Ideeën voor kerstversiering

Kerstsfeer met geurkaarsen: Met kamergeuren wordt de verwachting van het mooie feest groter!

kerstsfeer met geurkaarsen cadeau-idee rood lint set

Als het buiten regent, is de gezellige sfeer binnen een absolute must. Op dit moment vieren kamerparfums hun hoogseizoen: ze zijn echte sfeermakers en verspreiden een goed humeur. Vooral met kerst zijn geurkaarsen populair: met hun gloed geven ze een gevoel van geborgenheid en hun aangename geur ontspant de zintuigen. Een aangename noot van appel, kaneel en kruidnagel verhoogt gegarandeerd de anticipatie op het adventseizoen en zorgt voor het welzijn van het hele gezin. De kerstkaarsen kunnen ook gebruikt worden als decoratie samen met een aromalamp op de feesttafel, op de schoorsteenmantel, op de vensterbank of op de ladekast. Wij geven je handige tips hoe je met geurkaarsen een kerstsfeer in je eigen huis kunt creëren.

Zo creëer je een feestelijke kerstsfeer met geurkaarsen

adventskaarsen geurende sinaasappels naaldbos combineer adventskrans

Transformeer je eigen huis in een oase van comfort met een kamergeur. Er is een breed scala aan geuren om uit te kiezen. Kaarsen met subtiele bessentonen stimuleren en hebben een verfrissend effect. Hun warme rode kleur past ook harmonieus bij de klassieke kerstversieringen in rood en groen. De theelichtjes of de geurkaarsen kunnen bijzonder effectief worden geënsceneerd met gouden satijnen linten. Samen met de zoete geur van vers gebakken wafels van de crèmekleurige vanillekaarsen zorgen ze voor een ware beleving.

Oranje blokkaarsen, die de aangename geur van kaneel combineren met een vleugje honing, vrolijken op en zorgen voor een stijlvolle uitstraling in moderne arrangementen. Ze komen bijzonder goed tot hun recht bij een puristische tafeldecoratie van hout en natuurlijke materialen zoals dennenappels, boomtakken en seizoensbloemen.

kerstsfeer met geurkaarsen bessen nuance

Rozijnen- of vijgengeuren behoren tot de zogenaamde gastronomische smaken. Ze prikkelen de eetlust en zijn ideaal voor aan de eettafel. Fruitgeuren zijn overigens heel goed te combineren met houtgeuren zoals naaldhout. Het is het beste om meerdere theelichtjes in de keuken of eetkamer te strooien zodat de geur zich mooi door de kamer verspreidt.

Koffie, kokos en peperkoek vormen een onweerstaanbaar geheel, waarvan het verkwikkende aroma je in een goed humeur brengt. Naast de aangename geur roept de combinatie ook een visueel harmonieus geheel op in warme beige-bruine tinten.

Cadeauset kaarsen Yankee Candle Kerstgeuren

Afbeeldingsrechten: Notino

Als je niet kunt kiezen voor slechts één geur, of als je af en toe wat variatie wilt toevoegen, kun je een set van meerdere kamerverfrissende kerstkaarsen kiezen. De hoogwaardige geurkaarsen met essentiële oliën van het Amerikaanse merk Yankee Candle zijn bijvoorbeeld in zo’n set verkrijgbaar. Stijlvol verpakt in een geschenkdoos, ze zijn ook perfect als kerstcadeau.

Kerstsfeer met geurkaarsen: Hier moet je op letten bij het omgaan met gearomatiseerde adventskaarsen

aromatische geurstokjes kaarsen zomer buiten Amerikaanse fabrikant

De kaars, een waxinelichtje met een of meer lonten, heeft een open vlam. Om ongelukken te voorkomen speelt een veilige omgang met kaarsen een cruciale rol. Bijzondere voorzichtigheid is hier geboden, vooral in het geval van gezinnen met kleine kinderen of dieren. Deze tips helpen:

creëer een kerstsfeer met geurkaarsen vanille-extract white tip glas

1. Zorg ervoor dat er geen ontvlambare stoffen in de buurt van de kaarsen zijn.

2. Kinderen en huisdieren mogen geen toegang hebben tot of bij de kaarsen komen.

3. Brandende kaarsen mogen nooit onbeheerd worden achtergelaten.

4. Laat brandende kaarsen nooit in de buurt van een open raam staan!.

5. Zorg ervoor dat de lont altijd korter is dan 1,5 cm.

6. Houd altijd een brandblusser in de buurt bij het hanteren van kaarsen, houtskool- of gasbarbecues, open haarden, pizzaovens, enz..

Dompel je onder in de geurwereld van de aanloop naar kerst met huisparfums

wierookstokjes kopen voor essentiële oliën in kerstsfeer

Toegegeven: met een versiering Kerst kaarsen Thema, de magie van het festival kan volledig worden genoten. Gezinnen met kleine kinderen of huisdieren kunnen om veiligheidsredenen in ieder geval kiezen voor een alternatief. Elektrische kaarsen, wierookstokjes en geurlampen bieden een praktische variant en zijn ook geweldige metgezellen op regenachtige avonden. Kies je voor deze variant, dan kun je het beste etherische oliën kopen. Kunstmatige essences kunnen allergische reacties veroorzaken bij gevoelige mensen. Overigens kan een luchtverfrisser, wanneer gasten worden verwacht, met succes kookdampen, sigarettenrook en de geur van de meeste huisdieren verwijderen.

Kerstkaarsen en Co. zorgen voor een gezellige sfeer, ontspannen de zintuigen en wekken spanning op voor het smakelijke kerstmenu. Ze zien er ook nog eens geweldig uit en kunnen het interieur een feestelijk tintje geven. Een set geurkaarsen kan, mits mooi ingepakt, een leuk cadeau zijn.

kerstsfeer geurkaarsen kamergeur combinatie appel kaneel kruidnagel

Maar niet alleen de kaarsen zelf zijn geschikt als cadeau, maar ook als handige accessoires. Daar hoort bijvoorbeeld een chique kaarsendover bij waarmee elke kaars veilig en eenvoudig kan worden gedoofd zonder je vingers te branden en zonder de rook die zich anders in de kamer verspreidt als je hem uitblaast. Zeker een heel bijzonder cadeau voor alle kaarsenliefhebbers. Een ander handig accessoire is een speciale schaar waarmee de kaarslont eenvoudig kan worden ingekort. Zo zorg je voor een langere brandduur en branden de kaarsen gelijkmatiger op. Deze lontschaar moet elke keer dat de kaars wordt aangestoken worden gebruikt om de lont in te korten tot iets minder dan 1 cm.