huishouden

Verberg contant geld en waardevolle spullen – de beste schuilplaatsen in het appartement

Verberg waardevolle spullen tegen inbrekers en diefstal sieraden

Door de laatste financiële crisis en de lage spaarrentes houden steeds meer Duitsers een groot deel van hun geld in contanten, in de meeste gevallen thuis. Bijna niemand is echter volledig verzekerd tegen inbraak en het aantal inbraken in Duitsland neemt al enkele jaren toe. Als je echter hebt besloten om wat geld en andere waardevolle spullen in het appartement te bewaren, moet je er een goede of zelfs meerdere schuilplaatsen voor vinden of ontwerpen. U vindt enkele van de beste plekken in huis om contant geld en Verberg waardevolle spullen kan.

Waar mag men onder geen beding geld en kostbaarheden verstoppen?

Waardevolle spullen verbergen onder matras-onveilig-verstoppen-cash

Als je je waardevolle spullen goed wilt verbergen, denk dan eerst aan de situatie als inbreker. Dieven verwachten in geen geval dat uw geld gewoon op tafel ligt. Je hebt zeker alle mogelijke schuilplaatsen van tevoren doordacht en laat je niet gemakkelijk voor de gek houden. Er zijn een paar bekende verstopplekken die zeker moeten worden gezocht en vermeden, zoals onder de matras, in het dressoir in de slaapkamer of achter de stortbak in de badkamer.

Waardevolle spullen verbergen – kinderkamers als veilige schuilplaats

Verberg waardevolle spullen appartement-kinderkamer-meerdere verstopplekken

De kinderkamer is een veiligere schuilplaats dan bijvoorbeeld de woon- of slaapkamer. De meeste inbrekers zullen eerder sieraden of geld in de slaapkamer vinden en minder snel de kinderkamer doorzoeken. Goede verstopplekken zijn hier in oud speelgoed waar de kleintjes niet meer mee spelen of tussen ongedragen kleding in de kast. De waardevolle spullen moeten echter zo worden verborgen dat de kinderen ze niet per ongeluk kunnen vinden.

Maak je eigen meubels met een geheim vak en verberg waardevolle spullen

Verberg waardevolle spullen diy verborgen lade multiplex paneel

Een bekende, maar moeilijk te herkennen verstopplek zijn de lades met geheime vakjes. Je kunt zelfs zelf een eenvoudig geheim compartiment maken van een stuk triplex en het in elke ladekast of zelfs keukenkastjes installeren. Als de lade gevuld is met andere items, zal je zeker geen goed gemaakt geheim compartiment opmerken.

Installeer verkeerde stopcontacten met opbergruimte

Waardevolle voorwerpen verbergen flat-false-wall-socket-cash-sieraden

Je kunt zelfs waardevolle spullen in de muur verbergen door een gat in de muur te maken en deze af te dekken met een nep-stopcontact. Dit is een perfecte schuilplaats voor kleine waardevolle spullen en natuurlijk ook voor contant geld.

Bewaar waardevolle spullen in een leeg boek

verstoppen-waardevolle-thuis-leeg-boek-verbergen-juwelen-cash

Hoewel de schuilplaats in een boek bekend is, kan het ook heel praktisch zijn. Als u bijvoorbeeld meerdere boeken op de boekenplank heeft staan, kunt u dit in uw voordeel doen en het waardevolle boek diep tussen de andere verstoppen. In de meeste gevallen hebben de inbrekers niet veel tijd over en kunnen ze niet elk boek openen.

Verberg sieraden en waardevolle spullen achter een muurschildering

verstoppen-waardevolle-platte-sieraden-achter-muurschildering

Een eenvoudige muurschildering kan ook worden omgetoverd tot een goede schuilplaats door er een doos aan toe te voegen. Hoe dunner het lichaam, hoe onopgemerkt de schuilplaats. Het idee is echter nogal ongeschikt om contant geld te verbergen, omdat de inbrekers ook de muurschilderingen kunnen controleren.

Verstop contant geld in de bloempot

verstoppen-waardevolle-platte-planten-bloempot-cash-schuilplaats

Misschien kent iedereen de truc om de sleutel onder een bloempot te verstoppen, maar de dieven kennen het ook. Maar dat betekent niet dat je de bloempot niet als schuilplaats kunt gebruiken. Je zou een potje of kistje met kostbaarheden of geld in de aarde van een bloempot kunnen begraven en deze afdekken met de plant. Hoe meer potten kamerplanten je hebt, hoe moeilijker het is voor iemand met het geld om ze te vinden.

Verstop kleine waardevolle spullen in uitgeholde kaarsen

waardevolle spullen-verberg-home-candles-juwelen-cash

Dikke, decoratieve kaarsen zijn ook goed voor het verbergen van kleine sieraden of wat geld. Je moet gewoon de kaars uithollen met een mes, de waardevolle spullen verbergen en dan, het beste van alles, het gat afdekken met wat papier en plakband.

Creatieve verstopplekken in de keuken

verstoppen-waardevolle-keuken-verstoppen-onder-vaatwasser-documenten

De keuken heeft verschillende verstopplekken die moeilijk te vinden zijn. Kleine kostbaarheden zijn verstopt in kleine suikerpotjes diep in de keukenkast, of in geheime vakjes in de lades. Onder sommige keukenapparatuur, zoals de vaatwasser, bevindt zich een leeg vak dat perfect is om belangrijke documenten en contant geld in op te bergen.

Verberg waardevolle spullen of contant geld in de koelkast

verstoppen-waardevolle-platte-koelkast-geld-verkeerde-eten-blikjes

U kunt ook contant geld en enkele waardevolle spullen in de koelkast verbergen. Je kunt oude blikken of potten gemaakt van voedsel realistisch schilderen en er geld in verbergen. Verpakkingen met aluminiumfolie kunnen ook alle sporen van waardevolle spullen bedekken.

Verberg waardevolle spullen onder de keukenkast

waardevolle spullen-appartement-keuken-sieraden-verbergen

Achter de plinten in de keuken bevindt zich meestal een leeg compartiment, dat gemakkelijk kan worden gebruikt om waardevolle spullen zoals geld en sieraden te verbergen. Dit is een veilige en creatieve schuilplaats omdat de meeste dieven er helemaal niet aan dachten.

Installeer de verkeerde PVC-buis in de garage en verberg waardevolle spullen

verborgen-waardevolle-kelder-garage-valse-pvc-buis-verbergplaats

Als je een garage of een kelder hebt, kun je ergens een nep-pvc-buis plaatsen en je waardevolle spullen erin verbergen. Inbrekers zoeken meestal helemaal niet in de pijpleiding, dus u kunt uw waardevolle spullen op deze manier veilig bewaren.

Waardevolle spullen verbergen in het appartement – de wasruimte als schuilplaats

verberg-waardevolle-wasruimte-leeg-wasmiddel-flessen-wassen

De wasruimte heeft ook een aantal goede verstopplekken voor waardevolle spullen. Lege flessen wasmiddel kunnen bijvoorbeeld uw geld veilig bewaren en een geheim compartiment in de wasmand of kledingkast kan zelfs grotere items verbergen.

Thuis waardevolle spullen vermommen als voedsel

verborgen-waardevolle-beach-chip-box-sleutels-cash-jewelry

Waardevolle spullen kunnen ook verstopt zitten in voedselverpakkingen, maar je moet oppassen dat een ander gezinslid de verpakking niet per ongeluk weggooit. Dit is echter een heel goed idee als u waardevolle spullen op het strand wilt verbergen. Hoe goed en veilig uw schuilplaats in het appartement ook lijkt, u moet zich altijd het recht voorbehouden om ervoor te zorgen dat dieven ook op internet naar mogelijke schuilplaatsen kunnen zoeken.