant met hun staart en katten staan ​​ook zelden stil. Als je langs een kaars loopt, kunnen de dieren snel verbranden. Hetzelfde geldt voor de open haard, waaruit vaak vonken springen.

Zet kerstversieringen binnen op een diervriendelijke manier

kerstdecoratie binnen open haard-huisdierbescherming-comfort

U wilt zeker niet zonder de kaarsen. U kunt uw viervoeters echter op verschillende manieren beschermen. Om te beginnen moet je ze nooit onbeheerd in de kamer achterlaten. Dit geldt natuurlijk vooral als er kaarsen worden aangestoken. Aan de andere kant moeten deze ook buiten bereik zijn. Huisdieren kunnen de kerstversiering binnenin snel omgooien, wat kan leiden tot brand of op zijn minst lelijke wasvlekken. De dieren mogen ook niet zonder toezicht voor de open haard blijven hangen.

Kerstversiering met sterren – maak mooie sieraden

Zelf kerstversiering maken – kusbal als alternatief voor de deurkrans

Kerstdecoraties om weg te geven – 6 geweldige ideeën

Decoraties met een geurig karakter

kerstversiering binnenin geurkaars-geurende olie-sneeuwspray-giftige-huisdieren-knaagdieren

Alle populaire wierookstokjes, geurkaarsen of geuroliën zijn bedoeld. En mensen houden enorm van deze geuren. Maar ook jij hebt waarschijnlijk gevoeliger gereageerd op bepaalde geuren. Stelt u zich eens voor hoe deze kerstversiering de huisdieren binnenin beïnvloedt, die van nature een zeer gevoelig reukvermogen hebben!

Geuren irriteren dieren

kerstversiering in wierookstokjes-vogels-kooi-ventileren

Terwijl honden en katten de mogelijkheid hebben om de kamer te verlaten als het hen teveel wordt, zijn knaagdieren, vogels en andere kleinere dieren anders. Je zit in een kooi of terrarium en ontkomt niet aan de geur. In dit geval raden we aan om dit deel van de kerstversiering binnen te gebruiken, in ieder geval niet in deze kamer.

Giftige raamdecoraties

kerst-decoratie-interieur-raamdecoratie-spar-cadeaus-kaarsen-huisdieren-kerstmis

U kunt ook tijdelijk een kooi of een kleiner terrarium verplaatsen. Ook is het belangrijk dat je goed ventileert na het gebruik van wierookstokjes voordat je de kooi weer terugzet. Voor onder andere honden en katten zijn geuroliën en sprays voor het raam die sneeuw nabootsen erg gevaarlijk. Als de kerstversiering binnen wordt gebruikt, kan het voorkomen dat de dieren het eraf likken. Maar het zijn giftige stoffen! Dus gebruik ze weer buiten bereik of helemaal niet.

De kerstboom – een verzamelpunt voor bronnen van gevaar

kerstversiering-binnen-kerstboomversieringen-hond-slik-schadelijk-gouden

Ja, zelfs het hoogtepunt van de kerstversiering kan gevaarlijk zijn voor onze viervoeters en vogels. Alle boomversieringen, de lichtketting, maar ook het klatergoud mogen niet worden onderschat. Er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden met al deze elementen van de kerstversiering binnenin om een ​​veilige kerst voor de huisdieren te garanderen.

Kerstboomballen als gevaarlijke kerstversiering

kerstversiering-binnenkat-spelende-boomversieringen-sprookjeslicht-gebroken-glassplinters

Boomversieringen van glas zijn bijzonder gevaarlijk. Je weet vast wel hoe snel deze kapot gaan. Veel katten kunnen gewoon niet stoppen met ermee te spelen als ze de hangende ballen zien. Als deze naar beneden vallen en breken, kan het dier zich snel verwonden. Aangezien de hele boom tijdens het spelen kan omvallen, moet u zorgen voor een bijzonder stabiele standaard voor de boom. Honden associëren op hun beurt de ballen met jouw ballen. In het uiterste geval kan hij gevaarlijke kleine onderdelen of zelfs splinters inslikken tijdens het spelen met de kerstversieringen.

Kerstdecoratie binnen – klatergoud

kerstversiering-binnenkant-klatergoud-intestinale-katten-honden-knaagdieren-vogels

Hetzelfde geldt voor andere decoratieve figuren die je in de kamer zet of waarmee je de kerstboom versiert. Katten hebben van nature het probleem dat ze door hun borstelige tong dingen die al in hun mond zitten niet meer kunnen uitspugen. Dus als je met klatergoud speelt, kun je het doorslikken. Eventuele loodresten erin zijn giftig en aangezien het klatergoud niet kan worden verteerd, leidt het tot darmobstructie. Niet alleen voor katten, klatergoud is ook erg gevaarlijk voor andere dieren.

De kerstverlichting binnen

kerst-decoratie-binnen-sprookjes-verlichting-stream-verlichting-kerst-golden-retriever

De kerstversieringen gemaakt van lichtjes die dicht bij de vloer staan, verleiden vooral knaagdieren om eraan te knagen. Maar afgezien van het feit dat er elektriciteit door de verlichte kerstversieringen binnen loopt, kunnen de kleine dieren snel kleine onderdelen inslikken, wat fatale gevolgen kan hebben. Knaagdieren hebben daarom tijdens de kerstperiode geen zaken in de versierde kamers of moeten continu in de gaten worden gehouden. Verwijder ook kabels als uw knaagdier een ren krijgt.

Beveiligingstips

kerst-decoratie-binnen-kat-santa-hoed-huisdieren-beschermtips

Omdat je natuurlijk niet zonder de kerstboom wilt, raden we je de volgende tips aan:

– Laat vooral geen erg speelse dieren alleen in de ingerichte kamer.

– De boomversieringen mogen alleen in de bovenste takken worden geplaatst, waar ze niet kunnen worden bereikt door de dieren.

– Kies in plaats van kunstmatige materialen voor houten of echte dennenappels voor de kerstversiering binnen. Het hout mag niet worden gevernist.

– Vermijd kleine kerstversieringen. Grote versieringen hier en daar hebben de voorkeur.

Kleding voor dieren

kerstversiering-binnen-honden-kleding-kerst-tijd-gevaarlijke-baard

Kleding voor huisdieren is vooral populair als accessoire voor huisdieren. We vinden de viervoeters met hun kerstdierenkleding bijzonder schattig. Maar afgezien van het feit dat ze dit ongemakkelijk vinden, kunnen ze betrapt worden met kappen, kragen en andere accessoires. Als hondentruien en -jassen een geweldige manier zijn om het dier warm te houden tijdens een wandeling, zijn ze een bron van gevaar in huis.

Gebruik veilige modellen

kerstdecoratie-interieur-kleding-dieren-decoratietips-veiligheid

Daarom moeten accessoires voor dieren ofwel worden vermeden als kerstversieringen binnenin, of u moet modellen gebruiken die niet strak zijn vastgebonden, maar die gemakkelijk kunnen worden geopend en losgemaakt, mocht uw trouwe viervoeter aan een voorwerp vast komen te zitten. Maar zelfs dan moet je altijd op het “versierde” huisdier vissen. Zelfs de klassieke halsband, die niet zo gevaarlijk is, kan voor Kerstmis worden gekozen door simpelweg een geschikte kleur te kiezen.

De snoepjes in de kersttijd

kerstversiering-binnen-snoepjes-traktaties-schadelijke-dieren-melk

Het is geen geheim dat onze zoetigheden, desserts en snacks meer zijn dan alleen ongezond voor dieren. Maar vaak worden open schalen of kerstborden als een soort kerstversiering op tafel gezet en voorzien van snoepjes, waar de dieren makkelijker bij kunnen. Vooral cacao kan onze dieren in grote hoeveelheden vergiftigen, daarom moeten alle kerstkoekjes veilig worden bewaard.

Kippenbotten tijdens de kerstperiode en elders

kerstdecoratie-interieur-snoepjes-botten-kerstdecoratie-cadeaus

Naast de kerstversiering binnen is ook de feestmaaltijd een bron van gevaar voor de dieren. Om precies te zijn worden de holle botten van gevogelte bedoeld, die bij het eten versplinteren en kunnen leiden tot inwendige verwondingen of verstikking. Ze zijn daarom geen geschikte traktatie voor viervoeters en moeten zo worden weggegooid dat ze niet door huisdieren kunnen worden gestolen.

Veilig bewaren van snoep

kerstversiering-binnen-snoepjes-tips-gevaarlijk-zoet

Omdat snoep vaak met Kerstmis wordt weggegeven, moet u ervoor zorgen dat ze worden opgeruimd nadat de cadeautjes zijn gegeven. Vergeten snoepjes onder de kerstboom zijn voor de dieren bijzonder gemakkelijk te bereiken. Je zult het moeilijk vinden om de verleiding te weerstaan. Daarom is het jouw taak om de bescherming van je dieren te garanderen.

Planten als kerstversiering binnen

kerstversiering-binnenplanten-giftige-poinsettia-huisdieren-maretak

Planten zoals de kerstster of de maretak maken tegenwoordig vaak deel uit van de kerstversiering in het interieur. Maar we zijn ons er zelden van bewust dat sommige exemplaren giftig zijn voor de dieren. Beide planten leiden tot darmproblemen die, afhankelijk van de hoeveelheid en het dier, meer of minder vergiftigingsverschijnselen kunnen veroorzaken. Vooral vrij vliegende vogels kunnen deze planten, die meestal niet toegankelijk zijn voor viervoeters, gemakkelijk bereiken.

Water in de stand

kerstversiering-binnen-boom-stand-water-giftig-versieren-linten-boom-top

Ook de kerstboom binnenin mag hier als kerstversiering niet ontbreken. Sommige stands kunnen met water worden gevuld om de kerstboom langer vers te houden. Dit water is echter giftig voor de dieren omdat de boom bepaalde stoffen afscheidt. Daarom moet ervoor worden gezorgd dat de dieren niet uit deze container drinken. Vermijd daarom water, kies een boom in een pot of laat de dieren niet onbeheerd in de kamer. U bent ook welkom om barrières op te zetten rond de stand zodat het dier het water niet kan bereiken.