huishouden

Kleding reinigen – geweldige trucs voor het verwijderen van hardnekkige vlekken

kleding schoonmaken tips-tricks-huishoudelijke-ideeën-huisvrouw

Na verloop van tijd verschijnen er verschillende hardnekkige vlekken op de kledingstukken die niet met gewoon wasmiddel in de wasmachine kunnen worden verwijderd. Toch is het zonde om ze weg te gooien. En dat hoeft ook niet! Er zijn een paar trucjes die je kunt proberen om je kleding schoon te maken. Probeer de trucs voor Kleding schoonmaken en draag ze daarna nog lang.

Kleding schoonmaken – zweetvlekken

reiniging van kleding zweet-vlekken-verwijdering-frisdrank-idee

Om kleding met zweetvlekken schoon te maken, moet je ze eerst in warm of koud water laten weken. Maak vervolgens een pasta in een extra kom die bestaat uit één deel water en drie delen zuiveringszout. Gebruik een tandenborstel om deze pasta in de bevlekte gebieden te werken. Afhankelijk van de hardnekkigheid van de vlekken, moet deze oplossing een uur of een nacht inwerken.

Kleding schoonmaken met zuiveringszout

reiniging van kleding wassen-zonder-wasmiddel-zweet-reiniging

Was de kleding dan zonder wasmiddel en met water zo warm mogelijk, maar niet heter dan aangegeven. Als de vlekken na de eerste poging nog niet volledig zijn verdwenen, kunt u de kleding opnieuw reinigen. Deze truc kan worden gebruikt voor zowel witte als gekleurde was.

Tapijten reinigen zonder chemicaliën – tips en huismiddeltjes als alternatief

Verwijder vlekken – maak kleding, meubels en dergelijke gemakkelijk schoon

Het tapijt – populair als stijlvol woonaccessoire

Make-upvlekken reinigen

reiniging van kleding make-up-vuil-hardnekkige-vlekken-scheerschuim

Make-upvlekken zijn bijzonder hardnekkig en vormen vaak een uitdaging voor de wasmachine. Daarom moet je een handje helpen om je kleding zelf schoon te maken. Twee producten kunnen helpen. Aan de ene kant kan scheerschuim effectief werken en aan de andere kant kan eenvoudig afwasmiddel effectief zijn. Gebruik wat je bij de hand hebt.

Vlekken verwijderen met scheerschuim en afwasmiddel

kleding schoonmaken scheerschuim-afwasmiddel-idee-handige-trucs-wasserij

Scheerschuim wordt eenvoudig over de vlek verdeeld om kleding schoon te maken. Daarna kun je het schuim er even in laten zitten. Daarna wordt het kledingstuk zoals gebruikelijk in de wasmachine gewassen. Bereid voor de variant met afwasmiddel een oplossing met water. Laat het kledingstuk weken, wring het uit en veeg de vlek er gewoon af.

Deodorantvlekken verwijderen

kleding reinigen deodorant-vlekken-reinigingstips-eenvoudige-wasverzachter-doekjes

Verse deodorantvlekken verwijder je eenvoudig met wasverzachterdoekjes. Wrijf eenvoudig met hun hulp over de vlekken. Meestal is dit voldoende om dergelijke vlekken te verwijderen. Als de vlekken hardnekkiger zijn, kunt u de volgende manieren proberen om uw kleding schoon te maken:

Gebruik vlekkenreiniger

schoonmaak-kleding-vlekkenreiniger-nieuwe-decoratie-zonder-vlekken

Een vlekkenreiniger om kleding schoon te maken kan hier wonderen doen. Wrijf de reiniger eenvoudig van boven naar beneden in. Bij hardnekkige vlekken kunt u ook een beetje water gebruiken. Als ook dit niet helpt, raden we aan een nieuwe deodorant te gebruiken die transparant is. Deze laten geen vlekken achter op kleding.

Vlekken van lippenstift

schoonmaak-kleding-lippenstift-vlekken-koppige-truc-alcohol

Lippenstiftvlekken zijn zeldzaam. Toch kan het voorkomen dat je de lipstick laat vallen en daarbij vlekken op je topje krijgt. Wrijf vervolgens met een doek het grove vuil eraf om de kleding schoon te maken. Spuit vervolgens de vlek in met wat water. Doe een druppel afwasmiddel op de watervlek en wrijf deze goed in. Laat het vervolgens 10 tot 15 minuten intrekken. Ga dan verder met wrijven met een badstof handdoek, beginnend bij de buitenrand en naar binnen toe werkend. Droog tot slot de vlek af met de droge kant van de badstof handdoek.

Kleding schoonmaken – alcohol werkt als een vlekverwijderaar

schoonmaak-kleding-afwasmiddel-water-spray-snel

Alcohol kan ook heel nuttig zijn bij lippenstift. Om de kleding schoon te maken, spreidt u het kledingstuk uit op een stevige ondergrond. De vlek moet naar beneden wijzen. Een wattenschijfje gedrenkt in alcohol wordt nu gebruikt voor het reinigen. Dep de achterkant van de vlek en spoel hem vervolgens af met koud water. Wrijf de vlek vervolgens droog met een doek.

Schone verkleurde kleding

schoonmaak-kleding-verkleurde-dingen-wasmachine-wassen-bleken-wit

Hoe goed je ook oplet, het kan altijd gebeuren dat een gekleurd kledingstuk per ongeluk in het wit terechtkomt en verkleurt. Hoe vervelend het ook is, je kunt de kleding toch redden door ze opnieuw te wassen en daarmee de kleur in de kleding schoon te maken. Vul de wasmachine met heet water, voeg bleekmiddel toe en was wat ooit wit was. Zorg ervoor dat u het gekleurde kledingstuk van tevoren verwijdert! Deze reiniging van de kleding moet mogelijk worden herhaald.

Suède onderhouden en reinigen

schoonmaak-kleding-suède-onderhoud-schoenen-laarzen-kledingstuk

Om vlekken zoveel mogelijk te voorkomen is het aan te raden de kleding te behandelen met een beschermende spray. Dit geldt vooral voor schoenen. De spray is vuilafstotend en voorkomt verkleuring. Bovendien mogen de schoenen niet hermetisch worden afgesloten. In plaats van plastic zakken kunt u katoenen zakken gebruiken die zorgen voor voldoende luchtcirculatie. Schoenen moeten op een koele, droge plaats worden opgeborgen en niet worden blootgesteld aan direct zonlicht.

Truc met meel

schoonmaak-kleding-vlekken-verwijderen-suède-dames-schoenen-droog

Voor het reinigen van kleding die al bevlekt is geldt het volgende: Direct na het bevlekken moet de vlek worden gedept met een droge doek en bestrooid met bloem of talkpoeder. Zo blijft het kledingstuk een nachtje hangen. Verwijder de volgende ochtend het gedroogde poeder met een verzorgende borstel voor suède.

Schoonmaken zonder water

schoonmaakkleding-zonder-water-schoonmaakgevoelig textiel

Opgedroogde vlekken worden niet met water verwijderd. Over het algemeen moet water worden vermeden voor het reinigen van suède kleding, omdat vloeistoffen zowel de kleur als het oppervlak van het materiaal kunnen beschadigen. Gebruik in plaats daarvan wat azijn en een droge doek.

Watervlekken op leer

schoonmaakkleding-leer-watervlekken-droogdoek-schoonmaakonderhoud

Om de kleding schoon te maken, veegt u het leer eerst droog met een zachte, schone doek. Dompel een schone doek in een oplossing van water en vloeibare zeep. Gebruik het om het leer grondig af te vegen totdat de vlekken zijn verdwenen. Verwijder vervolgens het resterende vocht met een droge doek. Laat de schoenen vervolgens een half uur uit zichzelf drogen. Gebruik geen hete lucht om te drogen!

Schone vergeelde kleding

schoonmaak-kleding-bleken-verkleurde-was-bleek-soda-soda

Witte kleding zal na verloop van tijd geel worden, wat natuurlijk vervelend is. Maar u kunt hun oorspronkelijke witheid terugkrijgen door uw kleding goed te reinigen. Meng een oplossing van 4 liter lauw water en 250 ml zuiveringszout die goed moet oplossen in het water. Laat de witte kleding er acht uur in trekken. Daarna moeten de kleren acht uur in een andere oplossing weken, die bestaat uit 325 mg aspirinetabletten en acht liter heet water. Tot slot wordt de kleding zoals gebruikelijk in de wasmachine gewassen, bij voorkeur op 50 graden. Je kunt je kleding ook schoonmaken met azijn voor een beter resultaat. Doe gewoon 250 ml in de wasmachine.

Andere tips voor kleding – Onhandelbare ritsen

schoonmaak-kleding-rits-zeep-krijt-rub-easy

Een waspotlood kan helpen als de rits niet meer goed wil glijden. Wrijf eenvoudig met de pen over de hele rits of alleen het vastzittende gebied. Open en sluit daarna de rits een paar keer om het grafiet goed te verdelen. Een andere variant is zeep. Dompel wat watten in zeep en daarna in water. Bedek nu de rits. Open en sluit vervolgens afwisselend de rits tot deze niet meer vastzit.

Pluisjes op kleding

schoonmaak-kleding-pluis-knot-snij-scheermes-klittenband-kam

Om van de vervelende klontjes en pluisjes op kleding af te komen, kun je naast een pluizenscheerapparaat nog drie andere varianten proberen. Enerzijds kunnen ze gemakkelijk worden weggesneden met een scheermesje. U kunt ook zelfklevende of isolerende tape op de pluizige gebieden plakken en de pluisjes verwijderen. Klittenband is ook zeer effectief. U kunt het beste klittenband gebruiken dat u niet meer gebruikt. Gebruik deze methode echter niet te vaak, omdat het klittenband het textiel kan beschadigen. En de kam is ook een geweldig hulpmiddel. Kam het kledingstuk, of beter gezegd de pluisjes, gewoon in de richting van het weefsel. Daarbij worden ze losser.