Ideeën voor kerstversiering

Kerstdecoraties voor buitenvensterbank: 25 prachtige decoratie-ideeën voor je bloembak

Verwelkom je gasten met een stijlvolle kerstversiering! We laten u zien hoe u de bloembakken op de vensterbank kunt decoreren voor de feestdagen en ze laten stralen. Deze ideeën voor kerstversiering voor buitenvensterbanken zijn gemakkelijk te imiteren en zelfs bij uitstek geschikt voor complete beginners. Er valt veel te ontwerpen: u kunt kiezen uit natuurlijke materialen zoals rozenbottels, bessen, dennengroen en dennenappels, maar ook seizoensgebonden kerstboomversieringen en zelfs kerstverlichting. Laat je creativiteit de vrije loop en verwelkom je gasten een warm kerstonthaal!

Kerstdecoratie voor buitenvensterbank: Traditioneel decoratie-idee met dennengroen en hulst Ilex

Kerstdecoratie Vensterbank buiten, bloembak versieren voor Kerstmis met rode strik en kerstballen

Kerstmis is een feest waarin tal van tradities een grote rol spelen. Bepaalde groenblijvende planten en bomen zijn hier nauw mee verwant, omdat ze het eeuwige leven en de hoop symboliseren. Een sfeervolle decoratie met groenblijvende natuurlijke materialen heeft niet alleen een symbolische waarde, het is ook uitermate praktisch voor buitengebruik. Want dennentakken en dennengroen zijn extreem duurzaam en kunnen zonder problemen sneeuw en vorst doorstaan. Ze hebben ook geen last van de harde wind. Om je kerstarrangement er spannend uit te laten zien, kun je afwisseling aanbrengen met buxus, hulst ilex en bessentakken. Zet de takken in steekschuim om ze van water te voorzien. Laat bij het rangschikken van de arrangementen voldoende ruimte aan de voorkant voor kerstballen, kleine decoratieve figuren of strikken.

Klassieke kerstversiering voor buiten de vensterbank: Verlichte mini-kerstboom

Versier de buitenkant van de vensterbank voor Kerstmis met een ketting van lichtjes en een mini-kerstboom en een rood diamanten lint

Een mini-kerstboom is een echte alleskunner, want hij staat niet alleen mooi in het kleine appartement. Zelfs in de bloembak op de vensterbank trekt de kleine kerstboom automatisch ieders aandacht. Afhankelijk van of je een kleine of een grote bloembak hebt, zijn er verschillende arrangementvarianten om uit te kiezen. U kunt bijvoorbeeld meerdere kerstbomen groeperen en decoreren met kerstverlichting. Vul de gaten tussen de kerstbomen op met dennengroen, dennenappels en rozenbottels of bessentakken. Bind een rode strik en plaats deze in het midden van de voorkant van de bloembak en lijm deze op zijn plaats met de hete lijm. Je nieuwe duurzame winter- en kerstdecoratie voor de buitenvensterbank is klaar. Vanaf april kunt u de mini kerstbomen verplanten in bloempotten. Als er niet genoeg ruimte is voor drie kerstbomen, kun je als solist een kerstboom opvoeren.

Maak zelf puristische kerstversieringen voor vensterbank buiten

Kerstdecoratie verfraai de buitenkant van de vensterbank puristisch met LED-kaars en rozenbottel en dennentakken en dennenappels met kunstsneeuw

Glinsterende kerstversieringen, sprankelende lichtjes, slingers in regenboogkleuren: de wereld van kerstversiering biedt kitscherige kleur- en materiaalcombinaties. Wie de kitschval wil vermijden, verkiest stijlvolle, puristische kerstversieringen. Volgens het motto “less is more” worden de dennentakken in de witte bloembak gecombineerd met bessen en eucalyptus – en brengen zo een frisse wind in het feestelijke arrangement voor de buitenruimte. Een LED-kaars geeft de decoratie de finishing touch en rondt het kerstensemble effectief af.

Moderne kerstversiering in petrolblauw en dennenboom van drijfhout

Kerstdecoratie vensterbank buiten regelen knutselideeën voor kerstboom gemaakt van hout en blauwe kerstballen in de bloembak

Rood was gisteren. Tegenwoordig kiezen steeds meer interieurontwerpers, bloggers en decoratieprofessionals voor kleuren als paars, roze of blauw. Het nieuwe kleurenpalet zorgt voor spannende contrasten en geeft een moderne flair aan de kerstversieringen. De combinatie van dennengroen en petrolblauw is bijzonder effectief, omdat de blauwe tint er zeer nobel uitziet en de natuurlijke schoonheid van dennengroen benadrukt. Subtiele witte accenten zoals maretak en dennenappels bestrooid met kunstmatige sneeuw zorgen voor afwisseling. Ook een houten kerstboom past goed in het totaalconcept.

Kerstdecoratie vensterbank buiten knutselideeën met natuurlijke materialen en grote kerstballen en dennenappels

Een vergelijkbare kleurencombinatie die heel goed samengaat met natuurlijke materialen is groen en zilver. Dit is waar verschillende kerstballen van verschillende groottes in het spel komen. Het bijzondere aan het kerstarrangement is dat elke bol een ander oppervlak heeft. Van mat tot glanzend: de ballen maken elk arrangement van natuurlijke materialen effectief af. Het eindresultaat ziet er super stijlvol uit en slaat zelfs op de gevel van minimalistische huizen een goed figuur.

Kerstversiering in Engelse stijl voor de buitenkant van de vensterbank

Ideeën voor kerstdecoratie voor buiten vensterbank schik rode kerstballen en rode diamanten boog en dennengroen en bessen en cipressen takken in de bloembak

Geruite sierlinten, vogelfiguren, sneeuwmannen: in Groot-Brittannië wordt veel belang gehecht aan effectieve kerstversieringen. De decoratieve elementen met klassieke Engelse motieven zien er niet alleen goed uit als solist, maar kunnen ook perfect gecombineerd worden met bestaande boomdecoraties. Het is belangrijk om het niet te overdrijven en de kerstversiering zo natuurlijk mogelijk te houden. Het kleurenschema in Engeland is ingesteld op rood en groen. De arrangementen zien er erg volumineus uit. Niet alleen typische seizoensgebonden natuurlijke materialen zoals rozenbottels en bessen worden gecombineerd, maar ook cipressen takken en vetplanten.

Kerstversiering voor buiten op de vensterbank: licht zorgt ‘s avonds voor een vrolijke sfeer

Versier de vensterbank buiten met natuurlijke materialen en kerstverlichting.Ideeën met duurzame materialen

Een stijlvolle kerstversiering voor op de vensterbank buiten zorgt voor een vrolijke sfeer en maakt de anticipatie op de komende feestdagen groter. Maar als het ook verlicht is, wordt de bloembak op de vensterbank iets bijzonders. Traditioneel wordt de lichtketting eenvoudig als een slinger om de dennentakken gewikkeld, maar de laatste jaren heeft zich een ander alternatief gevestigd. In de VS wordt het opgehangen aan een metalen silhouet of direct om het raamkozijn.

Buitenvensterbanken en bloembakken versieren Kerstmis met natuurlijke materialen, snelle knutselideeën voor winterdecoraties

Voor gebruik buitenshuis zijn echter alleen kerstverlichting geschikt die speciaal is gemarkeerd als verlichting voor buiten. De vorm van de lichtketting zelf maakt niet uit, zowel LED-clusterlichtkettingen als draadlichtkettingen zijn te vinden in winkels. Velen hebben geen directe stroomaansluiting nodig, maar werken op batterijen. Welke variant je kiest hangt meer af van persoonlijke voorkeuren en het arrangement.

Kerstdecoratie buiten de vensterbank Schik dennentakken en herfstbladeren en verlichte sneeuwvlokken van metaal in de bloembak

Een andere variant is verkrijgbaar in winkels – sterren of sneeuwvloksilhouetten van metaal, die ‘s avonds worden verlicht met kleine LED-lampen. Wie met vakmanschap begaafd is, kan de mooie decoratieve elementen ook zelf maken. Boor eenvoudig op meerdere plaatsen door de ster of sneeuwvlok en bevestig daar de kleine lampjes. Optioneel kan een stuk draad in de gewenste vorm worden gebracht en vervolgens omwikkeld met een lichtsnoer.

Vensterbank buiten versieren voor kerstster met lichten en lange dennenappels en dennentakken en drijfhout

Van houten strips kun je ook mooie sterren maken. Overdag geven ze het feestelijke arrangement een rustieke touch, ‘s avonds laten ze het stralen. Zo wordt een houten ster gemaakt: Voor elke sterstraal zijn twee stroken van gelijke breedte en lengte nodig. Lijm eenvoudig de afzonderlijke houten stroken aan elkaar en monteer vervolgens de ster. Als de houten ster klaar is, laat hem drogen en prik hem dan door, bevestig de LED-lampjes en pronk ermee op de vensterbank.

Zelf vintage kerstversieringen voor vensterbank buiten maken

Winterdecoratie-ideeën met natuurlijke materialen zoals droge hortensiabloemen en dennengroen en dennenappels

Wil je de vensterbank versieren met winterse decoraties, die ook na de kerst de buitenruimte verfraaien, ga dan voor een vintage kerstdecoratie met droogbloemen. Hortensia’s hebben bijvoorbeeld prachtige blauwe, witte of roze-paarse bloemen. Als ze uitdrogen, verliezen ze snel hun kleur en worden goudbeige. De perfecte schaduw voor winterdecoraties. Zet de bloemen gewoon in een vaas met 2 cm water in een donkere en goed geventileerde ruimte. Binnen een paar dagen is het water volledig verdampt en drogen de bloemen dan uit.

Kerstdecoraties voor vensterbanken van natuurlijke materialen in aardetinten

Kerstversiering buiten de vensterbank Schik dennenappels en verse bladeren en dennengroen en kerstklokken in de bloembak

Versier je de vensterbank met feestelijke arrangementen van natuurlijke materialen, zorg dan dat de arrangementen er zo natuurlijk mogelijk uitzien. Leg eerst gewoon steekschuim (verkrijgbaar in alle bloemenwinkels) op de grond in de bloembak en leg dan eerst de dennentakken erin. Zet vooraan ciprestakken en andere planten die na een tijdje in de open lucht gaan hangen. Je kunt er lange dennenappels op leggen of de kegels aan sjasliekspiesjes lijmen en de spiesen vervolgens in het steekschuim steken. Vul de gaten op met andere groenblijvende planten zoals buxus, eucalyptusbladeren, maretak of hulstbladeren. Bind kerstklokken met touw en drapeer ze als een slinger over de dennen- en dennentakken.

Drijfhout als accent en verlichte sparrenslinger op de vensterbank

Kerstdecoratie vensterbank buiten rustieke decoratie idee met lichten en drijfhout en dennengroen

Drijfhout ziet er niet alleen binnenshuis goed uit. Berkenhout is extreem duurzaam en geeft ook een frisse noot aan de vensterbank. Past goed bij de decoratie in shabby chic stijl: een verlichte slinger van dennengroen. Andere combinaties met decoratieve elementen in de stijl van het “magische bos” zijn ook mogelijk: plaats bijvoorbeeld kleine vogelhuisjes en vogelfiguren op de boomtakken of versier met elfjes en feeën. Ook egels, rendieren, vossen en andere dierenfiguren kunnen een plekje vinden op de vensterbank.

Shabby chique kerstversiering voor buiten: sterren van metaal sieren de ramen

Kerstdecoratie vensterbank buiten rangschik sterren gemaakt van metaal en decoratieballen en dennentakken

In de winkels zijn ook tal van shabby chic decoraties verkrijgbaar. Ze creëren allemaal met succes de versleten look van vintage decoraties. Kerststerren van metaal met deels afgebroken verf, houten versieringen met gebruikssporen of kerstballen met bekraste oppervlakken brengen een romantisch tintje uit vervlogen tijden in de tuin. Een gaslamp of lantaarn met een kaars past er perfect bij. Maar pas op: steek gaslampen en lantaarns nooit aan met kaarsen, er bestaat brandgevaar.

Of het nu modern, vintage, puristisch of traditioneel is: een kerstversiering voor op de vensterbank zorgt voor een vrolijke sfeer en wekt spanning op voor het komende festival. Laat je fantasie de vrije loop. In onderstaande fotogalerij vind je nog meer voorbeelden van seizoensdecoraties die je zelf kan maken.

Perfect voor ramen op het noorden: de kerstballen creëren een kerstsfeer en laten tegelijkertijd zonlicht de kamer binnen

Vensterbank buiten versieren voor kerstideeën met grote ballen

Klassiek kleurenschema: kerstversiering in rood, groen en zilver

Ideeën voor kerstdecoratie voor de bloembak buiten schik appel en zilveren kerstballen en verschillende soorten bessen en dennentakken

Verlichte decoratieve ballen zetten accenten 

Combineer lichte bessentakken en ciprestakken en dennentakken

Niet alleen rozenbottels slaan buiten een goed figuur, ook verschillende bessensoorten zorgen voor afwisseling

Seizoensgebonden kerstversiering voor vensterbanken met bloembakken buiten

Volledig natuurlijke winterdecoratie die je ook na de vakantie op de vensterbank kunt laten staan

Winterdecoratie voor op het balkon combineer verse bloemen en planten in de bloembak

Hobbytuinders kunnen ook winterbloemen en planten in de bloembak planten

Bloembakken planten in de winter Ideeën voor charmante plantenarrangementen

Seizoensgebonden kerstversiering voor buiten vensterbank: deurkrans gemaakt van dennengroen, slinger gemaakt van dennentakken en kerstverlichting

groene en bronzen kerstballen en cipressentakken en dennentakken en een deurkrans van dennengroen als kerstraamdecoratie

Decoratie met natuurlijke materialen voor de vensterbank: als er geen bloembak is

Kerstdecoratie Versier de vensterbank puristisch zonder bloembak Ideeën voor winterdecoratie met natuurlijke materialen voor buiten

Versier dierfiguren met vorstspray

Rendierbeeldje van glas in de vorstlook en dennentakken en rozenbottels

Maak zelf verlichte winterdecoraties voor de vensterbank

Kerstdecoratie vensterbank buitenverlichting Winterdecoratie van natuurlijke materialen voor op het balkon

Versier de buitenkant van de vensterbank voor Kerstmis: Notenkrakersoldaten

Kerstdecoratie vensterbank buitenverlichting plaid boogspar guirlande