huishouden

Verdrijf wespen – handige huismiddeltjes voor het bestrijden van wespen en het zelf verwijderen van wespennesten

wespen verdrijven val wespenbestrijding huismiddeltjes close-up

Bijna iedereen van ons kent de angst voor een insectenbeet en zou de wespen meteen willen verdrijven als er ook maar één in de buurt is. Het is echter niet altijd nodig om een ​​agressieve en giftige wespenspray te gebruiken wanneer u van wespen af ​​wilt. De meeste mensen hebben de neiging om deze insectensoort koste wat kost te vermijden, maar het biedt toch enkele milieudiensten. Hoewel ze ook andere plagen kunnen bestrijden, verdrijven wespen gewasvernietigende kevers zoals maden, rupsen en snuitkevers. In dit opzicht zijn deze insecten soms zo nuttig dat boeren de wespen gebruiken als natuurlijke ongediertebestrijding voor hun gewassen. Wespen bestuiven zelfs deze, maar er zijn verschillende redenen waarom je zou moeten wegrijden en wespen weg moeten houden, zoals wespenallergie. Daarom hebben we in dit bericht enkele remedies tegen deze ongenode gasten in huis of in de tuin op een rijtje gezet.

Wat te doen als u wespen moet verdrijven??

wespen bestuiven planten close-up ongediertebestrijding tuin nuttige plagen

Wat houdt wespen op afstand en hoe verwijder je bijvoorbeeld zelf een wespennest? Veel mensen hebben met deze vragen te maken en nemen daarom hun toevlucht tot verschillende wespenbescherming of spray tegen wespen. Als je wespen in het appartement hebt, is het eerste wat je moet doen om erachter te komen of er een wespennest in het dak zit. Zo voorkom je dat wespen nestelen en als je bijen wilt verdrijven kun je contact opnemen met een lokale imker.

wespen verdrijven val wespenbestrijding huismiddeltjes close-up houten planken land

Dus wat als je wespen moet verwijderen of doden en zijn er natuurlijke huismiddeltjes voor bijvoorbeeld een wespennest? Zo vertrouwen veel huiseigenaren op wespenbestrijdingsmiddelen in de rolluikkast. De pesticiden die in een wespenspray worden gebruikt, zijn krachtig genoeg om uw huisdieren te vergiftigen en vormen een risico op overlijden.Als u echter besluit een insectenwerend middel te gebruiken, probeer dan de overblijfselen te verwijderen nadat u wespen heeft verdreven. Je moet ook een insecticide gebruiken in kleine hoeveelheden en alleen volgens de instructies.

wespen verdrijven val wespenbestrijding huismiddeltjes close-up vloeibaar drinkoppervlak

Na wat onderzoek kwamen we een aantal effectieve oplossingen tegen die je kunnen helpen wespen op een natuurlijke manier weg te houden. Als een nest op een moeilijk bereikbare plek hangt of als je allergisch bent voor steken, moet je natuurlijk professionele hulp zoeken. In dit opzicht beweren de meeste experts dat je jezelf grondig moet bedekken met wijde kleding om steken te voorkomen. Bovendien moeten de insecten ‘s morgens vroeg worden behandeld als ze nog slaperig zijn.

Verdrijf wespen en houd ze weg

wespen verdrijven val wespenbestrijding huismiddeltjes close-up fruit eten oppervlak

In het voorjaar en de vroege zomer worden wespen aangetrokken door eiwitbevattend voedsel. Alle voedsel dat buiten staat, open afvalcontainers of blootgestelde composthopen, moet worden verwijderd of afgedekt. De wespen vormen voedselbronnen en zullen enige tijd naar een gebied zoeken nadat het voedsel is verwijderd. In de late zomer en vroege herfst richten wespen hun aandacht op zoet voedsel. Hun gedrag is ook agressiever.

wespen verdrijven valglas

Open blikken vruchtensap, gevallen appels onder fruitbomen en andere zoete voedselbronnen zullen wespen aantrekken. Zorg ervoor dat u drankjes afdekt en voedselcontainers opent, de compost afdekt en vermijd blootsvoets in de buurt van fruitbomen te lopen. Verwijder al het gevallen fruit dat op de grond ligt te rotten.

wespen verdrijven val wespenbestrijding huismiddeltjes close-up bekijken overgebleven voedsel eet tafelvoedsel

De wespenplaag kan voor grote overlast zorgen, hoewel de insecten een belangrijk onderdeel van ons ecosysteem zijn. Tijdens de zomermaanden kan het een echte uitdaging worden om insecten buiten je huis te houden. Het is gemakkelijker om te voorkomen dat wespen binnendringen dan om ze weg te jagen nadat ze zich hebben gevestigd. Om dit te doen, moet u uw bakken regelmatig legen en wassen. Houd deze voorzichtig uit de buurt van ramen en deuren zodat wespen en andere insecten niet door de inhoud worden aangetrokken. Controleer ook uw zolder op gaten of gaten, want dit is de beste manier voor hen om een ​​wespennest in huis te bouwen. Sluit eventuele openingen af ​​en installeer horren over luchtstenen.

Wespen bouwen nesten in een vogelvoeder

verdrijven wespen wespennest in het vogelhuisje bestrijden wespenplaag

Minimaliseer dit veelvoorkomende probleem door het onderdak te bekleden met aluminiumfolie. Gebruik een nietpistool om te beveiligen. Een andere optie is om het onderdak royaal in te wrijven met een stuk zeep; Gewone, ivoorkleurige zeep zou in dit geval een afdoende variant zijn. Een behandeling ermee kan een heel seizoen enige bescherming bieden.

Wesp vliegt in rechte lijn het vogelhuis binnen en draagt ​​materiaal

Onderzoek eerst uw appartement en vooral het dak, de schuur, de garage of de dakrand in de lentemaanden. Zo ontdek je kleine nesten die nog zo groot zijn als een golfbal en minder insecten bevatten. Je hoeft de wespkoningin niet per se te doden, maar als ze eenmaal eieren begint te leggen, wordt de taak daarna moeilijker. Je kunt ook geurende planten gebruiken tegen wespen of muggen om ze aan te trekken en uit de buurt van deuren en ramen te houden.

Gebruik vallen als je wespen wilt verjagen

wespen verdrijven wespennest kleine lentemaanden papieren nest

Over de effectiviteit van het gebruik van vallen om wespenpopulaties in bepaalde gebieden te verminderen verschillen de meningen. Dit komt mede door de afstand die ze afleggen op zoek naar voedsel. Van wespen is bekend dat ze 275 tot 915 meter van hun nest vliegen op zoek naar voedsel.

wespen rijden weg nest bouwen stalen pijp stro dragen bouwmateriaal zwarte wesp

Vallen zijn dus handiger in kleine gebieden. Alleen omdat je wespen in je tuin hebt, wil dat nog niet zeggen dat je daar gaat nestelen. In de meeste gevallen zijn de insecten op zoek naar voedsel of bouwmateriaal voor hun wespennesten. Dit maakt je echter onwelkom, vooral als je daar een zomerse picknick of barbecue plant.

wespen bestuiven planten close-up ongediertebestrijding tuin nuttige bestrijding plagen dragen bij aan het ecosysteem

Over het algemeen vermijden wespen menselijke activiteit en mogen ze alleen als hinderlijk worden beschouwd als ze in de buurt van huizen of gebieden met veel verkeer nestelen. Ze kunnen solitair of sociaal zijn en er zijn zelfs soorten wespen die helemaal niet steken en dus niet gevaarlijk zijn. De beste manier om ongemakkelijke ontmoetingen met sociale wespen te vermijden, is door ze te vermijden. Als je weet waar ze zijn, probeer dan niet in de buurt van hun nestplaatsen te komen.

wespen verdrijven wespennest op het hek

Insecten kunnen erg defensief worden wanneer hun nest wordt verstoord door hun chemische communicatie. Wespen en bijen stoten een alarmferomoon uit dat hun doelwit markeert en de kolonie ertoe aanzet om aan te vallen. Dit kan zelfs gebeuren als ze zich bedreigd voelen, niet alleen als ze worden gestoken of gewond, zoals sommige mensen denken. Wespen kunnen hun angel in de lucht presenteren en zelfs het alarmferomoon vrijgeven met een nonchalante mep.

Natuurlijke huismiddeltjes of wespenspray als opties

rijden wespen wespenval wesp controle vul gekleurde glazen containers met azijn wasmiddel ophangen boom

Wespen worden afgestoten door pepermunt. Probeer dus een beetje pepermuntolie in water te verdunnen en spuit het waar je vaak gaat. Een andere optie is om pepermunt in je eigen tuin te planten als natuurlijk afschrikmiddel voor wespen. Je kunt de kleine wezens ook afschrikken door ze te besproeien met een mengsel van witte azijn en water. Dit is een bijzonder effectieve oplossing.

wespen verdrijven val frisdrankfles azijn zeep ophangen wespenbestrijding handige middelen

Om een ​​val met azijn te maken, snijdt u de hals van een grotere frisdrankfles, draait u deze om, plaatst u deze als een trechter in de bodem van de fles en niett u de twee helften aan elkaar. Prik gaten in de twee zijkanten van de wespenval en gebruik draden om ze op te hangen. Vul de val met een kopje appelciderazijn en een druppel afwasmiddel en gebruik het touwtje om een ​​klein stukje rauw vlees toe te voegen.

wespen verdrijven val vlees draad ophangen wesp controle handige middelen

Hang de wespenval waar je de insecten zag. Als dit in het vroege voorjaar gebeurt, kan het wespenkoningin vangen en voorkomen dat kolonies worden gevormd. Anders zijn er verschillende snelwerkende insecticiden die kevers en andere kleine wezens kunnen doden, tot oppervlaktebehandelingen die voorkomen dat ze rondhangen.

wespen verdrijven wespennest vernietig grote kolonie zomermaanden

Je kunt het ook gebruiken om kleine nesten te behandelen die gemakkelijk toegankelijk zijn voor het verdelgen van wespen. Wel is het belangrijk om de instructies goed te lezen en op te volgen en afstand te houden van het wespennest. Normaal gesproken moet je de spray 24 uur laten inwerken, of zolang het op de verpakking staat, voordat je het nest verplaatst.

wespen verjagen beschermende kleding bijen vliegen rond

Draag altijd beschermende kleding, waaronder een veiligheidsbril, handschoenen en een stofmasker bij het wegjagen van wespen of bij het bestrijden van een wespennest. Controleer zorgvuldig of er geen lichaamsdelen worden blootgesteld. Wespen kunnen zelfs de kleinste blootgestelde gebieden aanvallen. Zoals hierboven vermeld, zijn de dieren in de late avond en vroege ochtend minder actief. Het gebruik van pesticiden om wespen te bestrijden kan effectief zijn, maar deze chemicaliën zijn schadelijk voor het milieu. Onzorgvuldig gebruik van pesticiden kan ook risico’s opleveren voor de persoon die de chemicaliën gebruikt.

Een bovengronds wespennest vernietigen

wespen verdrijven wespennest vernielen groot onder dakbedekking

Wespen maken deel uit van het ontwerp van de natuur en hun nesten moeten normaal gesproken ongestoord worden gelaten. Deze insecten zijn meestal niet bijzonder agressief of vormen een ernstige bedreiging voor de mens.Als een wespennest zich echter te dicht bij uw huis bevindt of op een plaats die in strijd is met menselijke activiteit, moet u het mogelijk verwijderen.

wespen verdrijven leeg wespennest vernietigen zonnestralen cellen

Als je weet dat wespen in de buurt nestelen, maar hun locatie niet kunt vinden, kun je het nest misschien lokaliseren door de vluchtpatronen van de wespen te observeren. Een rechte lijn betekent dat ze zich waarschijnlijk op een vliegroute van of naar het nest bevinden. Wespen die op één plek vliegen en landen, kunnen hun huis binnenkomen en verlaten.

wespen verdrijven stoffen zak verwijder nest op de grond

Wacht tot het donker is voordat u het wespennest verwijdert. De wespen zijn slaperig en reageren ‘s nachts langzamer, maar wees voorzichtig tijdens het proces. Gebruik een hoofdlamp als je die hebt. Probeer anders iemand te vinden die een zaklamp voor je vasthoudt. Filter de zaklamp door de lens in rood cellofaan of een dunne rode doek te wikkelen terwijl de wespen worden aangetrokken door geel licht. Een koplamp met een rood licht zou nog beter zijn. Stap licht en probeer niet te praten als je het nest nadert. Wespen zijn gevoelig voor trillingen.

wespen verdrijven nest in de grond vliegen

Wespennesten hangen meestal op beschutte plaatsen zoals loofbomen, onder dakranden van huizen en spanten of op deurramen. Als je het nest eenmaal hebt gevonden, zijn er een aantal manieren om er vanaf te komen. Het is het beste om het wespennest te besproeien bij zonsopgang of zonsondergang, wanneer de meeste dieren zijn teruggekeerd.

wespen verdrijven vallen wespenbestrijding nuttige middelen

Je kunt ook een stoffen zak over het hele nest doen en aan de bovenkant snel sluiten. Trek vervolgens het geheel los terwijl u het tegelijkertijd vastbindt. De zak moet goed worden gesloten. Je kunt de zak vervolgens in een emmer water laten weken of ergens in de natuur weggooien. De professionals waarschuwen echter voor het zelf verwijderen van nesten in muren of in de ondergrond, maar raden in deze gevallen aan een specialist in te schakelen.