Ideeën voor kerstversiering

Tinker kerstboomtop: deze knutselideeën ronden je kerstboomversieringen prachtig af

Het langverwachte kerstseizoen nadert en de feeststemming neemt elke dag toe. Geef het startschot voor de kerstknutsels van dit jaar met onze geweldige knutselideeën voor kerstboomtoppen. Of het nu gaat om klassieke varianten zoals sterren en engelen of een meer ongewoon alternatief – je hebt veel opties om uit te kiezen. Bij het maken van de kerstboomtop kunt u verschillende materialen gebruiken, zoals papier, hout of draad. Blijf ons volgen, want we hebben veel spannende DIY-projecten voor je verzameld.

Maak een klassieke kerstboomtop

Maak een kerstster van draad als een boomtop

Een kerstboom zonder een bijpassend ornament bovenop ziet er een beetje incompleet uit. De top van de boom is de kers op de taart en mag niet ontbreken bij het versieren van je kerstboom. Maar welke motieven zijn geschikt voor de kroning van de dennenboom? De kerstster en de kerstengel worden beschouwd als klassieke sieraden voor de boomtop, maar je kunt een kerstboomtop in elke vorm maken. Tegenwoordig wordt een grote verscheidenheid aan ontwerpen steeds populairder, zoals bloemstukken, hoeden, grote pompons, knuffels en nog veel meer. Als het gaat om het versieren van de moderne kerstboom, zijn er geen grenzen aan je fantasie.

Tinker kerstboomtop gemaakt van papier glinsterende ster

De klassiekers raken nooit uit de mode. De traditionele ster is nog steeds een van de meest populaire varianten als het gaat om kerstboomtoppen. In principe kun je van bijna elk materiaal een ster maken. Het enige dat belangrijk is, is dat het ontwerp overeenkomt met de rest van de kerstboomversieringen. Dus kleur en stijl moeten worden gecoördineerd met de rest van de sieraden.

Ben je op zoek naar ideeën om de ster voor de kerstboomtop te maken? Hieronder staan ​​enkele geweldige knutselgidsen.

Maak een 3D-ster van papier voor de bovenkant van de kerstboom

Maak je eigen 3D ster kerstboomtop

Deze materialen heb je nodig:

 • afgedrukt sjabloon *
 • gekleurd papier
 • heerser
 • Lijm
 • schaar

3D-papieren ster handwerkinstructies Kerstboomtop

Knip de bedrukte sjabloon uit en teken deze op voorbeeldpapier naar keuze. Markeer de plaatsen van de vouwen zoals de stippellijnen op de sjabloon. Gebruik hiervoor een liniaal.

Knip nu de ster uit patroonpapier en vouw deze als een harmonica langs de stippellijnen. De rode stippellijnen zijn naar buiten gevouwen (monsterzijde) en de blauwe naar binnen (witte zijde van het papier).

Lijm tot slot een dunne strook papier op de achterkant van de ster om deze aan de kerstboom te bevestigen.

* Sjabloon voor de papieren ster download hier.

Tinker kerstboomtop – een ster van hout

Tinker ster gemaakt van boomschors Kerstboom top idee

Voor dit project heb je nodig:

 • berkenschors
 • karton
 • Stersjabloon
 • kleine takschijven
 • schaar
 • hete lijm
 • Spiraalveer (bijvoorbeeld een oude bedveer)

DIY kerstster gemaakt van boomschors takken instructies

Teken de stersjabloon op het berkenbord en knip de ster uit met de schaar. Knip een tweede ster uit het karton, die iets groter is dan de eerste, zodat je de takschijven aan de uitstekende rand kunt lijmen. Lijm tot slot de afgewerkte kerstster op de veer en bevestig de DIY-boomversieringen aan de bovenkant van de kerstboom. Zo eenvoudig, maar zo mooi rustiek!

Gouden houten ster als zelfgemaakte kerstboomtop

Maak zelf een ster voor kerstboomversieringen

Vond je de rustieke houten ster kerstboom top leuk? Probeer dan eens deze variant van houten stokken en jute. Voor dit project is het volgende nodig:

 • 5 houten stokken, 20 cm lang
 • gouden kleur
 • Penseel
 • Superlijm
 • Jute garen

Instructies om een ​​ster voor een kerstboomtop te maken

Schik de vijf houten stokjes zo dat ze een vijfpuntige ster vormen. Lijm vervolgens de uiteinden en verbindingen aan elkaar met secondelijm. Nadat de lijm is opgedroogd, schildert u de ster met goudverf en laat u deze goed drogen. Wikkel ten slotte de bovenkant van de kerstboom in met jute touw, bind het touw aan de uiteinden samen en lijm het indien nodig vast.

Versier de kerstboom natuurlijk met een DIY-ster van hout

Als je het meer rustiek wilt, kun je de houten stokken niet schilderen, maar ze naturel laten. In plaats van ze aan elkaar te lijmen, kun je ze ook aan elkaar binden met jute touw. Een kerstboomtop zou perfect passen bij de natuurlijke kerstversieringen.

Maak een stralende ster voor de kerstboomtop

DIY kerstboom top gouden ster

Wat nodig is:

 • 2 pakjes houten spiesjes
 • een piepschuimbol, ca. 120 mm in diameter
 • PVC pijp, ca. 8 cm lang
 • gouden spuitverf

Steek eerst de pijp in de piepschuimbal. Om de bovenkant van de kerstboom stabieler te maken, kun je de pijp ook lijmen. Steek vervolgens de houten spiesen in de piepschuimbal totdat de hele bal bedekt is. Spuit tot slot de bovenkant van de kerstboom met gouden verf, laat het drogen en bevestig het aan de bovenkant van de kerstboom.

Kerstboomkant naaien van vilt

Tinker ster voor kerstboom top uit vilt Instructies

Je hoeft geen naaiprofessional te zijn om deze simpele ster voor de top van je kerstboom zelf te maken. Je hebt deze materialen nodig voor dit snelle knutselproject:

 • Vilt van elke kleur
 • Borduurgaren
 • Fiberfill
 • een stersjabloon
 • Pen

Het proces is heel eenvoudig. Knip met behulp van de sjabloon twee identieke sterren uit vilt en naai ze aan elkaar. Laat de onderkant open om de vilten ster te vullen met polyfill en plak deze op de bovenkant van de kerstboom.

Upcycling kerstboomtop gemaakt van garde

maak alternatief kerstboomkant van garde

Heb je onze ideeën voor upcycling voor de kerst al gezien? We bieden je nog een spannend handwerkproject aan: een doe-het-zelf kerstboomtop gemaakt van garde. Wat je nodig hebt:

 • 9 garde
 • 6 kabelbinders
 • Primer verf en goud spuitverf
 • Bloem binddraad

Ambachtelijke instructies kerstster gemaakt van garde

Plaats de onderste lussen van drie gardes op elkaar en zet ze aan weerszijden van de middelste garde vast met twee kleine ritssluitingen. Herhaal dit proces nog twee keer, zodat je drie sets van elk drie gardes krijgt. Knip de overtollige uiteinden van alle ritssluitingen af. Gebruik de resterende kabelbinders om alle doorvoertules aan elkaar te binden. Het ziet er misschien een beetje lelijk uit, maar maak je geen zorgen – geen van de kabelbinders zal opvallen als de voltooide ster aan de boom hangt. Trek elke ongesneden ritssluiting zo strak mogelijk aan. Gebruik vervolgens een schaar om de overtollige uiteinden van elk af te knippen.

Spuit nu de kerstboomtop gemaakt van garde met gouden verf en laat deze volledig drogen. Om de afgewerkte kerstboomtop aan de kerstboom te bevestigen, rijgt u een stuk bloemendraad door de twee kabelbinders aan de bovenkant van de oogjes. Gebruik de draad om de ster rond de bovenste tak van de boom te wikkelen.

Bekroon de top van de dennenboom met een engel

Tinker kerstboomtop DIY engeltjes

Angels biedt een andere klassieke variant voor de kerstboomtop. De engel wordt gezien als een kerstboodschapper en is een van de meest populaire kerstsymbolen. Vooral gezinnen met kinderen kiezen voor een beschermengel in de top van een boom die tijdens de kerstperiode over alle gezinsleden waakt.

Engelen maken van papier voor de bovenkant van de kerstboom – 3 knutselideeën

DIY kerstboom top engel zilver gemaakt van papier

Maak engelen van papier

Om een ​​eenvoudige engel van papier te maken, moet je eerst een kegel van papier vormen. Lijm vervolgens een kleine kerstbal op de bovenkant om het hoofd te maken. Knip tenslotte vleugels uit papier en plak ze op de rug van je engel. De kegel past dan perfect op de top van de kerstboom en er zijn geen verdere hulpmiddelen nodig voor het bevestigen.

Op onze site vind je andere leuke ideeën hoe je een engeltje kunt maken van verschillende materialen of een kerstengel met kinderen.

Engelen maken kerstboomtop van huishoudmaterialen

DIY-engeltjes gemaakt van papieren bekers en muffinbekers

Je kunt een schattig kerstboomtopje maken van een papieren beker en drie witte muffinvormpjes. Je hebt nog steeds een piepschuimbolletje en een tandenstoker nodig. Zet de mok ondersteboven voor je neer en bedek hem met een muffinvorm, ook ondersteboven. Steek vervolgens de tandenstoker door het midden van de mok en plaats de bal erop. Plaats de tweede muffinvorm erop en bind deze om de bal met een gouden koord. Gebruik de derde papieren hoes om de vleugels te maken en plak ze op de achterkant. Maak ten slotte een kleine halo van het gouden koord en bevestig het aan het hoofd van de engel. Als alternatief voor muffinvormpjes kun je ook witte koffiefilters gebruiken.

Kerstboom rood goud versierd met kerstboom top engel van pop

Verander een pop in een engel voor de kerstboomtop

Als de oude poppen van je dochter allemaal stof verzamelen, kun je ze in prachtige kerstengelen veranderen en ze gebruiken om de kerstboom te versieren. Deze kerstboomtop is gemaakt van een Barbie en maakt deze klassiek versierde kerstboom echt mooi af. Om zelf zo’n boomornament te maken, maak je eerst een papieren kegel en plaats je deze om de pop heen. Je kunt dan een jurk maken van elke witte stof die de kegel volledig bedekt. In plaats van een goede jurk te naaien, kun je de stof eenvoudig op het lichaam van de pop lijmen. De engel moet ook vleugels hebben. Je kunt bijvoorbeeld twee witte veren op de rug lijmen. Het enige wat je hoeft te doen is een halo van gouddraad op je hoofd te bevestigen en de engel voor de kerstboomtop is klaar.

Maak een grote strik en versier de bovenkant van de kerstboom

Tinker Kerstboomkant van stof Velvet loop

Strikken zijn net zo populair als kerstboomtoppen. De perfecte boog om de dennenboom te bekronen, moet groot en opvallend zijn. U kunt eenvoudig een strik maken van een breed decoratief lint, of naaien van fluweel (of een andere stof) zoals op de afbeelding hierboven. Wees creatief!

Tinker-alternatieven voor de klassieke kerstboomtop

Boomtoppen zelf maken eenvoudige ideeën

Bijzondere kerstboomtoppen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Als u uw appartement dit jaar voor Kerstmis op een moderne manier wilt decoreren, zijn de alternatieve kerstboomtoppen een geschikt knutselidee voor de kerstboomversieringen. Nu gaan we je twee eenvoudige knutselprojecten laten zien.

Zelfgemaakte kerstboomtop gemaakt van kleerhangers

DIY kerstboomtop gemaakt van pijpenragers easy

Een kerstboomtop gemaakt van kleerhangers? Ja je hebt het goed gelezen. Eigenlijk wordt de hanger alleen gebruikt om de sieraden aan de bovenkant van de kerstboom te bevestigen. Voor de motieven wordt gebruik gemaakt van bloemendraad en de goede oude pijpenragers. Hier alle materialen:

 • Bloemen draad
 • Draad hangers
 • glinsterende pijpenragers in elke kleur
 • witte tape
 • Draadknipper
 • kleine punttang

Instructies knutselen kerstboom top van kleerhangers

Knip het bovenste deel van de hanger af (zie hierboven). Buig de draad in een spiraal met een langere bovenkant. Dit is de onderkant van je kerstboomtop. Het is het beste om de tang te gebruiken om de draad te buigen. Wikkel dit onderdeel in met witte of groene pijpenragers, afhankelijk van de kleur van je boom.

Materialen voor doe-het-zelf kerstboomtoppen gemaakt van pijpenragers

Gebruik het bloemendraad en de witte tape om een ​​contour van je ontwerp te maken. Je kunt een vorm (ster, ananas, cactus, rendier) of een woord ontwerpen. Wikkel de pijpenragers rond de omtrek die u hebt gemaakt. Om de bovenkant van de kerstboom wat stabieler te maken, kunt u een tweede laag pijpreiniger gebruiken. Verbind vervolgens de twee delen (bovenste motief / woord en onderste spiraal) met andere pijpenragers.

Grote pompon als kerstboomtop

Maak kleurrijke kerstboomkant van pom-poms

Deze materialen heb je nodig:

 • grote piepschuim bal
 • kleurrijke pompons (hier laten we zien hoe je deze makkelijk zelf kunt maken)
 • hete lijm
 • oefening

Ambachtelijke instructies Kerstboomtop gemaakt van pompons Piepschuim bal

Boor een groot gat in de piepschuimbal zodat deze bovenop de boom past. Lijm vervolgens de kleurrijke pompons dicht op elkaar op de bal om een ​​grote pompon te maken. De ongewone kerstboomtop is klaar!

Wij wensen u een vrolijk kerstfeest!