Ideeën voor kerstversiering

De ladder versieren voor Kerstmis – creatieve ideeën voor een feestelijke stemming

Ga voor ideeën voor het decoreren van kerstmis tips voor kerstdecoratie rustiek

We hebben weer een origineel kerstdecoratie-idee voor je. Dus als je een fan bent van ongebruikelijke decoraties, zul je ze zeker ook leuk vinden. Het zijn eenvoudige ladders die voor Kerstmis kunnen worden versierd. Hiervoor kunt u alle kerstversieringen en andere kerstelementen gebruiken, zoals kunstsneeuw, kerstverlichting of dennengroen en kerstfiguren. De houten ladderdecoratie is geweldig als vervanging voor de kerstboom, maar ook geschikt als extra kerstdecoratie. Kijk maar eens naar de fantasierijke ideeën en implementeer je favorieten zelf door een oude ladder te versieren voor Kerstmis.

Versier ladder voor Kerstmis – ideeën met dennengroen

Hoofd voor Kerstmis versier spar groene rode ster kerstboom vervanging

Dennengroen is misschien wel het eerste dat in je opkomt voor de kerstversiering van de ladder. Deze variant is ook zeer geschikt als je de ladder wilt gebruiken als vervanger van de traditionele kerstboom. De driehoek die de ladder vormt, doet denken aan een dennenboom, die zelfs wordt versterkt door een bekleding met dennentakken. De takken zijn te combineren met andere decoratieve elementen.

versier kerst ladder spar groen arrangement geruit lint rood wit takken bessen

Naast dennengroen is natuurlijk ook elke andere groenblijvende plant geschikt als je de ladder voor de kerst wilt versieren. In principe zijn er geen regels. Bovendien hoeft niet de hele ladder te worden afgedekt. Een klein arrangement als accent, zoals in het voorbeeld hierboven, is ook goed geschikt om de decoratie de nodige kerstcharme te geven.

Oude houten ladders lichten mooi op met kerstverlichting

Ga voor kerstmis versieren kerstboom alternatieve kerstverlichting ontwerp eenvoudig

Net zoals je de kerstboom, de leuning van de trap of het raam met kerstverlichting kunt ontwerpen, kun je de lampjes ook gebruiken als je een ladder wilt versieren voor Kerstmis. Het maakt niet uit welk type ladder je hier gebruikt. De verlichting ziet er net zo mooi leunend tegen de muur als vrijstaand in de kamer.

Ga op weg naar kerstmis versier kerstverlichting idee romantische kerstverlichting

U heeft de keuze uit een breed scala aan kerstverlichting. Er zijn er met wit en geel licht en natuurlijk bont. De vorm van de gloeilampen kan ook variëren. Naast de kleine modellen die tegenwoordig het meest worden gebruikt, zijn er ook vintage gloeilampen of die met bijzondere vormen zoals sterren. Kijk eens rond en versier niet alleen het interieur met kerstverlichting, maar ook de tuin en de entree.

Unieke zelfgemaakte kerstdecoratie met ladder en kerstboomballen

versier kerst ladder kerstboom ballen boom decoraties kerst decoratie lichten

Dit idee waarmee je de woonkamer kunt inrichten vinden wij echt heel indrukwekkend. Een groot aantal kerstboomballen werd eenvoudig aan de ladder gehangen en siert op deze manier het binnengebied van de ladder. Daarnaast komt er een ketting van lichten om de hoek kijken. Ook hier kun je spelen met de vormen van de boomversieringen. Niet alleen ballen zijn geschikt.

versier ladder kerstballen versier striklinten

Gebruik zoveel elementen als je wilt en in elke kleur en je krijgt een echt originele kerstversiering die ieders aandacht zal trekken. De stijl van decoratie hangt af van de stijl van de ladder. Wil je bijvoorbeeld zelf een rustieke kerstversiering maken, gebruik dan een oude ladder, deze laat je ook in je staat achter. Als je het eigentijdser wilt, kun je het een nieuwe verflaag geven en een kleur kiezen die bij de sieraden past.

Gebruik een ladder als plank en versier je woonkamer voor Kerstmis

Ladder versieren kerstplank rustieke kerstbeeldjes deco-ideeën

Als de ladder bredere treden heeft, kunnen deze ook als plank worden gebruikt. Dan kun je er eventuele kerstfiguren op plaatsen, maar ook kerstlantaarns en dergelijke. Als je ladder alleen sporten heeft, hoef je niet zonder de versie met een plank te doen. Plaats eenvoudig planken op de sporten en je hebt een groot oppervlak dat je naar eigen idee kunt ontwerpen. Gebruik alle andere ideeën die we al hebben genoemd bij het versieren van de ladder voor Kerstmis.

Hoofd versieren voor Kerstmis – idee met kerstsokken

Hoofd versieren kerst sokken open haard vervanging kerst arrangement wanddecoratie

Wil je graag je kerstsokken ophangen maar heb je geen haard waar je dat traditioneel zou kunnen doen? Dan is een ladder precies het juiste alternatief. Een voordeel is dat het ook meer ruimte biedt. Combineer de sokken gerust met wat andere kerstversieringen. Dan ziet het geheel er nog feestelijker uit.

Maak zelf kerstversieringen – adventskalender en opberger voor ansichtkaarten

Hoofd versieren kerstideeën adventskalender ansichtkaarten kerstkaarten

Naast de decoratieve ideeën voor Kerstmis, zijn er ook ideeën die tegelijkertijd praktisch zijn, maar ook de kamer inrichten. Aan de ene kant kun je de ladder gebruiken om een ​​zelfgemaakte adventskalender op te hangen. Dan heb je al een van de eerste adventsversieringen klaar en kun je er de hele kerstperiode van genieten. Dit is het moment waarop de vele ansichtkaarten van vrienden en familie arriveren. Omdat het natuurlijk zonde is om ze gewoon in een la op te bergen, kun je ze als decoratie gebruiken en in plaats daarvan ophangen. De ladder is hier perfect voor. Dus dit is nog een praktisch en ook leuk idee dat je kunt gebruiken om de ladder voor Kerstmis te versieren. Bovendien zullen afzenders graag zien dat je op deze manier met hun kaarten pronkt.

Zelfgemaakte leiders voor spontane projecten

versier kerstladder alternatieve sticks natuurlijke materialen hout geschenken

Op dit moment heb je misschien geen echte ladder beschikbaar, maar wil je toch op deze manier versieren. Dit is vooral het geval als u de beslissing spontaan en op het laatste moment hebt genomen. Er is echter een oplossing! Je kunt namelijk gemakkelijk een ladder nabootsen door touw en stokken te gebruiken. Ook als je geen ruimte hebt om een ​​echte ladder op te zetten is dit een goed alternatief. Dit ladderalternatief wordt aan de muur bevestigd.

versier kerst ladder improviseren boom trailer rood

Zoals met de meeste andere ideeën hierboven, kun je decoreren met alle elementen. Aanhangers zijn hier bijzonder geschikt. Het resultaat is een rustieke wanddecoratie die er nostalgisch en kerstachtig uitziet en tegelijkertijd ongewoon is.

Hoe kun je anders een ladder versieren voor Kerstmis?

Hoofd versieren kerstachtige kerstkransdoeken in scandinavische stijl geruit

Alle genoemde ideeën zijn slechts suggesties en lang niet alles dat voor het ontwerp kan worden gebruikt. Kijk eens naar alle kerstversieringen die al een paar jaar niet meer in gebruik zijn en alleen in dozen op zolder of in de kelder staan. Er is vast veel te vinden met behulp van de ladder. Hang een kerstkrans of gewoon kerststoffen over de sporten. Zelfs winterse dingen zoals handschoenen of gebreide wintermutsen, ski’s en schaatsen en dergelijke zijn geweldig om de sfeer in de kamer tijdens de kerstperiode te verbeteren. Laat je fantasie de vrije loop!