Ideeën voor kerstversiering

Maak zelf moderne kerstkaarten – trendy, abstracte en originele kerstmotieven

maak zelf moderne kerstkaarten tekst

Nu het einde van het jaar nadert, willen we onze familie, onze vrienden en eigenlijk iedereen die een vaste plek in ons leven heeft iets moois wensen voor het komende jaar en bedanken voor de mooie afgelopen tijd. Kerstwenskaarten geven ons de mogelijkheid om onze warme wensen te uiten door middel van verschillende motieven. Met Kerstmis willen we echt dat de wenskaart dat bepaalde iets heeft en de ontvanger blij maakt. Als je zelf moderne kerstkaarten wilt maken die je dierbaren zullen verbazen, dan vind je die in dit artikel.

Maak je eigen moderne kerstkaarten met kerstboommotieven en andere winterdessins

ideeën ontwerp moderne abstracte kerstboom

In de volgende fotogalerij hebben we ideeën geselecteerd voor kerstwenskaarten met moderne en abstracte kerstmotieven die als inspiratie zullen dienen. De mooie ontwerpen kunnen uiteraard naar wens worden aangepast, zijn eenvoudig te realiseren en vergen slechts weinig materiaal en tijd. Aangezien Kerstmis traditioneel niet zonder een prachtig versierde kerstboom kan, mag het kerstsymbool niet ontbreken op de kaart. Een abstracte en aantrekkelijke interpretatie van de kerstboom maakt dit eenvoudige kerstkaartontwerp.

abstract kerstpatroon dennenboom eenvoudig

U kunt het kerstboommotief van wol, draad of naaigaren in de gewenste kleur op karton ontwerpen. U bent van harte welkom om het gewenste motief uit te tekenen met een liniaal en potlood en de nodige gaatjes te prikken met een naald. Voor een perfect resultaat kunt u het getekende motief wissen en pas daarna het abstracte patroon breien met naald en draad.

rendier abstracte draad maak jezelf kerstmotieven

De ontwerpmogelijkheden zijn hier eindeloos. U kunt hetzelfde principe gebruiken om vele andere winter- en kerstmotieven te ontwerpen. U bepaalt zelf of u de betreffende afbeelding in detail wilt weergeven, of dat u gewoon zelf een kerstwenskaart wilt maken met de contouren van een figuur. Moderne kerstkaarten worden meestal gekenmerkt door eenvoud en minimalistische weergave van de figuren. Kies gerust traditionele motieven zoals een sneeuwvlokje, diverse kerstboomversieringen of sterretjes. Een geborduurd rendier ziet er ook heel schattig uit. Met een interessante interpretatie van jouw kant zien zelfs de meest triviale motieven er absoluut trendy uit.

Stijlvol kerstkaartontwerp geschikt voor zakenpartners

moderne kerstboom uitknippen maak je eigen kerstkaart

Bent u op zoek naar een ontwerp voor een kerstkaart dat er elegant en stijlvol uitziet en geschikt is voor zakenpartners, collega’s en bedrijven, dan is misschien het knutselidee van de afbeelding hierboven een uitstekend idee. Voor deze interessante kerstboom moet je eerst een aantal kleine driehoekjes uittekenen en deze vervolgens met de uitsteker uitknippen zodat de uitgeknipte stukjes papier naar beneden worden gevouwen. Knip nog een kaart van hetzelfde formaat uit monochroom karton, waarvan de kleur dan door de kleine openingen te zien is.

Ontwerp moderne kerstkaarten met glitter

glitter sneeuwvlokken ontwerp kerstboom

Als u uw warmste en warmste kerstwensen met glitter en glinstering wilt versieren, is er natuurlijk niets tegen het decoreren van de geselecteerde wenskaartmotieven met sprankelend glitterpoeder. De eenvoudigste manier om uw creatieve ideeën te realiseren, is door de lijmroller te gebruiken. Hiermee kunt u de knutsellijm precies aanbrengen en uw ideeën uitdrukken. Nu moet je de mooie, winterse motieven bedekken met glitterpoeder dat aan de plaklaag blijft plakken.

Maak een kerstkaartontwerp met vingerafdrukken

moderne kerstkaarten kerstboom vingerafdruk

Een andere suggestie voor een mooie kerstkaart is deze eenvoudige maar geweldige kerstboom gemaakt met gekleurde vingerafdrukken. Als u meerdere kaarten tegelijk wilt knutselen, kunt u het motief ook op de computer omlijnen. Vervolgens kun je het afgewerkte sjabloon personaliseren met een leuke tekst en heb je moderne kerstkaarten om uit te printen. Vind je de kaart te onpersoonlijk en heb je een mooi handschrift, dan kun je de kerstwensen ook met de hand schrijven.

Eenvoudige en geweldige kerstmotieven

maak zelf moderne kerstkaarten, stans motieven uit

Als je iets ongewoons en origineels wilt weggeven, kun je de wenskaarten van de afbeelding hierboven als inspiratie gebruiken. Zoals je kunt zien, vereisen deze geweldige creaties alleen wit en rood karton en in zekere zin abstract denken. Zelfs als je de kerstman alleen uitbeeldt met zijn lange, pluizige baard en zijn gehoorzame helper door zijn gewei, kun je er zeker van zijn dat de zelfgemaakte kerstkaarten bijzonder goed zullen worden ontvangen.

Maak op het laatste moment zelf charmante kerstkaarten

stans sneeuwvlokken kleine moderne kerstkaarten uit

Als het heel snel gaat, is dit last-minute idee bijzonder geschikt. Krijg een motiefpons met het gewenste wintermotief en gebruik het om geweldige kerstkaarten te maken. Glitterstenen, glitterpoeder of diverse stickers geven de zelfgemaakte kaart net dat beetje extra. Je hebt ook keuze te over als het gaat om de vorm en het formaat van de kaart. Ook kleinere kaartjes kunnen de cadeaus sieren en de verpakking een feestelijk tintje geven.

Maak zelf mooie, moderne kerstkaarten met trendy kleuren

verfkleuren moderne ornamenten goud

Als je graag schildert en zwaait met gemak en passie, kun je iemand van wie je houdt verrassen met een zelfgeschilderde kerstkaart. Tijdens de kerstperiode kan er meer glans zijn. Naast rood en wit zijn de kleuren goud en zilver bijzonder geschikt voor kerstversiering en ook erg populair.

aquarel kunst schilderij ornamenten knutsel zelf

Als je niet zo goed bent in de schilderkunst, hoef je de ideeën voor de kunstzinnig ontworpen kerstkaart niet meteen op te geven. Je kunt eerst wat spetters maken met aquarellen op stevig karton. Als de verf al droog is, kun je de contouren van meerdere kerstballen schilderen met een donkere fineliner. Teken gewoon nog een paar lijnen als een draad. U bent van harte welkom om een ​​paar kleuraccenten toe te voegen tussen de ornamenten. Hoe onvolmaakt de kleurspatten, hoe moderner uw kaart eruit zal zien.

Ontwerp moderne kerstkaarten met belettering

lettertype tekst kerstkaarten ideeën

Als je wilt, kun je je kerstwenskaart versieren met mooie letters of kiezen voor een kaart met gewoon een mooi, kronkelend lettertype. Je kunt “Merry Christmas” of “Merry Christmas” ontwerpen als een geweldige, kleurrijke ketting door kleine lichtjes te tekenen. Heel eenvoudig te imiteren en toch heel mooi.

Modern kerstkaartontwerp met knopen

knoppen moderne kerstkaarten ontwerp tekst liefhebbers

Met knopen in verschillende kleuren en hele simpele lijnen kun je ook zelf mooie, moderne kerstkaarten maken. Teken twee figuurtjes met de zwarte fineliner en lijm de knopen voor de hoofden vast. Als je wilt, kun je stof, vilt of washi-tape gebruiken om de kleine beeldjes aan te kleden met warme, winterse accessoires.

Stuur moderne kerstgroeten

moderne kerstmotieven star wars rendieren kerstkaart

Wil je een echte Star Wars-fan feliciteren met Kerstmis die ook een sterk gevoel voor humor heeft? Op internet vindt u een sjabloon voor het Dart Vader-masker, dat u vervolgens kunt uitprinten en uitknippen. Uw creativiteit is nu vereist. Maak het masker feestelijker door het op te fleuren met bijvoorbeeld een gewei en een rode neus.

kerstmotief abstract modern knutselen kerstkaarten zelf

Als u op zoek bent naar suggesties voor abstracte kerstmotieven, dan kunt u met de eenvoudigste afbeeldingen grote associaties bij de ontvanger oproepen en uw wensen op een originele manier uitdrukken. Een feestelijk versierde mok met een warme drank en de korte woorden “Warm Wishes” spreken voor zich.