Ideeën voor kerstversiering

De trapleuning versieren voor Kerstmis – verschillende creatieve ideeën

Trapleuning voor Kerstmis versier groenblijvende twijgen rode accenten lus

Er zijn zoveel ruimtes in huis om te decoreren met kerst en ze dragen allemaal bij aan een unieke sfeer! En hoewel zo ongeveer alles kan worden gebruikt voor de kerstversiering, moet er voor een zekere harmonie worden gezorgd. Alles moet bij elkaar passen! Vandaag willen we u kennis laten maken met een paar leuke ideeën voor de leuning van de trap, zodat de doorgaans oncomfortabele trapruimte sfeervoller wordt. Wil je dus ook de entree van het huis voor de kerst versieren, dan kun je de trap er meteen bij zetten. En als je trap in de woonkamer staat, kun je met deze ideeën eenvoudig de rest van de kerstversiering voor in huis uitbreiden en kun je tegelijkertijd ook de woonkamer inrichten voor kerst. Als je de trapleuning voor de kerst wilt versieren, kun je verschillende deodorantelementen gebruiken. Maar nu komen we bij de mooie inspiraties!

Versier de trapleuning voor Kerstmis met de klassieker – dennengroen

Trapleuning voor kerstversiering spar groene traditionele kerstversiering

Het eerste dat in je opkomt als je aan het ontwerp van de leuning denkt, is waarschijnlijk de traditionele slingers gemaakt van dennengroen. Is er nog iets meer kerstachtigs? Dergelijke slingers zijn verkrijgbaar in een breed scala aan ontwerpen, van eenvoudige modellen tot uitbundige versies waarin de takken worden gecombineerd met dennenappels, linten en strikken, kerstverlichting en kerstballen. Zo kun je voor elke smaak iets vinden dat geschikt is en versier je de trapleuning voor Kerstmis en zo niet – maak dan gewoon zelf de kerstslinger die je wilt!

Leuning voor Kerstmis versier dennentakken traditioneel ballen kerstverlichting dennenappels

Het is aan te raden om kunstmatige dennentakken te gebruiken of in ieder geval als je de decoratie de komende jaren wilt gebruiken. Als je echter ook tevreden bent met een kerstversiering voor de entree die een seizoen meegaat, kies dan voor verse takken. Dit brengt natuurlijk ook een aangename geur in huis.

Andere groenblijvende takken om de trap te versieren

Trapleuningen voor Kerstmis versieren groenblijvende takken linten beige modern eenvoudig

Als u zich wilt afkeren van het traditionele en iets anders dan dennentakken wilt gebruiken voor de trapleuning binnen, kunt u andere groenblijvende planten gebruiken. De selectie is hier ook erg groot: buxus, maretak, jeneverbes, laurier, hulst, thuja en vele andere vertegenwoordigers zijn geweldig. Ze zien er niet minder kerstachtig uit dan dennentakken en toch ongebruikelijker en verfrissender.

Kerstleuningen versieren modern deco groenblijvende takken snel en gemakkelijk

Als je deze takken gebruikt om de trapleuning voor kerst te versieren, kun je ze combineren met andere elementen. In principe is het niets anders. Om een ​​harmonieus samenspel te creëren tussen de kerstversieringen voor de trapleuning en de andere decoraties, is het raadzaam om de geselecteerde takken ook in andere delen van de kamer en het huis te gebruiken.

Versier trapleuningen voor Kerstmis – ideeën met kerstverlichting

Kerst leuning versieren led kerstverlichting wit licht moderne kerstboom

Dat de groenblijvende slingers vaak voorzien zijn van lichtkettingen is niet nieuw. De kerstverlichting kan echter ook solo worden gebruikt en ziet er dan eenvoudiger uit, maar niet minder kerstachtig. Tegelijkertijd kan een donkere entree, die in de winter nog donkerder oogt, mooi verlicht worden. Ook heb je de keuze tussen geel, gekleurd of wit en moderne lampen. Alles is een kwestie van smaak en natuurlijk de stijl van inrichten en decoreren.

Kerstleuningen versieren mooie kerstverlichting deco-ideeverlichting

Wikkel zowel de kerstverlichting als de slingers om de reling of laat ze vrij naar beneden hangen. U bent van harte welkom om stervormige gloeilampen te gebruiken in plaats van eenvoudige gloeilampen als u de trap versiert met kerstverlichting. Over het algemeen is er tegenwoordig een groot aanbod. En als alleen lichtjes te simpel voor je zijn, voeg dan gewoon een paar andere dingen toe, zoals linten, strikken of een van de andere decoratie-ideeën voor Kerstmis uit onze lijst.

Versier de trapleuning met linten

Trapleuningen versieren kerstlinten Ingangsgebied van de kerstboom

Dergelijke banden kunnen bijzonder snel en eenvoudig worden gebruikt om het trappenhuis te ontwerpen. Als je tot het laatste moment hebt gewacht met de decoratie of spontaan hebt besloten om ook het trappenhuis te versieren, is dit een geschikt last-minute idee dat niet alleen erg goedkoop is, maar waarvoor je misschien al de benodigde materialen in huis hebt.

Trapleuningen versieren kerstlinten onopvallende wenteltrap

Kies een feestelijk lint dat anders voor strikken wordt gebruikt en wikkel het gewoon om de reling. Als je tevreden bent met een eenvoudige decoratie, is dat niet meer nodig. Als alternatief kunt u hier en daar een lichtsnoer of een paar strikken toevoegen. Het geheel wordt weer een beetje weelderig met dennen of andere groenblijvende planten. Verzin iets creatiefs als je de trapleuning wilt versieren met linten voor Kerstmis.

Boomdecoraties als leuningdecoratie

Trapleuningen versieren kerstboomversieringen idee parelketting elegant stijlvol

Kleur toevoegen doe je niet alleen met linten maar ook met typische boomversieringen. Kerstballen of andere sieraden die meestal aan de boom worden gehangen, zijn perfect als accent in het midden van een groene balustradedecoratie, maar ook met een simpele lichtketting. Dus als je nog oude boomversieringen hebt die je hebt vervangen door nieuwe en die sindsdien in dozen op zolder hebben gelegen, kun je ze nu terugzetten en de trapleuning versieren voor Kerstmis. En zo niet, koop dan gewoon wat nieuwe modellen en hang ze losjes aan de reling.

Versier de reling met foto’s voor Kerstmis

Trapleuning versieren kerstfoto's familie kerstversiering trapruimte

Meestal is de tijd voor Kerstmis ook de tijd dat je de jaarlijkse familiefoto’s maakt met het gezin. In de thuisomgeving of in een studio maakt niet uit. Wat wel zeker is, is dat je de foto’s meestal voor de kerst in handen hebt. En in plaats van ze meteen in het album te zetten, gebruik je ze als mooie kerstversiering voor de reling! Het maakt gegarandeerd een geweldige indruk op de gasten en zal je verrassen elke keer dat je langs de trap loopt.

Versier de trapleuning met andere kerstversieringen in het appartement

Trapleuning versieren kerst pinwheel fan papier briefpapier vintage

Over het algemeen kunnen de meest atypische versieringen ook voor Kerstmis worden gebruikt zonder dat het totaalbeeld er minder kerstachtig uitziet. Met zulke vakken kun je je kerst net zo goed decoreren als met andere typische kerstspullen. Het is alleen belangrijk dat je de juiste kleuren gebruikt of de waaiers combineert met kerstversieringen. Je kunt ook zelf fans maken. Als je krantenpapier of muziekpapier gebruikt, kun je zelfs een romantische vintage look creëren.

Trapleuning versieren Kerstmis rood wit feestdecoratie Kerstmis

Deze originele feestversieringen zijn eigenlijk ook niet typisch voor de kerst. Door de kleurkeuze en de vorm van de bellen zijn ze echter omgetoverd tot de perfecte varianten waarmee je de trapleuning voor de kerst kunt decoreren. Dus als je weer kerstversiering gaat shoppen, let dan zeker op dergelijke varianten en creëer een levendige sfeer.