Huisdieren

Maak het balkon hondveilig – zo creëer je de perfecte oase van welzijn voor je trouwe viervoeter!

De zomer is in volle gang en we brengen allemaal zoveel mogelijk tijd buiten door. Je hebt je balkon mooi ingericht en je hebt een geweldig uitzicht over de stad, maar is het ook veilig voor je hond? Net als mensen hebben ook huisdieren af ​​en toe behoefte aan zon en frisse lucht. Of het nu een balkon voor een kat of voor een hond is – als je een huisdier hebt, moet je op een paar details letten en de buitenruimte dienovereenkomstig inrichten. Door uw balkon hondproof te maken, biedt u uw beste vriend de perfecte plek om te ontspannen in de zon, in hun eigen zwembad te spelen of zelfs hun zaken te doen.

Maak balkon hondvriendelijke ideeën giftige planten voor huisdieren

Hoewel er veel verschillende manieren zijn om het balkon hondproof te maken, wil dat niet zeggen dat je je viervoeter onbedoeld voor lange tijd buiten kunt laten. Honden kunnen ernstige zonnebrand krijgen als ze lang buiten blijven, vooral in de zomer. Bovendien zijn de meeste rassen doodsbang voor onweer en willen ze zich verstoppen. Dus hoe goed je je hond ook hebt getraind en hoe goed hij zich ook gedraagt, het risico is het gewoon niet waard.

Maak het balkon hondveilig – vermijd giftige planten voor honden

Maak balkon hondvriendelijk Tips balkonideeën voor huisdieren

Prachtig bloeiende planten en kleurrijke bloempotten geven ons balkon een vrolijke noot en zorgen voor een gezellige sfeer. Honden zijn nieuwsgierig en kunnen gemakkelijk in contact komen met of zelfs giftige planten eten. Wist je dat gewone bloemen zoals orchideeën, hortensia’s, tulpen en narcissen extreem gevaarlijk kunnen zijn? Nou, je bent hierin niet de enige – veel hondenbezitters weten niet welke planten schadelijk zijn voor hun huisdieren. We raden u daarom aan om het zonder ze te doen of ze in ieder geval hoog aan de muur te monteren, buiten het bereik van de hond. Maar dat is geen reden tot wanhoop, want er zijn tal van andere plantensoorten die er niet alleen mooi uitzien, maar ook hondveilig zijn. Deze omvatten goudsbloemen, magnolia’s en veel verse kruiden zoals basilicum, tijm en rozemarijn.

Een plek om te relaxen mag natuurlijk niet ontbreken

Hondenbedden voor buiten, hondvriendelijke ideeën op het balkon

Uw hond verdient een eigen plekje om te ontspannen op het balkon en comfortabele hondvriendelijke meubels zijn de perfecte optie om een ​​prettige en comfortabele omgeving te creëren. Let er bij het kopen van een hondenmand voor buiten op dat deze gemaakt is van een waterdichte en weerbestendige stof. Dit voorkomt schimmelvorming en onaangename geuren. Zoals eerder vermeld, zijn honden bijzonder gevoelig voor warmte en daarom is het erg belangrijk om toegang tot schaduw te bieden.

Hondvriendelijke balkonideeën Beveilig het balkon voor huisdieren

Zorg ervoor dat uw hond altijd vers water beschikbaar heeft – of hij nu binnen of buiten is. Het ziet er bijzonder stoer en stijlvol uit op het balkon wanneer je de hondenbak in een kleurrijke bloempot plaatst. Match deze kleur met de rest van het meubel en je hebt een mooie decoratie tevoorschijn getoverd. Afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt, zou een kleine waterfontein een andere creatieve optie zijn. Zo is de kleine altijd goed verzorgd en heeft hij tussendoor iets te doen als hij graag met water speelt.

Zet de balkonleuning vast

Maak hondvriendelijke huisdiermeubels voor op het balkon voor buiten

Om het balkon hondveilig te maken, moet u zeker de afstanden tussen de spijlen of eventuele openingen controleren. Of het nu gaat om grote of kleine hondenrassen – er bestaat altijd het risico dat het hoofd of de poten vast komen te zitten in de reling. Kleine honden zoals Chihuahua, Pekingees etc. kunnen zelfs falen en dat willen wij niet! Mogelijke oplossingen zijn bijvoorbeeld fijn kippengaas, muskietennetten of plexiglasplaten. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, zijn een paar nylon platen en kabelbinders. Het eerste dat u hoeft te doen, is kleine gaatjes in de acrylplaten boren voor de kabelbinders en deze vervolgens gewoon aan de relingen bevestigen. En in minder dan 10 minuten is je balkon hondproof!

En wat dacht je van een hondentoilet?

Hondentoilet op het balkon Echt gazon Hondvriendelijke balkonideeën

Alle hondenbezitters weten dat hoe vaak je ook met je hond loopt, er zo nu en dan ongelukken kunnen gebeuren. Het laatste wat je wilt is dat je trouwe viervoeter zijn zaken buiten doet en dat er vlekken op de vloer achterblijven of erger – een deel ervan komt terecht op het balkon van de buren beneden. Als je balkon groot genoeg is, zou een kleine hondentoilet in de hoek geen slecht idee zijn om onaangename verrassingen te voorkomen. Als je een kleine, bange hond hebt die niet graag naar buiten gaat bij regen of slecht weer, dan is een klein comfortstation op het balkon je redding! Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. U kunt de klassieke pads voor puppy’s gebruiken, die urine absorberen en geurtjes neutraliseren. Deze zijn echter nogal ongeschikt voor grotere hondenrassen. Een goede oplossing zijn dan zelfgemaakte hondentoiletten van houten kisten en graszoden als ondergrond.

Huisdiervriendelijke planten Balkongebied Hondenveilige tips