Interieur ontwerp

25 creatieve woonideeën voor een ongewoon interieur

woonideeën creatieve zitzak kruk haak origineel geel turkoois

Om een ​​gezellige woonsfeer te creëren is niet alleen het meubilair van groot belang, maar ook de kleine aankleding. En zodat het interieur zo creatief mogelijk kan worden ontworpen, hebben we een handige galerij voor je samengesteld creatieve woonideeën introduceert. Deze voorbeelden dienen niet alleen als inspiratie, ze kunnen ook worden gezien als tips om je te helpen alles goed te krijgen bij het opzetten en decoreren.

Creatieve woonideeën – moderne stijl

woonideeën creatief modern eenvoudig ontwerp aantrekkelijk muren decoreren wit

Er zijn veel originele planken. Het hoeft echter niet altijd uit ingewikkelde vormen te bestaan ​​om een ​​goede indruk te maken. Het bewijs hiervan is dit eenvoudige model, dat perfect is voor creatieve woonideeën.

Creatieve woonideeën met manden

woonideeën creatieve plank idee manden kleurrijke kinderkamer piano

Vooral in de kinderkamer zijn originele en creatieve woonideeën gewild. Hier werden bijvoorbeeld kleurrijke manden aan de muur bevestigd om ze als extra opbergruimte te gebruiken. Tegelijkertijd zien ze er ook nog eens vrolijk uit, wat de perfecte sfeer creëert voor een kinderkamer.

Creatief gebruik van muurnis

woonideeën creatieve muur nis thuiskantoor hoek bureau zithoek planken

Alleen omdat je geen vrije ruimte hebt, wil dat nog niet zeggen dat je het zonder je eigen kantoor in huis moet doen. Want ook hiervoor kan een wandnis prachtig worden gebruikt. Dit exemplaar maakt niet alleen indruk met een hoekbureau, maar heeft zelfs een kleine zithoek, ideaal om een ​​boek te lezen, die op zijn beurt op de bovenste planken is opgeborgen.

Creatieve vazen ​​maken

woonideeën creatieve vaas maak jezelf roze bloemen elegant

Laat glazen containers opvallen door er wat kleur aan toe te voegen. Je kunt het ombre-effect krijgen door wat witte verf toe te voegen aan de hoofdkleur (in dit geval roze) zonder de twee kleuren te perfect te mengen.

Decoratie-idee – eenvoudig en modern

woonideeën creatief eenvoudig ontwerp fotolijst wit hart papieren boeken

U kunt eenvoudige en tegelijkertijd creatieve woonideeën oproepen. Neem bijvoorbeeld een witte fotolijst en lijm er een hart in dat je uit een oud boek knipt. Dit is ook een geweldig cadeau-idee.

Rustieke woonideeën 

woonideeën creatief rustiek wanddecoratie idee raamkozijnen takken rode muurverf

Rustieke, creatieve woonideeën zijn geschikt in elk seizoen, maar vooral in de herfst en winter, omdat ze een gezellige sfeer creëren. En dit idee is snel gemaakt. Hang gewoon een oud raam zonder glas op en versier het met takken, sterren of wat je maar kunt bedenken. Je kunt deze extra decoratie ook aanpassen aan het seizoen en de vakantie.

Creatieve woonideeën – origineel woonkamerontwerp

woonideeën creatief rustiek armoedig open haard baksteen schuin dak appartement

Kijk maar eens hoe perfect de oude en onbruikbare open haard werd gebruikt om de lichte kamer te verbeteren. De rode bakstenen dienen als kleuraccent en ook een opbergruimte voor decoraties is op deze manier ontworpen.

Plankidee met een schuin dak

woonideeën creatief rergal bouwen dakhelling wit origineel ontwerp

Vooral op kantoor is veel opbergruimte belangrijk. Maar alleen omdat u een schuin dak heeft, hoeft u zich daarin niet te beperken. Zie hoe praktisch creatieve woonideeën kunnen zijn.

Rustieke woondecoratie voor Kerstmis

woonideeën creatieve plank kerst bouwen hout takken dennengroen dennenappels kaarsen

Van halve of hele takken maak je mooie planken. Creatieve woonideeën zoals deze zijn bijzonder goed in de kersttijd en verbeteren de kerststemming. Versier met dennengroen, dennenappels en kaarsen.

woonideeën creatief origineel spiegelidee kast eames stoel wit

Creatieve woonideeën zijn praktisch en persoonlijk. Kijk eens hoe geweldig deze spiegel is. Op het eerste gezicht lijkt er niets bijzonders te zijn gevonden – een staande spiegel die kan worden verplaatst. Maar al snel besef je dat het ook een dunne kast is, die ook nog eens mooi versierd is met mooie patronen.

woonideeën creatief keukenontwerp bloempotten hangen ondersteboven kruiden

U wilt creatieve woonideeën voor de keuken. Dan hebben we hier iets heel speciaals voor je. Dit zijn bloempotten die ondersteboven aan het plafond worden opgehangen. Zo neem je geen kostbare ruimte in beslag en ben je toch bij de hand.

woonideeën creatief hoofdeinde trendy stoffering patchwork beige kleur

Creatieve woonideeën zijn natuurlijk ook gewenst in de slaapkamer. Wat dacht je bijvoorbeeld van zo’n hoofdbord dat iedereen gewoon verbaast? Het bestaat uit vierkanten van verschillende grootte die zijn opgevuld.

woonideeën creatieve herfst deco dressoir rooster bladeren gouden lamp elegant

Het ontwerpen van creatieve woonideeën kan zo eenvoudig zijn! Een oud rooster op het dressoir kan wonderen doen en een geweldige blikvanger worden. Sommige bladeren en warme kleuren maken dit idee tot de perfecte herfstdecoratie.

woonideeën creatief gemakkelijk knutselen glazen dennengroen groenblijvend water

Kijk eens hoe gemakkelijk deze decoratie te implementeren is. Je hebt elk soort transparant glas nodig dat zich eerst vult met water en daarna met dennengroen of een andere groenblijvende plant. De takken kunnen op elk moment worden gewijzigd.

woonideeën creatief stijlvol eetkamer meubels muur strepen gouden kroonluchter

Als je ook creatieve woonideeën in de eetkamer wilt implementeren, kun je dit wandontwerp overwegen. De muur heeft een hoofdkleur mint, versierd met moderne strepen in goud. Dit zorgt voor een glamoureuze look.

woonideeën creatief berkentak terrariumidee vetplanten

Zulke terraria heb je vast wel eens eerder gezien. Als je ze nog steeds niet in je appartement hebt, is dit het juiste moment. Deze modellen zijn bedoeld om op te hangen en kunnen uitstekend gebruikt worden voor vetplanten.

woonideeën creatief handwerk idee vaas flessen garen lijm transparant midden

Fleur glazen flessen op en ontwerp creatieve woonideeën die gegarandeerd nooit saai worden. Deze flessen waren omwikkeld met touw, waardoor het middendeel vrij bleef. Zo krijg je een glimp van de bloemstelen.

creatieve woonideeën muurontwerp zigzag groen wit modern interieur eetkamer

Hier heb je nog een voorbeeld van creatieve woonideeën op het gebied van wandontwerp. Als je een moderne look wilt, kun je zo’n zigzagpatroon kiezen.

creatieve woonideeën plank originele boom ontwerp slaapkamer

Originele planken zijn erg populair. U kunt een boom voor de slaapkamer ontwerpen en de muur op een speciale manier markeren. Van alle creatieve woonideeën willen we ook het bed noemen en de aandacht vestigen op de ingebouwde planken.

creatieve woonideeën plank inspiratie badkamer koffer diy

Neem een ​​oude koffer en gebruik deze als plank. Hier werd hij opgehangen in een badkamer. Je zult het niet echt praktisch en mooi vinden?

creatieve woonideeën paneelidee elegant metalen oosterse ornamenten wanddecoratie wit

Een paneel voor klimplanten kan ook zonder planten prachtig staan ​​en als perfecte wanddecoratie dienen. De kamer ziet er oosters en glamoureus uit, dankzij het interessante patroon.

creatieve woonideeën hoofdeinde boomstam moderne hanglampen

Je hebt vast al veel tafels in de boomstamlook gezien. Maar wat dacht je van dit interessante hoofdbord. Het is modern en elegant en zorgt voor een dromerig accent in de slaapkamer, wat alleen maar wordt versterkt door de interessante hanglampen.

creatieve woonideeën bijzettafel afrikaanse drum surfplank wanddecoratie

Houd je van surfen of droom je er in ieder geval van? Hang dan eenvoudig een surfplank aan de muur. Het hoeft ook geen echte te zijn. Deze houtdecoratie in de vorm van een surfplank ziet er net zo origineel uit en verdient een plaats in onze galerij voor creatieve woonideeën.

woonideeën creatieve kerstster planten regenlaarzen winterinrichting

Ook met Kerstmis zijn mensen vaak op zoek naar ideeën voor creatieve woonideeën. Hier is een voorbeeld van een originele bloempot. Plant de kerstster in rubberen laarzen en je krijgt een moderne blikvanger die nog steeds perfect in de kerststemming past.