huishouden

Grasvlekken verwijderen: deze huismiddeltjes houden kleding vlekvrij

Na een excursie vind je ze ineens op je witte schoenen, spijkerbroek en misschien zelfs je nieuwe shirt: grasvlekken. Ze kunnen moeizaam worden verwijderd omdat ze de zachte wascyclus zonder problemen overleven. Ze kunnen speciale vlekkenverwijderaars verwijderen, maar veel bevatten agressieve chemicaliën en dat gaat ten koste van het textiel. Ze kunnen ook een allergische reactie veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid. Gelukkig is er een alternatief: deze huismiddeltjes kunnen grasvlekken verwijderen en zijn zacht voor stof en huid.

Onkruidvlekken verwijderen: huismiddeltjes die ze gegarandeerd verwijderen!

Gebruik citroen en azijn om grasvlekken van jeans te verwijderen

Zoals bij alle vlekken geldt voor grasvlekken de volgende vuistregel: hoe eerder je ze behandelt, hoe sneller en makkelijker je ze weg krijgt. Je kunt talloze vlekverwijderaars in winkels vinden, maar de volgende huismiddeltjes blijken een goedkoop en zachtaardig alternatief te zijn. De meeste heb je toch al in huis en kun je ze gebruiken als dat nodig is. Wat je ook kiest, je moet altijd de wasbon lezen voor een behandeling. Sommige stoffen en kleuren zijn erg kwetsbaar en kunnen beschadigd raken. Vooral bij zijde, fluweel, wol en polyester is voorzichtigheid geboden. Voor de zekerheid kun je het effect eerst testen op een onzichtbare plek.

Grasvlekken uit jeans verwijderen: deze huismiddeltjes kunnen helpen

Verwijder grasvlekken van jeans en witte schoenen en t-shirts

Vroeger was het werkkleding, tegenwoordig zijn het echte klassiekers. Of het nu casual, elegant of sportief is: jeans zijn niet meer weg te denken uit onze garderobe. Maar het vinden van de perfecte snit is niet eenvoudig. Daarom is het des te belangrijker dat we onze favoriete jeans voorzichtig wassen. De snelste manier om grasvlekken van jeans te verwijderen, is met een zuur huismiddeltje. Citroensap helpt bij verse vlekken en azijnessentie kan worden gebruikt voor opgedroogde grasvlekken. Het is biologisch verkregen en bevat geen synthetische toevoegingen. Overigens heeft de azijnessentie een breed scala aan toepassingen in het huishouden: het wordt ook gebruikt om metalen oppervlakken te ontkalken of om het werkoppervlak in de keuken schoon te maken.

Zo verwijder je grasvlekken uit kinderkleding Tips en trucs

Zo verwijder je de grasvlekken uit je spijkerbroek: Sprenkel het citroensap of de azijnessence over de vlekken en laat het natuurlijke reinigingsmiddel 40 – 50 minuten inwerken. Was de kleding daarna zoals gebruikelijk in de wasmachine. Volg hierbij de instructies op het wasetiket.

Grasvlekken verwijderen: schoenen schoonmaken

Grasvlekken verwijderen Hoe schoenen weer schoon te maken Tips

Rennen, lopen, springen: onze schoenen moeten veel mee. Het is des te belangrijker dat we ze verzorgen en het vuil zo snel mogelijk verwijderen. Het behandelen van vlekken op schoenen blijkt echter een moeilijke taak te zijn. Maar met het juiste huismiddeltje kun je ze gemakkelijk onder de knie krijgen. Afhankelijk van het materiaal van de schoenen kunnen verschillende natuurlijke reinigingsmiddelen worden gebruikt:

1. Als de zool van de schoen vuil is, kunt u eerst proberen de grasvlekken te verwijderen met een vuilwisser. Als dat niet werkt, kun je een katoenen doek in alcohol (90%) of wodka weken en daarmee de vlekken wegvegen.

2. Je kunt stoffen schoenen schoonmaken met suiker. Doe gewoon 3 eetlepels suiker en 1 eetlepel water in een kom en roer tot een mengsel. Aanbrengen op de vlekken, 60 minuten laten intrekken en daarna de schoenen in de wasmachine wassen.

Grasvlekken verwijderen uit schoenen Tips voor stoffen schoenen en leren schoenen

3. Grasvlekken verwijderen: Schoenen van leer zijn gevoelig voor zure huismiddeltjes. Suiker- en vuilgommen kunnen kleine krasjes achterlaten. In dit geval de vloeibare galzeep, die een zeer effectieve reinigingskracht heeft en tegelijkertijd het gevoelige leer beschermt. Doe er wat van op een spons en dep de vlekken weg. Afhankelijk van uw behoefte kunt u vervolgens alcohol (90%) op een schone doek doen en deze voorzichtig op het leer aanbrengen. Glad leer kunt u vervolgens impregneren met een schoenenspray met was en oliën. Spray het gewoon op je schoenen, laat het middel ongeveer 15 minuten inwerken en poets het leer daarna op met een zachte doek. Suède, suède en nubuck mogen alleen worden behandeld met speciale verzorgingsproducten.

Grasvlekken verwijderen: je witte overhemd weer schoon krijgen

Grasvlekken verwijderen en het witte overhemd weer schoon en vlekvrij krijgen

Het witte overhemd is een van de basics en mag niet ontbreken in de garderobe. Je bent immers altijd goed gekleed en op vele manieren te combineren. Op voorwaarde dat het witte shirt echt wit is.

Als je hardnekkige grasvlekken van je favoriete shirt wilt verwijderen, kies dan voor tandpasta met menthol. Het kan echt wonderen doen op alle soorten vlekken. Werk de tandpasta eenvoudig met een zachte tandenborstel in de vlekken en laat het vervolgens 60 tot 80 minuten intrekken. Hoe gevoeliger de stof, hoe korter de belichtingstijd. Was het shirt vervolgens op maximale temperatuur (volgens het waslabel).

Trouwens, als je grasvlekken van witte tricot wilt verwijderen, kun je hetzelfde doen en het kledingstuk behandelen met tandpasta.

Opgedroogde grasplekken verwijderen

Grasvlekken verwijderen uit wit overhemd en verwijderen uit jersey

Als je oude grasvlekken wilt verwijderen, kun je de volgende huismiddeltjes gebruiken:

  • Rauwe aardappelen bevatten zetmeel dat combineert met chlorofyl. Daarom blijken ze bijzonder effectieve reinigingsmiddelen te zijn. Was een aardappel, dep hem droog en schil hem. Wrijf vervolgens met cirkelvormige bewegingen over de vlek. Pas lichte druk toe. Laat 40 minuten intrekken en was zoals gewoonlijk.
  • Vlekken met wasbenzine voorbehandelen. Benzine is ideaal voor het behandelen van gevoelig textiel zoals zijde of fluweel. Doe gewoon wat wasbenzine op de vlek en was het kledingstuk daarna meteen. Ventileer het om van de benzinegeur af te komen.

Grasvlekken verwijderen Gebruik huismiddeltjes met suiker en maak kinderkleding voorzichtig schoon

  • 3 el bakpoeder met 2 el water Meng tot een pasta en breng een dikke laag aan op de vlek. Laat drogen. Meng vervolgens een half kopje (ca. 100 ml) witte wijnazijn met 250 ml water en 1 eetlepel vloeibare zeep. Doe de witte wijnazijn vloeistof op de vlek en wrijf in met een zachte tandenborstel. Spoel het kledingstuk af met warm water en laat het aan de lucht drogen. Het zonlicht zal eventuele vlekresten bleken.
  • Je kunt ook je favoriete kleding meenemen Schone babyshampoo. Vul gewoon een wastobbe met lauw water, dompel het kledingstuk erin en voeg 6-8 scheutjes babyshampoo toe.

Oude grasvlekken verwijderen van kleding die al is gewassen

Grasvlekken van stof verwijderen met huismiddeltjes Tips

Heb je geprobeerd bleekmiddel en wasmiddel te gebruiken om de grasvlekken te verwijderen, maar het werkte niet? Probeer deze keer afwasmiddel en witte wijnazijn te gebruiken. Doe eerst witte wijnazijn op de vlek. Vul vervolgens een wastobbe voor de helft met koud water en dompel de kleding erin. Voeg 2-3 scheutjes afwasmiddel toe en laat 60 minuten intrekken. Voor bijzonder hardnekkige vlekken kunt u een scheutje wasmiddel direct op de vlek doen. Wacht 30 minuten, spoel je kleding dan af met koud water en laat ze drogen in de frisse lucht.

Wijn-, koffie- en grasvlekken zijn niet te verwijderen met alleen wasmiddel. Maar als je snel reageert en goed met de kleding omgaat, kun je ze uittrekken. Bovenal is het belangrijk om het wasetiket te lezen en te kiezen voor huismiddeltjes of een combinatie van huismiddeltjes die de stof niet beschadigen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor je schoenen.