Interieur ontwerp

27 geweldige designerideeën voor modern huisontwerp

zwembad-woonkamer-vouwdeuren-ingesloten modern appartement ontwerp

Moderne huizen over de hele wereld zetten de trend om woonruimte ergonomischer en praktischer te maken zonder concessies te doen aan de esthetiek. Multifunctioneel meubilair is ook trendsettend en staat op de lijst voor modern huisontwerp. Huiseigenaren en architecten vinden ongebruikelijke ontwerpoplossingen die zelf als een vorm van kunst kunnen worden beschouwd. Van een zwembad in de woonkamer, dubbelwerkende trappen tot ingebouwde meubels die de beschikbare ruimte optimaal benutten. De ontwerpen van vandaag zijn geweldig en zullen je verwachtingen overtreffen.

Modern appartementontwerp – binnenzwembad in een Belgische woonkamer

zwembad-woonkamer-vouwdeuren-binnenplaats-groene-muur

Dit binnenzwembad is klein maar maakt maximaal gebruik van de beschikbare ruimte. Een fantastische verrassing. Het is uitgerust met een tegenstroomsysteem (een apparaat verborgen onder de brug) dat een stroming in het zwembad creëert zodat je ter plaatse kunt zwemmen en trainen. Twee rijen glazen vouwdeuren omringen het zwembad en kunnen volledig worden geopend naar de binnenplaats. Het zwembad kan gebruikt worden voor een echte workout en biedt misschien ook wel wat luxe.

Modern appartementontwerp in Parijs –  Trap verandert in een bank

trappen-design-houten-bank-overgang modern appartement ontwerp

trappen-design-houten-bank-opbergruimte

Dit ontwerp zorgt voor een naadloze overgang tussen de kamers en is een goed voorbeeld van hoe kleine kamers tot creatieve ideeën leiden. De trap gaat naadloos over in een bank met opbergruimte en geïntegreerde bijzettafels.

Trapontwerp in een modern huis in Japan

trappen-design-trede-stoelen-creëer een modern huisontwerp

Deze trap maakt niet alleen indruk door zijn eenvoud en stijl, maar ook door zijn functionaliteit. Wie had ooit gedacht aan zitjes op de trappen? Mensen zitten daar op feestjes, nietwaar? De mooie houtnerf, de trapconstructie en de plaatsing van de zitjes maken deze trap zo bijzonder.

Wandnissen langs de trap

trappen-design-creëren-opslagruimte-ingebouwde-planken

Nog een aantrekkelijke trap die de opslagruimte maximaliseert. Ingebouwde planken in de muur langs de trap en een kleine zithoek onder de helling.

Modern huis in Brazilië waar de eettafel deel uitmaakt van de trap

trappen-design-geïntegreerde-eettafel-beton-modern appartement ontwerp

trappen-design-beton-eetkamer-bar-spiegelkastdeuren

Als je de trap op gaat, stap je op de eettafel. Je zou denken dat dit erg onbeleefd was. Maar dat is hier niet het geval, omdat de tafel als onderdeel van de trap is gebouwd. Een echte blikvanger!

Verstoppertje in een moderne Berlijnse loft

bank-in-de-vloer-verborgen-voor-van-de-open haard

sofa-verborgen-in-de-vloer-minimalistisch-design

Deze heeft een ongelooflijk geheim. Er zit een bank verstopt in de vloer! Alles ziet er netjes en zelfs minimalistisch uit en dan.. Voila! een gezellig plekje bij de open haard. Innovatief en bijna futuristisch.

Een waar paradijs voor boekenliefhebbers

trappen-ontwerp-boekenplanken-ingebouwde-muur-langs

trappen-design-boekenplanken-plafond-hoog

We hebben al gemerkt dat een trap veel opbergruimte kan bieden als het ontwerp goed doordacht is. Deze bibliotheektoren met twee verdiepingen bevindt zich in het hart van een gerenoveerd Victoriaans huis in Londen. De boekenplanken kronkelen om de houten trap en bereiken het plafond. Er zijn kleine inbouwspots op de planken geïnstalleerd, zodat de boektitels gemakkelijk kunnen worden geïdentificeerd.

Een hoogslaper met opbergruimte

Hoogslaper-hout-trap-lade-opslagruimte modern appartement ontwerp

Hoogslaper-trappen-houten-lades-in plaats van-ladekast

Wat een gaaf idee voor een hoogslaper met opbergruimte. De treden naar het bed zijn ook laden en vervangen met succes het dressoir terwijl een inloopkast onder het bed is verborgen. Elke vierkante centimeter telt hier en wordt optimaal benut. Compact, modern en best wel geweldig.

De coolste stoel bij het raam om te lezen

bank-aan-het-raam-eettafel-boekenplanken modern appartement ontwerp

bank-aan-het-raam-leeshoek-binnen-buiten-samenvoegen

Hier verdwijnt de grens tussen binnen en buiten dankzij het grote glazen raam. Je kunt gewoon een boek lezen of de wereld buiten bekijken. Elke maaltijd aan deze tafel zal ongebruikelijk zijn.

Draaibare tv-beugel met dubbele functie

draaibare-tv-muur-modern appartement ontwerp

roterende-tv-wand-glasplaat-voor-tekening

Deze prachtige tv-beugel kan worden omgedraaid tot een tekentafel voor de kinderen. De getekende kan eenvoudig weer worden verwijderd.

De radiator zit verstopt onder het bureau

bureau-over-radiator zitbank bij het raam

minimalistische studiehoek in de kinderkamer

thuiskantoor schoolbord verf muur bureau houten paneel

Dit bureau is uit het niets ontstaan ​​en maakt slim gebruik van de ruimte in de kinderkamer. Maar dat is niet alles. De muur is geverfd met schoolbordverf. Een eenvoudig ontwerp dat geschikt is voor alle leeftijden.

Minimalisme en optische illusie in een Russisch appartement uit SL * Project

zwevend-bed-minimalistische-wit-zwart-sprei

Het bed lijkt boven de vloer te zweven. minimalistisch, maar toch effectief.

Katvriendelijke ontwerpen  geweldig-idee-appartement-ontwerp-katvriendelijk

geweldig-idee-kast-katten-schuilplaats-kattenkop-opening

Dit huis zelf is zeer ongebruikelijk omdat het is gebouwd in wat vroeger een watertoren was. Het is dus niet verwonderlijk dat huiseigenaren hun eigen toilet voor hun kat op zolder hebben gebouwd. In plaats van een toiletbordje is er een kattenkopvormige opening waardoor de kat naar binnen en naar buiten kan. De kattenbak is erachter verstopt, en voorin is ook een zonnig plekje waar ze ‘s middags kan slapen. Hoe katvriendelijk en schattig!

Deur in deur ontwerp door Studio Karhard

deur-in-de-deur-design-kinderkamer

deur-in-de-deur-kledingkast-volwassenen-kinderen

Wat lief! Een kinderdeur die in de grote is geïntegreerd. Niet alleen de deurmaat, maar ook de olifantendeurkruk maakt het verschil. Elk klein meisje zal dol zijn op deze roze deurkast. De trend voor inbouwmeubels strekt zich uit tot kinderkamers!

Een huis in Zweden dat de ramen op verschillende manieren gebruikt

Plank-muur-raam-verbouwing-huis-zweden

plank-muur-ramen-langs-daglicht-slaapkamer

plank-muur-raam-langs-bureau-eettafel

Wat een prachtig en praktisch raamdesign! We waren bezorgd over het uitzicht naar buiten, maar we lieten het snel los. Dit systeem omvat planken, een bureau en zelfs de keukentafel – alles behalve de gootsteen is aanwezig.

Stellingsysteem met geïntegreerd zitje

Plank-muur-ontwerp-ruimte-zit-modern appartement ontwerp

Dit rekkensysteem bevindt zich in een modern loft-appartement in Athene. Het combineert op speelse wijze planken en zitmeubels in één. Door de heldere lijnen en open ruimte oogt de ruimte luchtig en open.

Boekenplanken van vloer tot plafond

open-wandplanken-witte-bureaus-blauwe-stoelen

open-planken-wit-woonruimte-zwart-spanten modern appartement ontwerp

Dit huis in Cupertino, Californië ziet er open en luchtig uit, maar heeft veel opbergruimte omdat er open planken langs alle muren zijn gebouwd. De reksystemen verbinden de kamers visueel met elkaar en bieden plaats aan boeken, woonaccessoires en andere schatten.

Modern huisontwerp – één platform met drie functies

modern-appartement-ontwerp-creëren-opslagruimte-leeshoek

Het is een zitje, het is een trap naar het balkon, het is een kast… alles in één. Dit appartement in Barcelona is opnieuw ontworpen om het natuurlijke licht en de buitenruimte te maximaliseren. De verhoogde bank is voorzien van dezelfde planken als op het balkon, wat de twee kamers visueel met elkaar verbindt. Daaronder bevinden zich lades en planken die veel opbergruimte bieden.

Het hemelbed met een verschil

hemelbed-design-hout-nis-plank-vloerlamp-hanglamp

Dit houten bed heeft geen baldakijn, maar een klein dak waardoor het een perfect toevluchtsoord is. De houten constructie loopt van de vloer, langs de muur (ook als hoofdbord) tot aan het plafond. De nis, de bedlamp en de hanglamp versterken het design.

Een geheime deur in een huis van DeForest Architecten

designer-ideeën-op-maat-gemaakte-binnen-deur-boekenplanken

Wat een spannend geheim! Zoals in een detectiveroman. Deze geheime deur met boekenplanken is veel interessanter dan de gebruikelijke deuren op de markt. Praktisch en geweldig tegelijk.

Ramen die niet op hun plaats lijken

raam-tussen-kinderkamer-en-slaapkamer

raam-badkamer-woonkamer-ongebruikelijk-design

Is er een raam in de badkamer dat uitkijkt op de woonkamer? Dit chique Parijse appartement heeft veel eigenaardigheden en interessante elementen zoals deze. De roomdividers voor de kinder- en slaapkamers zijn ook ramen om meer daglicht binnen te laten.

Geef een biertje

geweldige-design-ideeën-klein-raam-keuken-woonkamer

Deze modern huisontwerp oogt open, luchtig en heeft door het overvloedige gebruik van hout een back-to-nature look. Een open trap leidt naar een eigen slaapkamer maar herbergt een inloopkast hieronder. Er is een speciaal raam waardoor je snel een biertje kunt halen.

Rode acrylplaten – zijn ze niet fascinerend??

rood-acryl-panelen-contrasterende houten bekleding modern appartementontwerp

Dit huis in Texas zal zeker een WoW-effect hebben met zijn rode acryldecoraties. Het is een goede keuze om te combineren met hout – het ziet er tegelijkertijd modern en rustiek uit.

Klimmuur in de kinderkamer van Feldman Architectuur

Bouw een klimmuur voor de kinderkamer in plaats van een ladder

Een klimmuur in de kamer van je jonge bergbeklimmer! Maar het is niet alleen voor de lol gebouwd, het vervangt de ladder die naar de volgende verdieping leidt. Het geeft de kinderen een reden om hun coördinatie en fysieke kracht te oefenen zonder het te beseffen.

Nog een multifunctionele trap

metalen-trappen-boekenplanken-dienen modern appartement ontwerp

Deze open trap is niet alleen een trap, hij doet ook dienst als boekenkast en bijzettafel.

Een leesnis onder de trap

lezen-onder-trap-boekenplanken-muur modern appartement ontwerp

Je hebt altijd een rustige plek in huis nodig om te lezen, en dit is een van onze favorieten. De leeshoek heeft een aparte vorm zodat er genoeg ruimte is voor de boekenplanken. Het bloemenbehang geeft de nis een romantische allure.

Er zijn hier veel geweldige ideeën die je ook voor jezelf kunt maken modern huisontwerp want de trend gaat duidelijk in één richting: functioneel kamerdesign. Doe meer met minder en bespaar geld, materiaal en tijd.