Ideeën voor kerstversiering

Zet de kerstboom ondersteboven en ontwerp de decoratie anders – tips & ideeën

kerstboom ondersteboven woonkamer minimalistische decoratie

Als je nog op zoek bent naar kerstdecoratie-ideeën voor je huis, dan ben je hier aan het juiste adres. We presenteren een origineel idee hoe je de kerstboom anders kunt ontwerpen. En dat betekent niet de kerstversiering. Dit jaar staat de kerstboom op zijn kop. Wat is er bijzonder aan deze kersttrend en hoe zet je je eigen kerstboom op zijn kop? We onthullen de antwoorden in het artikel!

grote kerstboom ondersteboven hotel kerstversiering

Hotels, winkelcentra en supermarkten over de hele wereld zetten de buitengewone trend toen ze in november hun entreehallen versierden met omgekeerde kerstbomen. Steeds meer mensen versieren hun eigen woonkamer al met dennenbomen die ondersteboven staan ​​of aan het plafond hangen. Eigenlijk is het idee achter de bijzondere trend helemaal niet nieuw, het komt uit de 18e eeuw. Destijds hingen Europeanen vaak hun kerstbomen aan het plafond om ruimte te besparen. Vandaag viert de omgevallen kerstboom zijn comeback, niet alleen in Europa, maar over de hele wereld.

Wanneer is het zinvol om de kerstboom op zijn kop te zetten??

appartement huisdieren kerstboom ondersteboven

Maar voordat je de nieuwe kersttrend in je eigen vier muren implementeert, moet je er toch even over nadenken waarom de kerstboom eigenlijk op zijn kop staat. Komt het weer door plaatsgebrek of spreekt er iets voor een omgekeerde kerstboom? Een andere belangrijke reden om kerstversieringen op te hangen is de bescherming van huisdieren. Ze kunnen een rechtopstaande kerstboom omgooien of de boomversieringen als speelgoed zien. Als de kerstboom buiten het bereik van het huisdier staat, zijn zowel de decoratie als het dier zelf beschermd.

Kerstboom opknoping ondersteboven deken kinderen

Kleine kinderen rond de boom kunnen ook schade aanrichten, of erger nog – zichzelf verwonden. In dit geval is het raadzaam om het zonder een klassiek versierde kerstboom te doen. In plaats daarvan kan men kiezen voor een hangende boom die buiten het bereik van kinderen staat. Zo kunt u het appartement voor Kerstmis versieren en tegelijkertijd de veiligheid van het hele gezin garanderen.

Hoe zet je een kerstboom ondersteboven??

hangende kerstboom plafond feestelijke decoratie

Als je je huis ook wilt decoreren met een omgekeerde kerstboom, dan moet je rekening houden met de volgende punten:

– Moet de kerstboom ondersteboven op de grond staan ​​of in plaats daarvan aan het plafond hangen??

– Hoeveel ruimte is er beschikbaar en hoe groot moet de boom zijn?

– Heb je een stopcontact in de buurt nodig voor de kerstverlichting??

– Kun je in het plafond boren? (Alleen voor huurappartementen)

hangende kerstboom originele decoratie kerstideeën

De mogelijkheden om een ​​kerstboom ondersteboven neer te zetten zijn verschillend en zijn meestal afhankelijk van de omstandigheden in de kamer. Heb je bijvoorbeeld een stevige houten balk in de woonkamer, dan kun je de boom daaraan bevestigen. U kunt hiervoor bijvoorbeeld draad gebruiken. Ook is het aan te raden de kerstboom eerst op te hangen en pas daarna te versieren.

kleine kerstboom die aan het plafond hangt tips

Je kunt de kerstboom ook ondersteboven ophangen met een plafondhaak. Dan heb je nog draad of een dik koord nodig waarmee je de boom aan de haak kunt hangen. Kleinere kerstbomen kunnen ook aan de gordijnroede worden gehangen.

Bevestig kerstboom ondersteboven muurhoek

Een ander geweldig idee zou zijn om de kerstboom aan de muur te bevestigen. Hoeken in de kamer zijn hier gewoon uitstekend geschikt voor. In dit geval moet u de boomdecoraties afstemmen op de muurkleur, anders kan het geweldige effect van de decoratie verloren gaan.

hangende kerstboom versier kerstdecorideeën

Als er een kroonluchter in de woonkamer staat, kun je deze versieren met een hele kerstboom. In dit geval moet het gewicht van de versierde boom zo laag mogelijk zijn, zodat de kroonluchter het kan weerstaan. Het bovenste gedeelte van de kroonluchter kan worden verborgen met behulp van verpakte dozen of slingers.

kerstboom ondersteboven woonkamer deco kerst rood wit

De laatste en misschien wel eenvoudigste variant voor de omgekeerde kerstboom is met een standaard. Je kunt op zoek gaan naar een omgekeerde kerstboom of een doe-het-zelf-oplossing overwegen. Dit zou zeker een geweldig project zijn voor de klusjesman.

Tip: Plaats bij kleinere kerstbomen de standaard en dus ook de boom op een bijzettafel. Er is dus geen gevaar voor huisdieren of kleine kinderen.

Zet de kerstboom ondersteboven in de woonkamer – waar moet je nog meer aan denken?

Kerstboom ondersteboven woonkamer idee decoratie

We hebben nog een paar tips voor je op een rij gezet als je dit jaar de kerstboom op zijn kop zet. Eerst en vooral moet je kunnen inschatten hoe zwaar de boom zal zijn en of de haak/standaard zijn gewicht kan dragen. Het is het beste om een ​​lichtgewicht, kunstkerstboom te kiezen en te kiezen voor een paar, maar effectieve kerstballen. Slingers wegen meestal ook niet veel en zijn zeer geschikt als boomversiering.

Kerstboom ondersteboven zetten ideeën versieren

Ook in dit geval is een boomtop mogelijk. Of je de top bovenaan of onderaan de boom plaatst, hangt af van de grootte. Bovenal is het belangrijk dat de boomtop goed zichtbaar is en echt de kers op de taart is.

kerstboom ondersteboven woonkamer kerstversiering verlichting

Als je je omgekeerde kerstboom in de schijnwerpers wilt zetten, kun je kerstverlichting gebruiken. De lampjes maken van je boom een ​​echte blikvanger en zorgen voor een heerlijke kerstsfeer. Als de lichtketting echter niet op batterijen werkt, moet de kerstboom in de buurt van een stopcontact worden geplaatst.

Kerstboomcadeaus ondersteboven ideeën maken

Of je de kerstboom nu ondersteboven op een standaard plaatst of aan het plafond hangt, de standaard of plafondhaak mag niet zichtbaar zijn. Een standaard op de vloer kan op verschillende manieren worden verborgen. Je kunt er bijvoorbeeld een kerstboomdeken overheen leggen of een versiering maken van welk materiaal dan ook. Schoenendozen kunnen bijvoorbeeld als cadeau worden ingepakt en onder de kerstboom worden geplaatst. Als de boom het plafond bereikt, kun je het plafond ook versieren met ingepakte schoenendozen. Dus de hele kamer staat op zijn kop.

hangende kerstboom versieren goud groen

De omgekeerde kerstboom kan op de gebruikelijke manier worden versierd, passend bij uw stemming. Kerstballen, slingers en kerstverlichting zijn er prachtige decoratie-ideeën voor. Houd er echter rekening mee dat in dit geval de ballen en de boomversieringen direct in de lucht hangen. Om het effect van de kerstboom niet verloren te laten gaan kun je het beste kiezen voor kortere hangers.