Ideeën voor kerstversiering

Tinker kerstballen: maak zelf mooie kerstversieringen van papier

Vooral met Kerstmis besluiten veel mensen om hun eigen kerstversiering te maken in plaats van ze te kopen. Deurkransen van natuurlijke materialen, elfjes van sokken en slingers van vilt: een zelfgemaakte kerstversiering is iets bijzonders. Het geeft de kamer een individueel tintje en creëert een gezellige en uitnodigende sfeer. Vandaag laten we je enkele ideeën zien over hoe je kerstballen van papier kunt maken. Want de kleurrijke kerstboomballen mogen niet ontbreken in de kerstboom, in het adventsarrangement of op de vensterbank. De kerstballen zijn echte alleskunners en kunnen zowel als solist als in groepsverband perfect geënsceneerd worden, bijvoorbeeld als onderdeel van een feestelijke slinger. Laat je creativiteit de vrije loop en tover prachtige decoraties tevoorschijn.

Kerstballen maken van papier: kerstversieringen met een origami-look

Zelf kerstversiering maken Instructies voor origami kerstballen van papier

Origami-decoraties zijn echte blikvangers, maar de meeste instructies zijn vrij ingewikkeld en niet geschikt voor beginners. We bieden je een idee dat de trendy origami-look imiteert. Zelfs onervaren knutselliefhebbers kunnen zonder problemen de kerstballen tevoorschijn toveren. Je hebt de volgende materialen nodig: karton in twee contrasterende kleuren, touw en organzalint. Verder heb je de volgende accessoires nodig: Een motiefpons voor grote cirkels, scharen en universele lijm.

Maak je eigen papieren kerstballen, monteer en lijm ze Instructies voor kerstboomversieringen

Zo werkt het: Pons met de motiefpons een gelijk aantal cirkels uit het rode en blauwe karton. Je kunt natuurlijk ook voor andere kleuren kiezen, we raden aan om karton in effen kleuren te kopen. Vouw alle cirkels dubbel en leg ze op elkaar. Lijm het eerste detail bovenaan, dan het tweede – onderaan en druk de details 20-30 seconden samen met je vingers. Ga door totdat je alle elementen op hun plaats hebt gelijmd. Aan het einde kun je het organza lint op maat knippen en een hanger maken voor de kerstballen.

Kerstballen maken: maak je eigen glinsterende kerstversieringen van papier

Knip kerstballen uit glitterpapier en plak ze op piepschuimballen

Verlicht je kerstboom. De volgende kerstballen zijn gemaakt van glitterpapier met een metal look. Hun oppervlak reflecteert het licht van de lichtketen en schittert in brons, zilver of wit. Deze kerstdecoratie is ook ideaal als feestelijke tafeldecoratie in minimalistische stijl. Voor dit knutselidee heb je nodig: Een of meerdere balletjes van piepschuim, glitterpapier, motiefpons en lijm. Pons eerst de cirkels met de motiefpons uit het glinsterende karton en lijm ze vervolgens op de piepschuimbol. Aan het einde kun je een touwtje in het midden van de bovenkant van de bal plaatsen en deze vastlijmen.

Kerstballen maken van reepjes papier

Kerstballen maken van papier Maak je eigen kerstboomversieringen in goud en rood

Ze zijn de absolute klassieker onder de kerstversieringen: kerstboomballen hangen in alle kleuren aan onze kerstboom en zorgen voor een feestelijke sfeer. De volgende kerstballen kunnen niet alleen de kerstboom versieren, maar ook dienen als lantaarn op de eettafel. Ze zijn zo charmant dat je ze als plaatskaartjes op de borden van de gasten kunt zetten. Je hebt de volgende materialen nodig: Zes 15 cm lange en vijf 14 cm brede stroken papier die je zelf uit glitterpapier kunt knippen, touwtje en 2 boekschroeven, een perforator.

Kerstballen maken van papier Stap voor stap instructies met glitterpapier

Maak eerst een gaatje aan elk uiteinde van de papierstroken. Leg 5 stroken papier op elkaar en leg nog 6 stroken papier op elkaar. Verbind de strips met de boekschroeven, waarbij u de langere aan de onderkant en de kortere aan de bovenkant moet inrijgen. Uiteindelijk hoef je alleen nog maar de stroken papier uit te waaieren en de mooie ballen zijn klaar. De handwerkinstructies zijn heel eenvoudig en geschikt voor complete beginners. Er is maar één fout die u moet vermijden: zorg ervoor dat wanneer u de bindschroeven bevestigt, er een nette curve is.

Maak je eigen kerstballen van papier.Instructies voor kerstboomversieringen

Een andere variant voor kerstballen van karton is om het sjabloon aan het einde van het artikel uit te printen en uit glitterpapier te knippen. De afgewerkte kerstballen kunnen ook gebruikt worden als geschenkdoosjes voor kleine cadeautjes voor de gasten. Je kunt er zelfs een 3D adventskalender mee maken. Onze tip: experimenteer met de kleuren en maak meerdere kerstballen in verschillende maten.

Tinker kerstballen Maak zelf kleurrijke lantaarns van strips

Als je de kerstballen wat groter uitsnijdt en versiert met strassteentjes, glaskralen en belletjes, dan heb je een fantasierijke kerstversiering voor de schoorsteenmantel gemaakt. Deze prachtige lantaarns zijn echte snelwisselkunstenaars, want je kunt gelijkaardige modellen maken voor Pasen of zelfs Halloween. Voor Kerstmis is het beter om karton te kiezen met traditionele motieven zoals dennenbomen, sneeuwvlokken of sneeuwpoppen. Hang de lantaarn over de schoorsteenmantel of eettafel om een ​​feestelijke sfeer te creëren.

Versier kerstballen met een servettechniek

Maak kerstballen van papier met de servettechniek

Heeft u oude kerstballen met afgebroken verf? Gooi ze niet weg, want we leggen je uit hoe je ze kunt verfraaien met stukjes verpakkingspapier. Je hebt nodig: stukjes pakpapier of servetten met kerstmotieven, spuitlijm, servetlijm en satijnen sierlinten in groen en rood, een schaar en een penseel. Voordat je de ballen gaat versieren, moet je eerst de twee witte lagen papier van het servet verwijderen. Vouw vervolgens het servet of papier meerdere keren in het midden en maak 20-30 details. Breng op de achterkant van de details de spuitlijm aan en lijm deze op de oude kerstboomballen. Als je rimpels vindt, strijk ze dan voorzichtig glad met je vingernagels.

Kerstballen met decoupagetechniek maken details spannend

Breng aan het einde de servetlijm aan op de bal met een platte borstel (je vindt speciale borstels voor servettechnologie in winkels) en gebruik deze om de stukjes papier of servetten te fixeren. Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier en leg de kerstballen erop. Verwarm de oven voor op 150 graden zonder convectie en laat de kerstballen er 20 minuten in staan. Knip ondertussen de sierlinten door en maak er hangers van voor de kerstballen.

Als je dit handwerkidee leuk vindt, maar je hebt geen oude kerstballen in huis, dan kun je de kerstboomversieringen ook van piepschuim maken en er servetten, stukjes verpakkingspapier of glitterpapier op plakken.

Kerstballen maken van papier: kleurrijke ballen

Maak je eigen kerstballen van papier en maak kleurrijke decoraties in Scandinavische stijl

Ben je het klassieke rode en groene kleurenpalet beu? Breng afwisseling met de volgende kleurrijke kerstversieringen in vrolijke lentekleuren. Deze decoratie brengt je gegarandeerd in een goed humeur en kan ook na de vakantie het huis versieren. Het kleurenpalet van groen, geel, roze, roze en zwart past bijzonder harmonieus in puristische of Scandinavische inrichtingen. Maar u bent van harte welkom om te experimenteren met andere kleuren en nuances. Voor deze knutselinstructies heb je de volgende materialen nodig: karton met stippen, strepen en andere geometrische motieven, lijm voor papier, touw, schaar, motiefpons voor grote cirkels, een potlood en een gum.

Maak kerstballen van gekleurd karton en lijm de DIY-instructies voor lantaarns aan elkaar

Deze schattige kerstballen zijn in een paar stappen klaar, volg gewoon de stapsgewijze instructies op de foto hierboven. Als je wilt, kun je de kerstballen ook gebruiken als geschenkverpakking voor snoep of kleine cadeautjes voor andere gelegenheden zoals kinderverjaardagen of bruiloften. Zet gewoon de verrassing in de bal voordat je het laatste detail op zijn plaats lijmt. Als je deze ballen samen met de kinderen wilt maken, kun je wit karton kopen en de kinderen kunnen het dan beschilderen met kerstmotieven.

Maak je eigen kerstversiering van papier en hang vrolijke kerstballen aan de kerstboom

Optioneel kun je de boomversieringen natuurlijk op de klassieke manier van rood papier maken en daarop sneeuwvlokken schilderen met witte fineliner. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor andere klassieke motieven zoals sterren of dennenbomen. De mogelijkheden zijn simpelweg eindeloos en er zijn geen grenzen aan je creativiteit. Maar zodat de mooie vorm van de kerstbal goed tot zijn recht komt, adviseren wij je de kerstballen zo simpel mogelijk te houden.

Maak met de kinderen leuke kerstballen van crêpepapier

Zelf kerstballen maken van vloeipapier, eenhoornmotief voor in de kerstboom

Als je kleine kinderen hebt, kun je de kerstballen samen in schattige dierenfiguren veranderen. Eerst zullen we je vertellen hoe je een eenhoorn van papier kunt maken. Je hebt een piepschuimbal nodig, wit crêpepapier en karton in de kleuren zwart, roze, roze, lichtgeel en wit. Je hebt nog wel lijm nodig voor papier, een fineliner, een schaar of een knutselmes. Teken eerst de individuele details op het karton: mond, manen, hoorn, oren en ogen. Knip ze dan uit. Wikkel de piepschuimbal in met het witte crêpepapier en zet de eenhoorn in elkaar.

Grappige dieren wikkelen kerstballen in vloeipapier met de kinderen die magische bosvossen maken

Je kunt ook een vos maken van crêpepapier en karton. Wikkel de piepschuimbal in oranje crêpepapier. Knip de mond uit wit, de ogen uit zwart en de oren uit oranje karton. Maak de staart van wit en oranje karton en plak deze op de achterkant van de bal. Laat de vos zien met andere dieren zoals vogelfiguren, rendieren of ijsberen, of met elfjes, dwergen, de kerstman en talloze feeën en elfjes.

Kerstballen maken van papier: doe-het-zelf-idee voor kinderen op de kleuterschool

Kerstballen van papier met kinderen kerstversiering uitknippen en zelf beschilderen

Wil je zelf een feestelijke versiering voor de kerstboom maken, dan kun je de kerstversiering eenvoudig uit karton knippen. Sjablonen voor kerstballen, sterren, sneeuwvlokken enz. afdrukken en op kleurrijk karton overbrengen. Leg hiervoor eerst de sjabloon onder vetvrij papier en trek de sjabloon over met een opstrijkpatroonpen. Plaats vervolgens het sandwichpapier op het karton (de kant die je zojuist hebt geverfd, ligt naar beneden). Schilder de lijnen opnieuw. Op deze manier kunt u ook andere gecompliceerde afbeeldingen traceren. Knip vervolgens de motieven uit het kleurrijke karton, prik een gaatje met een perforator en trek er een touwtje door.

Versier kerstballen met krant, muziek en verpakkingspapier met een “wereldkaart” motief

Tinker Kerstboomversieringen Maak je eigen kerstboomballen van papier

Met krantenpapier, bladmuziek of verpakkingspapier met een “wereldkaart”-motief tover je kerstversieringen met een vintage flair. Volg gewoon de stapsgewijze instructies voor de servettechniek en plak het gekleurde papier op oude kerstballen of piepschuimballen. Presenteer de bal samen met zilveren kerstboomversieringen, engelen van papier en glazen dieren. Kleine ijzeren lantaarns met LED-kaarsen zullen de finishing touch geven en de kerstboom laten schitteren.

Maak een slinger van kerstballen

Kerstballen gemaakt van papieren stroken DIY-ideeën en instructies voor kerstversieringen om zelf te maken

We hebben je al uitgelegd hoe je zelf kerstballen kunt maken van stroken papier. Hier komt nog een idee voor een effectieve decoratie. Als je een beetje flair hebt en in het weekend een paar uur vrij hebt, kun je 5-6 papieren ballen aan elkaar binden en een stijlvolle slinger maken. Het neemt zeer weinig ruimte in beslag en kan daarom de gang verfraaien of als raamdecoratie dienen. Als je wilt, kun je LED-lampjes in de kerstballen bevestigen.

Maak kerstballen van papierstroken en knoop zelf vrolijke lantaarns met kerstmotieven

Heb je kinderen in de basisschoolleeftijd, dan is dit creatieve knutselidee ideaal, waarmee je hele ochtenden of middagen op een zinvolle manier kunt vullen. Bovenal is het belangrijk dat u de vaardigheden en ervaring van uw kinderen goed kunt inschatten om de taken goed te kunnen verdelen. Doordat deze slinger klaar is in een overzichtelijke tijd, bijvoorbeeld 1-2 uur, is hij zeer geschikt voor peuters tussen de 4 en 6 jaar. Zorg er van tevoren voor dat alle benodigde materialen en gereedschappen klaar zijn en oefen voor de zekerheid eerst met lijm, schaar of een knutselmes. Voor kinderen onder de 6 jaar is het beter om niet met hete lijm te werken, omdat er kans is op brandwonden.

Tinker-kerstballen: welke taken kunnen kinderen op de kleuterschool en op de basisschool uitvoeren??

Maak je eigen papieren kerstballen sjabloon om uit te knippen en te vouwen

Kinderen van 4 tot 6 jaar kunnen tijdens het knutselen de volgende taken op zich nemen: schilderen, labelen, sjablonen uitknippen, de sjablonen op karton kopiëren of afbeeldingen overtekenen en individuele details aan elkaar lijmen. Sta de kinderen altijd bij met hulp en advies als ze aan het knutselen zijn, dan kun je altijd tijdig merken of het kind zich overweldigd voelt door de taak en zo nodig ondersteunen. Voor de zekerheid moet je de kerstballen van tevoren van papier maken, zodat alles later soepel verloopt en er geen verrassingen zijn.

Maak zelf een leuke papieren lantaarn voor tafeldecoratie voor Kerstmis

Van papier kun je prachtige kerstballen maken. Het enige wat je nodig hebt is een beetje creativiteit en karton en je kunt origami kerstversieringen, kerstversieringen maken van stroken papier of crêpepapier. Laat de kinderen helpen en toveren samen een kerstraamdecoratie, verfraai de gang of verfijn de feestelijke tafeldecoratie. Knutselen is niet alleen leuk voor jong en oud en een populaire vrijetijdsbesteding, het bevordert ook de concentratie en het geheugen en biedt de mogelijkheid om op een speelse manier iets nieuws te leren..