Ideeën voor kerstversiering

Versier voor Kerstmis met wilgenkransdecoratie – sfeervolle ideeën

wilgenkrans deco kerstversiering ideeën instructies dennengroen bloesems

Als je het huis voor de kerst wilt inrichten, zijn er verschillende mogelijkheden. Van simpele ornamenten tot adventskransen tot sfeervolle raam- en tafeldecoraties, in principe kan alles wat de juiste kerstsfeer creëert. Vandaag willen we u vooral de kerstkrans als voorbeeld geven en meer bepaald de versiering met wilgenkrans. Wilgenkransen koop je gemakkelijk kant-en-klaar. Er zijn eenvoudige modellen die je zelf voor de kerst kunt decoreren, maar ook kant-en-klare modellen. Decoreren wordt nog leuker als je zelf een wilgenkrans knoopt en op maat ontwerpt, vind je niet? Dus als je zelf deurkransen wilt maken van natuurlijke materialen en de wilgenkransdecoratie wilt laten zien, kun je hiervoor de instructies voor het binden in dit artikel gebruiken en je laten inspireren door de voorbeelden voor het ontwerpen van de krans. Creëer een unieke kerstdecoratie naar jouw smaak!

Ideeën voor decoratie van wilgenkransen om te imiteren

wilgenkrans deco instructies maak jezelf vlecht stropdas omslag versieren voor Kerstmis

Een krans kan zowel gevlochten als ingepakt en vastgebonden worden. Het is bijzonder gemakkelijk om met wilgentakken te werken omdat ze elastisch zijn en probleemloos kunnen worden gebogen. Om deze reden worden wilgenkransen meestal ook ingepakt, omdat dit niet alleen snel gaat, maar er geen extra materialen zoals draad nodig zijn om het op zijn plaats te houden. Zelfs beginners kunnen zonder problemen een krans van twijgen knopen. Uit voorzorg kun je om te beginnen ook draad leggen, waarmee je de takken extra kunt vastzetten.

deco kerst wilgenkrans inspiratie winter sneeuwvlokken eenvoudig

Begin met een tak en knoop deze in een cirkel (je mag met meerdere tegelijk beginnen). De diameter kunt u zelf kiezen. Wikkel dan eenvoudig de uitstekende punten rond dezelfde cirkel. Neem dan de volgende wilgentak en wikkel deze ook om de krans. Begin deze offset aan het einde van de eerste tak. Herhaal dan het geheel met zoveel wilgentakken als je wilt. Hoe meer takken je gebruikt voor deze wilgenkransdecoratie, hoe dikker de deurkrans wordt. Het ligt er dus maar net aan wat je wilt bereiken. Als je voor de kerst wilt decoreren met een deurkrans, heb je de basis al. Voordat u verder gaat, knipt u echter uitstekende uiteinden af ​​met een snoeischaar.

Versier zelf de wilgenkrans

wilgenkrans decoratie rode bloemen dennenappels voor kerst versieren pussy willow

Om de afgewerkte, gebonden of ingepakte deurkrans echt kerstig te maken, moet deze ook worden versierd. En hier is de selectie ongelooflijk groot. Alles kan worden gebruikt, van zelfgemaakte decoraties van papier, vilt of hout tot kunstmatige bessen, bladeren en bloemen. Als je een kerstversiering van natuurlijke materialen wilt, gebruik dan dennengroen, dennenappels of bessen, die je zelfs tijdens een wandeling kunt verzamelen.

Versier de ingang van het huis voor Kerstmis

wilgenkrans deco kerst versier eenvoudig modern minimalistisch wit grijs

Met de wilgenkransdecoratie kun je niet alleen grote ramen versieren voor kerst, maar ook de toegangsdeur of de muur in een kamer. Voor welke ruimte je ze ook gebruikt, een kerstlook is natuurlijk gewenst! Witte kleur kan heel gemakkelijk worden gebruikt. Als je de wilgenkrans in het wit wilt versieren, kun je niet alleen spuitverf gebruiken, maar ook kunstsneeuw, die ook wordt gebruikt voor raamafbeeldingen. De afgewerkte gevlochten krans wordt er dan gewoon mee besproeid.

De takken hoeven niet per se perfect bedekt te zijn met verf. Als het in plaats daarvan onregelmatig is, creëert het een rustiek effect dat de kerstversieringen nog aantrekkelijker maakt. Een soortgelijk effect krijg je ook als je de verf met een kwast op de kerstkrans smeert. Als je genoeg wilgentakjes hebt om veel kransen te maken, kun je gewoon een beetje experimenteren totdat je het gewenste resultaat krijgt.

Maak je eigen decoratiekransen met kerstdecoratie-elementen

deco wilgenkrans kerst scandinavisch modern sterren eenvoudig

Hier ziet u een mooi voorbeeld van een wilgenkransdecoratie, waarvoor alleen sterren werden gebruikt. Deze worden eenvoudig op de kerstkrans verdeeld en creëren een relatief minimalistische decoratie die bij elke inrichtingsstijl past en elke bezoeker perfect verwelkomt. Er kan ook een op batterijen werkende kerstverlichting worden ingebouwd of u kunt andere winter- en kerstfiguren gebruiken.

deco kerst wilgenkrans kerstkrans huis ingang kerstmis versier idee

Deze krans is bijvoorbeeld ook een heel eenvoudig project. Als versiering van wilgenkransen werden alleen kleine dennenbomen gebruikt, die binnen werden bevestigd. Het hoeft dus niet altijd ingewikkeld te zijn. Kegels of een kerstman kunnen op dezelfde manier worden gebruikt.

deco wilgenkrans kerstmis kerstboomversieringen kerstballen versieren monochroom wit zwart

Of wat dacht je van een paar kerstboomballen aan de decoraties? Deze kunnen de hele kerstkrans bedekken of slechts een deel en kunnen in elke gewenste kleur worden gekozen. Ze hoeven ook niet per se de klassieke ronde vorm te hebben. Het is bekend dat kerstboomversieringen ook in andere mooie vormen verkrijgbaar zijn. Wees gewoon creatief en creëer de perfecte kerstversiering, die ook nog eens zelfgemaakt is.

deco wilgenkrans kerst witte ballen groenblijvende doe-het-zelf knutselideeën

Met zo’n wilgenkransdecoratie kun je niet alleen je huis versieren voor kerst. Wil je iemand blij maken, maak dan de kerstkrans als cadeau. De ontvanger is gegarandeerd heel blij en versier de deur of het raam met de wilgenkrans voor Kerstmis. Het mooie van de krans als decoratie is dat deze elk jaar opnieuw gebruikt kan worden. En aangezien de varianten waarmee je wilgenkransen voor de kerst kunt versieren zo talrijk zijn, kan er ook elk jaar een nieuw model gemaakt worden als je weer zin hebt in een middagje knutselen.

Wilgenkrans versieren voor advent

deco wilgenkrans kerstmis adventskrans takken lint bruine kaarsen

Tot nu toe hebben we het alleen gehad over de wilgenkrans om op te hangen. Maar je kunt niet alleen zelf een deurkrans maken van de elastische takken. Wilt u het appartement voor Kerstmis decoreren met een wilgenkransdecoratie, maak dan een adventskrans! In principe doe je niet anders dan met een deurkrans. Aangezien de kaarsen in het midden worden geplaatst, moet u er ook voor zorgen dat u bij het inpakken en binden een voldoende grote diameter kiest. Je kunt het ook versieren met een mooi lint en andere decoratieve elementen.

Versier de kamer voor Kerstmis met een krans gemaakt van takken naar keuze

deco kerst wilgen krans rood wit lint geruite sparren deur krans

Overigens zijn niet alleen wilgentakken geweldig om te vlechten, te wikkelen en te knopen. Andere boomsoorten hebben ook elastische takken die gebruikt kunnen worden. Je kunt dus ook hazelnoottakken gebruiken. Als je een bijzonder sierlijke look wilt, gebruik dan de kurkentrekkerwilg voor de decoratie. Het geheel wordt exotischer met bamboetakken. Of je deze laatste geschikt vindt voor een kerst wilgenkransdecoratie is een kwestie van smaak. Welke materialen je ook kiest, er zijn talloze creatieve kerstdecoratie-ideeën mogelijk.