huishouden

Tips en trucs in huis met huishoudfolie – 15 praktische ideeën

Tips en trucs in de huishoudfolie-rol-gebruiksopties

De huishoudfolie is een eenvoudige maar praktische uitvinding die bijna iedereen in de keuken heeft. De plastic folie kan echter niet alleen in de keuken nuttig zijn, maar ook overal in het huishouden. Het wordt daarom als multifunctioneel beschouwd en kan in verschillende situaties worden gebruikt. In dit artikel willen we u kennis laten maken met enkele praktische Tips en trucs in huis stel je voor met de huishoudfolie die je tot nu toe misschien niet kende.

Tips en trucs in het huishouden – Voedsel langer vers houden

Tips en trucs in het huishouden huishoudfolie-wrap-citroen-keep-fresh

Huishoudfolie wordt meestal gebruikt om verschillende voedingsmiddelen thuis in te pakken, zodat ze langer vers blijven. Zo kunnen er verschillende groenten en fruit bewaard worden of kunnen eten en drinken in de koelkast bewaard worden met de folie in plaats van een deksel. Bij het inpakken plakt de huishoudfolie aan zichzelf en zorgt ervoor dat het voedsel veilig wordt verpakt.

Huishoudelijke tips en trucs – hoe bananen correct te bewaren

Tips en trucs voor de huishoudfolie bananen-huishoudfolie-stengels

Er zijn eigenlijk veel praktische tips en trucs in het huishouden met huishoudfolie. Bananen zijn bijvoorbeeld langer vers te houden door alleen de stelen in huishoudfolie te wikkelen en de bananen op een niet te warme temperatuur te bewaren.

Truc met huishoudfolie voor bloemen die langer vers blijven

Tips en trucs in het huishouden bloemen-houd-verser-langer-huishoudfolie-vochtige-doek

Het weggeven van verse boeketten bloemen is altijd een goed idee voor elke gelegenheid. Om het boeket langer vers en geurig te houden, kun je deze truc proberen met vochtig keukenpapier en huishoudfolie. Bevochtig eenvoudig een stuk keukenpapier met water, wikkel eerst de bloemstelen met het papier en vervolgens met een stuk huishoudfolie.

Gebruik de smartphone met vuile handen

Tips en trucs voor het huishouden huishoudfolie-smartphone-protect-cook-bake

Met de nieuwe technologieën kunnen we nu al een recept downloaden op de smartphone of tablet. Aangezien u normaal gesproken door het display moet scrollen om het recept tot het einde te lezen, kan de mobiele telefoon in huishoudfolie worden gewikkeld en zo tijdens het koken worden beschermd tegen vuil en vloeistoffen. De huishoudfolie maakt normaal scrollen mogelijk en daardoor probleemloos gebruik van de smartphone.

Praktische tips en trucs in huis

tips-tricks-huishoudelijke-mok-huishoudfolie-rietje

Deze handige huishoudtruc is vooral geschikt voor kinderen en voor wie vaak glazen met vloeistof morst. Water kan in de regel zeer snel worden opgenomen met een doek en beschadigt het oppervlak niet. Sommige vruchtensappen daarentegen kunnen vlekken op uw werkblad of tafel veroorzaken.

Trucs met huishoudfolie om morsen van vloeistof te voorkomen

tips-trucs-huishoudbekers-om-te-beschermen-tegen-morsen-huishoudfolie

Om de oppervlakken in de keuken of op het bureau te beschermen, kun je het glas of de mok in een stuk huishoudfolie wikkelen en er met een rietje in prikken. Dit is een van de beste huishoudtips en trucs voor huishoudfolie bij het lezen van een boek of het werken op een laptop.

DIY mini kas in het aquarium

tips-trucs-huishouden-leeg-aquarium-huishoudfolie-mini-kas

Met behulp van huishoudfolie kun je zelf een kleine kas maken door na het water geven een bloempot af te dekken met huishoudfolie. In een aquarium kan een minikas met meerdere planten worden ontworpen, die ook is afgedekt met huishoudfolie. Dit bevordert de groei van de planten doordat de aarde in de bloempotten niet uitdroogt.

Tips en trucs in huis – Houd de verfbak schoon

tips-trucs-huishoudelijke-verf-tray-houd-schoon-huishoudfolie

De huishoudelijke tips en trucs kunnen helpen bij het kleuren in huis. In plaats van bijvoorbeeld altijd een nieuwe verfbak te kopen omdat de laatste bevuild is met verf en niet meer te gebruiken is, kunt u de schone verfbak inpakken met huishoudfolie. Na gebruik wordt de folie verwijderd en ziet de verfbak er weer als nieuw uit.

Bewaar schildergerei op de juiste manier

tips-trucs-huishoudelijke-verfemmers-verfrollers-huishoudfolie-wrap

Als je een hele kamer of appartement schildert, is een dag meestal niet genoeg. Aangezien de verfroller met de verf in een paar uur kan uitdrogen, wordt meestal de volgende dag een nieuwe gekocht. In plaats daarvan kun je het in huishoudfolie wikkelen, zodat het later kan worden gebruikt.

Wikkel penselen met verf in huishoudfolie

tips-trucs-huishoudelijke-penseel-huishoudfolie-wrap-in plaats van-schoonmaak

U kunt hetzelfde doen voor de penselen en de verfemmer. Uw schildersgerei is daarom voor meerdere doeleinden geschikt. Met deze huishoudelijke tips en trucs met huishoudfolie bespaar je zowel geld als tijd bij het schoonmaken van de verfrollers en penselen.

Tips en trucs voor huishoudelijke taken en vakanties

tips-trucs-huishoudelijke-kleding-koffers-beschermen-tegen-olievlekken-huishoudfolie

Maakt u zich tijdens het reizen altijd zorgen dat uw shampoos en andere vloeibare cosmetische producten in uw koffer en op uw kleding kunnen morsen? Met deze geweldige truc met de huishoudfolie vergeet je deze zorgen op alle toekomstige reizen.

Bescherm tegen gemorste cosmetica in uw bagage

tips-trucs-huishoudelijke-veilig-huishoudfolie-tegen-morsen

Er is slechts een klein stukje huishoudfolie nodig om vloeibare cosmetische producten vast te zetten. Verwijder de dop van de fles, dek de hals van de fles af met de folie, plaats de dop er weer op en het probleem is opgelost.

Wikkel de koffer zelf in met huishoudfolie

tips-tricks-vakantie-bagage-koffer-wrap-jezelf-huishoudfolie

Op elke luchthaven zijn er bagageafsluitpunten waar uw koffers worden ingepakt en zo extra beschermd tegen eventuele diefstal of smokkel. Dit kan je veel goedkoper zelf doen door de koffer thuis in huishoudfolie te wikkelen.

Praktische huishoudelijke tips en trucs bij het verhuizen

tips-trucs-huishoudelijke-verhuisideeën-inpakken-huishoudfolie-zout

De huishoudfolie is net zo handig bij het verhuizen, omdat het je meubels, accessoires of keukengerei kan beschermen op weg naar het nieuwe appartement. Je kunt sieraden zoals kettingen en armbanden in plasticfolie wikkelen om te voorkomen dat ze in de war raken. Volledige peper- en zoutvaatjes kunnen worden verpakt als cosmetische producten en meubels kunnen worden beschermd tegen krassen bij het verplaatsen met huishoudfolie.

Huishoudfolie voor een marmeren nageldesign

tips-trucs-huishoudelijke-marmeren-nagel-design-doe-het-zelf-huishoudfolie

Met huishoudfolie tovert u zelf thuis een prachtig nageldesign met marmereffect tevoorschijn. Breng eerst de nagellak aan in de basiskleur en laat deze goed drogen. Breng vervolgens een tweede laag nagellak in een andere kleur aan en raak vershoudfolie aan met een verfrommeld balletje terwijl de nagellak nog vochtig is. Even laten drogen, top coat aanbrengen en klaar!

Tips en trucs in huis – wikkel glazuur in huishoudfolie

tips-trucs-huishoudelijke-cupcake-glazuur-huishoudfolie-wrap

De huishoudfolie kan ook handig zijn bij het bakken en decoreren van desserts. Hierdoor is het veel makkelijker om bijvoorbeeld een spuitzak te gebruiken. Maak eerst het glazuur en wikkel het in huishoudfolie zoals afgebeeld.

Huishoudelijke tips voor het vullen van de spuitzak

tips-trucs-huishoudelijke-spuitzakken-slimme-vul-huishoudfolie

Plaats vervolgens het verpakte glazuur in de spuitzak en knip het uiteinde van de folie uit voordat u gaat decoreren. Zo blijft de spuitzak schoon en spoel je de spuitmondjes pas na gebruik af.

Tips en trucs in het huishouden – driekleurig glazuur voor cupcakes

tips-trucs-huishoudelijke-driekleurige-glazuur-doe-het-zelf-huishoudfolie

Je kunt deze methode gebruiken om zelf een mooie, veelkleurige frosting te maken voor cupcakes, taarten of taarten. Verdeel bijvoorbeeld het glazuur in drieën en kleur elk deel met een andere kleurstof. Wikkel de glazuren vervolgens in vershoudfolie en doe ze allemaal tegelijk in de kegel. Dit zorgt voor een leuke, driekleurige frosting voor verschillende desserts.