Ideeën voor kerstversiering

Stenen schilderen voor Kerstmis – ideeën voor geweldige winter- en feestelijke motieven

stenen voor het schilderen van uilmotieven met kerst

Als jij een van die mensen bent die reikhalzend uitkijkt naar de kerstperiode en heel graag zelf de winterversieringen maakt, dan ben je zeker op zoek naar ideeën voor de kerstversieringen van dit jaar. Als het gaat om decoreren en decoreren, zijn de ambachtelijke projecten voor het schilderen van stenen erg populair, waarover we al hebben gerapporteerd in onze artikelen. In het volgende artikel zullen we ons wijden aan het onderwerp “stenen schilderen voor Kerstmis”. Laat u inspireren door onze ideeën en suggesties en verzin unieke trucs.

geschilderde stenen kinderen kerst sneeuwvlokken

Als je kerststenen wilt schilderen, kun je het beste stenen kiezen die een vlak en zo glad mogelijk oppervlak hebben. Voordat u met de borstel zwaait en uw creatieve ideeën uitspreekt, maakt u de stenen grondig schoon en bewerkt u ze indien nodig met een borstel. Voor dit eenvoudige en goedkope winterhandwerk heb je olie- of acrylverf nodig, evenals een spons en een penseel. Stenen kunnen ook in de winter worden geverfd met watervaste stiften. Om lang van je handgemaakte decoratie te kunnen genieten, kun je de kleur verzegelen met een speciale spray of transparante nagellak.

kerststenen schilderen kerstman kleding

Er zijn veel kerstpatronen en -motieven die u individueel kunt interpreteren en op de stenen kunt weergeven wanneer u stenen voor Kerstmis schildert. Wat zou het beste winterfestival zijn zonder de goedaardige kerstman? Of je nu gewoon de omtrek van de kerstman aan de kerststenen toevoegt, gewoon zijn gezicht afbeeldt met de pluizige baard of gewoon zijn rode muts schildert, het is helemaal aan jou.

rendierkleurmotieven voor het schilderen van stenen

Misschien wil je iemand met gevoel voor humor dit kerstcadeau geven? Schilder vervolgens een leuke afbeelding op de stenen. Bij hevige sneeuwval zullen de kleren van de kerstman soms nat worden en aan de waslijn moeten drogen. Een ander geweldig en eenvoudig idee zou zijn om de schattige Rudolf het kleine rendier af te beelden. De felgekleurde stenen zijn ideale cadeaus die je in een goed humeur brengen.

schrijven sneeuwpop verf kerststenen

Als je grote stenen wilt schilderen, kun je er ook grappige letters aan toevoegen. “Let it Snow” of “Merry Christmas” sneden een mooi figuur op de stenen. Het lettertype bepaal je natuurlijk zelf, of het nu blokletters of kronkelige letters zijn, ze zien er allemaal geweldig uit. Een sjabloon om uit te printen zou ook handig zijn. Je kunt deze eenvoudig op de stenen traceren en traceren.

bevroren olaf schneeman stenen om te schilderen

Als je kinderen hebt, zullen ze ook geweldige vrienden maken in deze leuke kerstactiviteit. Een leuk idee als je stenen wilt schilderen voor kerst met kinderen zou zijn om een ​​schattig sneeuwpop figuurtje te maken. Laat uw dierbaren gewoon meedoen, afhankelijk van hun leeftijd. Kleine kinderen kunnen de sneeuwpop laten lachen. Als schilderen een passie van je is, kun je ook Olaf de sneeuwman uit “The Ice Queen” toveren.

Kerst kerststal verf kleurrijke stenen

Als je dit jaar zelf de kerststal wilt maken, heb je de mogelijkheid om de individuele kerststalfiguren op stenen af ​​te beelden. Naast Jozef, Maria en het Chistkind bevat een kerststal ook schapen en ezels, die je met behulp van geschikte sjablonen eenvoudig kunt ontwerpen. Een kerststal gemaakt van geverfde stenen kan een prachtige vensterbankversiering zijn, of het kan de feesttafel op kerstavond versieren.

sparren winter motief patroon zwart en wit

Een ander wintermotief waarmee je de stenen voor de kerst kunt beschilderen, is de kerstboom. De ontwerpmogelijkheden hiervoor zijn bijna oneindig. Als u een decoratie wilt maken met abstracte en moderne motieven, kunt u mooie kerstbomen maken met verschillende combinaties van stippen, lijnen of geometrische figuren.

kerstboom ideeën stenen voor kerst schilderen diy

Als je liever trouw blijft aan het traditionele idee van de kerstboom, kun je een bonte kerstboom schilderen met alle mooie ornamenten die daarbij horen. Als je wilt, kun je verschillende stenen schilderen voor Kerstmis en een prachtig besneeuwd landschap creëren. De geschilderde stenen kunnen de kandelaar versieren en een contemplatieve sfeer creëren.

ornamenten winter bloemen kerstster

U bent van harte welkom om de kerststenen te versieren met prachtige winterbloemen. Thematisch bijpassende motieven zijn de kerstster en de maretak, die gemakkelijk kunnen worden geverfd met pen of acrylverf. Met een goede kleurplaat kunnen zelfs beginners echte kunstwerken maken. Aangezien de maretak wordt gebruikt als geluksbrenger tijdens de advent, zou zo’n steen een mooi cadeau zijn.

sneeuwuil beschilderde bakstenen kerstmis

Je kunt de kerststenen ook beschilderen met schattige dierenfiguren. De uil is al heel lang een populair motief. De witte sneeuwuil is in een mum van tijd klaar en staat prachtig als bloempotfiguur of op de zelfgemaakte kerstkrans. De adolescenten zullen ook dol zijn op de schattige witte uil met de grote ogen.

verfstenen voor kleurideeën voor kerstpinguïns

Als je op zoek bent naar eenvoudige knutselprojecten, kun je deze schattige pinguïns in een mum van tijd schilderen. Laat je kinderen de stenen gewoon poetsen met verf in zwart-wit en verf de ogen en snavel op de schattige dieren. Als het buiten koud is, worden je wangen heel snel rood. Deze schattige dierenfamilie is ongetwijfeld een geweldige winterdecoratie.

grappige dierenmotieven schilderen kerststenen

Je kunt een steen ook schilderen met een grappig en speels motief. Laat je creativiteit de vrije loop en schilder een kunstzinnig schilderij. Het gaat er helemaal niet om dat de uitvoering perfect is. Een grappig idee brengt je meteen in een goed humeur en laat de kerstverwachting snel stijgen. Niet alleen mensen genieten van de lichte, luchtige sneeuwvlokken en de rustgevende, winterse zon.

engel kerstmotieven verf stenen voor kerst

Een ander geschikt motief bij het schilderen van stenen voor Kerstmis zijn engelen. Dit kerstbeeldje is licht beschilderd en is een geweldige manier om je liefde aan iemand te tonen of om warme en oprechte wensen over te brengen. De engelfiguur brengt het gevoel van liefde, veiligheid en bescherming over.

Verfstenen voor Kerstmis met kindersnoepjes

Een ander heel eenvoudig handwerkproject waaraan kleinere kinderen kunnen deelnemen, zijn deze kerstsnoepjes. Laat de kleine handjes de ronde stenen met witte verf bestrijken en maak dan rode lijnen aan de zijkanten. Zo’n suikerzoete, winterse decoratie zal ook de kersttijd zoeter maken.

foto ontwerp voor kerststenen verf huizen

Met een beetje creativiteit en fantasie kunnen er prachtige schilderijen gemaakt worden met de beschilderde stenen. Wat dacht je van een rustige en mooie paysage? Als er driehoekige stenen in je stenenverzameling zitten, kun je er kleine huisjes van maken en andere natuurlijke materialen gebruiken zoals boomschors, twijgen en kegels om een ​​mooie foto te maken en de meest contemplatieve tijd te verwelkomen.