Ideeën voor kerstversiering

Maak een hangende kerstboom van takken – 11 creatieve ideeën voor ontwerpen en decoreren

kerstboom hangen aan takken touw nordic

Voor veel mensen is de winter de beste tijd voor verschillende knutselactiviteiten in huis. Zelfs tijdens het koudste seizoen kun je met natuurlijke materialen werken. Hout is bijvoorbeeld een geweldig handwerkmateriaal uit de natuur dat vaak geassocieerd wordt met warmte en gezelligheid. Wat denk je ervan om dit jaar een alternatieve dennenboom te maken zonder groen? En nog beter niet opzetten maar ophangen? Een originele, hangende kerstboom van takken zorgt voor een geweldige kerstsfeer en is een prachtige decoratie. In dit bericht leer je hoe je zo’n kerstboom van hout kunt maken en vind je inspirerende ideeën voor de decoratie ervan.

hout takken natuurlijke materialen knutselideeën om kerstboom te maken

Een hangende kerstboom van takken is een geweldig alternatief voor de traditionele kerstboom, zeker voor wie geen echte kerstboom wil, maar wel wil genieten van de glinsterende, feestelijke schoonheid van de kerstversieringen. U kunt niet alleen profiteren van de geweldige uitstraling van de houten kerstboom. Het is ruimtebesparend en kan gemakkelijk worden opgevouwen en opgeborgen. Bovendien kan het overal worden gedragen en aan het plafond, muren, kasten en deuren worden gehangen.

takken touw vilt decoratie dennenboom knutselen opknoping

Voor de mooie houten kerstboom heb je eerst takken en stokken nodig die je misschien nog in je tuin hebt staan ​​of die je bij je volgende boswandeling kunt verzamelen. Laat ze drogen in het appartement en nu kun je ze vastbinden aan een kerstboom gemaakt van takken. Het is het beste om takken van verschillende lengtes te verzamelen die zo recht mogelijk zijn. Anders kunt u ze op de gewenste lengte knippen met een tuinschaar of takkenschaar.

witte kerstboom dennenappel decoratie sterren

Je stemt het aantal takken af ​​op de gewenste maat van de houten kerstboom. Een grote kerstboom biedt meer ruimte voor decoratie, terwijl kleinere bomen er gewoon schattig uitzien en een chique decoratie creëren van natuurlijke materialen. Als je van dunne takken een hangende kerstboom wilt maken, is een koord voldoende om die om de takken te knopen. U bent ook van harte welkom om het snoer met hete lijm te bevestigen. Als je dikke stokken en takken gebruikt bij het maken van kerstbomen, kun je aan de uiteinden gaten boren en het snoer rijgen.

eenvoudig minimalistisch kerstboomornament

Bij het ontwerpen van het magisch mooie alternatief van de dennenboom, moet je praktisch een piramidevorm tevoorschijn toveren met takken van verschillende lengtes. Om dit te doen, hang je de takken die steeds korter worden en evenwijdig aan elkaar worden opgehangen. Als je de kerstboom zelf maakt, moet je ook het lusje toevoegen om hem op te hangen. Als je wilt, kun je eindigen met een punt, zoals een kerstboomster.

lichten opknoping kerstboom decoratie kerstballen

Als je aan een unieke en unieke kerstboom wilt sleutelen, heb je een bijna oneindig aantal ontwerpopties om uit te kiezen. Afhankelijk van hoe de zelfgemaakte boom de sfeer in de kamer moet beïnvloeden, kun je bijvoorbeeld verschillende takken kiezen en deze naar hartenlust versieren. Als je een kerstboom van natuurlijke materialen wilt die er chic en elegant uitziet, is een witte kerstboom misschien een uitstekend idee.

takken hangen aan kerstballenverlichting

Hiervoor kun je het beste takken van ongeveer dezelfde dikte krijgen die zo recht mogelijk zijn. Voordat u de takken met een touw of koord vastbindt, kleurt u elke afzonderlijke houten stok met witte verf en laat u deze goed drogen. De witte kleur biedt een mooi podium voor de decoratie, waardoor je zelfgemaakte houten kerstboom een ​​unieke blikvanger wordt. De kerstboomversiering komt goed tot zijn recht op de wit geverfde takken.

muur opknoping kerstboom takken ornamenten kerstverlichting

Wil je daarentegen een kerstboom maken die een rustieke charme uitstraalt en de natuur in je feestelijk ingerichte woonkamer brengt, dan zijn grovere en liefst imperfecte boomtakken en stokken de betere keuze voor je meesterwerk. Licht gedraaide takken met vertakkingen zijn ook een ideaal handwerkmateriaal uit de natuur. Als je in de natuur een stok vindt die een puntige vorm heeft, laat hem dan niet rondslingeren. Het zou een originele kerstboomtop zijn.

Kerstboom knutselen gewoon natuurlijke materialen sneeuw

Een hangende kerstboom van takken kan je perfect ensceneren met de juiste verlichting. Ook de kerstverlichting, die ook gebruikt wordt om de traditionele kerstboom te versieren, biedt hier een mooie decoratiemogelijkheid. U kunt de lichtketting bijvoorbeeld alleen om afzonderlijke takken wikkelen of ze gewoon in slangvorm langs de hele kerstboom laten lopen. Je kunt ook het geweldige lichtaccent op het snoer leggen en de lichtketting eromheen wikkelen.

kleur goud accenten takken hout kerstboom alternatief

Zoals op bovenstaande foto te zien is, kan de kerstboomversiering geheel naar eigen idee worden gemaakt. Hier werd de kerstkleur goud vakkundig op de takken gebruikt, wat resulteerde in een geweldig patroon. Tussen de afzonderlijke takken zijn houten kralen geregen, die ook in goud glanzen en er extreem chique en charmant uitzien.

kerstboom alternatief hangend plafond rustiek

Een hangende kerstboom van takken aan het plafond zoals deze ziet er ook geweldig uit met zijn zilveren glinsterende uiteinden. Hiervoor moet je de uiteinden van de stokjes met lijm bestrijken of ze er gewoon in dopen en bestrooien met glitter naar keuze. Overigens ziet de houten kerstboom er heel mooi uit als je de takken niet parallel aan elkaar knoopt maar afwisselend kruist. Deze variant is bijzonder geschikt om dennenbomen aan het plafond te hangen.

hangende kerstboom rustiek deco hout

Kijk eerst eens rond in uw huis voordat u zich toelegt op het decoratieve handwerk voor de kerstboom. Meestal vind je in de kelder of op zolder veel leuke sieraden waarmee je je handgemaakte alternatieve kerstboom van takken feestelijk kunt versieren. Pak de leukste ballen en hang ze op gelijke afstand van elkaar.

knutselen kerstboom hout decoratie ornamenten

Het is natuurlijk helemaal aan jou hoe je de ornamenten verdeelt. Misschien wilt u afwisselen tussen hier en daar een mooie grote kerstbal ophangen en combineren met andere kerstversieringen zoals sterren, kleine houten beeldjes, zuurstokken of kleine gebreide laarsjes. U bent ook van harte welkom om een ​​delicaat strikje of subtiele figuren uit kant te knutselen en zo uw kerstboom een ​​nostalgische vintage look te geven.

ornamenten kerstboom deco natuur takken

Een hangende kerstboom van takken kan je opfleuren met andere natuurlijke materialen. Dennenappels in felle winterkleuren, sterren of sneeuwvlokken die aan elkaar zijn gebonden van dunne twijgen, vormen een mooi figuur op het originele kerstboom-alternatief. Je kunt de koude wintermiddagen gebruiken om te ontspannen en misschien knutselen voor de kerstboom.