Instrumenti

Lopatom za snijeg uradi sam

Lopata za snijeg – obvezni dio inventara na bilo kojoj farmi. U dizajnu je vrlo sličan žličici, samo mnogo širi i veći. Postoje tri vrste lopata za snijeg – aluminijske, plastične, šperploče. Ali u svakom slučaju, trebao bi biti izdržljiv i udoban. Kako vlastitim rukama napraviti lopatu za snijeg? O ovome ćemo razgovarati…

Lopata za snijeg

Nije važno hoćete li sami napraviti lopatu za snijeg ili je kupiti u najbližoj trgovini, ona mora zadovoljiti neke važne karakteristike:

Lijepa kanta. Glavna funkcija lopate je uklanjanje snijega. Stoga bi se snijeg trebao lako pokupiti i baciti bez lijepljenja za podlogu. Dubina mora odgovarati snazi ​​lopate tako da može izdržati odgovarajuća opterećenja. Preporučljivo je napraviti / kupiti lopatu sa letvicama sa strana koje štite od deformacija.

Kemijska olovka. Udobna ručka i dobra kanta – 50% posla. Poželjno je da na kraju ručke postoji posebna ručka koja sprječava klizanje.

Treba obratiti pozornost na još neke pojedinosti….

Odabir lopate za snijeg

Ako ne želite malo petljati i stvoriti vlastito remek -djelo, odnosno domaću lopatu za snijeg, ove će vam bilješke pomoći pri odabiru u trgovini..

Oblik površine. Kao što je već spomenuto, posebne letvice olakšat će rad, a ako na kanti postoje i rebra – općenito izvrsne (poboljšavaju klizanje).

Postoje dvije vrste lopata za snijeg – sklopive i čvrste. Sklopivi bi trebao biti kupljen ako imate malo prostora za skladištenje inventara. Jedan komad je mnogo sigurniji i jači.

Širina i nagib korpe. Široka lopata za čišćenje snijega svakako je dobra, ali morate nadograđivati ​​svoje fizičke sposobnosti. Kanta bi trebala biti učvršćena pod nagibom, što će uvelike olakšati rad.

Duljina rezanja provjeravat će se neovisno. Samo uzmite lopatu i zamahnite je, ako tijelo nije previše savijeno, onda je lopata prava stvar za vas..

Materijal alata. Već smo govorili o vrstama lopata. Najoptimalniji su plastični. Lagani su, udobni, dobro se ponašaju i imaju dug životni vijek. Ali ako odlučite napraviti lopatu za snijeg vlastitim rukama, onda je bolje napraviti je od šperploče. Šperploča praktički nije inferiorna u odnosu na plastiku, ali ju čini znatno lakšom.

Ovaj video će vam pomoći da shvatite koju lopatu za snijeg vrijedi kupiti u vašem slučaju. Uostalom, pravi izbor velika je polovica uspjeha..

Lopatom za snijeg uradi sam

Domaće lopate za snijeg potpuno su nepretenciozne u svom dizajnu i neće biti teško stvoriti takav izum. Osim toga, rad s alatom koji ste stvorili vlastitim rukama mnogo je ugodniji od običnog u trgovini..

Dakle, napravit ćemo lopatu od šperploče, jer je ovo najčešća i najjednostavnija opcija. Za rad nam je potreban blok debljine ~ 2 cm i veličine 40×7 cm, list šperploče 40×50 cm, pocinčan (ako ga nema, možete koristiti obični lim) dimenzija 50×2, 40×6, 15×2 i 3×3 cm, i naravno stabljika koja sami birate. Pa krenimo izravno na posao.

Prvo radimo s našom trakom u kojoj moramo stvoriti segmente. Kad je spremno, na njega pričvršćujemo list šperploče. Preporučljivo je zašrafiti ga, a ne zakucati, kao što mnogi rade. Ako zakucate, kanta se može brzo olabaviti i lopata će biti praktički neupotrebljiva. Kako biste spriječili da samorezni vijci razdiru šperploču, koristite pocinčane. U sredini bloka morate napraviti rupu za rezanje. Jedan od rubova reznice izrezan je pod kutom od 45 stupnjeva.

Drška se također pričvršćuje pocinčanom ili limenom limenkom. Naša lopata je spremna. Po završetku radova, svakako izbrusite lopatu brusnim papirom kako biste uklonili sve nepravilnosti. Sada možete uzeti lopatu i hrabro otići očistiti snijeg :).

Lopata za sve prigode

Ako ste vlasnik vlastitog automobila, ne možete bez posebne lopate. Za automobil morate uzeti aluminijsku lopatu. A ako vaš automobil ima malo prostora, bolje je kupiti sklopivu lopatu za snijeg.

Ako vaša beba pokaže želju da vam pomogne u čišćenju snijega, zabranjeno je ometati tu želju, jer djecu treba učiti raditi od djetinjstva. U tom slučaju morate odabrati visokokvalitetnu lopatu kako dijete ne bi bilo ozlijeđeno. Odaberite i svjetliji instrument, vrlo je koristan i ugodan za vašu djecu..

Lopata za snijeg – kupite ili napravite

To potpuno ovisi o vašoj želji. Obje opcije imaju svoje prednosti i nedostatke. Ako se ne želite naprezati i gubiti vrijeme, onda ga bolje otiđite kupiti u trgovini. Cijene lopate za snijeg su od 150 do 1600 rubalja. Slijedeći gore navedene savjete, definitivno ćete odabrati kvalitetnu i jednostavno izvrsnu lopatu za snijeg. Međutim, prije nego što donesete ovu odluku i odete u trgovinu, pročitajte sljedeći odlomak..

Video

Ako odlučite stvoriti lopatu za snijeg vlastitim rukama, zašto ne biste postali kreativni? Uostalom, ako upotrijebite maštu, možete stvoriti lopatu koju nećete pronaći ni u jednoj trgovini. Ovo je još jedan razlog za stvaranje vlastite lopate za snijeg. Učite od junaka videa.