Ideeën voor kerstversiering

Kerstcadeaus voor jong en oud -13 ideeën voor kleine cadeautjes

souvenirs kerst originele ideeën kleine cadeautjes

Niet alleen kinderen kijken uit naar kleine verrassingen, vooral in de kersttijd. Kleine, originele en liefdevolle cadeaus zijn erg populair bij zowel kinderen als volwassenen, vooral als ze onverwacht en verrassend zijn. Daarom vallen kleine souvenirs met kerst altijd goed in de smaak als bedankje of leuk cadeau. Het jaarlijkse festival is tenslotte een tijd van bezinning, liefde en niet alleen grote geschenken. Romantisch of grappig, een origineel kleinigheidje kan precies wat je zoekt. Met een beetje creativiteit en een beetje moeite kun je je dierbaren, collega’s of buren veel plezier bezorgen.

Kerstcadeautjes voor kinderen

souvenirs kerst originele ideeën sneeuwpop set diy

Als bedankje om aan te raken, iets voor het gehemelte of humoristisch, jong en oud zal blij zijn met de leuke attenties. Kleine cadeautjes uit het niets zijn vaak nog leuker en je hoeft er geen precieze reden voor te hebben. Vooral wanneer deze individueel voor de betreffende persoon worden gemaakt en vanuit het hart worden gegeven, is de vreugde het grootst. Hieronder presenteren we 13 geweldige ideeën voor jong en oud, waarvan u sommige of alle zelf kunt ontwerpen.

Kerstcadeautjes voor kinderen: een zelfgemaakte sneeuwpop set

souvenirs kerst originele ideeën diy sneeuwpop set

Kinderen kijken altijd uit naar de sneeuw en wachten er ongeduldig op. Als het sneeuwt, betekent dat vooral veel spelen in de sneeuw en is het eindelijk tijd om een ​​sneeuwpop te bouwen. Als je alles hebt wat je nodig hebt, is het nog leuker, want de sneeuwpop wordt vast heel mooi. Er is dus geen beter idee voor een kerstcadeau dan een set sneeuwpoppen.

souvenirs kerst originele ideeën diy sneeuwpop set hoed

Je kunt eenvoudig zelf een sneeuwpop-set ontwerpen door alle accessoires te pakken of te knutselen en mooi in te pakken. De sneeuwman omvat traditioneel: de ogen en glimlach gemaakt van zwarte kolen, de neus gemaakt van een wortel, een rode sjaal en een zwarte hoed. De houtskool maak je van kleine steentjes die je zwart kleurt. Voor de neus kun je een echte of een kunstmatige wortel gebruiken. Je kunt de muts en sjaal snel ontwerpen van ambachtelijk vilt. Pak alle onderdelen mooi bij elkaar als set. U kunt uw kind hier ook bij betrekken.

Kerstcadeaus voor jong en oud: zelfgemaakte kerstboomversieringen

souvenirs kerst originele ideeën diy kerstversiering led theelichtje sneeuwpop

Met slechts een paar materialen kun je echt geweldige kerstversieringen en sieraden voor de kerstboom maken. Hier presenteren we een prachtig idee dat geen 3 euro kost. Hiervoor heb je een LED-theelichtje nodig, dat je zeker in elke winkel van één euro zult vinden, wat dun decoratief lint en een beetje zwart schuimrubber. Accessoires die je nodig hebt, zijn een heet lijmpistool en een zwarte permanente marker.

Souvenirs voor Kerstmis: Eetbare kerstversieringen

souvenirs kerst originele ideeën maak zelf eetbare kerstversieringen

Met kerst is er veel lekkers en lekkers dat je bijna niet kunt weerstaan. Bijzonder is echter wanneer de decoratie ook geconsumeerd kan worden. Een heel grappig en origineel idee is om een ​​eetbare kerstversiering te maken en deze als humoristisch souvenir aan een vriend te geven. Hier presenteren we instructies voor het maken van een krans gemaakt van een draad kleerhanger en zuigtabletten.

Maak een kerstkrans met lolly’s

souvenirs kerst originele ideeën eetbare kerstversiering krans lolly's

Eerst moet je de hanger in een cirkel vormen. De beste manier om dit te doen is met een tang en een emmer met een geschikte diameter. Je bevestigt de losse lolly’s met behulp van knutseldraad aan de verpakking op de kleerhanger. Bind tot slot een grote, mooie strik in het midden waar de hanger moet worden opgehangen. Het beste zou zijn als je aardbeien- en roomsnoepjes in een transparante verpakking gebruikt.

Souvenirs voor Kerstmis: met kerst versierde glazen kaars 

souvenirs kerst originele ideeën kaars glas versieren voor kerst

Een ander fantasierijk idee dat zonder veel moeite als souvenir voor Kerstmis kan worden geïmplementeerd, is om de conventionele glazen kaarsen voor Kerstmis te versieren. Er zijn geen grenzen aan creativiteit. Kaarsen in wit, crème, bruin, rood en groen of eigenlijk in de typische kerstkleuren, die al snel nog kerstiger gemaakt kunnen worden, zijn bijzonder geschikt.

Kerstcadeautjes in een glas

souvenirs kerst originele ideeën cadeaupot recept ingrediënten kerstkoekjes

Als je denkt aan originele cadeau-ideeën, zijn de fantasierijke cadeaus in potten vaak een optie. Zo kun je voor elke gelegenheid zorgvuldig geselecteerde kleine spulletjes in een glas verpakken. Het is het beste om de vriendelijke attenties af te stemmen op de respectieve persoon. Het is bijzonder origineel om alle benodigde ingrediënten en het recept, bijvoorbeeld een eenvoudig recept voor kerstkoekjes, in een pot te verpakken. Op deze manier kan de persoon die het cadeau krijgt zijn eigen heerlijke koekjes bakken.

Klein onderhoudsvriendelijk plantje

souvenirs kerst originele ideeën plant glas

Misschien is het perfecte cadeau voor iemand die van tuinieren houdt, maar geen eigen tuin of een deel van de tuin heeft, kleine plantjes op de pot die perfect zouden gedijen op de vensterbank. Bijzonder geschikt hiervoor zijn kleine cactussen, vetplanten en kamerbonsai, die niet alleen gemakkelijk te verzorgen zijn, maar ook zeer langzaam groeien. Dergelijke plantensoorten hebben vooral veel licht nodig en gedijen heel goed in zeer kleine vaten zoals kopjes of kleine glazen.

Souvenirs voor Kerstmis: stoffen kersttas

souvenirs kerst originele ideeën kerst draagtas diy

Een stoffen tas is altijd binnen handbereik. Het is praktischer en milieuvriendelijker dan de plastic tassen die normaal gesproken gebruikt worden om te winkelen. Een leuk en tegelijk uiterst functioneel souvenir voor de kerst is een mooie stoffen tas om te decoreren voor de kerst. Hiervoor heeft u een witte stoffen tas nodig (zonder versieringen), die u kant-en-klaar kunt kopen of zelf kunt naaien en ook textielverf, bijv. in rood. Of u nu uit de vrije hand of met behulp van een sjabloon een mooie “Merry Christmas ” lettertype of een leuk kerstsymbool. Vergeet niet om de achterkant te fixeren met een strijkijzer nadat de verf is uitgedroogd.

Souvenirs voor Kerstmis: sokken

Kerstcadeautjes originele ideeën om sokken te vullen

Ook al worden de sokken vooral gezien als een cliché cadeau voor kerst, het hangt er vooral van af hoe ze gepresenteerd worden. Als je sokken van hoge kwaliteit met prachtige kerstmotieven hebt gekozen en deze hebt gevuld met kleine verrassingen of snoepjes en ze aan het einde hebt vastgebonden met een prachtige strik, dan is er waarschijnlijk geen leuk souvenir voor jong en oud voor Kerstmis.

Een souvenir voor Kerstmis: een fles goede wijn

Kerstcadeaus originele ideeën voor het verpakken van wijnflessen voor Kerstmis

De sokken kunnen dienen als een soort originele verpakking voor een goede fles wijn of een ander drankje dat je als kerstcadeau wilt geven.

Kerstcadeaus voor vriendinnen

souvenirs kerst originele ideeën vriendinnen beauty pack dingen

Verras je vrienden met leuke kerstcadeaus door kleine cosmetische producten op een originele manier te verpakken. Hier presenteren we een idee voor een nagellak en nagelvijl die schattig zijn vastgebonden met een lint.

Kerstcadeautjes voor de schoonmoeder

souvenirs kerst originele ideeën keukengerei gerangschikt als de nacht

Mocht je nog geen idee hebben wat je je moeder, schoonmoeder of oma moet geven, dan hebben we hier wat leuke inspiratie voor je. Geef ze als klein geschenk een paar hoogwaardige en functionele keukengerei en help de ervaren huisvrouw haar oude keukenaccessoires te vernieuwen.