Ideeën voor kerstversiering

Dennentakken in een vaas: zo bewaar je je kerstarrangementen!

Bewaar dennentakken in een vaas

De adventstijd komt steeds dichterbij en vanaf nu brengen we ons met de juiste versieringen in de kerststemming. Winterbessen, dennenappels, kerstboomversieringen en dennentakken zorgen ervoor dat je uitkijkt naar het festival. Maar hoe mooi de arrangementen van natuurlijke materialen er ook uitzien, ze hebben helaas een bepaalde houdbaarheid. We hebben je al tips gegeven om de kerstboom langer mee te laten gaan. Nu nemen we ook de dennentakken in de vaas onder de loep. Leer hoe u kunt voorkomen dat het kerstarrangement naalden en groen verliest. Met deze handige tips kun je langer uitkijken naar de traditionele adventspartner.

Dennentakken in vaas: tips voor de juiste verzorging

Versier dennentakken feestelijk in glazen vaas

Geen tafeldecoratie is compleet zonder dennentakken. De combinatie van bessen- en dennentakken ziet er bijzonder aantrekkelijk uit. De twee gaan zogenaamd lang mee en zijn daarom perfecte partners in de vaas aan de feesttafel. Samen met bellen, lantaarns en een gestreepte tafelloper vormen ze een stijlvol geheel. Geen wonder dat ze de tafel al sinds november versieren.

Een goede verzorging is cruciaal zodat de decoratie er niet alleen mooi uitziet, maar ook lang fris blijft. Hier zijn enkele nuttige tips voor iedereen die de charme van het landhuis van het duo niet kan weerstaan:

Dennentakken in vaas rozenbottel rode strik berkenhout

Koop verse dennentakken.  Net als bij bloemen is de duurzaamheid van dennentakken nauw verwant aan het moment waarop ze werden gesneden. De vuistregel is: hoe verser, hoe beter. Planten en bloemen die van de ene winkel naar de andere zijn getransporteerd of die meerdere dagen in de supermarkt op 25 graden hebben gestaan, blijven thuis gegarandeerd niet lang vers. Daarom bestel je de dennentakken het beste direct bij een kerstboomcultuur. Deze worden uit gekapte bomen gekapt en veilig verpakt vervoerd. Verse naalden zijn te herkennen aan hun glans en een licht kruidige geur. Als je de dennentakken krijgt, laat ze dan een middag in een koele, droge, goed geventileerde ruimte staan. Alleen dan mag je een warme kamer in.

Dennentakken in een vaas met zuurstokken, porseleinen diamanten

De juiste locatie voor de dennentakken. Het is het beste om de dennentakken op een tafel op een bepaalde afstand van warmtebronnen zoals een open haard, een radiator of een zonnig raam te presenteren. Sparren houden van de kou en zijn erg gevoelig voor warmte. Bij blootstelling aan hitte worden ze snel geel en verliezen ze hun naalden in slechts een paar dagen.

Dennentakken in vaas oude gieter rozenbottel

Dennentakken in vaas nodig, vergelijkbaar met bloemen, elke dag vers water. Dus ofwel de dennentakken in water leggen en dagelijks vervangen, ofwel de dennentakken in bloemistenschuim plakken en het schuim niet laten opdrogen. Je kunt ook een paar druppels glycerine in het water gieten.

Spar takken in bloemist schuim fir tree vaas

Als alternatief kunt u de afgeknipte uiteinden van de Dennentakken met kaarsvet verzegelen. In dit geval kunt u de naalden in ieder geval om de drie tot vier dagen met vers water besproeien en op deze manier van belangrijk voedsel voorzien.

Spar takken in een vaas met rozen winterdecoratie idee

Dennentakken zijn extreem ongevoelig voor kou – regen, vorst en sneeuw kunnen ze niet aanzetten. Sterker nog – als je het dennengroen een uur per dag buiten laat, dan kan dat Effectief naalden tegengaan. Deze tip werkt gewoon perfect wanneer de dennentakken als solist in de vaas worden geënsceneerd of worden gecombineerd met andere koudeminnende planten zoals de hulstbessen of de dennenappels.

Dennentakken in bloemenvaas combineren stenen pot

Als de dennentakken worden gecombineerd met andere bloemen (zoals rozen of anjers), kunnen hun gevoelige bloesems buiten bevriezen en vervolgens binnen verwelken. In dit geval moet u in plaats daarvan proberen een kamertemperatuur van 18-20 graden te houden.

Dennentakken in een vaas schikken: ga het naalden tegen met deze trucs

Dennentakken in een vaas, een puristisch ensemble van dennenappels

Ook als u nog geen kerstboom koopt, maar op zoek bent naar dennentakken voor decoratie: het is zeker de moeite waard om te investeren in takken van de extreem duurzame en duurzame Nordmann-spar. Ook de Edelmannspar blijft enkele weken groen en fris.

Dennentakken in vaas, glazen tafelloper, diamanten

Als je meerdere keren per dag 10 minuten per dag ventileert, blijven de snijbloemen en dennentakken gegarandeerd langer vers. Let er extra op dat de temperaturen in de kamer niet te veel stijgen of dalen. Om de twee dagen de naalden besproeien met vers water met een beetje vershoudster voor bloemen. Ververs ook elke 2 dagen het water in de vaas.

Dennentakken in gouden bolvaas

Toegegeven: bloemstukken met dennenappels en dennentakken zien er gewoon geweldig uit, maar de combinatie van snel verwelkende bloemen en duurzaam dennengroen is allesbehalve perfect. Plaats de takken daarom het beste in kleine vazen ​​rondom het grote bloemstuk. Zo kunt u indien nodig eenvoudig en snel afzonderlijke takken vervangen. Zodat de dennentakken er niet saai uitzien, kun je ze versieren met kerstboomversieringen.

Dennentakken combineren met andere natuurlijke materialen: decoratie-ideeën

Dennentakken vers houden voor langere fooien

Eetbare arrangementen in een glazen schaal, op een taartplateau of in een kristallen vaas zijn ook mogelijk. In de hierboven getoonde opstelling verwarmt de kaars de sinaasappels eromheen, waardoor hun aroma in de lucht vrijkomt.

Dennentakken in dennenappelvaas vintage gevallen kleur

Optioneel kunt u de kaars vervangen door een lichtsnoer. Het brengt afwisseling in monochrome ensembles met dennentakken, dennenappels en boombladeren en zorgt in een mum van tijd voor een vrolijke stemming. De vintage vaas met de licht afgebroken verf laat het arrangement goed tot zijn recht komen.

Dennentakken in vaas rozenbottel wegwerp glas sterren glitter

Mason jars zijn een alternatief voor de traditionele glazen vaas. Daar kunnen kleine bloemstukken worden verzorgd. Zo kun je de decoraties door het hele huis verspreiden en de familie in kerststemming brengen.

Schik dennentakken in vaas rozenbottel diamanten lint

Een oude gieter geeft het landelijke arrangement de finishing touch. Ze kan bijvoorbeeld gasten verwelkomen bij de ingang van het huis. Onze tip: je kunt de frost-look nabootsen met kunstsneeuw.

Dennentakken in vaas feestelijk tafelkristal

De combinatie tussen rode rozen en dennentakken wordt in het winterseizoen als een absolute klassieker beschouwd. Omdat het rood-groene kleurenschema automatisch de aandacht trekt, moet de tafel verder eenvoudig worden gehouden.

Zelf dennentakken maken in een vaas