Interieur ontwerp

Buitengewone woonideeën om te inspireren – 15 originele ontwerpen

buitengewone-woonideeën-design-bankmodules-zitmeubelen-modern

Designmeubels voldoen vaak niet aan de verwachtingen voor functionaliteit. Ze zijn visueel aantrekkelijk, dienen als blikvanger, maar zijn misschien niet bijzonder comfortabel. Er zijn echter voorbeelden die precies de tegenovergestelde mening weergeven. 15e buitengewone woonideeën breek de verbeelding voor elegante, maar alleen voorwaardelijk praktische meubels en woonaccessoires.

Buitengewone woonideeën met een functioneel ontwerp

Buitengewone woonideeën -design-stoelen-functionele-flexibele-modules

Modulaire meubels winnen niet voor niets aan populariteit. Ze kunnen creatief, compact en consequent worden ingezet. Modulaire zitgroepen en banksystemen optimaliseren de woonruimte als ze flexibel worden gecombineerd en zo verschillende activiteiten tegelijkertijd mogelijk maken. Ontwerp dat is gebaseerd op individuele behoeften zal altijd een stap voorwaarts zijn.

Buitengewone woonideeën en designmeubels – Vibrio modulair banksysteem

transformerende-buitengewone-woonideeën-design-gestoffeerde-meubels-bank-loungers

Vibrio is een modulair banksysteem dat Giacomo Garziano ontwierp voor de Nederlandse meubelfabrikant GG-loop. Het inspireert met zijn organische en tegelijkertijd geometrische vormentaal. Het dankt zijn zachte, glanzende uitstraling aan de fluwelen bekleding, naar keuze in meerdere pastelkleuren. De modules reproduceren de symmetrie van de mandala’s en creëren zelf een harmonieuze sfeer in de kamer.

Buitengewone woonideeën – Tiffany gestoffeerd bed

Buitengewone woonideeën -design-gestoffeerd bed-hoofdeinde-stof-pastelkleuren

Door hun zachte uitstraling creëren bekleding en stoffen een gevoel van comfort en veiligheid, dat vooral in het woon- en slaapgedeelte wordt gewaardeerd. Zachte kleuren en pasteltinten vullen de ontspannen sfeer aan en zorgen ook voor een frisse noot. De combinatie van de twee is een middel om het moderne interieurontwerp en zijn hoekige karakter te verzachten en te verbeteren.

Buitengewone woonideeën – bedhoofdeinde met afneembare bekleding

Buitengewone woonideeën -design-gestoffeerde bed-stoffering-verwijderbare-slaapkamer

Op het eerste gezicht is een gewoon tweepersoonsbed met een rechthoekig frame en gestoffeerd hoofdeinde niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook zeer praktisch van ontwerp. Het hoofdeinde van het bed is bedekt met een op kleur afgestemd gaaswerk van zachte veloursstof. Het bestaat uit 9 bandjes die kunnen worden verwijderd en gewassen. Dit vermindert niet alleen het benodigde onderhoud, maar laat ook de mogelijkheid vrij om het hoofdbord zelf te ontwerpen.

Buitengewone woonideeën en multifunctionele meubels 

Buitengewone woonideeën-meubels-transform-stoffering-kussens-multiplex

Multifunctioneel meubilair dat ruimte bespaart, is een focus van hedendaags meubeldesign. Een samenwerking tussen Yto Barrade en Stèphanie Marin heeft geresulteerd in een interessant meubelsysteem. In een langwerpige kast op wieltjes zijn verschillende kussens en matten met geometrische vormen verstopt. Ze kunnen allemaal worden getransformeerd en gevormd tot een autonome, dynamische wereld.

Buitengewone woonideeën herbergen meerdere functies in één meubel

buitengewone-woonideeën-design-functionele-meubels-multiplex-box-bekleding-kussens

Het samengestelde landschap, bestaande uit elementen, getransformeerd tot meubelen om het grootste comfort te kunnen bieden in een kleine hoeveelheid leefruimte.

Buitengewone woonideeën – Lips schommelkruk

buitengewone-woonideeën-design-schommelkruk-bekleding-lippen-lippen

Wie zei dat schommels alleen voor kinderen zijn? De schommelkruk ‘Lips’ spreekt niet alleen bij naam aan op elke leeftijd. Met zijn eenvoudige en tegelijkertijd speelse vormgeving vindt hij zelfs een plekje in de werkomgeving, waar je je tijdens je pauze even kunt uitleven.

Buitengewone woonideeën in felle kleuren – stoffering en meubels van Massoni Home

buitengewone-woonideeën-design-stoffering-meubels-textiel-kleurrijke-kleur

De Italiaanse fabrikant Missoni Home biedt een verscheidenheid aan casual zitmeubelen, stoffering en huishoudtextiel. De focus van de productlijn is het patroon. Weelderig gedessineerde textiel verlevendigt de kamer, laat deze optisch trillen en in combinatie met de speelse kleurencombinaties ontstaat een geheel nieuw idee voor woonsfeer.

Buitengewone woonideeën gemaakt van ecologische materialen – fauteuils gemaakt van viltwol

buitengewone-woonideeën-design-poef-wol-grijs-biologisch

Natuurlijke en milieuvriendelijke materialen spelen ook een belangrijke rol in meubeldesign en in de meubelindustrie. Ontwerpers als textielontwerper Ronel Jordaan vinden inspiratie in de natuur en werken uitsluitend met natuurlijke materialen of met recyclebare materialen. Ze kwam niet alleen met effectieve ontwerpen gemaakt van milieuvriendelijke materialen, ze ontwikkelde ook een productie die de werkloosheid verlicht. De ontwerper leidde Zuid-Afrikaanse vrouwen op in de kunst van het vilten en gaf hen de opdracht om hun originele ontwerpen te maken. Ndebele collectie bestaat uit poefs, salontafels en poefs in verschillende afmetingen, met de hand gemaakt van 100% merinowol en heeft een directe verwijzing naar de Zuid-Afrikaanse volkeren.

Buitengewone woonideeën gemaakt van recyclebare materialen – tafellamp gemaakt van Lavian golfkarton

buitengewone-woonideeën-design-recycling-tafellamp-karton-golfkarton

Recyclebare materialen zoals papier zijn een populair medium voor de productie van woonaccessoires, decoraties en kleine meubelen. Het is licht, ontziet het milieu en is gemakkelijk te verwerken. Bij creatief gebruik creëren platte vellen papier of karton objecten die indruk maken met hun driedimensionale effect. Wat dacht je van de ‘Lavian’ tafellamp van golfkarton?

Buitengewone woonideeën voor de badkamer – artistieke wanddecoratie 

buitengewone-woonideeën-design-muurdecoratie-muurschildering-waterverf-badkamer

Behang in de badkamer komt tegenwoordig als een redding van de ouderwetse of saaie tegel. De behangcollectie Wet System van Wall& Deco zet nieuwe ideeën voor een behangmuur. De effectieve ontwerpen kunnen gemakkelijk worden aangezien voor sierlijke muurschilderingen.

Buitengewone woonideeën – behang in de badkamer ziet eruit als echte muurschildering

buitengewone-woonideeën-design-muurdecoratie-muurschildering-badkamerkunst

Vinyl- of PVC- en glasvezelbehang is bestand tegen vocht in de badkamer. Dit betekent dat elke badkamer individueel kan worden ontworpen zonder een kunstenaar in te huren.

Buitengewone woonideeën verbeteren de akoestiek in de ruimte – akoestische wandpanelen ‘Ecoustic’ met decoratief karakter 

buitengewone-woonideeën-wandpanelen-akoestiek-modules-wanddecoratie-design

Akoestiek in de kamer is erg belangrijk, vooral in de werkomgeving, maar niet alleen. Moderne ontwerpen worden eerder verward met puur decoratieve wandontwerpen en speelse wanddecoraties en voldoen meestal niet aan het idee van geluidsabsorberende wandpanelen. U hoeft niet een heel groot gebied te bestrijken om het geluid effectief te absorberen. Als uitstekende oplossing raden wij de Ecoutic wandpanelen van Instyle aan, die een geluidsabsorptie van 50% tot 85% beloven.

Buitengewone woonideeën – verschillende materialen stijlvol gecombineerd in één vloerbedekking

buitengewone-woonideeën-design-parketvloer-geometrisch-zeshoeken-model

De verscheidenheid aan vloerbedekkingen en mogelijke materialen daarvoor is groot en je voelt je meestal overweldigd om te kiezen tussen al deze opties. Wat als verschillende materialen esthetisch gecombineerd kunnen worden tot een geheel? Bekijk de Chimera Disegni-collectie van Idea&Parket en ontdek de rijkdom aan ideeën in de bekende materialen gecombineerd met aangename geometrie.

Buitengewone woonideeën in een minimalistische stijl – kandelaars van beton

buitengewone-woonideeën-design-kandelaar-beton-driehoekig-grijs

Het is geen toeval dat geometrische vormen grotendeels moderne ontwerpen vormgeven. Ze vormen een goede basis voor fantasierijke combinaties. Kan worden gezien als een tweedimensionaal patroon, maar ook als een driedimensionale structuur. Iets daar tussenin blijkt het nieuwste product van Planbureau te zijn. Een kandelaar waarvan het merendeel resulteert in een hele compositie en die in een minimalistische stijl kan worden ontworpen als een moderne adventskrans.

Buitengewone woonideeën met een decoratief karakter – houten cachepot met verspringende elementen

buitengewone-woonideeën-design-houten-vaas-bloempotten-offset

Colombaia van Apulia Design is een bijzondere plantenbak die zeker in het oog springt en combineert klassiek design met een schat aan ideeën en natuurlijke materialen. Het is ontworpen naar het model van een historisch fort op het westelijke puntje van Sicilië, Italië en het interieur bestaat uit biogene kalksteen, net als het fort in die tijd.