Interieur ontwerp

Biophilic Design en Vibia lampen voor stijlvol interieur met natuurlijke elementen

Van gebouwen gemaakt van duurzame materialen tot biofiele ontwerpen en een milieuvriendelijke inrichting, interieurontwerp is tegenwoordig steeds meer gebaseerd op de natuur. Biophilic design is gebaseerd op het concept dat mensen een inherente affiniteit hebben met het milieu. Om deze reden zou zijn leefomgeving nauwer met haar moeten worden verbonden om de gezondheid, het welzijn en de productiviteit te verbeteren.

Combineer modern biofiel design met planten

hangplant in combinatie met vibia lampen voor een natuurminnend biofiel design

Een belangrijk element in biophilic design is verlichting, vooral organische ontwerpen en materialen, evenals systemen die de hele dag voor helderheid zorgen. Deze bootsen het natuurlijke patroon van de zon na en ondersteunen het circadiane ritme. Daarnaast biedt het Spaanse lichtdesignermerk Vibia veel van dergelijke ontwerpen met een biofiel concept. Het belangrijkste doel is vooral om betere interieurs te creëren om dicht bij de natuur te leven. Lees verder om een ​​reeks geïnspireerde voorbeelden van residenties, hotels en restaurants te ontdekken.

Integreer natuurlijke elementen

minimalistisch biofiel ontwerp in een kantoor met een aanhanger en natuurlijk hout

De North vloerlamp van Levy verlicht de Mirror Bar in Bratislava, Slowakije in het legendarische Radisson Blu Carlton Hotel. In het zitgedeelte van de bar vertakken de armen van de Vibia lampen zich naar boven. De plantachtige look weerspiegelt het botanische thema. Dit hebben de ontwerpers bepaald door de bosgroene kleurstelling en de ruime boom in het midden van de kamer.

houten lambrisering aan de muren in een moderne kantoorruimte gecombineerd met planten in glazen containers

Tijdens een kantoorrestauratie in Wijk en Aalburg in Nederland, wilde de Nederlandse ontwerpstudio VEVS de binnenkant met de buitenkant combineren. DTI maakt boter en bladerdeeg, dus VEVS liet zich inspireren door het Nederlandse landschap met zijn agrarische schuren. Ze installeerden kamerhoge ramen, houten balken en meubels in organische vorm. De ontwerpers installeerden de wireflow hangers van Arik Levy in de vergaderzalen. De industriële zwarte kabels creëren een delicaat driedimensionaal ontwerp dat tegelijkertijd grafisch en transparant is en een opvallend materiaalcontrast vormt met de tafel en de organische houten bekleding.

een foyer in het hotel met retro meubelen en een grote plant in een biofiel design

In het Gates Hotel in Barcelona creëren natuurlijke materialen zoals marmer, messing en walnoot een rijke, aardse sfeer. Aan het ene uiteinde van de loftachtige lobby installeerden de ontwerpers een Palma van Antoni Arola, die licht en vegetatie combineert in een hanger. Dit lijkt alsof het in de lucht zweeft. Geblazen glazen bollen in combinatie met weelderig, trapsgewijze groen doen ook denken aan een oude hangende tuin. Gelegen in de buurt van een extra grote potplant, creëert dit een binnenlandschap dat doet denken aan de natuur en stimuleert de organische, ontspannen gevoeligheid van het hotel.

kleurrijke woonkamer met een lange eettafel en behang

Arolas Palma neemt een prominente plaats in in restaurant Bolpetta in Turijn, Italië. Het licht afgeplatte bolsilhouet doet denken aan de vorm van de aarde. Dit is ook een organisch ontwerp dat enkele grafische patronen en kleurenschema’s van het behang complimenteert. De planten stromen over de zijkanten, geven de ruimte een informele uitstraling en geven zo een warme gloed.

Biofiel ontwerp voor woonruimtes

behang met patronen van planten in combinatie met scandinavisch biophilic design in de woonkamer

In dit appartement in Alicante, Spanje, verlicht de horizontale hanger van Palma de eetkamer. De kamer heeft ook een natuurlijke uitstraling met licht hout en botanisch behang. Een drietal globants afgewisseld met groen past perfect in deze omgeving. Het horizontale profiel strekt zich uit over de lengte van de tafel.

Groene potplant naast gloeiende bal aan de muur in het restaurant

De Petit Epicerie is een binnen- en buitenrestaurant in Luik, België. Het heeft ook een biofiel ontwerp. In de luchtige eetkamer accentueert de begroeiing in de horizontale trailer de kleur van de groen-grijze muren. Een horizontale strook bollen trekt het oog over het balkgebied, waarvan het zwarte metalen dak de ebbenhouten kleuren van de glanzende tegel weerspiegelt.

hoge plafonds en bonsaiboom in combinatie met kroonluchter met biophilic design

Een andere villa met een drievoudig hoog atrium wacht op u aan de zandige oevers van Bahrein. De zon stroomt door dakramen en verlicht met stenen beklede muren en bonsaibomen. Er hangen ook twee draadstroomlabels boven het hoofd van het bovenstaande deel.

moderne elementen en een kleine boom in het interieur van een villa in bahrein

Dit is ook Arik Levy’s eigentijdse kijk op de klassieke kroonluchter. De slanke, zwarte kabels van de lampen tekenen ook een luchtige omtrek. Deze vult de ruimte, terwijl de focus ligt op de hoge plafonds en de in het oog springende architectuur.

Gezellige sfeer in het restaurant

Jaren zeventig stijl in het restaurant met hanglampen en houten stoelen

Bewaar een stukje natuur in een glas

verticale tuin in een minimalistisch interieur met planten in glazen bakken

Geschikte planten in miniformaat voor biophilic design

kleine planten en bonsai onder glazen deksels voor biofiel ontwerp

Privégedeelte met groene accenten

afgebakende ruimte met privacyschermen en bamboe stoelen in combinatie met biofiele designverlichting

Geniet van een ontspannende avond

verduisterde kamer in het hotel met subtiele verlichting en uitnodigende gestoffeerde meubels in retrostijl