Ideeën voor kerstversiering

Moderne adventskrans voor een prachtige kerstdecoratie – 20 inspiraties

Moderne adventskransideeën-groene-bladeren-kandelaar-sieraden-mooie-kerstversieringen

De kerstperiode komt langzaam dichterbij en u moet nu al rekening houden met de kerstversieringen van dit jaar. Een belangrijk onderdeel hiervan is de adventskrans, die uiterlijk eind november klaar moet zijn. De klassieke adventskrans is meestal gemaakt van dennengroen, dennen-, dennen- en naaldboomtakken en vier kaarsen. In plaats van de traditionele adventskransen echter, moderne adventskrans liefst past dat goed bij een modern interieur. In het artikel vind je een aantal ideeën en tips hoe je zelf moderne adventskransen kunt maken.

Een moderne adventskrans en hoe deze verschilt van de klassieker

Moderne adventskransideeën-creatief-glas-waterkaarsen-slingers-houten kralen-modern

De moderne adventskransen verschillen van de klassieke vooral in de gebruikte materialen en hun ontwerp. Terwijl de traditionele adventskrans een ronde vorm heeft, kan de moderne langwerpig, ovaal of zelfs een beetje chaotisch zijn. Je kunt ook afwijken van het klassieke kleurenschema met de moderne adventskrans en in plaats daarvan felle kleuren gebruiken. Je kunt verschillende maten en kleuren voor de kaarsen kiezen en ze versieren met decoratieve elementen.

Moderne adventskrans met brandbeveiliging

Moderne adventskrans zelf-tinker-glazen-flessen-genummerde-winterkleuren-wit-blauw-grijs

Een belangrijk aspect bij het zelf maken van de adventskrans zijn de nodige veiligheidsmaatregelen. De materialen moeten zo worden gekozen dat er geen brandgevaar bestaat. De kaarsen moeten op onderzetters worden geplaatst of zelfdovend zijn. Als u de adventskrans modern en brandwerend wilt ontwerpen, kunt u kleine flesjes van glas of glazen flacons als kandelaars gebruiken, die het risico op brand aanzienlijk verminderen.

Kerstversiering met sterren – maak mooie sieraden

Kerstversiering binnen – waar u op moet letten om huisdieren te beschermen?

Zelf kerstversiering maken – kusbal als alternatief voor de deurkrans

Modern ontwerp van een adventskrans gemaakt van natuurlijke materialen

Moderne adventskransideeën-natuurlijke-materialen-bruin-wit-kerstdecoratie

Een moderne adventskrans kan ook gemaakt worden van natuurlijke materialen zoals takken en dennenappels, maar dan moet deze een aangepaste vormgeving hebben. Kies je bijvoorbeeld voor de bruine takken, kies dan de kaarsen in een neutrale kleur en bevestig geen groen aan de adventskrans.

Zelf moderne adventskransen maken – inspiratie

Moderne adventskransideeën-ronde-langwerpige-hout-dennenappels-geverfde-houten-stam-kerstversiering

Als je de adventskrans op een moderne manier wilt ontwerpen, kun je je creativiteit de vrije loop laten en je eigen ideeën toevoegen aan de bestaande ideeën. Hier hebben we twee mooie ideeën gepresenteerd als inspiratie – een voor een adventskrans in een rond dienblad en een met een houten stam en dennenappels.

Maak de adventskrans zelf

moderne-advent-krans-zelfgemaakte-mos-coniferen-kegels-witte-kaarsen-kerstversiering-idee

Een moderne adventskrans met natuurlijk groen kan heel goedkoop worden ontworpen omdat je de materialen in de natuur kunt vinden. De adventskrans kan als tafelopstelling worden ontworpen of aan brede linten aan het plafond worden gehangen.

Ideeën voor moderne adventskransen met vetplanten

moderne-advent-krans-tinker-moderne-advent-krans-ideeën-kerst-sappige-kaarsen

In plaats van het traditionele dennengroen kan een moderne adventskrans worden versierd met vetplanten en groenblijvende kamerplanten. De groene planten combineren prachtig met kaarsen in lichte pasteltinten, die kunnen worden aangepast aan het decor of de muurkleur.

Moderne adventskrans met kamerplanten – benodigde materialen

moderne-advent-krans-materialen-kerstballen-mos-vetplanten-kaarsen-boetseerklei

Voor een moderne adventskrans met vetplanten heb je allereerst een bord of een dienblad nodig dat als basis zal dienen. Je hebt ook de gewenste vetplanten nodig, een paar kerstballen, wat mos, boetseerklei en natuurlijk de vier kaarsen.

Maak zelf de moderne adventskrans

moderne-advent-krans-paarse-advent-krans-moderne-doe-het-zelf-ideeën-succulent-mos

Een moderne adventskrans op een bord of dienblad is heel eenvoudig te maken. Van de planten wordt een bloemstuk gemaakt dat met de boetseerklei samen met de kaarsen op het dienblad wordt bevestigd. Houd er rekening mee dat de kaarsen stevig moeten worden bevestigd, zodat ze niet kunnen worden gepord.

Ontwerp de moderne adventskrans in paars

moderne-advent-krans-langwerpige-paarse-steen-wit-mos-pailletten-lint-kaarsen

Als je de adventskrans wat sprankeling wilt geven, kun je kaarsen met glitter kopen of het bord versieren met pailletten. Fonkelende strikken en linten creëren ook een soortgelijk effect en zorgen voor opvallende kerstversieringen.

Adventskrans ophangen als kerstversiering

moderne-advent-krans-binding-hangende-advent-kransen-moderne-ideeën-twijgen-engel-papier

Voor gezinnen met kleine kinderen is een hangende adventskrans aan te raden, die buiten het bereik van de kinderen is. Het kan bijvoorbeeld aan een plafondhaak worden gehangen, waardoor de veiligheid van kinderen wordt gegarandeerd. In dit geval moet je de adventskrans echter zo licht mogelijk maken en goed aan het plafond bevestigen.

Materialen en instructies – maak een hangende adventskrans

moderne-advent-krans-doe-het-zelf-tinker-bladeren-succulent-instructies-materialen-stappen

Hier vind je eenvoudige instructies voor een hangende adventskrans gemaakt van groene takken. Het groen kan zowel kunstmatig als fris zijn, waarbij de frisheid een aangename geur geeft. Voor de adventskrans zijn naast de takken zilverdraad, mirtedraad, floratape, tangen, kaarsen en versieringen naar keuze nodig.

Gebruik bessentakken voor de kerstversiering

moderne-advent-krans-hangende-advent-krans-moderne-kunstmatige-bes-takken-rode-kaarsen

De hangende adventskrans neemt geen ruimte in beslag op tafel en is zeer geschikt voor kleinere appartementen. Wil je hem gebruiken voor een kleuraccent in het interieur, dan kun je gebruik maken van kunstmatige bessentakken en gekleurde kaarsen, die meteen een blikvanger worden.

Ontwerp je hangende adventskrans op een moderne manier

moderne-advent-krans-idee-kerst-decoratie-tafelvazen-hangende-advent-krans-modern

Een hangende moderne adventskrans hoeft niet per se aan het plafond te worden gehangen. Verschillende metalen standaards waarop de adventskrans wordt geplaatst, zijn geschikt voor modern design. De metalen standaard kan op de vloer of op een bijzettafel worden geplaatst.

Moderne adventskrans – een eenvoudig idee

moderne-advent-krans-maak-het-zelf-makkelijk-natuurlijke-materialen-takjes-dennenappel-kaarsen

Als je de adventskrans op een moderne manier wilt ontwerpen, maar weinig tijd hebt, kun je dit zeer eenvoudige en snelle idee nabootsen. Je kunt een zilveren dienblad als basis gebruiken, het versieren met takjes en dennenappels en de vier kaarsen eraan bevestigen.

Moderne adventskrans met een gereduceerd design

moderne-advent-krans-dunne-takjes-advent-krans-hout-ideeën-kaarsen-grijze-cijfers-advent

Een moderne adventskrans met een puristisch design past perfect in een minimalistisch interieur. Kleuren zoals wit, grijs, bruin en beige spreken voor stijl en elegantie en kunnen meestal gemakkelijk worden aangepast aan een modern interieur.

Zelf of met kinderen een adventskrans maken

moderne-advent-krans-hout-takjes-binden-decoreren-papier-sterren-knutselen-kaarsen-nummering

U kunt de decoratie voor de moderne adventskrans ook zelf of met de kinderen maken. Verschillende figuren zoals sterren van wit karton of papier combineren prachtig met een krans van natuurlijke takken. Een ander goed idee zijn de kleine nummers voor elke advent, die aan de afzonderlijke kaarsen kunnen worden bevestigd.

Moderne adventskrans met verschillende kaarsen

moderne-adventskrans-ideeën-verschillende-kaarsvormen-kleurrijke-houten-kralen-dennenappels

Een moderne adventskrans kan in elke vorm op een klein leistenen bordje worden ontworpen en versierd met houten kralen in plaats van kerstballen. De selectie van fancy kaarsen in verschillende vormen zorgt ook voor een modern design, aangezien de traditionele adventskrans is ontworpen met vier identieke kaarsen.

Versier kaarsen of kandelaars die passen bij de adventskrans

moderne-advent-krans-hout-design-borden-verschillende-kaarsen-decoratie-hout-sieraden

Als je de adventskrans zelf maakt, kun je creatief zijn en de kaarsen en het dienblad naar jouw voorkeuren ontwerpen. Als je helemaal geen groene adventskrans wilt, kun je een schaal of dienblad van hout gebruiken en deze naar eigen inzicht decoreren.

Moderne adventskrans met glitters om zelf te maken

moderne-advent-krans-zilver-rond-bord-glitter-kerstversiering-theelichtjes-theelicht-glazen

Je kunt een moderne adventskrans maken, die in een paar minuten kan worden ontworpen, van kerstversieringen zoals sterren, dennenappels, dennenbomen, sneeuwvlokken en rendieren. Voor een sprankelend effect kun je sieraden gebruiken met een beetje glitter. In plaats van grote kaarsen kunnen ook eenvoudige theelichtjes in gedecoreerde theelichtglazen worden gebruikt, waarbij geen brandgevaar bestaat.