Ideeën voor kerstversiering

Ontwerp een kerstkaart met opstrijkkralen – Spannende knutselideeën voor geweldige wintermotieven

kerstkaart met perler kralen ontwerp gekleurde kerstbomen

Als je een handgeschreven en liefdevol ontworpen wenskaart wilt sturen voor Kerstmis, dan ben je zeker op zoek naar creatieve doe-het-zelfprojecten voor Kerstmis. In een van onze artikelen hebben we je verschillende ideeën laten zien over het maken van kerstkaarten met washi-tape. Een spannend en niet minder creatief idee zou zijn om een ​​kerstkaart te toveren met strijkkralen. In de volgende fotogalerij vindt u inspiratie voor wintermotieven en vele geweldige suggesties voor handwerk in de winter met opstrijkkralen.

kerst perier kralen inlegplaat ijzer

De kleurrijke, kleine parels, die zeker geweldige jeugdherinneringen bij je zullen opwekken, zijn weer erg populair en hebben de voorkeur als handwerkmateriaal, niet alleen in de winter, maar ook tijdens elk seizoen van het jaar en bij verschillende gelegenheden. Dit gegeven is natuurlijk niet ongegrond, want knutselen met strijkkralen is voor jong en oud ontzettend leuk en creëert in een paar simpele stappen unieke kunstwerken..

onderbord sneeuwvlokken strijkkralen kerstmotieven

Het ontwerpen van een effectieve kerstkaart met opstrijkkralen vereist ook een paar materialen die vrij goedkoop zijn. Voor de originele kaarten die je zelf voor kerst hebt gemaakt heb je vouwkaarten nodig van karton, strijkkralen, onderbord, knutsellijm of hotglue, bakpapier, strijkijzer en eventueel diverse sjablonen die je knutselproject nog makkelijker maken.

kerstmotieven kerstkaart met opstrijkkralen creëer ideeën

Als je geweldige kerstkaarten wilt ontwerpen, is het natuurlijk eerst en vooral belangrijk om een ​​passend motief te bedenken en na te denken over hoe je de kleurrijke parels wilt integreren in de handgemaakte kerstkaarten. Vorm vervolgens het gewenste kerstmotief met of zonder sjabloon uit de individueel gekleurde kralen. Het kleurenschema, evenals de selectie van de grootte van de parels, is geheel aan jou en je verbeelding.

wenskaart kerst kerstman ster belettering ontwerp

Zodra je de strijkkralen op het onderbord hebt bevestigd en het resultaat is precies wat je wilde, leg je er een stuk bakpapier op. Strijk de kralen voorzichtig totdat het plastic van de kralen smelt en de kralen aansluiten. Laat de kralen afkoelen en verwijder het gestreken motief van het onderbord. Zoals je kunt zien, zijn de geweldige, feestelijke motieven voor je kerstkaart in een mum van tijd klaar.

ornamenten kerstmis wehnachtskarten ketellapper ijzeren kralen

Nu is het tijd om het motief met een lijmstift of hete lijm op de voorkant van de gevouwen papieren kaart te bevestigen. Een andere mogelijkheid om het motief op de kaart te bevestigen, als u een originele kerstkaart met opstrijkkralen maakt, is om het afgewerkte kerstmotief als een kerstboomhanger te ontwerpen. Om dit te doen, moet je een mooi ophanglint aan de bovenste kraal bevestigen.

vos kerstwensen lijm op strijkkralen

Zo heb je unieke kerstboomversieringen en leuke kerstkaarten in één. De motiefhanger bevestig je eenvoudig aan de kaart met een kleine sierclip. Je bent van harte welkom om de clip zelf te versieren. Kleur, label of misschien gewoon snel op met decoratieve tape en je kunt nog een charmant accent toevoegen dat je handgemaakte kaart individueel en zeker uniek maakt.

slee ster rendier ornamenten perler kralen kerstkaarten

Als je besluit het kerstmotief op de mooie kerstkaart met strijkkralen te plakken, maar toch het effect van een kerstboomversiering wilt creëren, dan kun je misschien met een stift een verkeerde draad tekenen. De zelfgemaakte kerstkaart met strijkkralen krijgt de finishing touch met leuke belettering, die je kunt uitprinten en plakken of als kant-en-klare sticker kunt krijgen.

ontwerp kerstmotieven ontwerp kerstkaart trailer

Als je de feestelijke wenskaart een persoonlijk tintje wilt geven en een buitengewoon mooi handschrift hebt, kun je de opstrijkkralenkerstkaarten zelf labelen. Bovenstaand voorbeeld is ook een mooie variant voor kerstkaarten, waarbij het motief zelf als kaart dient. Je kunt bijvoorbeeld een groter kerstmotief maken van opstrijkkralen en karton of gekleurd papier aan de achterkant bevestigen.

kerstkaart met perler kralen ontwerp santa claus schoorsteen papier

Je kunt een leuke boodschap toevoegen aan de papieren achtergrond, deze schilderen of een geweldige familiefoto toevoegen. Het eindresultaat is ongetwijfeld een kerstkaart gemaakt van strijkkralen die maar één keer bestaat. Als je de kralen op deze manier strijkt, creëer je een mooi kader voor de kaart. Of je nu kiest voor een simpele kleurencombinatie, de typische winterkleuren kiest of juist felle kleuren gebruikt is helemaal aan jou en is precies wat de kerstkaart met strijkkralen uniek maakt.

belettering decoratie sparren knutselidee perler kralen sticker

Als je zelf moderne kerstkaarten wilt maken van strijkkralen, kun je je fantasie de vrije loop laten. Er zijn natuurlijk geen grenzen aan de keuze van het motief. Naast de typische wintermotieven, die je meteen in een vrolijke en feestelijke stemming brengen, kun je natuurlijk kiezen voor meer abstracte motieven die de associatie met het mooie familiefeest opwekken.

strijkkralen strijken kerstmotieven knutselen

De wintermotieven die een passende versiering van uw kerstkaarten zijn, zijn bijna oneindig. Van groene en rode strijkkralen kunt u bijvoorbeeld dennengroen, maretak, andere winterbloemen of bessen maken, zelfs zonder dat u een sjabloon hoeft te gebruiken. U bent ook van harte welkom om uw kinderen te betrekken bij het eenvoudige doe-het-zelf-project en ze de individuele opstrijkkralen in de vorm van een blad te laten bevestigen. Hoe onvolmaakt de individuele bladeren eruitzien, hoe authentieker de maretak zal zijn. Een rode strik roept een feestelijk accent op.

kerstman engelmotieven kerstkaart knutselen met perler kralen

Wat zou Kerstmis zijn zonder de goede kerstman, die je ook gemakkelijk kunt recreëren. De ontwerpopties voor dit kerstsymbool zijn ook talrijk. Een kerstman gekleed in zijn rode jas ziet er net zo goed uit als zijn gezicht met de dikke witte baard en zijn knalrode pet. Als je kinderen hebt, laat ze je dan ondersteunen of plaats, afhankelijk van je leeftijd en bekwaamheid, zelf het opstrijkkraalmotief op het breadboard.

rendier hart ster knutselideeën ornamenten kerstmis

Met de kinderen strijkkralen maken voor de kerst is niet alleen een leuke manier om de tijd door te brengen, maar ook een activiteit die de fijne motoriek bevordert. Als u uw warmste kerstwensen wilt vergezellen met het rendier Rudolph of duidelijk met een hartje van ijzeren kralen, dan kunt u de kleuren, de combinaties en de versieringen van de kerstmotieven naar wens variëren. Andere ideeën voor kerstmotieven met strijkkralen zijn kleurrijke kerstballen, schattige uilen, een ijsbeer of een kerstmuts.

sneeuwvlok sjablonen kerstkaart met opstrijkkralen

Een ander geweldig knutselidee als je kerstkaarten maakt, is om de voorkant van de kaart te versieren met witte en rode zuurstokken. Een peperkoekmannetje is een geschikt wintermotief dat een mooi figuur slaat op de originele wenskaart en dat zelfs kleine kinderen helemaal zelf kunnen samenstellen. Leuke mini-geschenkdoosjes kunnen ook snel worden gemaakt van knutselkralen en zullen de ontvanger zeker bevallen. We hebben een sneeuwvloksjabloon bijgevoegd voor een kleiner en een groter motief, waarmee je zelf kerstkaarten kunt maken.

strijkkralen sneeuwvlokken sjabloon knutselen in de winter

Zowel de sneeuwvlok zelf als in combinatie met ander knutselmateriaal staat geweldig op de kerstkaart. Je kunt een kerstbal uit papier knippen en de sneeuwvlok van ijzeren kralen als ornament op het papieren ornament plakken.