Ideeën voor kerstversiering

Tinker kerstboom uit dennentakken – ideeën met fris dennengroen

Kerstboom gemaakt van groene dennen- en buxustakken voor een rustieke uitstraling uilen jute lint

Om het huis voor de kerstperiode te versieren, is het niet nodig om een ​​grote kerstboom en veel sieraden te kopen. Een kleine kerstboom gemaakt van dennentakken kan een blikvanger worden en zelfs de feestelijke tafeldecoraties nog interessanter maken. Voor handwerk heb je takken van groenblijvende coniferen nodig, b.v. B. spar, spar, den, jeneverbes, taxus, thuja etc. In de aanloop naar Kerstmis zijn deze niet moeilijk te vinden op de kerstbomenmarkt. We laten je twee prachtige manieren zien om mini-kerstbomen uit dennentakken te toveren!

Versier een mini-kerstboom met uilenfiguren en jute lint

Als je wat tijd hebt en creatief wilt worden, zijn deze bomen vrij eenvoudig te maken. Hoe kleiner de boom, hoe sneller en gemakkelijker er aan gesleuteld kan worden. Een mini-kerstboom ziet er niet alleen schattig uit, maar kan dankzij zijn kleine formaat ook overal in huis worden geplaatst. Afhankelijk van welke basis, decoratie en kleurenpalet je kiest voor je kerstboom, kun je hem een ​​geheel eigen look geven.

Instructies voor een kerstboom arrangement

Kerstboomarrangement zelf rozen, distels, bessen maken

Als je heel weinig ruimte hebt voor kerstversiering, doe je het meestal zonder een echte kerstboom. Dit kerstboomarrangement is een hele leuke, ruimtebesparende variant en slaat ook nog eens een goed figuur op de vensterbank. De verse dennentakken en andere bloemen zijn gerangschikt in zogenaamd steekschuim.

Benodigde materialen:

waterdichte pad voor het arrangement

Steekschuim in kegelvorm

Dennentakken

Takjes rozemarijn

verse rozen

Rozenbottel takken

groene distel takken

kleine kerstversieringen

Kunstsneeuw (optioneel)

knutselen kerstboom uit dennengroen instructies arrangement

1. Week het steekschuim in water

Eerst moet je het steekschuim water geven. Neem een ​​geschikte grote container gevuld met water. Leg het steekschuim op het wateroppervlak en laat het zelf naar de bodem zinken! Hoe meer water het schuim opneemt, hoe dieper het in het water zakt. Zodra de bloemenspons volledig doorweekt is, haal je hem voorzichtig uit het water!

Zet de dennentak in het steekschuim

2. Snijd het steekschuim op de juiste hoogte

Plaats de steekschuimkegel op het waterdichte oppervlak. Snijd de bovenkant af en speld een dennentakje erop voor de punt.

Tinker kerstboom uit dennengroen steekschuim kegelvorm

3. Steek de twijgen één voor één in het steekschuim

Verwijder de kleine takjes aan het uiteinde en maak de stelen schoon. Begin de twijgen in het steekschuim te steken. Werk altijd van onder naar boven en van groot naar klein! Steek hier en daar een takje rozemarijn tussen de dennentakken. De rozemarijn ziet er niet alleen prachtig uit, hij heeft ook nog eens een heerlijke geur.

Tinker een kerstboom van dennengroen arrangement van dennentakken en rozemarijn

4. Steek de rozen één voor één in

Verwijder de bladeren en verkort de stelen van de rozen. Begin aan de voet van de kerstboom en stop de rozen tussen het dennengroen. Zorg ervoor dat de rozen gelijkmatig over de kerstboom zijn verdeeld!

Tinker kerstboom van dennengroene rozen en bessen

5. Voeg de rozenbottels en distels toe

Integreer nu de rozenbottels en vervolgens de distels gelijkmatig in het kerstboomarrangement. Werk weer van onder naar boven.

6. Ga door met het versieren van de kerstboom

Voeg kleine kerstversieringen zoals kerstballen toe en bestrooi de kerstboom met een beetje kunstsneeuw.

Rozen bessentakken decoratieve appels van kunststof

Aangezien deze boom eigenlijk een “bloemstuk” is, kunt u eenvoudig verse snijbloemen naar keuze gebruiken als het belangrijkste decoratieve element. In het steekschuim blijven ze minimaal twee weken vers. Gypsophila en Eriken in het wit zien eruit als sneeuwvlokken.

Tinker kerstboom van dennentakken wilgennest bessen kegels Vogel Dkeo

Hier is nog een mooi voorbeeld van een kerstboomarrangement in een groot vogelnest. Witte heidedakken, gipskruid en roze peperbessen harmoniëren perfect met het dennengroen. De finishing touch is de decoratieve vogelfiguur die op de rand van het nest zit!

Een kerstboom binden van dennentakken

Tinker een kerstboom uit dennengroen met puntige hoed

Je kunt deze miniatuur kerstboom met spitse dop ook van dennengroen maken en decoreren met zelfgemaakte versieringen van witte boetseerklei. Het natuurlijke dennenaroma zal u en uw dierbaren verrukken en kan een prachtig kerstcadeau zijn.

Je hebt de volgende materialen nodig:

Bloempot, emmer of andere container

Zand / potgrond

Conifer takken

hete lijm

groene draad

guirlande

luchthardende boetseerklei

Stersjabloon

Hobbymesje

Bomen binden van dennentakken Instructies voor het maken van een emmer gevuld met aarde

1. Vul de emmer met zand.

2. Steek de pijnboomtakken verticaal in het zand.

Om de pijnboomtakken langer vers en groen te houden, hebben ze meestal water nodig. Je kunt dus overwegen om steekschuim toe te voegen aan de emmer in plaats van zand. Lees meer over andere methoden voor het conserveren van dennentakken.

Bomen binden van dennentakken Instructies:

3. Wikkel nu de takken strak met de groene draad en vorm een ​​punt.

4. Indien gewenst kunt u kleinere dennentakken rond de boom lijmen om het “onderste deel” meer volume te geven. Hun tips moeten naar beneden of naar buiten wijzen.

5. Rol nu een stuk boetseerklei uit. Plaats de stersjabloon op de uitgerolde boetseerklei en snij langs de lijnen met een knutselmes. Verwijder het teveel en vorm balletjes van verschillende grootte. Strijk met je vingers de uiteinden van de sterren glad en laat ze drogen volgens de door de fabrikant aangegeven tijd.

6. Zodra de sterren en ballen zijn opgedroogd, plak je ze op de kerstboom met het hete lijmpistool.

7. Een ketting van lichtjes laat de kerstboom van dennentakken prachtig glanzen!

Kerstboom gemaakt van dennentakken, sterren en ballen gemaakt van boetseerklei