Ideeën voor kerstversiering

Huidige trends in kerstdecoratie van Pinterest – 12 ongebruikelijke ideeën

ideeën voor kerstdecoratie trends pinterest maak jezelf modern

Als je op zoek bent naar moderne en eigentijdse decoraties voor kerst of andere gelegenheden, dan vind je altijd interessante inspiratie op Pinterest. Veel van de getoonde decoratie-ideeën voor Kerstmis kunnen zelfs door uzelf worden gemaakt. En aangezien het aanbod erg groot is, hebben we eenvoudig een lijst samengesteld met de meest originele varianten die we hebben gevonden en die je ook voor je kerstversiering kunt gebruiken. Van natuurlijke materialen tot traditioneel servies tot creatief ontworpen kerstballen en bijzondere kerstbomen, er zijn veel verschillende opties voor moderne kerstdecoraties. Maar kijk zelf maar eens!

1. Kerstversiering gemaakt van natuurlijke materialen

kerstdecoratie david stertakken natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals twijgen hebben een bijzondere charme. Ze zien er rustiek en romantisch uit en zijn bijzonder geschikt voor kerstversiering. In vroeger tijden viel er immers niets anders te decoreren. Haal dus de natuur in huis en maak mooie kerstaccessoires en kerstversieringen zoals bijvoorbeeld een Davidster. Zelfs als het niet precies overeenkomt met je overtuigingen, ziet het er erg aantrekkelijk uit aan de muur. Het ziet er geweldig uit met eenvoudige twijgen, maar ook met ander groen waarmee je ook voor Kerstmis kunt decoreren.

2. Sterren als kerstversiering

kerstdecoratie sterren vorm draad deur krans industrieel rustiek

Over het algemeen zijn sterren een geweldig idee. Als je geen natuurlijke materialen tot je beschikking hebt, kan ook een stuk draad gebruikt worden. Omdat het een trend is, zul je waarschijnlijk al een geweldig model in de winkel vinden om te gebruiken. U kunt dit vervolgens opnieuw ontwerpen met andere decoratieve elementen zoals dennengroen, linten of strikken.

3. Kersttafeldecoraties opnieuw geïnterpreteerd met traditionele gerechten

kerstversiering porselein blauw wit traditionele tafeldecoratie

Fijn porselein staat bijzonder mooi op de feesttafel, nietwaar? Dus waarom zou u het feest niet serveren op geschikte gerechten. Maar het gaat niet om bijzonder kerstservies met kerstmotieven, maar blauw-wit servies dat je anders niet voor kerstversiering zou gebruiken. Zo tover je traditioneel servies om tot een relatief moderne kerstversiering. Als dat niet kerst genoeg voor je is, kun je een paar modellen met kerstmotieven toevoegen.

kerst decor porselein versieren hangers kerstboom idee

Als de blauw-witte look je aanspreekt, waarom zoek je dan niet naar kleinere porseleinen items die je kunt gebruiken als hangers voor de kerstboom. Aan de ene kant is de kleurencombinatie vrij ongebruikelijk voor het kerstfeest en aan de andere kant gaan de tafeldecoraties en de kerstboomversieringen ook meteen samen. Dergelijke hangers zijn ook zeer geschikt als kerstversiering voor ramen.

4. Kerstversiering voor buiten en binnen met ballonnen

decoratie kerstballonnen oplichten slinger modern extravagant

Het zijn niet alleen de lichtjes zelf die bont kunnen zijn. Zo’n mooie lichtketting van grote ballonnen trekt ieders aandacht en is geweldig als je op een moderne manier wilt decoreren voor Kerstmis. Bovendien kun je ze zelfs zelf doen. Hiervoor heb je donkergroene papieren bekers nodig (of witte die je groen schildert), gloeiende ballonnen, die je hier kunt krijgen, evenals lint of draad. Steek de ballonnen aan volgens de instructies op de verpakking en blaas ze op. Prik gaatjes door de bodem van de beker. Verbind nu de ballonnen met elkaar met behulp van het lint of draad en hang de slinger op.

deco kerstboom idee boomversiering ballonnen lampen lampen

Met zulke ballonnen kun je zelf vele andere soorten kerst- en adventsversieringen maken. Een daarvan is deze moderne en kleurrijke kerstboom of de mooie hangers voor de tuin of kerstboom die je kunt imiteren. Iets bedenken. Deze extravagante kerstversiering is ook geschikt als kerstversiering voor op de ramen.

5. Ontwerp kerstboomballen met kleurpotloden

decoratie kerstballen boomversiering waskrijtjes föhn diy

Transparante kerstboomballen zijn een geweldige basis voor een breed scala aan knutselideeën. Ik weet zeker dat je er veel hebt gezien. Maar zou het bij je zijn opgekomen om de binnenkant van de ballen te ontwerpen met kleurpotloden? Hoe zou dat moeten werken? Heel makkelijk! Snijd de potloden in stukjes en doe de gewenste kleuren in de bal. Neem het nu in je hand met een vuurvaste handschoen of houd het vast met een tang en verwarm het met een föhn. De was begint dan te smelten. Door de glazen bol te draaien wordt de was vervolgens aan de binnenkant verdeeld.

6. Maak zelf kerstversieringen voor kerstcadeaus

deco kersttrend inpakpapier stempelontwerp diy moderne trend

Gebruik eenvoudig papier om de cadeaus in te pakken en versier deze met zelfgemaakte motieven. Deze hoeven niet per se kerstachtig te zijn. De eenvoudigste manier om zo’n kerstversiering te maken, is door stempels te gebruiken. Deze kun je kopen of zelf maken. Of je kunt de motieven uit de vrije hand op het papier schilderen.

7. Glinsterende etiketten

deco kerstetiketten borden geschenken glitter kleurrijke kleuren

Dergelijke etiketten zijn ook bedoeld voor geschenken. Dit kan worden gebruikt om de kerstcadeaus te labelen, zodat iedereen het juiste cadeau onder de boom kan vinden. En deze kerstversiering kan ook ongebruikelijker zijn. Kleurrijke glitter in felle kleuren is geweldig om te ontwerpen. Voor dit doel worden de labels eenvoudig geverfd of gespoten met lijm en vervolgens besprenkeld met glitter of direct in glitter gedompeld.

8. Gedroogde citrusvruchten voor slingers en andere kerst- en adventsversieringen

Deco kerstsinaasappelslinger citrusvruchten maak zelf kaneel

Met schijfjes gedroogd fruit maak je niet alleen slingers voor de kerst. Ze zijn ook geweldig voor andere decoraties. Wil je ook nog eens goedkoop een kerstversiering kopen, dan doe je dat het beste zelf! Combineer de sinaasappelschijfjes met ander fruit of typische kerstkruiden zoals kaneelstokjes of steranijs en creëer een individuele slinger voor de kerstboom of een ander deel van het huis.

9. Versier je kamer voor Kerstmis met behulp van huisdieren

deco kerst huisdieren poten print verf zout deeg ambachtelijke klei

De honden en katten maken deel uit van het gezin en kunnen zo bijdragen aan de kerstsfeer. Als? Door hun pootafdrukken te gebruiken om kerstversieringen te maken. Dit doe je het makkelijkst met zoutdeeg of knutselklei, die je daarna bakt. Je moet de afdruk ook schilderen zodat deze gemakkelijker te zien is. Hiervoor is glinsterende kleur erg goed. Hierboven zie je ook instructies voor het maken van zo’n kerstversiering.

10. Kerstdecoraties – ideeën voor milieuvriendelijke cadeauverpakking

decoratie kersttrend furoshiki milieuvriendelijk inpakpapier recycle stof

Milieuvriendelijke knutselprojecten zijn over het algemeen een grote trend. Geen wonder dus dat ze ook in relatie tot Kerstmis te vinden zijn. Je hebt waarschijnlijk al de bergen inpakpapier opgemerkt die zich vormen na het openen van de cadeautjes en gewoon worden weggegooid. Gebruik in plaats daarvan andere materialen! Restjes stof zijn bijvoorbeeld geweldig. Ze maken het cadeau aantrekkelijk en kunnen keer op keer worden gebruikt omdat ze niet scheuren bij het uitpakken. Voor het verpakken wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde Furoshiki-techniek.

11. Alternatieven voor de kerstboom

deco kersttrend ananas kerstboom kerstballen kunstboom geel

Het is erg populair om met de kerstboom te spelen als kerstversiering. Dit betekent dat er naar andere alternatieven wordt gezocht. En je zult versteld staan ​​van de interessante ideeën die als kerstversiering worden gebruikt. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze ananaskerstboom? Hier kan zelfs na de kerst van worden geknabbeld en wordt niet zomaar weggegooid zoals de traditionele kerstboom. Of je kunt een gele kunstkerstboom gebruiken en er een ananas van maken.

decoratie kersttrend washi tape kerstboom wanddecoratie suggestie

Je kunt op zijn beurt washi-tape gebruiken om een ​​boom aan de muur te maken. Omdat dit geen sterke lijm is, kan de tape later gemakkelijk worden verwijderd. In ieder geval kunt u alle kleuren en patronen gebruiken en zelfs kerstboomversieringen bevestigen. Echt een originele kerstversiering, nietwaar!

12. Bereid fotohokje voor

decoratie kerst foto-ideeën cadeau fotohokje zelf bouwen accessoires maskers

Koop verschillende soorten kerstversieringen om je eigen fotohokje te bouwen. Kies eenvoudig een vrije plek in huis en creëer een passende achtergrond met lakens of andere stoffen of gewoon voor een witte muur. Daarnaast kun je diverse accessoires zoals mutsen, rendiergeweien, maskers en kleding klaar hebben liggen en kan iedereen die daar zin in heeft, op de foto. Dit wordt gegarandeerd een unieke herinnering die zelfs geschikt is als cadeau.